Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2940160 razy)

0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8610 dnia: 1 Kwietnia 2014, 10:37 »

ja pierś z indyka robie w marynacie miodowo-powidłowej i piekę w piekarniku  ;D uwielbiam to  ;D

 Maja kiedyś wkeiła tu przepis z kwestii smaku i od tej pory robiłam już chyba 4 razy  ;D




Offline hany81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7960
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8611 dnia: 1 Kwietnia 2014, 10:52 »
Gyros lubię  ;D. Wyglądem się nie przejmuje bo sałatka nie stoi długo  ;). Połączenie składników mnie jakoś nie drazni.
Co do piersi z indyka to w ogóle mięsko z indyka kupuje na rosół.robie wtedy mieszany na kurczaki i indyku.
u mnie dzisiaj gołąbki ziemniaczane....roboty dużo ale pycha.

Offline zaba

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2181
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8612 dnia: 1 Kwietnia 2014, 11:52 »
vivka zgadzam sie w 100% rewelacja ten przepis,tylko ja robie piersi z kurczaka i do tego ten ryz sezamowy i salatka co jest w tym przepisie ;D


Offline asashia

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 833
  • Płeć: Kobieta
  • ~so be it~
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8613 dnia: 1 Kwietnia 2014, 12:19 »
a wiecie-że ja nigdy sama nie robiłam gyrosa? nie można tych składników poprostu wymieszać?

Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8614 dnia: 1 Kwietnia 2014, 12:22 »
pewnie można ale wtedy nie byłoby "efektu gyrosa"  ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8615 dnia: 1 Kwietnia 2014, 12:22 »
a wiecie-że ja nigdy sama nie robiłam gyrosa? nie można tych składników poprostu wymieszać?



można, ale on polega na warstwach ;)


Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8616 dnia: 1 Kwietnia 2014, 12:24 »

ja zawsze mieszam ;)

moim zdaniem pomieszana jest smaczniejsza bo smaki się przenikają ;)

 co z tego że warstwowa jest ładna kiedy na talerzu wszystko jest prawie osobno? to tak jakbym sobie jadła te składniki osobno... nie wiem ale do mnie takie warstwowe sałatki nie przemawiają ;)




Offline Kasia*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14875
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8617 dnia: 1 Kwietnia 2014, 16:56 »
ja tez zawsze mieszałam :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8618 dnia: 1 Kwietnia 2014, 16:58 »


 co z tego że warstwowa jest ładna kiedy na talerzu wszystko jest prawie osobno? to tak jakbym sobie jadła te składniki osobno... nie wiem ale do mnie takie warstwowe sałatki nie przemawiają ;)



Na talerzu wszystko ulega wymieszaniu, jak z miski nakładasz, nie da się ułożyć osobno ;P chyba że ja robię inaczej niż ty :D


Offline Vivka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6224
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8619 dnia: 1 Kwietnia 2014, 18:21 »

no ale jak się pomiesza na minutę przed zjedzeniem to już nie jest to samo dla mnie ;) w każdym razie ja wolę pomieszaną ;)






Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8620 dnia: 1 Kwietnia 2014, 22:31 »
Ooo musze zrobic gyrosa, naorbilyscie mi ochoty :D
Ja ukladam warstwami, swietnie to wyglada w szklanej misie  :)
Bitki pycha, ale przepisu nie podam, bo wcielo  ::)

Offline hany81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7960
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8621 dnia: 2 Kwietnia 2014, 09:38 »
A sałatkę  z tuńczyka lubicie?? :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8622 dnia: 2 Kwietnia 2014, 09:47 »
moja siostra robi pyszną z ryżem, korniszonem pokrojonym w kostkę i majonezem
naprawdę pyszna  ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8623 dnia: 2 Kwietnia 2014, 09:59 »
moja siostra robi pyszną z ryżem, korniszonem pokrojonym w kostkę i majonezem
naprawdę pyszna  ;)
Zawsze się mylę z ogórkami - korniszon to kiszony czy konserwowy ogórek?
Coś jeszcze do tej sałatki czy to już wszystko? Bo mam akurat tuńczyka zapuszkowanego i chodzi za mną jakaś sałatka  ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8624 dnia: 2 Kwietnia 2014, 10:05 »
dokładnie tak - korniszon to konserwowy  ;)

ryż ugotowany na sypko, na jedną torebkę ona daje ok pół puszki tuńczyka ale można wrzucić wg smaku, do tego pokrojony ogórek, doprawić solą, pieprzem i majonezem

czasami opcjonalnie dorzuca kukurydze ale to niekoniecznie

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8625 dnia: 2 Kwietnia 2014, 10:11 »
dokładnie tak - korniszon to konserwowy  ;)

