Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 668347 razy)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #6180 dnia: 29 Listopada 2011, 12:37 »
Pati ja widziałam liczniki, w których I trymestr kończy się na skończonym 11 tc i 12 tc liczony jest już jako II trymestr, tyle tylko, że on został rozciągnięty i trwa dłużej  ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6181 dnia: 29 Listopada 2011, 12:41 »
w Japoni ciąża trwa 10 miesięcy *

*księżycowych

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6182 dnia: 29 Listopada 2011, 13:20 »
No II trymestr jest już lepszy niż pierwszy ;) ale myślę że tak czy siak już jestem w tym II  ;D ;D ;D ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #6183 dnia: 29 Listopada 2011, 13:31 »
Gratuluję drugiego trymestru :)

Pati, mój Nikodem w wieku Natalki był rasową "pipką"- wszystko mu dzieci zabierały, wszystko dawał... byłam załamana :mdleje:
Teraz tęsknie do tych chwil :P Wiesz, to jest norma rozwojowa, poczucie własności w pewnym momencie wybucha z taką siłą, że jeszcze słowo "mooooooooooooooooje" będziesz przeklinać ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6184 dnia: 29 Listopada 2011, 13:36 »
Dziubasku dobrze że to piszesz :) Co prawda cieszę się, że teraz taka jest - jest taka kochaniutka, ale czasami mi jej szkoda że taka jest - taka właśnie "za dobra" dla innych dzieci. Ale skoro ma się naprostować to ok. Taka chyba kolej rzeczy ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6185 dnia: 29 Listopada 2011, 14:12 »
mój Nikodem w wieku Natalki był rasową "pipką"

Dziubasku wybacz, ale oplułam monitor  :D Pięknie podsumowałaś swoje dziecko  ;D

Nie martw się Pati, jeszcze Natalka się wyrobi  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6186 dnia: 29 Listopada 2011, 21:58 »
No i już po wizycie :)

:skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Wszystko jest w jak najlepszym porządku  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Maluszek ma 8 cm i jest wiercipiętą :) W porównaniu do Natalki, która na każdym usg leżała leniwie i tylko machała rączką to ten jest nad wyraz ruchliwy :) czyli jednak będzie przeciwieństwo Natalci :)

Wszystkie parametry są ok, dzidziuś zdrowy :)

Coś jeszcze miałam napisać... ale nie pamiętam co...

Także narty! Do jutra chyba  :brewki: :brewki: :brewki: :brewki:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6187 dnia: 29 Listopada 2011, 22:02 »
Ufff no widzisz, że wszystko OK a ty się zawsze musisz nakręcić  ;D Patrycja jesteś niepoprawna, ja się nie mogę stresować przed każdą Twoją wizytą  ;D cieszę się bardzo   :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #6188 dnia: 29 Listopada 2011, 22:09 »
Super, że wszystko w porządku.  :D Nie możesz się tak stresować za każdym razem, bo wrzodów żołądka dostaniesz.  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6189 dnia: 29 Listopada 2011, 22:09 »
Aneta następnym razem kopsnij mnie proszę wirtualnie w tyłek :) kolejna wizyta 22 grudnia :)

Ania no co Ty... Tego bym chyba nie chciała :)

Acha! Już wiem, co miałam napisać!!! Mam w końcu zdjęcie brzucha! Ale to wkleję dopiero za 2 tygodnie jak będzie kolejny brzuch do porównania :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #6190 dnia: 29 Listopada 2011, 22:20 »
super!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6191 dnia: 29 Listopada 2011, 22:24 »
Czekałam razem z Tobą na kolejna wizytę, Cieszę się, że wszystko dobrze.

U nas stary Mutsiak rządzi, dokupimy używaną gondolkę i viola.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #6192 dnia: 29 Listopada 2011, 23:44 »
A ja wiem co miałaś nam napisać.. czy wiesz jaka płeć? Zgadłam?
Strasznie się cieszę, że wszystko ok!! Jejku to już II trymestr.. niewiarygodne!!!
Fajnie też, że kolejną wizytę masz tuż przed świętami.. nie będziesz się stresować na święta i Sylwestra :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6193 dnia: 30 Listopada 2011, 01:32 »
Mówisz, że kopa sobie życzysz następnym razem? Masz jak w banku ;D Wirtualny, no dobra niech będzie bo moja wizyta też 22.12 więc nie uda się przylecieć i kopnąć tak konkretnie  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6194 dnia: 30 Listopada 2011, 09:08 »
Super. Takie wiadomosci od razu poprawiają humor.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6195 dnia: 30 Listopada 2011, 09:16 »
A wiecie jak ja się cieszę? Normalnie tak ogromnie, że to aż niewiarygodne!!!

