Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ooooo  reeeetyyyy!  :o :o :o
Werciu, nie żebym ja straszyła czy coś :P Ale macie masę spraw do załatwienia! Kochana, kiedy masz zamiar z tym wszystkim ruszyć ;D ? Bo pewnie w połowie dojdzie jeszcze kilka innych spraw ;)
Chyba musimy Cię trochę pogonić, bo ślub już tuz tuż! ;)
Eee co ja to miałam pisać.. A! Ze dzisiaj, z nadmiaru emocji, fryzurek nie szukałam, ale jutro postaram się poszukać ;D :P

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Faktycznie...pokaźna lista!!! :mdleje: :mdleje: :mdleje: Do roboty Kochana  :los: nie ma co zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę ;D ;D ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
chyba faktycznie przy da nam sie mocny kop  ::)

wczoraj zmarła moja przybrana babcia.... tzn. mojej babci brata zona  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: uwielbiałam tą kobietę, miała serduszko ze złota  :'( :'( :'( aj  :'( :'( :'( nie mogę sie poryczeć w pracy :-[

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
 :przytul: przykro mi z powodu przybranej babci :'(

co do listy, to rzeczywiście pokaźna, ja nawet swojej nie spisuję, bo nie chce się podłamywać ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
dzięki czigra :przytul: :przytul: :przytul: ach....  :'( :'( :'( :'(

a co do listy to tak to jest, jak ślubem zajmuje sie tylko jedna osoba ::) no comennt  :-\

ja zrobiłam listę, bo mogłabym, o czymś zapomnieć a tak mam czarno na białym  ;D ;D ;D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
skąd ja to znam :mdleje: czasami mam wrażenie, ze biorę ślub sama ze sobą :nerwus: dobrze, ze chociaż moja mam mi pomaga, bo inaczej to.... :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline werka23

• Chuck Norris
ja to ostatnio mojemu M. mówię codziennie aż do zrzygania  :-\ hehe dobrze, ze chociaż mama ci pomaga bo ja na polu walki zostałam sama  ::)
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2010, 10:54 wysłana przez Maja »

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Oh jak ja uwielbiałam załatwiać to wszystko do ślubu. Miałam wielka listę i tylko odhaczałam  ;).

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
nie zostałaś sama!!! Masz jeszcze Nas :przytul: ja nie wiem co bym zrobiła bez forum i pomocy wszystkich dziewczyn :drapanie: :drapanie: :drapanie: będzie dobrze, zobaczysz jak niedługo ta lista zacznie sie skracać :D

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
skąd ja to znam :mdleje: czasami mam wrażenie, ze biorę ślub sama ze sobą :nerwus:

ja to ostatnio mojemu M. mówię codziennie aż do zrzygania  :-\ hehe dobrze, ze chociaż mama ci pomaga bo ja na polu walki zostałam sama  ::)

mam podobnie!!!! już mi się chce samej  :Blee: zygnąć bo sama siebie nie moge słuchac jak mu ciągle powtarzam. Ciasto załatwia mi od 2 miesiecy  :nerwus: :urwanie_glowy: :mdleje: :drapanie: i w końcu wyszło, że to ja mam zadzwonić do cukierni i popytać co i jak   :boks: :czeka: :ckm: (teściowa się wtrąciła, że to ona zadzwoni i ciasto załatwi ale jak usłyszałam, że nie chce sernika zamawiać - bo tandetny wg niej- to mnie szał ogarnął bo ja tylko sernik lubie wiec nie wyobrażam sobie żeby miało go zabraknąc na moim własnym slubie! także palnełam, iż nie potrzebuje pomocy sama zadzwonie - oczywiście PM podłapał i masz babo placek wrrr)

Wercia jak zobaczyłam Twoją liste to zamiast się uspokoic wpadłam w większy szał.... Juz nawet nie mam siły pisac na swoim wątku bo ogrom spraw mnie dobija Zapomniałaś o ksiedzu/..... My mamy jeszcze 2 spotkania z księdzem o terminie powiadomi w którąś niedziele na Mszy... Fajnie.... zwłaszcza ze mieszkamy 60km od miejca ślubu to niby jak mamy termin usłyszec jak do innego kosioła uczeszczamy. Na szczescie rodzice przykładnie chodza co niedziele i nasłuchują :D  A ślub w kwietniu - prędzej niż Wy. A co do fryzury też byłam za welonem i kwiatem ale diademy mi się podobają - nie wiem co wybrac.... Podobnie z decyzją co do zawieszek i naklejek... bo PM jak zwykle powiedział ze mu wszystko jedno a ja głowie sie tak od miesiaca i dzura we łbie - pewnie zrobie tak jak z zaproszeniami - pierwsze z brzegu -  i tyle....[/color]

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
o qrcze, sporo tego macie... czas się chyba za to zabrać... Co z poradnią?

