Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 672021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #7770 dnia: 16 Marca 2012, 20:55 »
czerwień fajnie wygląda ... ale nie może być jej za dużo więc na jednej ścianie fajnie ...
A obok turzyna jest bobas centrum też muszę się tam wybrać

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #7771 dnia: 16 Marca 2012, 21:24 »
Nie no ja na serio, że ładnie tylko ten beż to bardzo jasny ja bym widziała. I limonka tak jak piszesz też nie oczojebna  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #7772 dnia: 16 Marca 2012, 22:14 »
Do kolyski to posciele cZy ochraniacz to nie potrzebne, to mozna dokupic za pare miesiecy.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #7773 dnia: 16 Marca 2012, 22:20 »
Ania ja przy Natalce miałam i jakoś wolę tak niż puste łóżko :)

Gosia o właśnie - Bobas centrum, jak zostanie mi jutro trochę czasu to postaram się tam podjechać i wybadać jak tam jest.

Anetko no beżowy jasny :) ale jakiś taki ciepły odcień. A myślisz że limonka pokryje tę czerwień? Bo jeszcze myślałam o tym, aby na tej czerwieni zrobić paski - czyli zostawić czerwień, dodać limonkę no i beż?? Trochę roboty z tym by było i pewnie nie wyszłoby prosto bo my mamy rolfazę połączoną a ona jest w takie kropki wypukłe i mogłoby wyjść ze szlaczkami. Albo może coś innego aby było kolorowo? Czy to już za dużo? Albo na innej ścianie?

Pamela dlatego też napisałam, że ochraniacza, pościeli i kołdry nie kupuję teraz tylko potem :) Zresztą kołdra kiedyś tam będzie po Natalce spadkowa a ona dostanie większą. Ale przy tempie Natalki to pewnie Dominiś zacznie spać pod kołdrą w okolicy 2 lat.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7774 dnia: 16 Marca 2012, 22:34 »
Za trudne pytania :D może dziewczyny Ci poradzą bo jest taki wątek, coś o urządzaniu się i pewnie będą wiedziały jakiej firmy farbę by użyć żeby pokryła tą czerwień. Pasków chyba bym nie robiła.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7775 dnia: 17 Marca 2012, 21:42 »
Do zainteresowanych tym sklepem dziecięcym koło Turzynu - LIPA! Szkoda czasu tam jechać... Byłam jedyną klientką, pan sprzedawca cały czas klikał sobie w pasjansa - w ogóle się nie zainteresował. Ja sobie obejrzałam co tam mają - wybór niewielki, malutko tego wszystkiego. Jak dla mnie strata czasu.

Poza tym objeździłam kawałek Szczecina, załatwiłam co chciałam. Farba kupiona - Loreala ale kurcze nie wiem czy dobra. No cóż, co wyjdzie to będzie. Jakoś tak dziwnie - albo same jasne blondy albo potem już ciemniejsze. Wziełam jakiś jasny blond coś tam. Także jak się uda to w przyszłym tygodniu może będę miała włosy zafarbowane :)

A jaką dzisiaj miałam miłą niespodziankę w aptece w carrefurze na Turzynie! Kolejka tam zawsze jest wielka, więc sobie grzecznie stanęłam na końcu i czekam... Aż tu nagle słyszę jak pani aptekarka mnie woła żebym podeszła i obsłużyła mnie poza kolejnością  ;D ;D ;D ;D Normalnie w szoku byłam i tak mi się miło zrobiło :)

A co do koloru w pokoju - to dziś coś mi się odwidziało i jednak chyba wymyśliłam, że cały pokój będzie jasny. Bez dodatku limonku czy innego koloru na ścianie. Zabawki, pościel, łóżka, może jakiś dywan i już będzie kolorowo. A potem jak już się może całkowicie pozbędziemy naszego łóżka to wtedy coś wymyślimy na ściany - naklejki, rysunki czy coś innego. O! Tak właśnie myślę  ;D ;D ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #7776 dnia: 17 Marca 2012, 22:19 »
Jakie miłe zaskoczenie w tej aptece, brawa dla Pani farmaceutki.

Jak tylko Natalka wyzdrowieje, możemy farbować włosy :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7777 dnia: 17 Marca 2012, 22:24 »
O jak miło :)
czyli Pati mówisz szkoda czasu na ten sklep ... czyli tam się nie wybieram ... za tydzień jadę na drugą stronę rzeki zobaczyć co tam mają  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7778 dnia: 17 Marca 2012, 22:57 »
Po Natalce widać, że zdrowieje - katarek dużo mniejszy, kaszelek też się zmniejszył także widać że antybiotyk działa. Nie wiem czy do poniedziałkowej wizyty u lekarza wydobrzeje całkowicie ale jest nadzieja :)

Ania ja już się nie mogę doczekać :)

Gosia no szkoda czasu... Mało produktów, nie ma z czego wybierać. Wózki mają Tako, xlander, kilka spacerówek... Ale raczej po 1-2 szt z każdego modelu a obsługa fatalna... Zamiast korzystać że nie ma ruchu, a wchodzi brzuchata to gadać, namawiać a tu facet sobie siedzi na kompie i 0% zainteresowania...

