Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 269774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #300 dnia: 29 Czerwca 2011, 16:35 »
sylwusia085  ja widziałam te organizery na allegro (widzę że teraz też są:) ) koszt 39zł pomyliłam się:)

Jeżeli chodzi o Euro2012 to była pierwsza rzecz którą sprawdziłam ( do kiedy będzie trwało) planując termin ślubu;) bo u mnie też sporo miłośników piłki:), a po Euro to i tematów trochę do rozmów będą mieli panowie;)

Jednak myślę, że nie masz się czego obawiać sylwusia085 w życiu pewne sytuacje wymagają poświęceń i niech nie narzekają goście tylko przyjadą i tańcują do rana:D
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #301 dnia: 29 Czerwca 2011, 22:55 »
Natysa-chętnie, ale za daleko mieszkasz ;D
Ja się nie zastanawiałam w sumie nad tym Euro, bo ja chciałam od początku sierpień ;) ale potem tak pomyślałam,że w czerwcu wszyscy by gadali tylko o piłce zamiast się bawić :P
A później pomyślałam,że jednak wesele to wesele i na pewno, by się na mecz nie wykradali ;)
tak więc sylwusia085 się nic nie przejmuj ;D wszyscy będą się bawić, a nie oglądać jakieś tam mecze :P
Kocur witam ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #302 dnia: 29 Czerwca 2011, 23:33 »
no w naszym przypadku w gre wchodzil albo czerwiec albo wrzesien... jako ze sala we wrzesniu bylo zajeta zostal czerwiec ;] wiec jest tak jak chcielismy, ale ostatnio doczytalam gdzies na forum ze mlodzi niektorzy przekladali termin czerwcowy ze wzgledu wlasnie ne euro... i tak zaczelam o tym myslec, ale w sumie to moj dzie i jak ktos woli mecz to droga wolna ;) chcoiaz nie wyadaje mi sie ze zrobiliby mi przykrosc i znikneli na 3 godziny z wesela boa kurat mecz.. tym bardziej ze mamy taka technologie ze sa dekodery do nagrywania itp ehhe

Offline Kooocur
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #303 dnia: 30 Czerwca 2011, 09:38 »
Hej dziewczyny,

dzięki za powitanie ;)

Ja tez bede miała mecz w trakcie ślubu i to Polska bedzie grała. . . . ale co tam jesli ktoś bedzie chciał iśc to niech idzie na mecz ::)

Ja mam zamiar tanczyc do białego rana ;D

Kurcze sa jakieś notatniki z kalenf=darzem do slubu? Gdzie je znaleźć?? ???

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 30 Czerwca 2011, 10:00 »
No dokładnie mecz można sobie przecież nagrać :P
A wesele to bardziej emocjonujące wydarzenie  ;D
Kocur, tu najbardziej zorganizowana jest nusiak, więc ona na pewno Ci udzieli informacji, gdzie można znaleźć takie notatniki :-*

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 30 Czerwca 2011, 10:09 »
koocur- ja zamowilam sobie te n http://e-wesele.pl/redakcja.php?kid=3210&tid=80a2f945342ddfa ;) jak dojdzie to ci powiem czy warto ;]
na allegro jest jeszcze taki http://allegro.pl/organizer-slubny-twoj-terminarz-na-slub-i-wesele-i1673719895.html ;)
co do wesela dzis bylam i wplacilam zaliczke za sale ;) w weekend spisujemy chyba umowe z zespolem, zostanie tylko kamerzysta i fotograf ;] i tym tez chcemy sie zajac na dniach zeby miec swiety spokoj ;)
ogolnie najbardziej stresujace w calym weselu dla mnie bedzie pierwszy taniec z moim juz mezem, oraz tance z goscmi, wujkami itp ;[ ja nie umiem tanczyc i jestem mega sztywniak ;( takze zastanawiam sie nad szkola tanca, ale czy dla kogos kto nie lubi tego taka szkola ma sens? eh....

Offline Kooocur
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 30 Czerwca 2011, 10:18 »
Sylwusia dziękuje serdeczmie,
zaraz popatrze na te kalendarze:)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 30 Czerwca 2011, 10:24 »
wystarczy wpisać na allegro "organizer ślubny" :)
Jakby ktoś chciał, to mogę na e-mail wysłać w formie pdf. kilka tabelek:P (lista gości, opis wpłat, menu do wypełniania i takie tam)
Są to proste tabele w formacie A4, ale starałam się wzorować właśnie na tych danych z organizera, aby w liście gości znalazło się miejsce na odhaczenie noclegu oraz potwierdzenia przybycia i potwierdzenia skorzystania z noclegu:).

