Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 681998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #6090 dnia: 18 Listopada 2011, 20:44 »
Ja od zawsze chciałam Mutsy, ale jak ostatnio podliczyłam wyszła mi niebotyczna kwota ponad 3000zł.  :o Nie uśmiecha mi się wydawać tyle za wózek, bo liczyłam, że maksymalnie zmieszczę się w kwocie 2200, góra 2500zł. - co i tak było nie do przełknięcia dla mojego męża... W związku z powyższym zaczęłam przeglądać oferty z Tako, bo szwagierka przyniosła mi ich ofertę. Nawet fajne mają wózki i gdyby nie to, że odezwała się koleżanka, że chce sprzedać Mutsy, a ma w idealnym stanie, bo ona na wszystkie rzeczy dmucha i chucha aż do przesady, to wzięłabym któryś z tych.

A Ty Pati masz jakieś swoje typy?

Na Tobruku jest jeden jedyny sklep z odzieżą ciążową. Babeczka ma normalne ciuchy i ciążowe. Jest bardzo miła, więc polecam  :)

Natalka musi rozkosznie wyglądać  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6091 dnia: 18 Listopada 2011, 22:23 »
Dobrze mieć tak możliwość kupna wózka od kogoś zaufanego. Ja właśnie patrzę na wózki Tako - warrior, captiva albo jumper x.

Wcześniej byłam pewna że tym razem kupię x-landera ale u nas na ulicy 99% wózków to x-landery a ja nie cierpię być tak jedną z wielu i chcę mieć inny wózek :) Co prawda teraz dostałam od Karoliny link do strony gdzie sprzedają x-landery po renowacji i jeszcze z roczną gwarancją więc będę obserwować stronę.

I w końcu jeszcze nie wiem, ale generalnie przeglądam oferty na Tako :)

A Natalka wygląda rozkosznie :) Dziś mnie bolała głowa i mówię o tym do niej a ona podchodzi i mnie całuje w czoło :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #6092 dnia: 18 Listopada 2011, 22:44 »
Jak ja kiedyś będę w drugiej ciąży to bym też kupiła tylko używany wózek a zwłaszcza gondolę!!! Bo i tak mam maclarena na którego potem szybko przejdę.. No i marzy mi się taki jak ma caril.. Maxi cosi Mura :)
Zuza też uwielbia Klub Myszki Miki :)
Już niedługo będzie 12tc i powinnaś się poczuć lepiej.. A jak tam ból tego spojenia?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #6093 dnia: 19 Listopada 2011, 16:01 »
ja mam teraz tako jumper fx i jestem zadowolona w 90% - reszta to badziewne opony, ktore przedziurawily sie z 20 razy juz i wszystkie wymienilam i mam spokoj.
no a teraz to podwojny trzeba szukac

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #6094 dnia: 19 Listopada 2011, 19:19 »
My to się zdecydujemy na Maked Q12 widziałam na żywo i jestem zachwycona ...

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #6095 dnia: 19 Listopada 2011, 19:23 »
my mamy tako captiva i jest super, na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6096 dnia: 19 Listopada 2011, 20:13 »
Pamela napewno zdecydujesz się na podwójny? W takim to już długo nie pojeździ Collinek.

Gosia ja widziałam ten Q12 i wizualnie jest fajny - też mi się podoba ale coś słyszałam chyba nie tak o spacerówce albo o ramie... Już nie pamiętam co dokładnie. Ale coś z nim było nie tak.

Iza to cieszę się że dobrze oceniasz :) ale jeszcze ciekawa jestem jak przesiądziecie się do spacerówki choć i tak pewnie będzie ok :)

W ogóle jak mnie dziś boli spojenie.... Masakra... Czuję się jakbym była nie w 12 tygodniu a w 38...

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #6097 dnia: 19 Listopada 2011, 21:43 »
raczej jestem zdecydowana na podwojny. collin bedzie mial 19 miesiecy, bedzie lato, bedziemy chodzic na place zabaw, bedzie bawil sie i biegal i co ja zrobie jak po drodze do domu mi bedzie miauczal ze chce na rece bo zmeczony albo jak bedziemy sie spieszyc do lekarza np mlody bedzie sie ociagal uciekal, to go do wozka i juz. zreszta jest jeszcze czas i zobaczymy jak mlody bedzie radzil sobie ze spacerami jak cieplej bedzie, ale raczej jednak bedzie podwojny, tylko chcialabym taki, ktory mozna odczepic na pojedynczy potem, takie niestety w cenie sa, wiec bede szukala pewnie uzywanego, ale jeszcze nawet sie nie rozgladalam konkretnie, zbieram przemyslenia.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #6098 dnia: 20 Listopada 2011, 00:00 »
Ja właśnie patrzę na wózki Tako - warrior, captiva albo jumper x.
Jakbyś chciała wypróbować Jumpera x to służę naszym, bo stoi bezużyteczny od 8 miesięcy ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6099 dnia: 21 Listopada 2011, 08:51 »
Pamela no racja. Taki odczepiany byłby najlepszy ale cena będzie pewnie trzymać cały czas... Ale musisz pilnować i może w końcu trafi się jakaś używka porządna - dużo czasu jeszcze przed nami :)