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Oj współczuję śmierci babci :przytul: :przytul: :przytul:

A PMa zdecydowanie kopnij w dupsko..gajereka za niego nie zmierzysz ;) ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Werka, współczuję... :przytul:

Co do przygotowań przedślubnych, u nas jest taki podział - ja jestem od organizacji a P. od załatwiania ;) Tzn. ja prowadzę listę, szukam informacji w necie, podejmuję większość decyzji, ustalam co, gdzie, kiedy, pilnuję terminów... ale jak trzeba gdzieś zadzwonić, to zrzucam to na P. (może dlatego, że nie cierpię rozmawiać przez telefon). Generalnie dobrze nam się współpracuje :)

Morgan
  • Gość
wercia przykro mi z powodu babci...

Offline werka23

• Chuck Norris
hej laseczki  :-* :-*

nie mam zbyt duzo czasu wiec krótko napiszę....

chcą mnie zwolnić z pracy z powodu brzydkiego charakteru pisma   ::) mam miesiąc czasu na poprawę, ponieważ dzis Dyrek nie chce mnie zwalniać z tego powodu.... dodam tylko, ze moje pisanie ręcznie zamyka sie na podpis nazwiskiem eh......  ::)

Offline mka

• Chuck Norris
 :o :o :o :o Werka bark mi słów!!! Hmm...no to jak to w koncu jest, mocno zależy Ci na tej pracy?Bo jeśli nie to ja bym się sama zwolniła ::) ::) Buziole  :-* :-* :-*

Morgan
  • Gość
jak Cie zwolni za takie cos to idz do Sadu Pracy, niech Ci wpisze oczywiscie to na zwolnieniu.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Też pomyślałam o Sądzie Pracy!
Przykro mi z powodu babci :przytul:

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Myślę że pracodawca na świadectwie pracy raczej nie napisze że zwolniono cię z powodu brzydkiego charakteru pisma, no chyba że jest totalnym idiotą, więc raczej sąd pracy nie będzie miał co robić  ::)

Offline werka23

• Chuck Norris
witam wieczorkowo  :-* :-* :-*

ach kochane nie wiem od czego zacząć.....  ::)

Myślę że pracodawca na świadectwie pracy raczej nie napisze że zwolniono cię z powodu brzydkiego charakteru pisma, no chyba że jest totalnym idiotą, więc raczej sąd pracy nie będzie miał co robić  ::)

zgadzam się z tobą olu... nie jest taki głupi  ;) ;)

Zresztą w tym przypadku nawet i gdyby to sąd pracy nie wiele pomoże. a dlaczego?  może to pamiętacie..... jak przyjął mnie na rozmowie zaznaczył, ze jak "nie pojmę" mojego stanowiska pracy, to rwiemy stara umowę o pracę a w zamian za nią podkładamy nową, wypisana nie na 2 a na 3 miesiące okresu próbnego.... nio i właśnie po całym miesiącu czepiania się o pierdoły jak np. łyżeczka na filiżance a nie na spodeczku itp. dziś mnie wezwał, bo okres próbny się kończy jutro  ::) wpierw rozpoczął rozmowę o tym, ze sie staram, ze wnoszę coś do firmy a za moment poruszył kwestię tego cholernego magazynu.....wypowiedział się, ze czasem nie wie o co mi chodzi, ale zaznaczył że to rozumie bo nie było komu mnie w to wdrożyć, to ja  ;D ;D ;D  fakt, tu sie z nim zgodze, czasem sama nie wiem o co mi chodzi... no ale wiedział, ze nie jestem jakimś inżynierem tylko typowo po studiach humanistycznych.... i nagle przeszedł do drugiej sprawy i pokazuje mi mój podpis na pieczątce z pytaniem "wie pani o co mi chodzi?" z przecieku wiedziałam ale nie miałam czasu na przygotowanie się na to co usłyszałam... Otóż powiedział mi tak " pani pisze bardzo nieczytelnie, jak będzie trzeba zrobić jakaś natychmiast notatkę, to nikt pani nie rozczyta"  (zaznaczę, że rzadko cos takiego trzeba napisać bo wszystko piszemy na kompie) po czym dodał coś w stylu ze mam niby sobie założyć jakiś zeszyt 160 a  nawet 1000 kartkowy i już od dziś zacząć pisać  zdanie "będę pisać ładnie" po czym może na 1000 stronie rzeczywiście będę pisać ładnie... i ze daje mi na to miesiąc, bo dziś na z tego powodu mnie chciałby mnie zwalniać"
A następnie poruszył sprawy, które zaczęłam i nie ukończyłam i kazał mi wymyślić kolejny projekt....