Takie niby nic, a jednak ułatwia życie:)

Wczoraj byliśmy na naukach przedmałżeńskich, muszę powiedzieć że fajnie było (jeszcze 4 spotkania przed nami;))
[/url]  [/url]

Offline Kooocur
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #308 dnia: 30 Czerwca 2011, 10:30 »
My pierwsze co to załatwilismy sale. . nie wiem czy wybór był dobry, ale teraz za późno, żeby sie zastanawiac 8)

Pożniej podpisalismy umowe z fotografem ,kamerzysta i wodzirejem. . . i zrobilismy nauki przedmałżenskie

Jeszcze mamy zamowione obraczki i w grudniu je odbierzemy (dostalismy duzo złota od rodziców)

Na ta chwile chyba wystarczy?? :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #309 dnia: 30 Czerwca 2011, 11:29 »
jeejku, dziewczyny, wy wszystko macie już pozałatwiane, a ja nie mam jeszcze nic, oprócz sali :| którą też prawdopodobnie zmienię. to ja się tak ociągam z tym załatwianiem, czy wy przesadzacie, bo nie wiem czy się martwić? :D

Offline Kooocur
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 30 Czerwca 2011, 11:55 »
He he  dobre pytanie:)

My chcemy na spokojie wszystko załatwiać.  Teraz juz jest brak miejsc z tym wodzirejem którego chcielismy i z fotografem. . . . .

Wiec trzeba bylo to załatwic dość szybko.  (w lutym juz mielismy tylko termin16 czerwca do wyboru-oczywiście ja chciałam w czerwcu) ;D

Myślę, ze mozesz miec problem z załatwieniem fajnego zzespołu.

A gdzie robisz wesele? i czemu chcesz zmienic sale?

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
« Odpowiedź #311 dnia: 30 Czerwca 2011, 12:36 »
Muszę się Wam dziewczynki pochwalić, że dzisiaj dowiedziałam się (niedawno odebrałam świadectwo), iż zdałam mature:)!! To n iby takie nic, ale jestem mega szczęśliwa:):)

Cieszę się, że mam już tyle rzeczy związanych z weselem pozałatwianych, bo nie muszę się martwić wszystkim ani robić coś na ostatnią chwilę..  Lepiej wszystko pozałatwiać wcześniej i później się o nic nie matwić i miećspokoj ;)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #312 dnia: 30 Czerwca 2011, 13:08 »
jadę do pobierowa w weekend się dowiedzieć o sale, a tą którą mam teraz jest na działkach derdowskiego.  chcę ją zmienić właśnie dlatego, żeby goście mi się nie rozłazili po hotelach i domach tylko wszyscy byli w jednym miejscu, razem. wodzireja juz mam wybranego, mówił że nasz termin ma wolny, nie jest jakiś super znany, ale nam się bardzo spodobał jak z nim rozmawialiśmy na targach ślubnych.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 30 Czerwca 2011, 13:25 »
ata gratuluję zdania matury ;D
xanth nie jesteś sama, ja też daleko w tyle za dziewczynami :P Kamerzysty nie mam, fotografa też nie,ale trzeba się będzie w końcu rozglądnąć za kimś ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #314 dnia: 30 Czerwca 2011, 14:06 »
Ja w sumie hajtam się jako jedna z pierwszych a też nie mam dużo w sumie.
Mam sale, orkiestre i kamerzyste, inne rzeczy wybrane ale jeszcze nie sformalizowane  ;D ;D
Jakoś ostatnio ciaglę chrzciny i śluby innych są na pierwszym planie więc na razie nic mi się nie chce ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #315 dnia: 30 Czerwca 2011, 14:47 »
ata: gratulacje, ohh pamiętam tą euforię radości 9 lat temu:P i radość ze zdanej matury;)

Odnośnie szybkiego działania, to my po wyborze sali wkręciliśmy się tak mocno, że w marcu poszliśmy do kościoła wypytać co i jak:D, nie muszę chyba pisać jaka była mina księdza, kiedy dowiedział się o terminie planowanym przez nas za (wtedy) 1,5 roku hehe. Ksiądz się uśmiechnął i zaprosił nas w październiku, jak już będzie księga na rok 2012:D. Przynajmniej tyle się dowiedzieliśmy, że nauki w tej parafii liczą się zrobione gdziekolwiek:) ufff:)

Co do miny księży - wczoraj jeden też miał fajną, jak poszliśmy po karteczki od nauk.... i ksiądz pyta, czy mamy już spisany protokół? My na to do księdza, że ślub za rok:D, ale korzystamy z pory urlopowej na zrobienie nauk:).

