Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 263264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #660 dnia: 20 Października 2008, 08:58 »
Nina Dzień Dzieci Nienarodzonych nie była ani wczoraj ani przedwczoraj tylko 15 października - trąbili o tym w wiadomościach. Dla mnie święto dziwne, ale każdy przeżywa swoją tragedię na swój sposób. Jedni wolą żyć normalnie i cierpieć w głębi duszy a inni obnosić się na prawo i lewo ze swoim bólem dodatkowo umartwiając się... Jestem pełna podziwu dla Patrycji - ricardo - pomimo tragedii jaka ich dotknęła ta dziewczyna potrafi się cieszyć, uśmiechać, zając myśli czymś innym i to jest właśnie wspaniałe.

Co do tańca... Nigdy nie kupuję karnetu zanim nie sprawdzę czy zajęcia są tego warte. Wątpię aby instruktorka zmieniła sposób prowadzenia zajęć skoro robi to od dłuższego czasu bez sprzeciwu ze strony zainteresowanych. Skoro zajęcia nie umarły śmiercią naturalną to znaczy, że tragicznie nie jest i są dziewczyny, którym taka forma zajęć w zupełności wystarcza. Jeżeli weźmie Twoje sugestie do serca (o czym przekonasz się na kolejnych zajęciach) to szczerze pogratuluję i Tobie i jej  ;)
Na dobrą sprawę najlepszą naukę dostaniesz od Pań z klubów go go, więc może warto do nich zwrócić się o pomoc jeżeli tak Ci na tym zależy  ;) ;D

"...naszego Szczęścia, które właśnie "dźwignęło" maskotę większą od siebie..."

Czym Ty ją karmisz  :D :D :D Mała pudzianka rośnie  ;) :D :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #661 dnia: 20 Października 2008, 12:20 »
Reportaż oglądałam dość późno, być może że był materiałem powtórkowym. A sposób przeżywania takich tragedii jest sprawą indywidualną i cudownie, że ludzie potrafią się wspierać. jedni radzą sobie sami, inni potrzebują dużo o tym rozmawiać. Było to jednak dalekie od samoudręczania się.

A tańce.... cóż frekwencja nie była oszałamiająca,  a dziewczyna obiecała choreografię z krzesłami wierzę zatem, że ją spełni. Pani z go go niespecjalnie chcę prosić o pomoc, bo nie tego rodzaju rozrywki szukam. Chcę gracji, zmysłowości i kilka sztuczek branżowych się nauczyć, a nie latania i akrobacji z wnętrznościami na wierzchu ;) Choć niektóre szalenie mi imponują względem sprawności fizycznej.

A karmię ją cycusiem i widać to najlepsza odżywka na świcie ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #662 dnia: 20 Października 2008, 15:21 »
Co do Marikowych wieści, to temat KUPA przedarł się i na nasz grunt. Od dwóch dni jakby coś się zatkało. Maleńka nie płakała i nie prężyła się do wczoraj wieczór. Zatem pomogliśmy jej 1/8 czopka glicerynowego i troszkę ruszyło, ale tylko troszkę. Tak sobie myślę, że jak dziś sama się nie wypróżni do wieczornej kąpieli, to doleję/ dosypię jej Lakcid do odciągniętego mleczka, które podaję jej przed snem. Zastanawiam się, czy mam go rozrabiać przed dodaniem, czy po prostu wsypać i czy pełną ampułkę.

