Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 668175 razy)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #6510 dnia: 2 Stycznia 2012, 14:29 »
Warkocze dobierane były takie małe - reszta włosów rozpuszczona. Zdjęcie R. mi zrobił jak wróciliśmy i już nie jest takie "wyjściowe" więc poczekam na zdjęcia, które mi przyśle siostra.

Ilonko ja się w ogóle na niego nie złościłam. Każdemu może się zdarzyć, a awantury żadnej nie zrobił, nie żygał, nie rozwalił nic więc na co miałabym się złościć? :) ale miło było jak śniadanko zrobił :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6511 dnia: 2 Stycznia 2012, 14:58 »

13t 1d                                                             15t 2d                                            17t 1d

Wszystko na wciągniętym brzuchu of kors ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #6512 dnia: 2 Stycznia 2012, 15:08 »
Jaki malutki brzuszek :) Serio.

Fajnie, że Sylwester taki udany.
I jakieś foty muszą być. Także czekamy na siostrę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6513 dnia: 2 Stycznia 2012, 15:22 »
Super brzuszek i przestan go wciagac :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6514 dnia: 2 Stycznia 2012, 15:56 »
Oj wcale nie jest taki malutki bo wiadomo - normalnie nie chodzę z wciagniętym brzuchem a w ubraniu wydaje się być naprawdę duży :) ale fajny jest :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6515 dnia: 2 Stycznia 2012, 16:40 »
Brzusio :Serduszka: Nie wciągaj! Naprawdę ładny jest i zgrabny :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6516 dnia: 2 Stycznia 2012, 17:23 »
brzucholek ruszył z kopyta ;D
uroczy!

sylwester jaki by nie był należy do przeszłości, a za rok będziecie mieć kinderbal ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6517 dnia: 2 Stycznia 2012, 18:23 »
brzuchol jak się patrzy  8) zgrabniutki

A jak sylwek Natki?? poimprezowała z babcią?

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #6518 dnia: 2 Stycznia 2012, 20:35 »
Pięknie Pati rośniesz  :) Pokaż zdjęcia bez wciągniętego brzucha   ;) Może być w ubraniu  ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #6519 dnia: 2 Stycznia 2012, 23:45 »
Stwietdze po raz kolejny, ja mam wiekszy juz, ty masz fajniutki malutki, ja to taki rozlazly  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6520 dnia: 3 Stycznia 2012, 10:33 »
Natka u babci poszła normalnie spać, obudziła się po północy, poszła do kuchni a tam w tv leciał koncert więc się roztańczyła ale potem poszła spać  ;D

Ewa zobaczę co mi siostra prześle  ;) bo te moje zdjęcia to super widać brzuch ale twarz... lepiej nie pokazywać :)

Pamela to na wciągniętym brzuchu więc tak wyglądają ;) bez wciagnięcia już taki nie jest ;)

Karolina moja mama ogólnie już się cieszy na przyszły rok, bo właśnie chce mieć dwójkę :) ale to taki odległy termin a nigdy nic nie wiadomo. Może właśnie nigdzie nie pójdziemy i będzie kinderbal :) hehehe. Dobrze, że mama chętna na opiekę i to nad dwójką :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #6521 dnia: 3 Stycznia 2012, 11:57 »
Pati, cudny brzusio! Aż mi się zatęskniło za moim ;D

Moja mama pilnowała teraz naszych dziewczyn, a my z mężem sobie wybyliśmy na Sylwestra. Dała spokojnie radę  ;)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6522 dnia: 3 Stycznia 2012, 12:07 »
Oby moja za rok chciała wziąć dwójkę :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6523 dnia: 3 Stycznia 2012, 13:31 »
Moja mama jest zawsze chętna na opiekę nad Natką - teściowa zresztą też a potem wychwalają pod niebiosa jaka to słodka, kochana, pomocna  ;D ;D ;D

Tylko właśnie ciekawa jestem jak to będzie z dwójką, no ale wyjdzie w praniu :) Najpierw zostaną na kilka godzin a jak dobrze pójdzie to na nockę :)

Karolina oj wiem jak się tęskni... ale wiesz, że zawsze to można zmienić, nie? Byłoby jeszcze weselej  ;D ;D ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6524 dnia: 3 Stycznia 2012, 13:46 »
Nie rozumiem jak można mieć skrupuły przed zostawieniem dziecka z dziadkami...

Ja tam już teraz wiem, że jeśli będę miała kiedyś dziecko to bez szemrania pozostawię je pod opieką dziadków, a my z P. wyjedziemy gdzieś daleko na zasłużony wypoczynek  ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6525 dnia: 3 Stycznia 2012, 13:51 »
loona, punkt widzenia itd.  ;)

Planujemy teraz wakacje i oboje z małżonkiem nie wyobrażamy sobie, żebyśmy mogli wyjechać bez Lili ;D Zanim się urodziła byłabym pewna urlopu bez dziecka, teraz jest inaczej - odkąd wróciłam do pracy uwielbiam każdą chwilę spędzoną z dzieckiem, ciesze się tym czasem i bardzo cenię. Uwielbiam te pulchne łapki, puchata główkę i soczyste buziaki  8)

Mogę Lilę zostawić pod opieką dziadków na czas zakupów, wypadu do kina, pubu itd. ale nie na kilka dni, jeszcze nie

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6526 dnia: 3 Stycznia 2012, 14:00 »
Nie rozumiem jak można mieć skrupuły przed zostawieniem dziecka z dziadkami...

