Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Portal
Strona główna forum
Szukaj
Zaloguj się
Rejestracja
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
...
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
[
134
]
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
...
568
Do dołu
Autor
Wątek: Forumkowe gotowanie (Przeczytany 2979804 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jagodka24
Chuck Norris
Wiadomości: 11571
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3990 dnia:
2 Grudnia 2011, 20:08 »
ja tez moge sprawdzic ale kiepsko to widze bo teraz to same ozdoby świąteczne
Zapisane
Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010
carollaa
Chuck Norris
Wiadomości: 5375
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3991 dnia:
2 Grudnia 2011, 20:52 »
Tnę tylko wystudzone, bo na ciepłym zrobią się takie "kulki" jak przy krojeniu gorącego chleba.
Madziq, jak nie dostaniesz, daj znać, u mnie też jest ten sklep.
Zapisane
carollaa
Chuck Norris
Wiadomości: 5375
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3992 dnia:
2 Grudnia 2011, 22:27 »
W którym momencie zamrozić pampuchy/kluski na parze??? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Jak wyrosną po raz drugi? A przed parowaniem rozmrozić czy wrzucać na parę od razu?
Zapisane
joannaM
Chuck Norris
Wiadomości: 2967
Płeć:
data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3993 dnia:
4 Grudnia 2011, 10:31 »
czy próbowałyście masy marcepanowej z Lidla? Dobra?
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-C54D09E1-D90D26ED/lidl_pl/hs.xsl/index_22997.htm
Zapisane
On 2011
Ona 2013
kkotek
maniak
Wiadomości: 2463
Płeć:
data ślubu: 13.09.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3994 dnia:
4 Grudnia 2011, 13:08 »
Ja ją baaaaaaaaaaaaardzo często używam przy robieniu tortów i polecam ją z czystym sumieniem
Jest bardzo plastyczna i pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszna
Za szybko mi się wysłało
A miałam jeszcze dodać, że nie klei się do rąk i łatwo można ją rozwałkować oraz się szybko nie rwie przy dekorowaniu
Aaaaa i też bardzo fajnie się zabarwia
Zapisane
Kajetan *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018
madziulka1021
entuzjasta
Wiadomości: 611
Płeć:
data ślubu: 17.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3995 dnia:
4 Grudnia 2011, 17:12 »
Super że ją polecacie bo jutro zamierzałam kupić i wypróbować ale jeśli mówicie że ok to kupię więcej opakowań do tortu
Zapisane
joannaM
Chuck Norris
Wiadomości: 2967
Płeć:
data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3996 dnia:
4 Grudnia 2011, 18:05 »
madziulka1021
to jak zrobisz tort to napisz ile opakowań Ci zeszło na niego
Zapisane
On 2011
Ona 2013
madziulka1021
entuzjasta
Wiadomości: 611
Płeć:
data ślubu: 17.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3997 dnia:
4 Grudnia 2011, 19:29 »
Napisze z tym że tort będe robić na 20 grudnia dopiero ... sama jestem ciekawa ile wyjdzie ,dlatego jutro chce kupić i ja wypróbować najpierw
Zapisane
ciriness
Chuck Norris
Wiadomości: 15056
data ślubu: 11.09.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3998 dnia:
4 Grudnia 2011, 19:58 »
Zrobiłam tartę cytrynową z make life easier, jest super
Miałam wrażenie że z tej wodnistej masy co się wylewa nic nie będzie ale ona ładnie zapiekła się w mus.
Uważam że świetna będzie ta tarta w wersji np. czekoladowo-kokosowej albo pomarańczowej jak Magda pisała
Zapisane
Lovisa
maniak
Wiadomości: 1889
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #3999 dnia:
4 Grudnia 2011, 22:52 »
podpisuje sie pod ta masa marcepanowa
Zapisane
anusiaaa
Chuck Norris
Wiadomości: 26444
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4000 dnia:
5 Grudnia 2011, 10:35 »
madziq
byłam wczoraj w Home & You - niestety, ta łopatka już nie jest w sprzedazy.