Chociaż... właśnie się najadła i się pręży... dam jej klika minut i sprawdzę pieluchę ;D

Aaaaa i chyba znowu zaczyna nam się kryzys laktacyjny. Znaczy to, że Mała ma skok wzrostowy i ma ochotę jeść cały czas. Do wczoraj miałyśmy uregulowane 5 pór karmienia, a dziś już do teraz wyrobiła normę  ::)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #663 dnia: 20 Października 2008, 15:22 »
Nina, ja bym wrzucila do mleczka i wymieszała. A czy całą saszetkę to zależy jak jest w ulotce, ale z tego co pamiętam jest cała.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #664 dnia: 20 Października 2008, 15:26 »
Ewa   :-* szczerze powiem Ci, że zaskoczyły mnie Twoje słowa. Dziękuję  :-*

Ninko ja myslę, ze te zajęcia były przygotowane że tak powiem, dla kobiet z ulicy - czyli takich które tak naprawde nie maja takiej świadomości jak to miało wyglądać jak Ty. A tu trafiła kosa (instruktorka) na kamień (Ciebie) :) Pewnie jak ja bym poszła na te zajęcia to bym pewnie stwierdziła że chyba fajne - można pokręcić bioderkami, itp, ale jakby kolejne zajęcia wyglądały już tak samo - to już by mi sie nie spodobało...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #665 dnia: 20 Października 2008, 16:30 »
A może i były, ale ja też prowadzę zajęcia dla kobiet z ulicy i zawsze się do nich mniej, lub bardziej przygotowuję. Zawsze jest porządek spotkania, a tu mi go zabrakło. A dokładnie zabrakło mi części przygotowanej- środkowej, czyli jakiegoś układu i części metodycznej nauczenia go. Instruktorka (nota bene striptizerka i tancerka) improwizowała, a my powtarzałyśmy to po niej, ale nie krok po kroku tylko na bieżąco i nie było narastającego stopnia trudności bądź długości układu, bo nie było układu. Uważam, że seksi dance daje ogromne możliwości zbudowania choreografii. No, ale nic poczekam, zobaczę. Myślę, że z krzesłami może być ciekawie. Wiecie? Tu też nie chodzi o to, by żywcem przenieść to do dyskoteki tylko wyłowić pewne elementy i sobie je wplatać w zwykły taniec lub nawet na moje zajęcia za niedługo. Niestety na teraz nic takiego nie odkryłam.

Marika strzeliła Kupsko, bez probiotyku i szczęśliwa ucina sobie drzemkę. A ja zostawiam Pana Tatę uzbrojonego w butlę mojego mleka i śmigam się spocić. Ha! Tata sam jedzie dziś do swoich rodziców z Córą ;D Ciekawe, jak im wycieczka wyjdzie ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #666 dnia: 20 Października 2008, 16:36 »
aaaaaaaaaaaa, no to po prostu babka chciała "iść na żywioł"

kupa dobra rzecz :)

A dziś na jakie ćwiczenia idziesz?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #667 dnia: 20 Października 2008, 19:51 »
Taaaa KUPA cieszy mamuśki ;D

Dziś byłam na Body Shape i ogromnie mi się podobało. Młoda dziewuszka spokojnie poprowadziła zajęcia, ale dokładnie i z głową. Na koniec mięśnie mi się trzęsły i czułam, że odwaliłam kawał porządnej roboty. pochwaliłam instruktorkę na koniec. Ucieszyła się bardzo, co mnie dało jeszcze więcej satysfakcji z zajęć.

Wróciłam do domku a męża i Dziecia Niet... do tej pory ;) Zdążyłam obiad na jutro przygotować. W piekarniku dochodzą warzywa w beszamelu, na kozim mleku. Wczoraj była świeża dostawa koziego zaopatrzenia. Powiem Wam, że beszamel na tym mleczku ma wyjątkowo wykwintny smak.

Jutro zarzucę do tego kozi serek- panierek i mamy obiadek, jak w super hiper restauracji.