I chyba dopiero teraz dociera do mnie, że będę podwójną mamusią, że Natalka będzie miała brata lub siostrę no i że będzie bobasek w domu  ;D ;D ;D

Ale jakoś się nie stresuje  ;D

Cieszę się niesamowicie, R. też szczęśliwy  ;D Wczoraj na usg jak tylko zobaczył malucha to już od razu zaczął mi ściskać stopę z radochy  ;D

Marcelko nie :) Na płeć za wcześnie przecież :) Nawet nie pytałam. Dopiero na połówkowym się dowiemy najpewniej. Na tej wizycie przed świętami będzie 16t 3d więc to też za wcześnie a wolę poczekać i mieć pewność że dobrze lekarz ocenił.

Oj Anetka, jaka szkoda, że nie będziesz mogła przyjechać i dać mi kopa :P A nie przyjeżdżacie na święta do PL?

Zamówiłam sobie spodnie na necie, ciekawa jestem jak przyjdą. Pewnie okażą się za małe bo waga mi idzie w górę bardzo szybko... Ale tak to bywa jak się tyle schudło a potem trzymało jako tako dietę a teraz apetyt sobie wszystko odbija... Nie mogę patrzeć na ciemny chleb - muszą być białe bułeczki. Ziemniaczki - mniam... I tak się waga podnosi...

A ostatnio jakiego babola popełniłam na all... obejrzałam aukcję i były 3 pary spodni ciążowych niby dla mnie idealnych - zalicytowałam (3 pary to tak mało nie wychodziło) i dopiero olśniło mnie że będą za krótkie... Długość w okolicy kostek... Ale jak to się mówi głupi ma szczęście i ktoś mnie przebił  ;D ;D ;D ale byłam szczęśliwa  ;D ;D ;D ;D hahaha

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6196 dnia: 30 Listopada 2011, 09:19 »
To wspaniale!

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6197 dnia: 30 Listopada 2011, 09:47 »
Pati cudne wieści :)
Najbardziej podoba mi się termin kolejnej wizyty :D Przed samymi świętami - ekstra  ;D

Twój lekarz też umawia Cię co 3 tygodnie? Zawsze mi się wydawało, że na początku ciąży wizyty są co 4 tygodnie, a mój mnie zawsze umawia o tydzień wcześniej  ::) Nie wiem czy to nowa praktyka czy wyciąganie kasy... Nie żebym chciała zaoszczędzić na dziecku, ale tak mnie ostatnio naszło...

PS Nie mogę doczekać się zdjęć Twojego brzucha, ale już dzisiaj osobiście go ujrzę  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6198 dnia: 30 Listopada 2011, 09:48 »
Pati, poczytałam Cię wczoraj i mam kaprys na nowy wózek... Ten wydaje się być śliczniasty:

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1625

Implast Bolder ECOLINE SD

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6199 dnia: 30 Listopada 2011, 09:49 »
 :skacza: cieszę się razem z Wami! :skacza:

Ninka, ładny wózio. widziałam kilka takich na osiedlu :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6200 dnia: 30 Listopada 2011, 09:51 »
Na All mozna do 1900 kupić z fotelikiem.

Mój P się w głowę puka, że to zachcianka. Ale to nie on będzie nim najwięcej frygał, nie? To prawie, jak zmiana auta ;) ile radochy może dać.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6201 dnia: 30 Listopada 2011, 10:01 »
Ewa przywitamy się dzisiaj brzuchami  ;D ;D ;D Mnie lekarz chce umawiać co 4 tygodnie ale ja jestem strachliwa i sama proponuję 3 tygodnie - dla własnego świętego spokoju. Ale to już będzie ostatnia taka wizyta - następne już będą co 4 tygodnie, a teraz jeszcze tak chciałam coby właśnie przez święta się nie zamartwiać i cieszyć się że jest wszystko ok :)

Ninka żeby tylko nie było na mnie  ;D Fajny ten wózeczek i kolorek też, ciekawe czy na żywo jest taki oczojeb**ny bo jednak kolorki bardzo żywe. No i nie wiem czy do takich muszki i robaczki nie lecą?
Aczkolwiek dla mnie to już za wysoki przedział :) Narazie stawiam albo na Jumpera X bądź innego Tako a Baby Design Dreamer. Tak czy siak będę jeździć po hutrowniach i oglądać, przeglądać, i truć tyłki :) hehehe

