Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 672017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #7950 dnia: 27 Marca 2012, 10:07 »
Oj biedna ciężarna kobiete zwalają z wyrka tak wcześnie z rana  ;D
Wiem cos o wczesnym wstawaniu ja wstaje codziennie o 5:42 :P

A może kolano nadwyrężyłaś albo uderzyłaś sie w czasie snu i nie pamietasz tego
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #7951 dnia: 27 Marca 2012, 10:27 »
Oo a ja myslalam, ze to tylko u mnie takie problemy mimo ocm, ja mam tlusta cere 30% rycynowego to bylo malo, dolalam a i to wydaje mi sie malo, juz nie widze poprawy, juz lepiej wygladam po maseczce garniera 3 w 1 maseczka zel i peeling dopiero po nim jest super oczyszczona, a wyglada zdecydowanie lepiej po bb kremie, cud te kremy sa jak dla mojej baardzo problemowej cery.
Oby po porodzie latwiej bylo utrzymac w ladzie nasze buzki.  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #7952 dnia: 27 Marca 2012, 10:59 »
Pamela a po ocm masz problem ze świeceniem czy z czymś innym? Pamiętaj, że rycynowy wysusza i im więcej go dasz to bardziej wysuszysz cerę, a to pobudzi komórki do nadprodukcji sebum, aby temu zapobiec. W rezultacie nadal cera jest tłusta i świecąca i wpada się w błędne koło.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #7953 dnia: 27 Marca 2012, 13:09 »
Lilith jak mus to mus ;) tylko żeby wieczorem chciało się tak wcześniej iść spać a tu zawsze się to przeciąga do północy ;)
Co do kolana to nie mam pojęcia. Uderzyć w czasie snu nie mam o co. W ciągu dnia jakbym uderzyła to chyba od razu by mnie bolało. Nie mam pojęcia. Teraz trochę się rozchodziło no to aż tak go nie czuję.

Pamela pewnie też i hormony mają na to swój wpływ, a to co pisze Ewa to też prawda - tyle że akurat u mnie na to nie wychodzi bo mam bardzo dobry krem nawilżający co do którego jestem pewna, a reszta kosmetyków nie zmieniana od bardzo dawna.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7954 dnia: 27 Marca 2012, 15:03 »
ha i ja mam mega problem po ocm  :(
buzia jak pizza...
masakra...
a tak było cudownie na początku... gładka buzia
a teraz mam plamy, pryszcze ...masakra
Ewa, poradzisz cos? miałam olej rycynowy i lniany budwigowy  ::)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #7955 dnia: 27 Marca 2012, 15:21 »
Nie wiem co to ocm...ale... zazdroszcze Wam tego, że mozecie stosować pokłady do twarzy w normalnych cenach. Jak mam taka cere ze musze kupowac specjalistyczne - nie pytajcie o ceny...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7956 dnia: 27 Marca 2012, 17:09 »
Kurcze Aniu jesteś kolejną narzekającą na stan skóry... Masakra... Zaczynam wątpić czy to faktycznie działa, skoro tak wielkie jest grono niezadowolonych...

Aniu na pewno ważne są proporcje. Nie jestem ekspertką od ocm, więc nie wiem za bardzo co Ci doradzić  :-[ Może cera zaczęła Ci się oczyszczać? Chociaż na to chyba już za późno, bo stosujesz ocm już jakiś czas...

Dziewczyny ja stosuję się do wskazówek dziewczyny z tego filmiku Męczy mnie to zmywanie, bo zajmuje trochę czasu, ale cóż ;)
U mnie pojawiły się takie malutkie, czerwone krosteczki, jakby zapchane pory... Planuję wizytę u kosmetyczki w połowie kwietnia, to pewnie mnie uświadomi co to i skąd to... Może u mnie to hormony, skoro ogólny stan skóry jest dobry? nie wiem co o tym myśleć  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7957 dnia: 27 Marca 2012, 19:05 »
Ania dobrze okresliłaś wygląd buzi - jak pizza...

Di a jakiego podkladu używasz? Dla mnie najlepszy ( tzn najbardziej kryjacy) był Dermablend Vichy ale taki ciężki.