Mleko mi z (.)(.) leci, a mąż się nie śpieszy coś do domku. No i zapowiedział się jeszcze na dziś kurier z naszymi hokerami ;D ;D ;D Już przytupuję z nogi na nogę.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #668 dnia: 20 Października 2008, 20:11 »
echhhhhhhhh przyszły nie te hokery, co zamówiłam :(

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #669 dnia: 20 Października 2008, 20:19 »
UUU  :-\ Masakra. Zwróć towar Ninko, przecież masz potwierdzenie zamówienia i tam będzie nr zamówionego towaru. Na pewno będzie niezgodny, więc nie masz o co się martwić. Najgorszy będzie znowu czas oczekiwania. No i to rozczarowanie teraz...  :-\

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #670 dnia: 20 Października 2008, 23:23 »
Tak, już dzwoniłam i e-maila wystosowałam. Gość powiedział, że jutro wrócimy do tematu bo on pracuje do 20. Spoko. Czekałam tyle, to jeszcze tydzień poczekam.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #671 dnia: 21 Października 2008, 08:44 »
Grunt to pozytywne podejście  ;) Czekam cierpliwie na kwietniki miesiąc czasu a miały dojść w ciągu tygodnia   :mdleje:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #672 dnia: 23 Października 2008, 00:59 »
Ok, przyszły właściwe hokery. Okazało się, że paczki się pomyliły dostawcy. Już stoją na swoim miejscu.

Teraz poszukuję gigantycznej świecy ozdobnej i nic nie mogę w necie znaleźć. Takiej min na 70cm wysokiej i grubaśnej. Macie jakieś namiary???

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #673 dnia: 23 Października 2008, 08:13 »
Ninka mój teść ma produkcje świec  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #674 dnia: 23 Października 2008, 08:51 »
Ninka takie świce były niegdyś w sklepie  POD GWIAZDAMI na placu Orła Białego w Sz-nie :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #675 dnia: 23 Października 2008, 10:24 »
ninka, ja jutro jadę na giełdę i mogę kupić jak chcesz.....nie znam ceny niestety, a i kolor by się przydał. Swiece, które ja kupuję, mają jakieś 7 cm grubości i 20 cm wysokości kosztują w zaleznosci od dostawcy 8-10 zł.

Rybko - poproszę na priva namiar na teścia.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #676 dnia: 23 Października 2008, 13:02 »
Dzięki za sugestie, ale ja się rozglądam za świecami takimi na 1m wysokimi i o średnicy 17-30cm. Znalazłam na necie, ale cena na razie mnie poraziła. Poczekam na zamówienie narożnika i ławy bo okazuje się to być porównywalne ;D Narożnik z transportem to ok 1300 zł, a świeca to prawie 600 zł jedna, a ja chciałabym dwie. Zatem spokojnie i po woli. Bo się nadwyrężę za bardzo.

Ps. Rybko a teść takie giganty odlewa :?:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #677 dnia: 23 Października 2008, 13:06 »
Ninka, coś Ty wymyśliła - potem będzie szkoda palić ;D aaa ja wiem, jak prądu zabraknie to Ty masz zapas na miesiac ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #678 dnia: 23 Października 2008, 13:11 »
Hahaha Maju nie :) Kocham blask świec i mam takie miejsce w części salonowej kuchni, że nie wstawię tam żadnego mebla, a jest bardzo pusto. Takie świece pięknie by dzieliły kuchnię od saloniku i dawały cudny klimat wieczorami. Czas świecenia się ich zaś opiewa na długie setki godzin.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #679 dnia: 23 Października 2008, 14:00 »
Ninko, ślę buziaki Tobie i córci :-*

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #680 dnia: 24 Października 2008, 12:39 »
Ninko takie duże swiece widziałam w centrach handlowych- w Galaxy chyba jest (albo było) stoisko ze świecami i były takie duże, z tego co pamietam to kosztowały coś ok 200 zł.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #681 dnia: 24 Października 2008, 14:47 »
Czesc Nineczko jejciu zawsze jak czytam Twoje posty to sie usmiecham jest w nich tyle radosci i energii  ;D ;D ;D wow sexi dance - moze jak pogonisz instruktorke to nastepne zajecia beda porzadne  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
a Mariczka cud dziewczynka i taka grzeczniutka  ;D jak wrocilam ze spotkania to opowiadalam R o dzieciach i mama sie pyta - dziecko czy ty jestes w ciazy....a ja nie no bylam na spotkaniu forumkowym...a ona na to aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ;D ;D ;D buziaczki