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #6202 dnia: 30 Listopada 2011, 10:21 »
Super wiadomość! A na którą masz 22.12 ja na 18.00 :D
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6203 dnia: 30 Listopada 2011, 10:29 »
Zdecydowanie Pati  ;D
Ja sama się umawiam w recepcji po wyjściu z gabinetu i stwierdzam, że chyba będę się umawiała co 4 tygodnie... No i umówię się jutro na 22.12  ;D Mój lekarz przyjmuje w czwartki, a akurat 22 będą 4 tygodnie od ostatniej wizyty  ;)

Pati ten wózek co wkleiła Ninka widziałam na zdjęciach i naprawdę jest oczo***  ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #6204 dnia: 30 Listopada 2011, 10:30 »
Patrycja, może dzidzia zrobi Wam prezent na święta i ujawni się 22? Tomek pięknie pokazał co ma między nogami w 15 tygodniu. I lekarz był pewny na 95%. Ale to chłopak, może dlatego :D A nawet dr Bilar mówił, że poda nam płeć ok. 20 tygodnia, a sam wypalił w 15-stym ;)

Mnie lekarz też chciał umawiać co 3 tygodnie, ale zbuntowałam się i powiedziałam, że chcę chodzić co 4. Dopiero jak coś zaczęło się dziać, to co 3 chodziłam.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6205 dnia: 30 Listopada 2011, 10:50 »
Ada ja mam na 15 :)

Ewa no to będziemy mieć tak samo wizyty :)
Oj jak oczejeb*** to aż tak bardzo nie chcę się wyróżniać na ulicy ze swoim wózkiem :) a jak słońce będzie świecić to pewnie będzie jeszcze bardziej dawać po oczach :)

Ania nie wiem :) Przy Natalce też miałam jakoś wizytę ok 16 tygodnia i mój lekarz powiedział że jest jeszcze za wcześnie, dlatego tym razem się nie nastawiam. No chyba, że napewno się dzidzia rozkraczy i będzie tylko to pokazywać, no to może powie :)

A teraz przetrząsnęłam swoją szafę, znalazłam ciuchy ciążowe które miałam wziąć do mamy co by zobaczyła co da się zwęzić dla mnie no i przymierzyłam jedne spodnie ciążowe z h&m co w poprzedniej ciąży były na mnie za ciasne (bo kupowałam je w ciemno) a teraz są na mnie ciut za luźne, ale kurcze prawie dobre, także mam co na pupę moją wielką w końcu włożyć!!! I nie muszę chodzić cały czas w legginsach czy rajstopach :) Bosko!!! Ale cudowny komfort - nic nie uciska :) Jeszcze jakieś spodnie muszą być na zmianę, ale już takiego parcia nie mam :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #6206 dnia: 30 Listopada 2011, 11:11 »
ja miałam ten wózek tyle że uważajcie na zielone kolory - miałam cały zielony i w lecie nie mogłam się opędzić od muszek  ::)
płeć poznałam w 16 tc bo młoda tak się wywaliła do nas że nie było innej opcji żeby nie poznać  :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6207 dnia: 30 Listopada 2011, 11:30 »
Na święta nie przyjedziemy bo na razie bilety są w takich cenach, że głowa boli i taniej wyszło by mnie pojechanie na wycieczkę do ciepłych krajów, wiesz za tą kasę którą mam wywalić na bilety to ja teraz wolę na malucha wydać i będzie większy pożytek. Choć czasem można upolować jakieś naprawdę dobre ceny biletów np tydzień przed wylotem albo cztery dni i tak nam się udało 2 lata temu.

Ten wózek z linka to nie jest wcale zły, u mnie po okolicy jeździ dziewczyna, która ma wózek w kolorze żółty żarówa  :o, to dopiero porażka, wygląda koszmarnie a wózek jest polski bo sprawdziłam jak przechodziłam obok. Pewnie dlatego,że Anglicy robią wózki czarne lub szare więc wybór kolorystyczny żaden to dziewczyna sobie przywiozła z kraju no ale ta żarówa to przesada.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6208 dnia: 30 Listopada 2011, 11:58 »
Mnie te kolory zauroczyły. Piękne są, bajeczne wręcz. I gondolkę miałam zieloną i nic, a nic muszek nie było, a rodziłam na koniec lipca.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6209 dnia: 30 Listopada 2011, 12:30 »
Super wieści powizytowe!!
To rośnie Wam mały/a wiercipięta :D