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7779 dnia: 17 Marca 2012, 23:17 »
no właśnie ja jak byłam w tym świecie dziecka na santockiej to zaraz pytali czy w czymś nie pomóc odpowiednie rozmiary wszystkiego poszukała, w bebeclubie to samo zainteresowanie 100%

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7780 dnia: 17 Marca 2012, 23:45 »
Na Santockiej jeszcze nie byłam :) Muszę któregoś dnia tam się wybrać.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7781 dnia: 17 Marca 2012, 23:50 »
Właśnie oglądam sobie dywany dziecięce... I nie wiem które lepsze czy takie typu shaggy - fajne są, mięciutkie ale mają te włosie no i czy cokolwiek nie będzie tam wchodzić? Chociażby plastelina czy inne cuda? Czy lepiej taki zwyklejszy, coś w ten deseń:

http://allegro.pl/dywany-dzieciece-150cm-x-200-cm-6-wersji-tanie-i2209973894.html

??

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7782 dnia: 17 Marca 2012, 23:53 »
To się chyba akrylowy nazywa.

Dobra, spadam już spać :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7783 dnia: 18 Marca 2012, 00:04 »
jeśli chodzi o ten z włosiem ... to jest ciężki do czyszczenia, my taki ostatnio wywaliliśmy ... lepsze są te co wkleiłaś

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #7784 dnia: 18 Marca 2012, 00:07 »
Jeśli chodzi o dywan to nie za bardzo w ogóle lubie dywany... Mieliśmy w Zuzi pokoju i się nie sprawdził... co prawda ciepło w pupę dziecko ale jak dla mnie za ciężko się je czyści.. a taki z włosiem to już w ogóle masakra...
Fajnie, że Natalka już zdrowieje :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #7785 dnia: 18 Marca 2012, 07:32 »
Dywan czy wykładzina, jedno dziadostwo :) U Pauli w pokoju jest wykładzina z krótkim włosem, a wygląda już masakrycznie źle.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7786 dnia: 18 Marca 2012, 10:46 »
Jeżeli już miałabym wybierać to wybrała bym ten co wkleiłaś ... chociaż  znając życie czeka cie codzienne odkurzanie dywanu nie wspomne o jego czestym praniu ...ja mam dywan w salonie i to jest błąd bo Alan wiecznie sie bawi w salonie i ten dywan juz nie wygląda ...codziennie trzeba go odkurzac bo jest na nim wszystko ... plastelina itp....

My jak bedziemy robić pokój Alana to dywanu nie bedzie tylko panele ... ewentualnie taki mały kwadratowy zeby mógł sobie na nim siadać :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7787 dnia: 18 Marca 2012, 13:34 »
R. właśnie wyjechał ze wszystkimi gratami z domu :) Jeju jak od razu lepiej się zrobiło w tym pokoju na górze :)

3 wieeeeelkie wory + wózek do domu samotnej matki
rowerek treningowy do Ani

Czyli już wiecie jak wyglądało nasze przedpołudnie  ;D pracowicie  ;D ale przynajmniej mamy to z głowy. Lubię się czegoś pozbywać i widzieć wolne miejsce w domu :)

Ten dywan w tym pokoju nie będzie oczywiście na całej podłodze - tylko na kawałku tam, gdzie będzie część zabawowa, aby nie siedzieć nie podłodze.

Właśnie w salonie mamy ten dywan shaggy no i jest fajny miękki ale to salon. Ale w pokoju dziecięcym może już nie będzie tak fajnie z takim dywanem.

Druga sprawa jest taka, że o ile dół odkurzam codziennie (góra co 2 dni) to na górę już mi się nie chce tak codziennie taszczyć odkurzacz. Więc im rzadziej trzeba odkurzać tym lepiej ;) a i tak co jakiś czas panele odkurzam więc czy zajadę też na dywan czy nie to co to za różnica.

Ale coś musi być, aby nie siedzieć na panelach. Tam na górze ogólnie jest chłodniej w zimę, więc tak czy siak coś musi być.