ryż ugotowany na sypko, na jedną torebkę ona daje ok pół puszki tuńczyka ale można wrzucić wg smaku, do tego pokrojony ogórek, doprawić solą, pieprzem i majonezem

czasami opcjonalnie dorzuca kukurydze ale to niekoniecznie

 :-* :-* :-* cudna sałatka :) Akurat mam w domu wszystko co potrzeba łącznie z kukurydzą  8)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8626 dnia: 2 Kwietnia 2014, 10:17 »
ja akurat nie jestem fanką kukurydzy w puszce dlatego zawsze ją pomijam w sałatkach  :P :P :P :P

smacznego  :-* :-* :-* :-*

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8627 dnia: 2 Kwietnia 2014, 10:18 »
ja z tuńczykiem znam taka :)

tuńczyk, ryż, papryka czerwona, orzeszki ziemne, majonez  8) ;D

Offline anulla_p

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6506
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8628 dnia: 2 Kwietnia 2014, 10:42 »
o tak z tuńczykiem jest bardzo smaczna :ok:



Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline hany81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7960
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8629 dnia: 2 Kwietnia 2014, 11:41 »
Z ryżem też robię ale wole z jajkiem :). Na dno salaterki starte na grubych oczkach jajko,dwa. Na to starta ugotowana marchew i cebulka w kosteczkę. Sol+pieprz, na to tuńczyk. Na warstwę majonez i znowu kolejna warstwa jaja,marchew,cebula,tuńczyk i majonez.pycha.

Offline dmonik44

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5748
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8630 dnia: 3 Kwietnia 2014, 07:08 »
A ja robię: ryż, jajka, cebula, ogórek konserwowy i tuńczyk :) może być z kukurydzą ale nie musi.
Natalka 4.11.2012

Offline dmonik44

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5748
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8631 dnia: 3 Kwietnia 2014, 07:12 »
Swoją drogą jutro mam gości, dzisiaj nie mam kiedy czegokolwiek przygotować...jutro wracam po 15 z pracy a na 19 przychodzą goście. Co przygotować? tak na szybko? myślałam o sałatce z tuńczyka, z brokułów, może tortille z serkiem i łososie, do tego pokrojona bagietka i może jakiś dobry chlebek lub świeże bułeczki i co jeszcze? a może macie inne pomysły? oczywiście bez mięsa musi wszystko być...
Natalka 4.11.2012

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8632 dnia: 3 Kwietnia 2014, 09:13 »
może sałatkę warzywną z tym ze ja żeby nie tracić czasu w takich chwilach na gotowanie warzyw kupuje gotową mieszankę warzywną w słoiku w biedronie lub Auchan, odsączam, dosypuje groszek z puszki, parę ogórków kroje w kosteczkę, majonez i gotowe

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8633 dnia: 3 Kwietnia 2014, 10:15 »
Możesz zrobić lasagne albo canelloni ze szpinakiem. Wbrew pozorom to się szybko robi


Offline Alis
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5770
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8634 dnia: 3 Kwietnia 2014, 10:29 »
ja zrobiłam na imprezkę tez te babeczki

http://www.mojewypieki.com/przepis/muffiny-z-zoltym-serem

ale podzieliłam na porcje na dwa-trzy gryzki, takie były "wizualnie" trochę za wielkie, dorzuciłam tez trochę dodatków od siebie i wyszły pyszne  ;) ;)

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8635 dnia: 3 Kwietnia 2014, 16:32 »
ja często na szybko też robię caprese ale kładę na to wszystko czerwoną cebulkę w półksiężycach polewam sosem koperkowo-ziołowym i do tego bagietkę z piekarnika np. z masłem czosnkowym z biedronki :)
[/url]
[/url]

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2967
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8636 dnia: 3 Kwietnia 2014, 17:20 »
Macie jakiś pomysł do czego wykorzystać cukierki Krówki.
Mam z kilogram twardych już i chciałabym w nie tchnąć życie
On 2011
Ona 2013

Offline .caril.

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10757
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8637 dnia: 3 Kwietnia 2014, 17:22 »

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17583
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8638 dnia: 3 Kwietnia 2014, 20:06 »
Macie jakiś pomysł do czego wykorzystać cukierki Krówki.


możesz mi przesłać:)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #8639 dnia: 3 Kwietnia 2014, 21:35 »
dawno dawno temu ;)  to   moja mama  roztapiała krówki i mieszała z ryżem dmuchanym ..........nawet nie wiem czy taki jeszcze można  kupić ???

wychodziły  takie   "szyszki"  po zastygnięciu, bo masę wykładało się na papier do pieczenia  łyżką