Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 265271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #570 dnia: 24 Września 2008, 21:52 »
Tak Jagódko piękne są co niektóre.

Jeśli możecie jakoś wspomóc to proszę;

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=12140.new#new

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #571 dnia: 26 Września 2008, 20:29 »
Jak się  macie moje podczytujące, a nic nie piszące :?: ;)

U nas bardzo atrakcyjnie. Chadzamy na tasiemcowe spacery i oglądamy świat. Drzewka są godne uwagi dużych oczek małej Mariki. Moje dziecko tak niewiele potrzebuje do szczęścia. Suchej pieluszki, pełnego brzuszka, snu i zabawy.... no i sobie wmawiam, że mojej obecności. Jak tylko ktoś inny się nią zajmuje, to ona wodzi za mną wzrokiem jak sroka za błyskotką ;D

Ostatnio Marika zarządziła separację ze smoczkiem. Nie kocha gościa i już. No, ja jej do romansu zmuszać nie będę, tyle, że znalazła innego kawalera, który mi jako przyszłej teściowej nie do końca odpowiada. Pan Kciuk ;) Ssa go, zasypia i podczas snu zapomina o miłości do niego, ale mnie to martwi, nie wiem tylko czy potrzebnie.

Dziś nabyłam naszemu Skarbowi zabawkę... za całe 10zł!!!! Grzechotkę na wózek. O rany, jaką minę zrobiła po pobudce i zobaczeniu owego cuda rozwojowego. Zawiesiłam ją tak, że Marika tyka :P go rączkami,  a to grzechocze. Łapie za kolorowe słonie, trąca i cieszy się jak mały szaleniec. Bosko zdolne dziecko  8)

A mamusia dzisiaj upichciła pyszny obiadek. Udusiła ziemniaczki, udusiła Mintaja i udusiła pora. Każdą zbrodnię (duszenie) popełniła mamusia w osobnym garnku.

W piecu dochodzi ciacho z mannej, płatków owsianych i gruszek. A na gazie pichci się obiad na weekend. Potrawka z piersi kurczaków. Podam ową z kaszą gryczaną.
Gotuję wsio na zaś, bo weekend ma obfitować w słoneczko i szkoda mi będzie przy garach stać, gdy na dworze będzie cudnie ciepło.

AAAAAA i wydarzenie dnia!!!!!!!

Dzisiaj Marika dostała I parę kolczyków. Swoich własnych, pięknych. Nie zmienia to faktu, że z przekłuciem jeszcze poczekamy. Jednak mamy już co jej w uszka wetknąć ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #572 dnia: 26 Września 2008, 20:32 »
Ninka Ty jak zwykle wieczorem o jedzeniu  :D :D :D

Ninko wyrośnie z kciuka, nie martw się  ;)
Mariczka jest cudna, jaka pojętna  ;D A pokażesz może przypadkiem kolczyczki dla Mariczki?

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #573 dnia: 26 Września 2008, 20:58 »
jezu kobitko ale ja bym chciala zeby mi sie chcialo tak gotowac :) ale pysznie brzmi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #574 dnia: 26 Września 2008, 21:03 »
Ano chce mi się, a nawet jak nie chce to wyjścia nie mam przy ostrej diecie eliminacyjnej. Ostatnio zjadłam kawałek ciacha na maśle, a wcześniej surówkę pokropioną cytryną i wysypało Małą. A odrębną sprawą jest, że najbardziej lubię jeść rzeczy, które ugotuję ;)

Kolczyki przy okazji pstryknę, bo w katalogu Terpiłowskich nie widzę zdjęć.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 27 Września 2008, 12:07 »
Nina co do kciuka to mati też miał hmmm...noo nie napiszę, że romamns...z panen kciukem .... no zaprzyjaźnił sie z nim
dokładnie tak jak marika - ale wiesz ta fascynacja sama przeszła
takze nie martw sie!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #576 dnia: 27 Września 2008, 12:46 »
Ale pysznie brzmi :) Aż mi ślinka pociekla :)