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #682 dnia: 26 Października 2008, 15:41 »
Witam i chylę czoło w geście przeprosin, że mnie tu tak mało. Melduję jednak, że u nas wszystko dobrze, a ja czuję jak rozsadza mnie miłość i szczęście wewnętrzne. Wiem, jak mdło to brzmi, ale cóż na to poradzę ;)

Nasza Córeczka dzień w dzień pięknieje i uczy się nowych rzeczy. Chwyta zabawki, wszystko co chwyci pakuje sobie do dzioba, śmieje się radośnie i dzielnie z nami podróżuje, jak nam spontaniczne pomysły do głowy wpadną. Wczoraj byliśmy w Kołobrzegu na spacerze i na pizzy, o jakiej wprost marzyłam. Tym samym wystawiłam dziecko nad działanie alergennych owoców morza. Teraz przyszło czekać efektów. Liczę na to, że 3 miesięczny układ pokarmowy Mariki pozwoli mi na pewne szaleństwa kulinarne.

Bielmo cyca uważam za zrzucone, bowiem dojrzałam do podawania butli jeśli dziecko płacze po sesji z dwoma cyckami. Lżej mi z tym i chętniej się uśmiecham.

Moje szaleństwa aerobowe zgodnie z moimi oczekiwaniami chwilowo podniosły moją wagę, ale wiem, że to przejściowe zatrzymanie wody i gęstnienie mięśni zatem nie popadam w panikę. Czas pokaże, że warto. Zresztą czuję się lepiej, piękniej, weselej.

Całuję Was cholernie ciepło w ten diabelnie ponury dzień ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #683 dnia: 26 Października 2008, 20:34 »
Wspaniałe wieści. A zachwyt nad córcią nie jest mdły tylko naturalny, zdrowy i zupełnie zrozumiały. Niepokoic mogłybyśmy się wówczas gdybyś pisała o swojej córce wręcz odwrotnie :)

Spontaniczny wyjazd bardzo potrzebny i wskazany. A czy widzieliście kataryniarza z papużką, która brała do dzioba pieniążki? Niesamowita jest :)

Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór  :-*

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #684 dnia: 26 Października 2008, 21:32 »
to super ze wszystko ok z małą i z twoim samopoczuciem

a ja bym sie wcale nie zdziwiła jakby ninka pisała o małej zupełnie odwrotnie
czesto to sie zdarza i to nic złego

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #685 dnia: 27 Października 2008, 01:29 »
loona oczywiście, że widzieliśmy kataryniarza z papużką. On tam jest zawsze, zawsze, zawsze ;) Lato, jesień, wiosna, zima. Słońce, czy sztorm. Zastanawiam się tylko ile on tych papużek już miał, bo w tym zimnie, to one chyba na ptasią grypę mu padają ;D

Jagodka24 masz rację. Czasem mam dość, ale jeden szczerbaty uśmiech i mogę od nowa. Taka kołomyja. Nigdy nie podejrzewałam siebie o tak ambiwalentne uczucia. Kocham ją do szaleństwa i złoszczę się jednocześnie jak wyje bez powodu. Tak chyba właśnie wygląda macierzyństwo.

W sprawach zdrowotnych Mariki to wizyta u ortopedy w minionym tygodniu przyniosła same pozytywne wieści. Bioderka na USG poprawne, z pięknie zarysowanymi jąderkami... hehe Teraz ze specjalistycznych, to okulista w kolejce i mimo, że Mała troszkę zezowała jednym oczkiem, to sprawa się klaruje i łapie ostrość na przedmiotach, bez filowania jedną patrzałką bardziej.

Ponadto wizyta u pewnego specjalisty, ponadprogramowa niż u większości dzieci, przyniosła nam cudowne wieści na 3 miesiąc życia naszej Kruszynki i mocno rozwiała nasze lęki o jej zdrowie. Jest znaczna poprawa w pewnej kwestii i już nie co 2 miesiące musimy ją kontrolować, a mamy się pokazać dopiero za pół roku.