Agatka nam to nigdy nie po drodze się spotkać :) hehehe, ale może w końcu nam się uda :)

Ale kurcze wiecie jaką ja mam chorą fazę od kilku dni?? Że nagle zacznie lecieć krew i będzie po wszystkim...  :-\ Normalnie cały czas mam taką schizę... 
Za to od dziś biorę już komplet witamin, do tego dokupiłam sobie kwasy DHA, Acesan no i kwas foliowy.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #6100 dnia: 21 Listopada 2011, 09:44 »
Patrycja ja tez mam taką schizę :(

Ja miałam MURA 4 i byłam mega zadowolona i następne dziecię też będzie w nim jeździło.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6101 dnia: 21 Listopada 2011, 10:32 »
Najgorsze jest to, że takie czarne myśli krążą mi cały czas po głowie... Chyba jako tako uspokoję się dopiero po następnej wizycie a to dopiero za tydzień...

Ada pamiętam Twój wózek, ale jakoś tak na fotach jak go widzę to niezbyt mi się podoba.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #6102 dnia: 21 Listopada 2011, 10:35 »
Plusem tego wózka jest duża gondola. Bartek jako, że urodzony na początku czerwca jeździł w nim do 7 miesiąca i się w nim mieścił nawet w kombinezonie.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6103 dnia: 21 Listopada 2011, 11:28 »
dziewczyny co to za złe myśli?
sio z nimi ;)

Patrycja mura Ci się nie podoba? po łapach chcesz dostać? ;D
Tosia też jeździła w swojej od 1.09 do końca marca. ja moją zostawiam na pewno :)

obejrzałaś sobie te x-landery?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #6104 dnia: 21 Listopada 2011, 11:57 »
Patrycja, ja na takie schizy, jakie miałam na początku drugiej ciązy, znalazłam sposób.
Po prostu, zaczęłam sobie tłumczyć, że  moje maleństwo wlaczy o każdy dzień, rozwija się, jest silne i nie wolno mi w to wątpić...bo kto jak nie ja ma w to wierzyć! A moje stresy i złe myśli mu w tym nie pomagają...odrzucałam je więc, a w to miejsce wyobrażałam sobie mojego okruszka, który bryka szczęśliwy pod moim serduchem :) wtedy tylko tyle moglam dla niego zrobić, bo początek drugiej mojej ciązy był straszny...od jednego lekarza usłyszałam...proszę czekać, za parę dni pewnie pani zacznie krwawić i dojdzie do poronienia...
nie doszło...mój Mlekołak dał radę  ;)
przez cały ten czas mu to powtarzałam, że ma dać radę, że oboje damy!

także złe myśli sioooooooo!  :ckm:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6105 dnia: 21 Listopada 2011, 16:57 »
No staram się nie myśleć źle. Ale kurcze od kilku dni te spojenie daje mi trochę w kość, rozchodzenie nic nie pomaga a wręcz czasami jest gorzej a do tego czuję, że wiązadła się naciągają i wszystko tam pracuje, więc w sumie nie wiem czemu mam takie głupie myśli, skoro wychodzi na to że wszystko jest ok :)

Ale wiadomo - babie w ciąży zawsze źle  ;) ;) ;) ;)

Żanetka ślicznie napisane! Maleństwo jest silne - przetrwało plamienie, więc musi być silne i ślicznie się rozwijać :)

Karolina ciężarnej proszę nie bić :P Może inaczej - nawet nie patrzę na takie wózki bo po prostu funduszy brak, więc po prostu oglądam to, co jest bardziej w moim zasięgu :) A te x-landery oglądałam, niegłupi to jest pomysł, więc może jak się na nic nie zdecydujemy to po prostu już bliżej terminu skorzystamy z tego co by mieć tą 12-miesięczną gwarancję, ale super to jest, szkoda że innych wózków też nie mają.

Ja myślę, że już w listopadzie to napewno przesiądziemy się do spacerówki - biorąc pod uwagę, że maluch urodzi się koniec maja - początek czerwca to będzie miał 6 miesięcy - chyba że będzie się mieścić w gondoli i nie będzie jęczęć :)

A dziś byłam na pazurkach i zamiast białęgo frencza mam frencz różowy brokatowy :) Tyle czasu się wzbraniałam przed kolorem ale jest zajeb***!!! A na następny raz, jako że to będzie przed świętami i sylwestrem może będzie to frencz złoty :) ale to zobaczymy :) kupa czasu jeszcze.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6106 dnia: 21 Listopada 2011, 19:09 »
Ja myślę, że już w listopadzie to napewno przesiądziemy się do spacerówki - biorąc pod uwagę, że maluch urodzi się koniec maja - początek czerwca to będzie miał 6 miesięcy - chyba że będzie się mieścić w gondoli i nie będzie jęczęć :)

Dużo zależy od malucha. My jeździmy dalej w gondoli (mamy podnoszone oparcie). Bąbel nie marudzi, jak się znudzi krajobrazami, co często mu się zdarza, to spuszczam oparcie i spacerujemy dalej na śpiocha. W kombinezonie się mieści. Ciekawe do kiedy tak damy radę, bo spacerowej wersji jeszcze nie mamy ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6107 dnia: 21 Listopada 2011, 19:28 »
No wiadomo - dużo zależy od dziecka.