Zapisane
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"
madziq
Chuck Norris
Wiadomości: 6009
Płeć:
data ślubu: 26.04.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4001 dnia:
5 Grudnia 2011, 18:30 »
dzięki Aniu
Zapisane
Fotograficznie...
madziulka1021
entuzjasta
Wiadomości: 611
Płeć:
data ślubu: 17.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4002 dnia:
6 Grudnia 2011, 13:37 »
Powróce do masy marcepanowej czym oprócz barwników mozna ją zabarwić na biało
jeśli posiadacie ewentulanie sprawdzonego sprzedawcę na allegro to proszę o namiar
Zapisane
gagatka
Chuck Norris
Wiadomości: 3675
Płeć:
Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
data ślubu:
18.08.07
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4003 dnia:
6 Grudnia 2011, 16:30 »
A czy przygotowane wcześniej pierniczki można przechowywać w zamkniętym pudełku plastikowym? Metalowe mam za małe...
Zapisane
.::Łucja 15.10.2009::.
.::Hubercik 20.01.2012::.
.::Emilka 20.12.2013::.
~Ania~
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 24071
Płeć:
data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4004 dnia:
7 Grudnia 2011, 19:30 »
Tak, ja tam przechowywałam i były ok
Zapisane
gagatka
Chuck Norris
Wiadomości: 3675
Płeć:
Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
data ślubu:
18.08.07
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4005 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:02 »
No to super! Dzięki Aniu
Zapisane
.::Łucja 15.10.2009::.
.::Hubercik 20.01.2012::.
.::Emilka 20.12.2013::.
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4006 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:26 »
dzisiaj robiłam
http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe_z_bialym_musem/przepis.html
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
.caril.
Chuck Norris
Wiadomości: 10757
data ślubu: 22.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4007 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:29 »
Mariolka, jak wrażenia?
ja się przymierzam do niego
Zapisane
UBRANKA MATYLDY CZEKAJĄ NA NOWĄ WŁAŚCICIELKĘ
Anjuschka
Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 10267
Płeć:
data ślubu:
15.05.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4008 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:29 »
I co? Wyszło? Dobre?
Zapisane
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4009 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:33 »
wszystko wyszło,ale spróbuję jutro, bo cała noc musi stac w lodówce,żeby zastygło
ale polizałam łyźkę i poezja smaku dosłownie
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
martulka
Chuck Norris
Wiadomości: 10275
Płeć:
2+2+2=nasza rodzinka :)
data ślubu:
18-06-2005
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4010 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:53 »
Chyba jutro do Ciebie na kawkę wpadnę
Zapisane
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4011 dnia:
7 Grudnia 2011, 20:58 »
żaden problem
zapraszam
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
elisabeth81
Chuck Norris
Wiadomości: 7820
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4012 dnia:
7 Grudnia 2011, 22:12 »
Mi to ciasto nie podeszło...za bardzo wyczuwa się smak białej czekolady.
Zapisane
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4013 dnia:
7 Grudnia 2011, 22:25 »
Ja teraz też spróbowałam kawałek(nie zastygło jeszcze) i strasznie słodkie
można zjeśc tylko kawałek
bo zasłodzić się można na amen
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
Elcik
Chuck Norris
Wiadomości: 4144
Płeć:
data ślubu: 02.06.2007
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4014 dnia:
8 Grudnia 2011, 11:56 »
O rety jak to ciacho pięknie wygląda .... co porabiacie w sobotę jakoś do południa? może jakaś kawka?
Zapisane
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4015 dnia:
8 Grudnia 2011, 12:33 »
Elcik Ja raczej powinnam byc w domu z dzieciakami
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
ciriness
Chuck Norris
Wiadomości: 15056
data ślubu: 11.09.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4016 dnia:
9 Grudnia 2011, 06:57 »
Dziewczyny czy ja te pierniczki mam upiec tydzień przed świętami czy dwa tygodnie czy jeszcze inaczej?
I piernik rozumiem jakoś tak 3-4 dni przed wigilią?
Zapisane
Gabiś
Gość
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4017 dnia:
9 Grudnia 2011, 16:52 »
ciriness
można już piec
Ale ja zawsze za póxno się zorientuję i piekę kilka dni przed Wigilią.
Zapisane
~Ania~
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 24071
Płeć:
data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4018 dnia:
9 Grudnia 2011, 19:27 »
Ja upiekłam dzisiaj
Zapisane
martulka
Chuck Norris
Wiadomości: 10275
Płeć:
2+2+2=nasza rodzinka :)
data ślubu:
18-06-2005
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #4019 dnia:
9 Grudnia 2011, 20:07 »
Moje pierniki już "dochodzą" w zamkniętym pojemniku i czekają na dekorację.
Zapisane
Drukuj
Strony:
1
...
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
[
134
]
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
...
568
Do góry
« poprzedni
następny »
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie