Ania, fajny przepis

mój R. uwielbia jabłecznik cynamonowy - też z cyklu: wsyp i wymieszaj

po prostu do przepisu podstawowego na kruche daję cynamon i połowę białego cukru zastępuję brązowym.
na Święta dodatkowo robię orzechową kruszonkę - pycha

jeszcze z tej kategorii pyszne jest to ciasto (lekkie, ale wilgotne

)
Owocowe ciasto na maślance z kruszonką
1 szklanki maślanki
1 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki oleju
cukier waniliowy
dowolne owoce
kruszonka (można piec bez)
150 gr mąki
100 gr masła
150 gr cukru
Składniki ciasta wymieszać w misce: cukier i jaja, potem "suche", maślankę i olej. Wylać na blachę, położyć owoce i wysypać kruszonkę. Piec ok. 50 minut w 180 C.