Ja tam już teraz wiem, że jeśli będę miała kiedyś dziecko to bez szemrania pozostawię je pod opieką dziadków, a my z P. wyjedziemy gdzieś daleko na zasłużony wypoczynek  ;D

No  ja bym miala skrupuły. Nie dosc, ze dziecka prawe nie widze od poniedzialku do piatku bo pracowac trzeba, to jeszcze mialabym je zostawic na wakacje...nie chce krzywdzic wlasnego dziecka.

Jedna noc, ok. Ale tydzien - nie wyobrazam sobie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6527 dnia: 3 Stycznia 2012, 14:07 »
Akurat wakacji bez dziecka też sobie nie wyobrażam. Moim zdaniem nie po to mam dziecko, które jest członkiem rodziny aby potem odseparować je na tydzień i wyjechać sobie samemu na wakacje. Rodzina to rodzina. Byliśmy z Natalką na tygodniowym wypoczynku zarówno jak miała 6 miesięcy i 1,5 roku i było super! W przyszłym roku mam nadzieję że też uda nam się wyjechać w 4 chociażby na kilka dni.

Chociaż - nie mówię nie pod pewnym warunkiem. Pamiętacie jak 2 lata temu byliśmy w Tunezji? Była to wygrana wycieczka. W zeszłym roku też mieliśmy wygraną wycieczkę ale kolej na pojechanie była wspólnika R. W tym roku też mamy wycieczkę wygraną po Francji, ale z racji tego że ja jestem w ciąży to nie jedziemy a znów jedzie wpsólnik R. Za rok, jeśli uda nam się wygrać znów to plan jest taki aby pojechać a dzieci u moich rodziców. W tej sytuacji zakładam wyjazd bez dzieci bo nie ma możliwości ich wziąć. Ale to są tak odległe jeszcze czasy że do tej chwili może się wszystko zmienić :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6528 dnia: 3 Stycznia 2012, 14:37 »
No nie wykluczma tego,że zmieni mi się punkt widzenia, ale nie wyobrażam sobie "wypoczywac" z absorbującym 1,5 czy 2 latkiem.  Myślę, że dzieć w okolicach 4 r.ż. może być fajnym, urlopowym kompanem.

Poza tym tydzień u dziadków to będzie zarówno frajda - czyt. maxymalne rozpieszczanie - dla dziecka i to będzie tez wyróznienie dla dziadków.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6529 dnia: 3 Stycznia 2012, 14:59 »
W te wakacje wypoczywaliśmy z 9 miesięcznym szkrabem i nie narzekałam. Sama byłam zdziwiona, że udało nam się opalać, spacerować i co tam jeszcze można sobie wyobrazić w czasie urlopu. Nawet przejazd zniosła idealnie, była grzeczna chociaż w drodze do niani potrafi mi taki koncert strzelić, że mam ochotę ją wysadzić i uciec  ;D

Dla mnie jest odwrotnie - teraz, jak Lila jest mała będziemy spędzać wakacje razem, później zobaczymy. Jak będzie w wieku szkolnym będzie jeździła na kolonie, obozy a z nami, jak zechce. Jakiś weekend we dwoje, a Lila do babci to rozumiem ale nie cały urlop, za mało czasu spędzamy razem.

tydzień u dziadków to będzie zarówno frajda - czyt. maxymalne rozpieszczanie - dla dziecka i to będzie tez wyróznienie dla dziadków

z tego rozpieszczania bym się nie cieszyła, potem trzeba opanować takie rozbrykane dziecko  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6530 dnia: 3 Stycznia 2012, 15:18 »
Loona, ale decyzując sie na dziecko musisz niestety wziac pod uwage pewne ograniczenia.

My wypoczywalismy juz i w Polsce i zagranicą z dzieckiem i było super. Oczywiscie są pewne ograniczenia np. nie mozemy spokojnie leżec i opalać się w dwojke bo ktos dziecka musi pilnowac, ale robimy to np. na zmiane: pol godziny mąż, pol ja, wybierając hotel zwracamy uwagę na inne rzeczy np. czy jest plac zabaw, brodzik, wyokie krzeselka w restauracji itp.
Urlop z dzieckim, nawet shogunem ;) , moze byc na prawde fajny.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6531 dnia: 3 Stycznia 2012, 16:27 »
Ja też uważam że wszystko da się pogodzić ale niestety kompromisy muszą być - jakkolwiek to brzmi. Nasz pierwszy wyjazd nad morze jak Natka miała 6 miesięcy był udany bardzo :) Pomijając super miejscówkę, która dużo daje to przez tydzień czasu na plaży spędziliśmy 30 minut - Natka za nic nie chciała tam być, więc praktycznie cały wyjazd spacerowaliśmy. Co prawda nie opaliliśmy się idealnie równo wszędzie, ale tam gdzie trzeba to się opaliliśmy i było super. Przynajmniej dużo ruchu dla zdrowia było :)
A tegoroczny był jeszcze lepszy bo teraz udało nam się siedzieć na plaży całymi dniami i Natka nie chciała wychodzić, miejscówka też super więc żyć nie umierać :)
No i jeszcze w górach byliśmy prawie tydzień i też było super :)