wiecie co po pierwsze, można nauczyć się języka technicznego, ale zmienić charakter pisma??? to chyba nie możliwe, zresztą odkąd pamiętam moje sprawdziany leciały do kosza  ::) Druga sprawa, otworzyłam protokół firmy i okazuje się, ze kiedyś moje poprzedniczki również bazgroliły zatem facet sie czepia, a charakter pisma mamy podobny, ba bez problemu go rozczytuje, ale tego nie widzi ::)
kolejna sprawa, to hm.... ma za darmo pomysły.... owszem, czasem nie wiem o czym mówi, jeśli chodzi o magazyn ale nadrabiam innymi rzeczami, nie mam problemu z nauką (powiedziała mi to zis babka, z jej obserwacji) i robię ponad mój zakres obowiązków, tzn. np. rzuciłam projekt zagospodarowania witryny a teraz mam się zająć zmiana elewacji budynku, i facet szuka inspiracji, dodam, ze za takie coś musiałby zapłacić jakiejś firmie, nio ale dobra.... to mi sprawia przyjemność ::) jednak tego nie widzi.... myślę, że nie dawałby mi tego miesiąca, gdybym właśnie, gdybym nie zaczęła tej sprawy z wystawą  ::) ::)

kolejna rzecz, dlaczego nie wspomniał nic o piśmie, np w lutym, tylko teraz jak umowę trzeba podpisać.... a tak w ogóle to sadzę, ze wykorzystuje to pod pretekstem śmiesznym aby mieć prawie darmowego pracownika jeszcze przez miesiąc, bo hm... jak mnie przyjmie będzie mi musiał pensje podnieść prawie o 100 %  :-\ :-\ :-\

tak na spokojnie, to czuje sie nie doceniona i podejrzewam, ze nawet jakbym na głowie stawała to i tak będzie coś nie tak  ::) poza tym zastanawiam sie, czy jutro powiedzieć mu, ze nie zgadzam sie na jego warunki i zrezygnuje z dalszej współpracy  :-\ wiecie, jednego żałuję.... tego, że naprawdę dawałam z siebie wiele i zostałam zrównana z błotem, że super współpracuje mi sie z pracownikami i że naprawdę miałam blisko do tej pracy  :-\ :-\ jest mi tez smutno, ze wzięliśmy drugi kredyt, że znowu będę siedzieć w domu i nie wiadomo ile, bo z tego co przeglądam, z praca jest kiepsko  :'( :'( :'(

wyśle to bo boję się ze kot mi w końcu cos tu skasuje  :P :P :P

Offline Nemezis

• maniak
Ten Twój szef to jakiś poj*b!!! >:( Też wymyślił sobie durny pretekst do zwolnienia - charakter pisma! :nie: Gdyby sytuacja na rynku pracy była lepsza, to mogłabyś go kopnąć w 4 litery i poszukać sobie nowej pracy... Ale o nową pracę jest teraz ciężko, wiem co mówię, bo jestem na bezrobociu ponad pół roku, czyli odkąd skończyłam studia, więc w pełni rozumiem Twoje obawy... Wkurza mnie już ten kraj, gdzie młodzi ludzie najpierw miesiącami szukają pracy a jak już coś znajdą, to są wykorzystywani ponad siły i poniżani za marne grosze. Gdyby nie narzeczony i moje studia podyplomowe, pewnie już dawno by mnie tu nie było. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze i szef przedłuży Ci umowę. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło :)

Offline werka23

• Chuck Norris
fakt, ze ta praca nie jest moim marzeniem ale hm,... chciałam jak najdłużej wytrzymać :'( :'(

dalej....

nie zostałaś sama!!! Masz jeszcze Nas :przytul: ja nie wiem co bym zrobiła bez forum i pomocy wszystkich dziewczyn :drapanie: :drapanie:

czigra i całe szczęście ;) ;) ;)

kochane dziękuje, że jesteście  :-* :-* i w tej smutnej okoliczności  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

a co do przygotowań ślubnych:

:arrow: umówiłam sie na kolejne 40 butelek wódeczki
:arrow: umówiłam sie na próbny makijaż na 8 marca
:arrow: poradnie rodzinną zaczynamy w przyszły czwartek  ;)
:arrow: pytaliśmy o tort w jednej z cukierni ;D ;D chcą 50 zł za kg
:arrow: tany zaczynamy w piątek o 18  ;D ;D

eh... jak jutro karierę skończę będę miała czas na ślub

Nemezis dziękuję  :-* :-* ach wiesz, on chce mi przedłuzyc umowę ale na miesiąc a ciekawe co później wymysli  :-\ zastanawiam sie nad załatwieniem sobie praktyk, np. w marketingu hm.... wtady nabyłabym jakiegoś doświadczenia w swoim wymarzonym PR  :D  tylko robiłabym ze trzy miechy za darmochę ::) qurcze, współczuję ci, naprawdę  :przytul: :przytul: wiesz w sumie mnie trzyma w Polsce to samo  ;) ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
No szef faktycznie nie w porządku się zachowuje... Ja też mam brzydkie pismo, no ale jak się postaram to ładnie piszę. Tak czy siak, myślę że to po prostu głupi pretekst. Może się nie znam, piszę to, co wywnioskowałam.
Sama nie wiem co Ci doradzić, może warto się jeszcze trochę pomęczyć? No nie wiem...
No i taki staż by Ci się przydał moim zdaniem, niby 3 miesiące pracujesz za marne grosze, no ale jednak to jakiś krok dalej do tego, o czym marzysz, prawda?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
hmmm podrzuciłabym mu kilka recept - ciekawe czy by przeczytał  :P :P :P
jeszcze takich dziennie ok 100 i gdzie chodzi o ludzkie życie  ::)

Przepraszam ale jakiś durny - zresztą to mało powiedziane chłop  :-\
wiem że łatwo się mówi już po fakcie ale ja bym się zapytała w czym przeszkadza mu mój nieładny podpis, jeśli będzie trzeba sporządzić notakę to ją zapiszesz po swojemu a potem do worda i każdy się rozczyta  :P

Jeśli chodzi o kase to hmm chyba bym wytrzymała jeszcze ten jeden miesiąc - zawsze jakiś dochód i więcej czasu na znalezienie czegoś innego  ;)

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
Werka 50zł/kg tortu to dużo wg mnie, ja sprawdzałam narazie w jednej i powiedzieli mi że 35 zł za kg w lukrze jak bez to 28 zł....

Offline werka23

• Chuck Norris
i wszystko jasne, miałam rozmowę z dyrkiem. powiedziałam muze uważam ten powód za absurdalny i że jeśli powodem jest pismo, to odwlekamy nieuniknione, a on, ze powodem jego decyzji jest pismo, zatem kochane kolejny paradoks  :'( :'( :'( :'(

mam doła, czuje sie nie doceniona i zmieszana z błotem  ::)

powiedziałam mu, ze jak to takie ważne kryterium, to czemu nie zaznaczył tego w ogłoszeniu o prace albo na rozmowie kwalifikacyjnej  :-\ :-\ :-\ wtady napewno bym nie złozyła cv bo jestem świadoma mojego pisma eh wiecie co ryczec się chce  

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
biedna :przytul: strasznie mi Ciebie żal, nie ma nic gorszego niż czucie sie niedocenianym ::)

Offline mka

• Chuck Norris
Kochana facet wyraźnie szuka pretekstu...idź na praktyki i zostaw tą pracę w cholerę, trzeba się szanować!!Czujesz, że robisz dużo dla tej firmy a facet ma problem z Twoim pismem- śmieszne to trochę...zdecydowanie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko uciekać z tej firmy raz, dwa. Jeszcze miesiąć cię bedzie zwodził a ty się bedziesz starała jak głupia a on znowu powie, że pismo masz nie takie.....temu panu juz podziękujemy ;) :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Podpisuję się pod tym co napisała Mka!

Offline Nemezis

• maniak
Wiesz co Werka? Ten facet coś kręci... Może upatrzył sobie kogoś na Twoje miejsce i teraz będzie uprzykrzał Ci życie tak długo, aż sama odejdziesz? Słyszałam już niejedną taką historię :-\ Z drugiej strony nie chcę udzielać Ci rad w stylu: olej to i zostaw tę pracę, bo nie wiem czy byłaby to słuszna rada... Mam znajomego, który odszedł z pracy z powodu wrednego szefa i do dziś nic nie znalazł :-\ Może jeszcze nie rezygnuj, ale zacznij jak najszybciej szukać czegoś nowego... A jak znajdziesz, to powiedz szefowi co o nim myślisz i wtedy odejdź ;)