Najbardziej mnie boli fakt, załatwiania już później formalności, bo wybraliśmy parafię do której uczęszczamy -ja prawie 5 lat mój P.M więcej, ale nie jest to parafia żadnego z nas i już wiem, że będzie niezła przeprawa przez te zezwolenia i licencje;).
Jednak jak się doczytałam, trzeba wybadać sytuacje w której parafii (mojej czy P.M) łatwiej pójdzie załatwienie formalnych spraw i w której zgodzą się na spisanie protokołu przedślubnego w parafii docelowej ;), ale to do zrobienia już w przyszłym roku :)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 30 Czerwca 2011, 14:52 »
hm to ja nawet nie wiedzialam ze to jest tyle zamieszania jesli chodzi o zalatwienie slubu w kosciele ;)
ata- gratulacje ;)
ja jestem w trakcie nauki bo za tydz sie bronie... niestety zamiast sie uczyc to siedze na tym forum, i ciagle wpadam na nowe genialne pomysly dotyczace naszego slubu ;) jestem szczęśliwa, po prostu ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #317 dnia: 30 Czerwca 2011, 14:59 »
sylwusia085 forum wciąga;), ja mam 3 egzaminy w najbliższych dniach i jakoś nie mogę się zabrać za powtórzenie materiału:D, pomimo że mam notatki dosłownie obok hehe to wynajdywanie ciekawostek na forum i w necie jakoś mnie bardziej kręci:P.

Jednak nie do końca forum mnie pochłania, bo ja dziś w pracy jestem;) i jak mam akurat moment bezczynności związanej z brakiem zadań to tutaj zaglądam;).

Urlop od jutra  :ok:
[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #318 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:01 »
ja  dlatego sobie przeniosłam na wrzesień tak mi się nie chciało uczyć :D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #319 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:41 »
Może któraś z przyszłych Żon byłaby zainteresowana zakupem dla swojej drugiej połówki ? :)

Kamizelka ślubna w dużym rozmiarze:
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=24764.new#new

:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 30 Czerwca 2011, 18:50 »
ja poleglam ;[ moj wrocil z delegacji i zamiast sie uczyc to wspolna obaido-kolacja i bla bla bla i czas zlecial no ale coz... najwyzej bede do nocy dzisiaj siedziec ;) mm tylko tydz do obrony a nie umiem nic ;/

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 30 Czerwca 2011, 19:19 »
dodam ze idziemy na randke hehehe ;) kino- transformers mu sie zamarzyl ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #322 dnia: 30 Czerwca 2011, 19:50 »
Mam jutro ostatni egzamin i właśnie widać jak się uczę :P
sylwusia-romantycznego masz narzeczonego ;D mój do kina mnie zabrał ostatnio w walentynki :P
A obrona to formalność więc nie musisz się już uczyć  ;)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #323 dnia: 1 Lipca 2011, 14:06 »
dziewczyny, a co myślicie o ceremonii piasku? ja się właśnie zastanawiam, jak uda mi się załatwić fajny ośrodek, blisko wody to się zdecyduje na coś takiego, fajna pamiątka moim zdaniem :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 1 Lipca 2011, 16:26 »
xanth a co to jest? ;D bo ja pierwszy raz tę nazwę słyszę :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 1 Lipca 2011, 16:47 »
xanth tobie chodzi o ceremonie NA piasku? czyli slub na plazy? dobrze rozumiem??? ;)
aniolku moj romantyczny? hehehe osttania cecha jaka posiada ;) oprostu to jest jeden z mega ulubionych filmow mojego mezczyzny i chcial go bardzo obejrzec ;p
dzis dostaalm poczta organizer szybko na maxa ;) zaraz bede patrzec co to jest ;]

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #326 dnia: 1 Lipca 2011, 19:07 »
niee to chodzi o to, że na stole po ceremonii zaślubin (albo w innym czasie kiedy nam się podoba) stoją 3 naczynia, (ozdobne albo i nie, mogą być karafki) jedno z naczyń jest puste, dwa są napełnione piaskiem w dwóch różnych kolorach i państwo młodzi symbolicznie sypią ten piasek do tego pustego naczynka, co symbolizuje złączenie ich miłości. praktykuje się to zazwczaj w anglii (coraz częściej w polsce) jak się ma wesele nad morzem, ponieważ można to naczynko wsypać do morza, co ma już totalnie złączyć nowożeńców.
 zazwyczaj śluby humanistyczne stosują tą metodę, bo w ślubach humanistycznych głównie chodzi o symbolikę. :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #327 dnia: 1 Lipca 2011, 19:15 »
Pierwszy raz o czymś takim słysze :) :) ale w sumie fajne :)
Gabriela
Zofia

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #328 dnia: 1 Lipca 2011, 19:18 »
no mi się to strasznie spodobało i postanowiłam, że to wykorzystam :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #329 dnia: 1 Lipca 2011, 20:52 »
Kazdy ma jakąś swoją wizje ślubu, myśle  że to może byc ciekawego zarówno dla was jak i waszych gości bo jest to mało popularne. Ja sama pierwszy raz o tym słysze :)