Co dzień doświadczam dobra ludzkiego i tym razem znaleźliśmy się pod skrzydłami Ultrasonografistki, która badała Marikę na prośbę jednej z naszych forumek. Kontakt do doktorki złapałam przez jedną z nas. Ta Pani właśnie zupełnie bezinteresownie zbadała dwukrotnie Małą, z czego drugi wynik bardzo nas uspokoił i uradował. Są dobrzy ludzie wokół nas. Teraz w piecu stygnie szarlotka dla tej Pani, bo o żadnej innej formie rewanżu nie chciała słyszeć ;D

Ok, a ja kąpanko i spanko.

« Ostatnia zmiana: 27 Października 2008, 01:31 wysłana przez Ninka »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #686 dnia: 27 Października 2008, 08:56 »
najwazniejsze to znaleść wokół siebie takich ludzi którzy okażą serce i zrozumieją jak bardzo rodzice obawiają sie o swoje dzieciątko
a taka hustawka uczuc niestety chyba czeka nas juz do konca zycia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #687 dnia: 27 Października 2008, 10:12 »
Cieszę się ze wszystko jest bardzo dobrze :) Rodzice szczęśliwi :)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #688 dnia: 27 Października 2008, 10:27 »
Ninko - posłodze troszkę...Uwielbiam czytać Twoje opisy - piszesz szczerze, tak jak jest - a teksty o Al kaidzie powaliły mnie na łopatki ;)

Ciesze się, że wszystko układa sie coraz lepiej w kwestiach zdrowotnych :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #689 dnia: 27 Października 2008, 16:20 »
Sie ma w ponury poniedziałek kiedy to zabrano nam godzinę z dnia :(

Jej, jak ja nie lubię tej zmiany czasu na zimowy. jednak szukam plusów. Teraz byle do dnia urodzin mojego męża, który to dzień jest najkrótszym w roku, a później dni znowu będą dłuższe i jaśniejsze i do wiosny, do lata...

Jagódko24 kiedyś, któraś z mamuś powiedziała, że lęk o dziecko zaczyna się z chwilą kiedy dowiadujemy się o ciąży i trwa z nami do końca życia. Nikt jednak nie wspomniał, że pakiecie obowiązkowo znajdą się znużenie, wkurzenie, bezsilność, zniecierpliwienie, ale też radość, śmiech, nadzieja i wiele innych. To chyba najbardziej rozbudowana oferta rynkowa w życiu ;D

Ricardo cześć :)

Di a czytaj, czytaj i doświadczaj z nami ;D

My dziś bardzo sumiennie uprawiamy OPR (czyt. o.p.i.e.r....l.a.n.i.e) :D Mamusia wstała raniutko nakarmiła swoje dziecko i wybyła z ciachem do ww ultrasonografistki i swojego gina. Ciasto mamusia rozdała, zbadała (.)(.) wróciła do domu, zjadła śniadanie, przytargała dziecko do łóżka, pokangurowała. Kangurowanie zmieniło się w karmienie i podsypianie do bez mała 15.30. I wiecie co :?: Dobrze nam z tym ;) Och, jak dobrze :!:

Teraz jakiś zdrowy obiadek, książka, może mózgo-psujny telewizor i dalsze nic nie robienie. Lubię czasem tak na looz wrzucić bez powodu. Jesień mnie tak jakoś nastroiła i spokojna głowa, bo wszystkie badania, które i w ostatnim czasie spędzały sen z powiek mają świetne wyniki. Nawet sobie sprawy nie zdawałam, że to tak bardzo wpływało na moją psychę. Dopiero, jak odetchnęłam pobadaniowo poczułam znużenie.

Ok znikam do kuchni robić Tilapię ;D
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2008, 16:24 wysłana przez Ninka »