Ja wszystko sobie kombinuję w głowie a R. jeszcze nie jest poinformowany dokładnie  ;D ;D ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #7788 dnia: 18 Marca 2012, 20:08 »
Pati mnie takie generalne sprzątanie czeka w tygodniu... Już się boję... Dzisiaj skręciliśmy komodę dla Kulki, więc muszę jutro poogarniać kąt z jej ciuchami. Póki co wrzucę wszystko w szuflady, a układać będę dopiero jak wszystko popiorę :) Przynajmniej będzie porządek i wolnego miejsca w pokoju przybędzie ;) Planuję dodatkowo całą naszą garderobę przelecieć i zrobić porządek...  ::) Będzie się działo :P

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7789 dnia: 18 Marca 2012, 20:26 »
No my dziś robiliśmy porządki w szafie i komodzie ... komoda cała opróżniona dla niuni i już troszkę jej rzeczy tam jest:)

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #7790 dnia: 18 Marca 2012, 22:40 »
miałam dywan z krótkim włosiem ale po jakimś czasie nie wyglądał fajnie, poza tym za często musiałam odkurzać ale jak Ty co drugi dzień to spoko ja nie mam czasu :P zamiast dywanu mam piankowe puzzle są dla mnie wygodniejsze  :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #7791 dnia: 19 Marca 2012, 08:49 »
my mamy taką wykładzinę co wkleiłaś w linku tylko inny wzór (bo dywanem trudno to nazwać ;) ) użytkujemy od 2 lat i ja jestem zadowolona  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7792 dnia: 19 Marca 2012, 10:35 »
No to musimy nad tym dywanem podumać, ale pewnie zostanie na tym cienkim.

Wczoraj w ogóle myślałam, że padnę bo R. powiedział że on by CAŁY pokój pomalował na kolor limonkowy... W dodatku szafę by wybrał w jeszcze innym odcieniu i w ogóle wszystko by było jak z innej parafii i w ogóle z kosmosu...

Także na dzień dzisiejszy chyba zrobimy tylko tę zabudowę i malowanie - znamy już mniej więcej koszt i jest dużo większy niż sobie zakładaliśmy, więc reszta musi poczekać.

Anulka o privie do Ciebie pamiętam i napiszę Ci później bo zapomniałam wziąć od R. numer telefonu.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7793 dnia: 19 Marca 2012, 11:51 »
Twój R tak jak mój R  ;D wszystko mogło by być z innej parafii a jemu to zupełnie nie przeszkadza ;D
Nad dywanem czy tam wykładziną jeszcze bym pomyślała bo tak sobie myślę, że dobry dywan nie jest zły. Albo kupić coś naprawdę za grosze żeby nie było żal wyrzucać za jakiś czas jak się nie sprawdzi.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7794 dnia: 19 Marca 2012, 12:48 »
R. twierdzi że to by było na zasadzie kontrastów  ;D ale trochę za dużo tych kontrastów by było jak dla mnie.

Podpina to wszystko pod to, że przecież w salonie też nie mamy wszystkiego super dopasowanego - ok, nie mamy, ale co u jednego producenta jest wenge to u drugiego trochę to już się różni... Na dole mamy pomieszane wenge z wiśnią tak jakby.

A najważniejsza sprawa to nie pamiętam kiedy mam wizytę u gina... Zdaje mi się, że jutro ale nie mogę się dodzwonić do rejestracji... Oni zawsze niby dzwonią dzień przed na potwierdzenie ale jaki to byłby pech jakby oni nie zadzwonili a ja bym zapomniała a w dodatku tym razem nie napisali mi na kartce kiedy następna wizyta... Może do wieczora się dodzwonię ;) Godzinę pamiętam, ale jaki to był dzień??

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #7795 dnia: 19 Marca 2012, 13:40 »
Oj t ciazowa skleroza  ;D sprawdz na forum kiedy pisalas ze mastepna wizyta bedzie.

Ja tak robie jak aneta pisze, najtanszy dywan z ikei kupuje co jakis czas ten z grubszym wlosem do salonu i jak zle wyglada wyrzucam i kupuje nowy. Zazwyczaj na zime zeby zimno w nogi nie bylo. A collin i tak w miejscu nie usiedzi to jemu wszystko jedno i tak rzadko siedzi.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7796 dnia: 19 Marca 2012, 13:50 »
Już wiem :) Zadzwoniła Pani z rejestracji na potwierdzenie wizyty :) Idę jutro :) hehehe

Ten dywan to pewnie jednak na jesień zakupimy. W lato na górze jest bardzo ciepło więc dywan będzie raczej niepotrzebny.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #7797 dnia: 19 Marca 2012, 15:00 »
My zamiast dywany zdecydowaliśmy się na puzzle piankowe :) Łatwiejsze w utrzymaniu a w dupkę dziecku ciepło jak na dywanie ;)

Byłaś z Natalką na kontroli?

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #7798 dnia: 19 Marca 2012, 17:12 »
ja po ostatnich burzy dotyczącej składu tych puzzli trzymam się od nich z daleka  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7799 dnia: 19 Marca 2012, 17:48 »
No ja właśnie jakoś nie jestem za puzzlami. Już nawet nie właśnie ze względu na te składy ale jakoś mi się nie widzą.

No byłyśmy na kontroli :) Oskrzelka czyste, wszystko gra. Antybiotyk brać do końca a do przedszkola może już iść :) Fajno :) hehehe tylko sama zainteresowana mówi "nie" jak się jej zapytam czy chce iść do przedszkola :) Ale po takiej przerwie to samej mi by się nie chciało :)

Ania może umówimy się na środę??