Natalka właśnie jakoś w 5 miesiącu chyba się przesiadła do spacerówki. Już nie pamiętam dokładnie, ale niby musu nie było na przesiadkę bo i tak spała na spacerach i się jeszcze mieściła ale jakoś już mi się wydawała za duża na gondolę.

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6108 dnia: 21 Listopada 2011, 20:48 »
my mielismy x-landera xa...w gondoli jezdzilismy do konca listopada, a Melcia majowa ;)
fajny wozio...ja bylam zadowolona, teraz mykamy Maclarenem wiec xa sprzedalam
dla nastepnego dziecia kupi sie inny-nowy...lubie zmiany ;D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #6109 dnia: 21 Listopada 2011, 22:06 »
Ja też polecam xa. I chyba jakoś w kwietniu będę go sprzedawać :). Także jakbyś była chętna :)...Ja mam limitowaną edycję dla dziewczynek.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6110 dnia: 22 Listopada 2011, 00:00 »
Szkoda że nie chcesz Mury.. Baśka z forum ma do sprzedania.. z tego co widziałam :)
Jak bym była w ciąży to bym bez wachania kupiła.. ale na zaś nie chcę :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #6111 dnia: 22 Listopada 2011, 09:41 »
Ja też bym Mury nie kupiła...ale widać to kwestia gustu i upodobań ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6112 dnia: 22 Listopada 2011, 09:53 »
W pierwszej kolejności chciałabym Tako. Jak nic nie znajdę to wtedy się zastanowię nad x-landerem, ale tyle tych x-landerów u nas, że wolałabym coś innego.

Dziś poszłam z Natalką na pobranie krwi - dobrze że u nas na osiedlu jest laboratorium to nie trzeba było nigdzie jechać. Natalka popłakała bidulka a miała pobieraną krew z paluszka ale chyba bardziej zestresowała się że jest trzymana nieruchomo. Ja też trochę oddałam krwi i jest gucio. Dobrze, że był z nami R. bo wniósł Natalkę do domu a ja ledwo si wczołgałam i klapłam od razu na ziemię bo tak mi słabo było.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6113 dnia: 22 Listopada 2011, 10:03 »
W temacie wózka, mnie starsznie pdobają się Concordy.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6114 dnia: 22 Listopada 2011, 10:35 »
Oj Concord to mi się nie podoba... Ten stelaż ma taki dziwny i te przednie koła malutkie.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6115 dnia: 22 Listopada 2011, 10:40 »
Ten jest super:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6116 dnia: 22 Listopada 2011, 10:58 »
To też Concord? Na All inne widziałam, ale ten prezentuje się całkiem nieźle, ale nawet nie chcę pytać jaka jest cena, bo pewnie dla mnie teraz za duża ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6117 dnia: 22 Listopada 2011, 13:37 »
Znalazłam fajną ofertę na Jumpera X - cena bardzo ok, wzór no po prostu piękny - uniwersalny. Dzwonię, rozmawiam, w ogłoszeniu napisane stan bardzo dobry plus to pytam się czemu plus a nie idealny (wiecie chyba o co mi chodzi, pytam czy to chodzi o to że użytkowany kupę czasu czy coś innego) a babka mi mówi, że na ramie w kilku miejscach wyskoczyły takie bąble, ale wszystko jest ładnie zamalowane i nic nie widać... Przysłała mi zdjęcia, ale no cóż... Ja wiem o co chodzi bo kojarzę to jak na balkonie u moich rodziców tak właśnie bąble się robiły i farba złaziła... No więc szukamy dalej. Dobrze, że mam jeszcze kupę czasu ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6118 dnia: 22 Listopada 2011, 16:51 »
aaaneta wygląda ciekawie :)

Patrycja macie sporo czasu :) Także na pewno znajdziesz coś ciekawego :) Ofert się mnoży, ale trzeba się dowiadywać, bo tak jak piszesz czasem ludzie mają różne pojęcie słowa stan bdb+ albo PRAWIE idealny... ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6119 dnia: 22 Listopada 2011, 16:59 »
Na szczęście jeszcze sporo czasu macie :) A czemu nie chcecie Mury.. tak z ciekawości pytam.. wydawał mi się wózkiem idealnym...