Co do kciuka to nie wiem, ale wyobrażam sobie zachwyt malej nową zabawką :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #577 dnia: 27 Września 2008, 17:39 »
Uważam, że jak nie bedziesz jej strofować i zwracać na to uwagę, to jej samoistnie przejdzie.
Ewa miała taki okres że wkładała sobie całą pięść do buzi, tak głęboko, że powodowała wymioty. Olałam to dokumentnie i przestała po dwóch tygodniach.
Teraz sporadycznie ssie paluszki, jak bardzo chce się uspokoić, a nie widzi innej możliwości - ostatnio kiedy prażyła się w foteliku samochodowym, a mama stała południowych szczecińskich korkach. A przecież Ewka nie zna też smoczka i jakoś nie zasysa siebie samej na umór.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 29 Września 2008, 15:21 »
Cześć po intensywnym weekendzie. Oj bardzo intensywnym. Pod znakiem spotkań po latach i bardzo rodzinnym :)

Pogoda nas rozpieściła, no może poza wczorajszym deszczem. Jednak sobota wynagrodziła mokre nosy poprzednich dni...

Przegoniłam przy sobocie moją rodzinkę z koleżanką po parku, lesie i tak 5 godzin, aż się chłodno zaczęło robić, a moi bliscy dostali podkrążonych oczu z głodu :P Taka bestia ze mnie.

Wczoraj spacerek miał być krótki, a złożyło się, że w te pędy uciekaliśmy do Galerii, bo zbierało się na potężny deszcz. Ale co tam. My z cukru nie jesteśmy, a Marikę folią przykryliśmy i przeżyliśmy "nawałnicę".

W sobotę moja córka poznała wujków z mojej klasy szkoły średniej. Mieliśmy mini spotkanko z ludźmi z technikum. Małe, bowiem z dziewczyn klasowych stawiłam się tylko ja, a prócz mnie z klasy było moich 3 kolegów. Jeden z nich też przyszedł z pierworodnym, choć nieco starszym od Mariki.

Moje dziecko u mojego kumpla odkryło coś, co pływa w akwarium. Oczka robiła do rybek, jak 5 złotych. Taka potworka ciekawska ;D Żona mojego kolegi z klasy pracująca jako pedagog i opiekująca się dziećmi o specjalnych potrzebach, chcąc nie chcąc przeanalizowała Małą pod względem rozwoju. Ot takie jej zboczenie zawodowe. Ocena natomiast była bardzo przyjemna. Marika rozwija się nad wyraz prawidłowo i szybko. Co nas bardzo ucieszyło. Skradła serce wszystkich wujków i czynnie uczestniczyła w spotkaniu od czasu, do czasu ciągnąc maminego cycucha.

W niedzielę, jako że przy sobocie nam się nie udało, poszliśmy do Instytutu Pampersa. Zobaczyliśmy kolejkę i zawróciliśmy w kierunku dowolnym, byle w niej nie stać. Tyle się naoglądałam giga krzeseł i mega kubków ;) Może za rok, jak Marika będzie więcej kumać, to motywacja do czekania będzie większa.

Dzisiaj siedzimy w domku, przynajmniej na razie. Pogoda dziś nie nastraja optymistycznie. Zrobiłyśmy sobie leniwy poranek i gniłyśmy w łóżku ciumkając na przemian brodawki do bez mała 13 godzinki.

Buziaki dla cioć :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #579 dnia: 29 Września 2008, 15:32 »
Ninka, masz niźle wywietrzoną córkę ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #580 dnia: 29 Września 2008, 20:53 »
Mariczka jak i mamusia, obie się wietrzą ile wlezie  :D :D :D :P

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #581 dnia: 29 Września 2008, 21:04 »
Ninka mogłabyś mi napisać swój przepis na makaron z tuńczykiem ???
chciałabym to jutro zrobić ale nie pamiętam dokładnie jaki był przepis

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #582 dnia: 29 Września 2008, 21:17 »
Hej! Pewnie, że mogę :)

