A robila ktoras stripsy z kfc? Chce jutro zrobic i zastanawiam sie czymoze ktoras z Was ma sprawdzony przepis?
Kiedys pracowalam w KFC, az miesiac

I sekret tak naprawde tkwi w sposobie smazenia, nie w panierce. Niestety w warunkach domowych ciezko uzyskac ta chrupiaca skorke. Mozna sprobowac we frytkownicy, ale olej musi byc rozgrzany do czerwonosci.
Co do samej panierki, to maka i mieszanka przypraw.
Zeby kurczak byl soczysty dzien wczesniej umiesc go w woreczku typu zip lock wypelnionym woda z sola i niech tak polezy w lodowce 24h. To cos robi z molekulami bialka w kurczaku

Po wyjeciu z wody kurczaka trzeba dokladnie osuszyc i dopiero obtoczyc w mace i na olej.
Ps. nie wiem jak to jest ale w kraju w ktorym wynalezli KFC smakuje on najgorzej na calym swiecie. W Polsce za to jest przepyszny