Nie ma już leżenia plackiem na plaży ale mi to akurat nie przeszkadza :) już chyba z tego wyrosłam i wolałam robić wszystko inne niż leżenie plackiem :)

I oczywiście jakby ktoś chciał to z czystym sumieniem mogę polecić super miejsce w Rewalu :) My tam pewnie wrócimy w tym roku :) Jeśli oczywiście uda się wyjazd :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #6532 dnia: 3 Stycznia 2012, 17:35 »
jaki cudny brzuszek ...

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #6533 dnia: 3 Stycznia 2012, 17:57 »
Pati, naprawdę masz malutki brzuszek :) i jaki ładny... zazdraszczam Ci go strasznie :) póki co mam taki, ale to niestety sam tłuszcz  ;D ;D

Co do wczasów z dzieciaczkami, to ja już marzę o tym, by właśnie spędzać je z dziećmi, to takie cudowne :) ale ja to jestem dzieciara, kocham wszystkie i zawsze zaczepiam, czy to u lekarza, czy na basenie, więc moje będą miały ze mną przekichane :D :D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6534 dnia: 3 Stycznia 2012, 18:01 »
A ja bym chciała i urlop z dziećmi i parę dni bez nich. Ale jestem sama z dwójką, więc marzę, o paru dniach spokoju - nawet samej, bez męża i dzieci :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6535 dnia: 3 Stycznia 2012, 18:23 »
Ja też nie wyobrażam sobie wyjazdu np. na tydzień bez dzieci, jeszcze nie. Pierwsza noc może i byłaby ok, ale później za bardzo bym się męczyła z tęsknoty za tymi moimi bąkami :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6536 dnia: 3 Stycznia 2012, 19:06 »
Malutki to on się tylko wydaje :) Serio :)

Ania ja Ciebie rozumiem :) Przez większość roku jesteś sama z dziećmi więc dla mnie to zrozumiałe, że chcesz kilka dni odpocząć :) ALE ;) założę się że pod koniec pierwszego dnia albo następnego już by Ci było smutno bez dzieci :)

Jak Natalka jedzie czasami na służbę do mojej mamy to co prawda ja mam czas na spokojne, gruntowne posprzątanie mieszkania, ale jak to zrobię i chwilę odpocznę to już co chwilę patrzę na zegarek kiedy będę mogła jechać po Natkę :) niecierpliwię się strasznie i bardzo tęsknie za nią :)

Czasami jak pojedziemy np na zakupy to mimo że kilka godzin jesteśmy bez niej to kurcze jakoś tak dziwnie, że Natka nie kręci się między nogami :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #6537 dnia: 3 Stycznia 2012, 19:14 »
My nad morze jeżdzimy co roku ! i to praktycznie co weekend piątek-niedziela plus cały tydzień .
Pierwszy raz jechaliśmy jak Dominik miał ok 6 miesięcy i Oskar też miał tyle jak zaczeliśmy jeżdzić .
I nie powiem że nie  pojechała bym  sama z mężem :) Nie martwiła się o nic ! o to ze rano trzeba wstać i nakarmić :P że trzeba pilnowac na plaży ! że nie mogę piwka wypić bo mam dziecko pod opieką ...że nie mogę wyjsć w nocy spotkac się ze znajomymi bo dzieci :P
ale tak samo nie wyobrażam sobie wakacji bez dzieci :)

Ty chudzinko ! Jaki masz zgrabny brzucho ! a wiesz kto w nim mieszka ?

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6538 dnia: 3 Stycznia 2012, 19:40 »
Jak ostatnio Paula spała u moich rodziców - pojechała w sobotę o 15-stej, a ja przyjechałam do rodziców w niedzielę o 16-stej, na pytanie czy stęskniłam się za córcią odpowiedziałam NIE. Owszem, myślałam o niej i zastanawiałam się, jak jej mija czas u dziadków, ale z chęcią zostawiłabym ją tam jeszcze z jeden dzień, albo i więcej.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #6539 dnia: 3 Stycznia 2012, 21:34 »
Ja powiem tak, wakacji bez dziecka trwających dłużej niż 2-3 dni sobie nie wyobrażam, jest ono moją rodziną i nie chciałabym mu zabierać takich wrażeń! A poza tym bym nie wytrzymała bez niego najzwyczajniej... ALE osobom takim jak ANIA nie dziwię się WCALE i uważam, że baaaardzo dobrze by takie wakacje zrobiły i im i dzieciom ;D

Centymetry nadchodźcie!!!