Makaron kokardki ( najlepiej ciemny)- 4 szklanki suchego
tuńczyk kawałki w sosie własnym 3 puszki
oliwki zielone lub czarne- po 12-16 sztuk
oliwa z oliwek- około 3-4 łyżek
szklanka białego wytrawnego wina
oregano bazylia, po łyżeczce

gotujesz makaron al dente w osolonej wodzie,
odcedzasz
wrzucasz makaron spowrotem do gara i na małym ogniu dolewasz wino
delikatnie mieszając wrzucasz rozdrobnionego tuńczyka i pokrojone na ćwiartki oliwki
wlewasz oliwę
wsypujesz przyprawy

Podając możesz pokruszyć serem feta

Smacznego

ps. A Mała mam nadzieję, że odziedziczyła zamiłowanie do ruchu po nas. Choć dziś żyjemy na melanżu, ciągły cyc i leniwy dzień w domku. Ale już mi bokiem leniuchowanie wychodzi.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #583 dnia: 29 Września 2008, 21:20 »
dzięki!! muszę jutro wińsko zakupić, resztę mam  :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #584 dnia: 30 Września 2008, 09:26 »
Ja robię podobny ale tuńczyka mniej ;D mnie bardzo smakuje :P

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 30 Września 2008, 13:22 »
Taaak tuńczyk może być w dowolnej ilości 3 puszki,  to już dużo, ale ja lubię rybsko czuć między zębami :)

A dziś mnie zalał potok mleka. Wczoraj na każde zawołanie wystawiałam cyca. Bywało, że i co 15 minut. W efekcie tego nocna (8,5godzinna) przerwa w karmieniu skończyła się rzeką białego płynu. Wsio było do wymiany. Zatem moja laktacja chyba pięknie się rozwija zgodnie z zapotrzebowaniem Mariki.

A ze spraw dietetycznych oscylujących wokół skazy białkowej to nabyłam sobie gar do gotowania na parze. Do tej pory większość warzyw dusiłam na małej ilości oliwy i z odrobiną wody, ale chcę sobie jakoś tą monotonie, przy i tak małym wyborze produktów urozmaicić. Ot i zainwestowałam w nasze zdroowko.
 Garnuszek jest złożony i mam nadzieję, że niedługo przekonam się o jego cudownych mocach:

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 30 Września 2008, 13:28 »
Ninka te Twoje spacery to normalne maratony są ;)

oo..przepis sobie zapiszę ;D

buziaki dla Was ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 30 Września 2008, 13:38 »
Ninka przepis jak zwykle skopiowany  :P

Gratuluję rzeki mleka  ;D

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #588 dnia: 2 Października 2008, 12:11 »
Hej Dziewczynki  :D Co u Was ???

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #589 dnia: 2 Października 2008, 13:06 »
HEj hej i ja jestem i podczytuje  ;D ;D ;D
ale ta Twoja ksiezniczka ma dobrze z mamusia  ;D - pysznosci az mi slinka pociekla po przeczytaniu co mamusia szykowala na obiadek  :D :D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #590 dnia: 2 Października 2008, 13:15 »
Ninko, co tam u Was ?

Garnek fajowy, mam taki, ale elektryczny - sprawdza się ;) Będziecie teraz zdrowiejsze 8)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 3 Października 2008, 19:03 »
Kochane, jest super tylko dostęp do netu mam ograniczony. Skrobnę po weekendzie. Buziaki

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #592 dnia: 3 Października 2008, 19:20 »
Ninko buziaki dla Ciebie i Mariczki  :-* :-* :-*

Offline Mama_Julki
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.01.2008
« Odpowiedź #593 dnia: 6 Października 2008, 00:24 »
Helloł Ślicznotki, jak tam weekend minął?
 Ninko, cóż to za Instytut Pampersa ? Pierwszy raz słyszę o czymś takim w Szczecinie. Buziaczki 

Też mam garnek do gotowania na parze, elektryczny z firmy wysyłkowej Mango  ;D Jedzonko jest pyszne i choć trzeba na nie czekać  o wiele dłużej niż np. na smażone, to i tak warto! 

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 7 Października 2008, 00:40 »
Hej!

