dziewczynki,ponawiam pytanko o sosiki do naleśników;-))) jak robicie???
Podam Ci przepis na najlepszy sos czosnkowo-paprykowy, jaki jadłam, a dodam, że nie lubię paprykowych - ten ejst rewela!
Papryka konserwowa, papryka słodka w proszku, czosnek w ząbkach (broń Boże jakiś w kostkach, albo w proszku), majonez (albo majonez i jogurt grecki, albo sam grecki), pieprz.
Wszystko miksujemy i la voila (aczkolwiek ja paprykę obieram ze skórki - jak komuś kiedyś stanęła skórka na żołądku, wie dlaczego)

A inna wersja czosnkowego to jogurt grecki, koperek, czosnek, sól, pieprz (ewentualnie 1-3 łyżki majonezu oraz... uwaga uwaga... odrobina serka homogenizowanego

szwagierka sprzedała mi ten patent!).
A ze słodkich, to taj jak Maja, najczęściej miksuję owoce po prostu.