Witam serdecznie
KasiuR 
Zapomnialam Wam powiedziec ze bylam dzisiajw u Sowy i pytalam o tort ktory tak mi sie podoba. Robia go na 60-80-lub 120 osob.
Mila Pani powiedziala ze bez problemu mam wziasc na 80 osob i mimo moich prawe 90 gosci wszyscy sie najedza. Trzeba tylko tak kroic by nie przesadzac z gruboscia jedengo kawalka. Ale ja i tak zamawiam pana wlasnie od Sowy i to on bedziemi kroil ciasto. Jedna duza blacha od Sowy jest na 80 osob, mozna tez na takie blasze pomieszac rodzaje ciast. I powiedziala tez ze srednio liczy sie dwa kawalki ciasta + jeden kawalek tortu na osobe.
Sa tez takie tzw petifrutki czy jakos tak to sa takie male ciasteczka o 3 smakach, czekolwadowy, truskawkowy i chyba smietankowy, albo cytrynowy, kurcze mie pamietal, ale w kazdym razie sa one przystrojone, takie delikatne osobne kawaleczki ciasta lecz w postaci tak jkaby malych torcikow. powiedzmy 1/4 paczka. Mam nadzieje ze chociaz troszke mnie zrozumialyscie

Jedna sztuka takiego ciasteczka to okolo 2,60. Myslalam ze do toru i ciasta po kilkanascie na kazdy stol kupic.
Caly koszt tortu, ciasta, Pana do krojenia i przywozu to max 1500zl. Tak jak Pani mi wyliczylam ze moj tort moze wazyc od 8,5 kg do 14 to ale podajac przyblizona cene tortu podaje jak za 14kg , dlatego calosc wyszla az 1500zl, moze byc tak ze przy zamowieniu ciasta i reszty zaplace 1200 albo jeszcze mniej. Poprostu oni zawsze zawyazaja cene zeby kazdy kto przyjdzie zamowic ciasto byl przygotowany finansowo na maksymalna cene. Wszystko zalezy rowniez od tego jakie ciasto zamowie. Takie "ustawienie" piramidki sklada sie z kremowych tortow.v Te kremowe torty sa o smaku:
- czekoladowym
- hiszpanski orzech (hiszpansko-orzeczowy)
- hiszpanska kawa (hiszpansko-kawowy)
- cytrynowy
- ananasowy
- nuetlla
- orzechowy
I aby zamowic wszystko straczy zglosic sie do nich okolo 1 miesiaca przed slubem :
Mam nadzieje ze niektorym z Was te oto informacje sie przydadza
Teraz uciekam sie kapac

Rany dziewczyny wygoncie mnie po ta kiecke !! Poczekam az moj P bedzie mial popoludniowke i wtedy pojde