Weekend minął bardzo intensywnie zarówno fizycznie, jak i emocjonalnie. Jestem teraz mega kłębkiem nerwów i chyba długo będę dochodzić do siebie. Zresztą córa też. Na Wasze zaciekawienie powiem jedynie, że kocham swoich rodziców, ale widywać się możemy w ściśle określonych normach czasowych. 3 dni, to aż za nadto. Nawet mój tata mawia, że gość, jak ryba po 3 dniach zaczyna śmierdzieć. Zakładam, że to nie ja byłam nazwana gościem ;D Tak, czy siak mam dość spotkań rodzinnych na długi czas.

W geście odreagowania, wczoraj odwiedziłam mojego przyjaciela, by go zobaczyć przed emigracją za pracą i tam naładowałam się pozytywnie. Ma chłopak cudowną rodzinkę i ilekroć tam jestem czuję, jak akumulatorki mi się napełniają ;D Taki ciepły dom, godny naśladowania.

Dziś na dokładkę spotkaliśmy się z gronem przyjaciół na urodzinkach funfelki i było zabawnie, bo każda jest już dzieciata i przedział wiekowy naszych latorośli to 2,5 mieś do 2,5 lat.

Teraz sobie odpoczywam i zaraz utnę komarka, bo czuję jak bzyczy mi już nad uchem.

Wcześniej muszę się Wam pochwalić, że dzisiejsze spotkanie Mariki z małolactwem posunęło ją do przodu w gestach i mowie. Skubana robiła na dzieciarnię oczy, jak spodki. Brzuszkowała zaciekawiona bez protestów, a ostatecznie zagadała tak, jakby książkę miała napisać. Zdolniacha. Aaaaa i przedwczorajsze ważenie wskazało dumnie 5650g.

Instytut pampersa już się zawinął i odjechał z taborem ;) http://niemowle.onet.pl/pl_PL/pampers_institute.php
« Ostatnia zmiana: 7 Października 2008, 00:42 wysłana przez Ninka »

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #595 dnia: 7 Października 2008, 22:35 »
czyżbys żegnała Bartka K? ja uwielbiam jego rodzinkę. Jeszcze jak Marta mieszkala w Polsce to uwielbiałam wpadać do nich na herbatę :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 8 Października 2008, 17:07 »
Tak Kasiu, właśnie jego :)

Dziś byłyśmy w kinie z babcią Grażynką i w centrum, jak i poza nim spotkałyśmy znajomych. Ochy i achy pod adresem naszej córuni nigdy mi się chyba nie przejedzą.

Marika sobie podkichuje od kilku dni i zastanawiam się czy się martwić i przerwać codzienne spacery, czy nic się nie przejmować póki tempka nie skacze.

W kwestii poniekąd mojej to zostałam zaopatrzona w kozie sery i mleko, przepiórcze jaja i jabłuszka z gospodarstwa ekologicznego. To dziś obiadek na wypasiku. Już się wesoło gotują buraczki i ziemniaczki na parze, a do tego usmażę panierowany ser kozi. No! Jeszcze kolby kukurydzy, bo Mała kolek nie miewa.
Postępy Mariki???? Wiecznie coś nowego. Ostatnio zanosząc się śmiechem gaworzy z nami przy każdej sposobności, a w poniedziałek SAMA trzymała grzechotkę, choć nie bardzo ją rozumiała.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 8 Października 2008, 17:17 »
ale to musi być niesamowite widzieć codziennie nowe postępy własnego dzieciaczka :D masz zdolną dziewczynkę :D

buziaki dla Was ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 8 Października 2008, 19:21 »
Taaaa super.

Teraz kombinuje spadanie z tatusiowej klatki piersiowej. Pozycja startowa- brzuszkowanie. Idzie jej bardzo dobrze, tylko krzyczy przy tym, jak szalona ;)

Zastanawiam się, co zrobić z tym jej pokichiwaniem. Może ja powinnam coś łykać, a to przejdzie do mleka ??? Wapno pite przeze mnie pomaga jej na zmiany skórne, więc może witamina C...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #599 dnia: 8 Października 2008, 20:51 »
Ninko nie znam się więc nie pomogę  :-\ A Mariczka musi być rozkoszna  ;D