A my po wizycie u laryngologa i wieści nie są zbyt fajne... Wg lekarki Natalka ma przerośnięte wędzidełko pod językiem i przy górnej wardze. Aż takiego nacinania tam nie robią i dostałyśmy skierowanie na Unie do szpitala na zabieg pod narkozą... Normalnie kurcze szok! Sama nie wiem co o tym myśleć bo babka powiedziała że trzeba zrobić ale jak nie zrobimy to Natalka będzie mówić tylko będzie mieć problem z wymówieniem niektórych literek.

Przeraża mnie ten zabieg pod pełną narkozą choć przecież już taki miała jak połknęła baterie...

Chyba pójdę do naszej lekarki po jeszcze jedno skierowanie do laryngologa i umówię się gdzieś indziej co by to skonsultować... Ale jakby trzeba było no to wiadomo - sie pójdzie.i sie zrobi...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7958 dnia: 27 Marca 2012, 19:22 »
koniecznie to skonsultuj

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7959 dnia: 27 Marca 2012, 19:29 »
Este Lauder Double Wear lub Guerlain Parure Extreme, oraz Lancome (ale już chyba nie ma go w produkcji).

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7960 dnia: 27 Marca 2012, 19:30 »
Vichy bardzo nie lubie.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #7961 dnia: 27 Marca 2012, 20:00 »
Wieści rzeczywiście średnie. Ja na pewno skonsultowałabym to z jeszcze jednym lekarzem.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7962 dnia: 27 Marca 2012, 20:15 »
No i tak też zrobię. Jutro zarejestruję się na jakiś dzień do naszej lekarki. Byle mieć pierwszy numerek to nie będzie żadnych opóźnień. Załatwię co trzeba i wyjdę.

Di no faktycznie nazwy zalatują odpowiednią ceną. Muszę poczytać o nich na necie i może wydębię próbki na spróbowanie z Sephory lub Dauglasa.

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7963 dnia: 27 Marca 2012, 20:33 »
Może lepiej na popołudnie spróbuj się dostać do przychodni - wtedy można łatwo, bez kolejki ;)

No niestety produkty tanie nie są...ale i ja i sis próbowałyśmy wszelkich możliwych i niestety...te sa najlepsze...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7964 dnia: 27 Marca 2012, 21:35 »
Ja też jestem wierna Estee Lauder Double Wear - dla mnie nie ma lepszego podkładu. Cena - cóż... Coś za coś.

Mojej znajomej córci podcinali wędzidełko w drugim miesiącu życia bez narkozy. Dziwne, że u Natalki nikt tego wcześniej  nie zauważył...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7965 dnia: 27 Marca 2012, 21:41 »
Ogólnie lepiej na rano bo jak jest 1 numerek to pierwszy, a na popołudniu to lekarka już przychodzi wcześniej i rejestrują nawet przed 1 numerkiem i wtedy też można poczekać ;) Zresztą muszę być wtedy sama bez Natalki a to tylko rano.
A nasza lekarka akurat jest oblegana niezależnie czy to rano czy południe ;)

Jeszcze ten  Estee Lauder z ceną do ewentualnego przełknięcia... Ale kurcze normalnie drżącą ręką płaciłabym za niego w kasie ;)

Ja teraz kupiłam podkład Rimmel Lasting Finish i jest spoko - docieram się. Tzn miałam wcześniej próbkę od siostry ale odcień mi nie pasował - tzn za ciemny i musiałabym dosmarowywać sobie szyję i dekolt, a tego nie lubię... Więc wziełam jaśniejszy, ale nie jest taki matujący - chociaż to pewnie też zależy od kremu jaki się używa.

A o jakim Lancome wspominałaś??

Na Guerlaina to nawet nie będę patrzeć co by się nie napalać, ale Estee Lauder przy okazji spróbuję wydębić gdzieś próbkę. No bo jak podpasuje to może, może...

Ewa no niby coś za coś... Ale wiesz, że np ja na lato byłam mega zadowolona z podkładu za 7 zł Essence z Drogerii Natura?? Ale to lato, cera opalona i całkiem inaczej wygląda, a przy bladziochu to też wszystko widać...

W 2 miesiącu? Tak wcześnie? No nikt nigdy nie zauważył bo nikt o tym nie pomyślał... Natalka ogólnie zawsze słabiej kręciła jęzorem - tzn chodzi mi nawet o jakieś guganie za niemowlaka czy inne początkowe gadki. Coś tam było gadane i było ok. Dopiero teraz, jak wzięliśmy się za to to wyszło to, co wyszło...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #7966 dnia: 27 Marca 2012, 21:54 »
Jejku koniecznie sprawdź to jeszcze u innego dobrego laryngologa.. ale niestety może mieć rację..
A tej historii z baterią nie znam.. dawno to było??
Ja korzystam z podkładu Revion Photoready i jestem nim zachwycona.. jest bardzo lekki ale świetnie pokrywa wszystko.. bardzo dobry do zdjęć.. :)
Natalka na zdjęciach jest cudna.. ona zawsze się tak pięknie uśmiecha...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7967 dnia: 27 Marca 2012, 22:13 »
Marcelko ja wiem, że może mieć rację... ogólnie lekarka powiedziała, że rzadko się zdarza aby dziecko miało takie mocne wędzidełko ale się zdarza a tego już nie zrobią jako szybkie rachu ciachu.

Historia z baterią była jak Natalka miała ok 10 miesięcy. Połknęła taką małą okrągłą bateryjkę, ale od razu to zauważyliśmy i pojechaliśmy do szpitala. Tam od razu wzięli ją do zabiegu - narkoza pełna i wyciąganie baterii przez dziób. Połknięcie baterii jest bardzo niebezpieczne (niestety niezauważone przeżera żołądek i może skończyć się najgorzej...) dlatego trzeba od razu reagować.

O tym podkładzie revlona słyszałam, ale  o ile kojarzę to on jest rozświetlający?? To nie dla mnie, bo gęba by mi się zaraz świeciła jak żarówka  ;D

Natalka dziękuje  :-*

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7968 dnia: 27 Marca 2012, 22:46 »
Pati zazdroszczę Ci i innym dziewczynom tego, że możecie używać tańszych podkładów. Ja po stosowaniu wyglądam gorzej niż przed  :-\ Strasznie mnie zapychają i wtedy to dopiero wyskakują mi niespodzianki  :-X

Pati nie mówię o tym, że Wy jako rodzice mielibyście to zauważyć, ale chyba pediatra powinna? Wy się przecież nie znacie na takich rzeczach, ale pediatra powinna zwrócić na to uwagę, tym bardziej, że piszesz, że już wcześniej można było to wychwycić...

Miejmy jednak nadzieję, że inny logopeda obali tę teorię i obejdzie się bez zabiegu :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #7969 dnia: 27 Marca 2012, 22:50 »
A no wieści średnie ... skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7970 dnia: 27 Marca 2012, 22:57 »
Ewa używać tańszych mogę, ale może faktycznie jak bym kupiła drogi to byłabym super hiper zadowolona i już bym na inne nawet nie patrzyła? :) choć fakt faktem, że na lato napewno kupię ten za 7 zł, ale nie wiem czy w te lato po porodzie z buzującymi hormonami też się sprawdzi ;)

A teraz w mojej kosmetycznej szafce mam 5 podkładów  ;D ;D ;D i za tę kasę miałabym już Double Wear ;) hehehe, ogólnie wszystkie są dobre jako tako, tylko oczywiście nałożony na gębę miał inny odcień niż wyglądał mi przy próbowaniu ;)

Nie wiem, czy pediatra powinna to zauważyć... Może tak, ale jak Natalka wydawała jakieś odgłosy to nikt nie zgłębiał tego tematu...

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7971 dnia: 27 Marca 2012, 23:16 »
Ewa ja mam wszystkie problemy na raz, i swiecenie, i wyskakuja rozne roznosci, i pory ogromne, ogolnie tak samo jak przed ocm a na poczatku bylam taka zadowolona, buzia czysta, gladziutka mieciutka, a teraz juz gorzej i musze domywac maseczka z garniera. Hmm a czy za duzo rycynowego to nie wiem moze i za duzo, mi sie wydawalo, ze za malo skoro dalej rano wstaje i mam juz tlusta buzie i sie swiece za chwile, zobacze jeszcze bede kontynuowac to, jak to bedzie po porodzie jak juzdojde do siebie czy cos sie zmieni.
Podklady to ja szukam i szukam i jak na razie najlepszy jest bourjois fajnie kryje, jakos ten estee lauder mi nie pasi, ale mam probki od kolezanki i za ciemny odcien dla mnie i moze dlatego mi nie pasi.

Biedna mala, znowu zabieg, tym razem juz bedzie kojarzyc co i jak.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7972 dnia: 27 Marca 2012, 23:22 »
Pamela o jakim bourjois piszesz? w sumie to nigdy nie miałam chyba żadnego kosmetyku z ich firmy... A nie, mam - puder w kamieniu.

Już nawet zajrzałam na All jak stoi te Double Wear ale kurcze kupować próbki?? No z braku laku... Ale mam nadzieję, że jednak w sephorze będą mieli... Jutro albo pojutrze muszę podjechać do Rossmanna a obok mają Spehorę więc zajrzę.

Przed chwilą słyszę jak Natalka woła "tam! tam!" idę do niej a ta się przekręciła na drugi bok i śpi  8)

A Dominiś w brzuchu tak skacze że cały brzuch mi podskakuje i faluje :)

Dwa cudaki  ;D ;D ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7973 dnia: 27 Marca 2012, 23:30 »
Bidajze healthy mix ale jeszcze sprawdze dla pewnosi jutro.

A jak puder? Bo po tym co mam chcialam wlasnie bourjois kupic.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7974 dnia: 27 Marca 2012, 23:36 »
Narazie nie rozglądam się już za podkładami  :P dopiero co kupiłam jeden, więc muszę pokończyć co się da :)

Sprawdzę jutro jaki to jest, ale to jest spadkowy po siostrze - ona często coś kupuje a potem mi oddaje bo jednak jej nie pasuje, a ja generalnie i tak używam takiego pudru do zmatowienia powieki przed nałożeniem cienia. W torebce noszę jakiś sephory (też od siostry) na jakieś ewentualne poprawki w ciagu dnia ale bardzo rzadko to robię.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7975 dnia: 28 Marca 2012, 08:58 »
Pamela o taki:

Ale leży w szufladzie i nie używałam go. Mam 4 pudry w kamieniu a nie mam kiedy tego zużyć ;)

Dzisiejsze wstawanie dużo szybsze :) I dobrze, choć samej mi się baaaardzo ciężko podnosiło... Najgorsze jest to, że budzę się przed 6 i normalnie już bym mogła wstawać bo czuję się rześko i wyspana, a o 6:45 jak dzwoni budzik to mam ochotę spać dalej a budzik rzucić w kąt...

Natalka do przedszkola idzie bardzo chętnie :) Tzn jak w domu jej się pytam czy idzie jutro do przedszkola  to odpowiada "nie" ale jak R. ją zawozi to daje buziaka i już pędzi do sali :) Mogłaby tylko zacząć wszystko jeść. W zależności od tego co jest czasami coś zje a czasami nie.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7976 dnia: 28 Marca 2012, 09:32 »
a ja nie umiem używac pidru w kamieniu  ;)
napiszcie jak do blondynki kiedy i po co go się używa?

pat, dobry laryngolog pracuje w wojskowym (dr dałek/dauek) albo Maj (ten ma prywatny gabinet)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7977 dnia: 28 Marca 2012, 09:35 »
Pati w Sephorze albo Douglasie panie dobiorą Ci odpowiedni odcień do Twojej cery i przeleją z testera w mały pojemniczek :) Mi spokojnie na 4 dni taka ilość wystarczała :)

Nie wiem Pamiela co Ci doradzić oprócz zmniejszenia ilości oleju rycynowego. Świecenie jest od przesuszonej skóry.

Aniu ja puder w kamieniu stosuję jako wykończenie makijażu - nakładam na podkład. Dodatkowo matowi on skórę :)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7978 dnia: 28 Marca 2012, 09:46 »
Ja używam na podkład, by utrwalić makijaż i zmatowić twarz. Ale ja i Sis to jesteśmy troszkę chyba z innej bajki bo obie mamy cery bardzo problemowe, z przebarwieniami, bliznami itp, więc musimy używać bardzo kryjących (ale nie masek) a do tego każda ma inną cerę i o ile Domi moze używac Double Wear to u mnie po 2 opakowaniach zaczął się "ważyć" na twarzy. Póki co mój nr jeden to Parure Extreme, który właśnie się skończył.... A ten Lancome to był jakieś coś Maquimat coś tam.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7979 dnia: 28 Marca 2012, 09:54 »
ewa, a taki puder nadaje się do porprawienia makijażu w ciągu dnia?
bo na mojej buzi żaden podkład nie wytrzyma dłużej niż z 4-5godz