Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3535579 razy)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #25080 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:46 »
Zapinane z przodu odpadają. też tak kombinowałam ale na początku, jak karmisz to pokarm kapie też z drugiej piersi.
Ja kupowałam sobie takie staniki

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #25081 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:50 »
Ja zakup stanika do karmienia omijam szerokim lukiem  ::) przez to wlasnie ze wiekszosc jest taka anty-seksowna. Chociaz te co Maja wkleila to nawet nawet.

Maja mozesz podrzucic jaka to marka lub ew strona internetowa?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25082 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:56 »
Wszystkie są z All, ceny bardzo przystępne chociaż jeszcze godne polecenia sa hotmilki - Anka mi polecała ale ceny mają dość wysokie  ;)

Lilnki do "moich" staników

http://moda.allegro.pl/alles-mama-bianca-biustonosz-do-karmienia-70-f-i2223960857.html

http://moda.allegro.pl/z-haftem-biustonosz-do-karmienia-ewa-70f-i2267378255.html

i link do sklepu ze ślicznościami dla mam

http://www.biustonoszedokarmienia.pl/biustonosze-do-karmienia,3,str-2.php
i hotmilki

http://www.lovemum.pl/categories/show/id/52

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #25083 dnia: 19 Kwietnia 2012, 14:23 »
Ale ładne te staniki Maja, nie wiedzialam nawet, ze do karmienia ładne są.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25084 dnia: 19 Kwietnia 2012, 14:34 »
wow Maja, super te biustonosze i nawet mój rozmiar jest  8)
szkoda że wcześniej o nich nie wiedziałam  :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #25085 dnia: 19 Kwietnia 2012, 15:59 »
Nie nieee nie do porodu.... łydki, stopy, drętwienie rąk masakryczne....

Staniki to karmienia mam, nie pałam do nich miłością ale na te kilka miesięcy przeżyję, najzwyklejsze bawełniane, odpinane miseczki.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25086 dnia: 19 Kwietnia 2012, 17:26 »
ja od siebie polecam Hotmilk są piekne i baaardzo wygodne.
nie są tanie ale mnie pasowały tylko te (te wklejone przez Maję są piękne - miałam ten pierwszy - ale jednak nie mieli mojego rozmiaru)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25087 dnia: 19 Kwietnia 2012, 21:44 »
mam stanik triumpha jeszcze z poprzedniej kadencji... leży spakowany w torbie do szpitala - kurcze nawet go nie zmierzyłam  ::) mi było ciężko coś przez neta zamówić bo z rozmiarem miałam problem. może tym razem skuszę się na tego hotmilka.

donoszę ze jestem po ostatniej wizycie u gina..... jak nic się samo nie zacznie (a ma szansę to łaże z rozwarciem 2cm i mam tam nieźle pogmerane  ::))  to za tydzień tj. 27.04 stawiam się w szpitalu ...kiedy to zleciało .... ???

zastanawiam się czy za drugim razem - kiedy wiadomo jak poród wygląda to jest lepiej... czy też fajniej jest idąc w nieznane....
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #25088 dnia: 19 Kwietnia 2012, 22:32 »
Mysle Elu ,ze trafnym slowem na bank jest"spokojniej"...ja np podczas cięcia rozmawialam sobie czy Barbara z Nocy i Dni to taka durna baba ze tak gnała za tym swoim Tolibowskim ;D ;D ;D ;D ;D,ze jak Nelę wyjęli i zapytali o imie to ja:"to dziewczynka jest",a lekarz:"no widze ale jak ma na imie",ja:"no mówie ze to dziewczynka jest nie"?? ;D ;D ;D
...a serio NICZYM absolutnie NICZYM nie róznily sie te emocje ktore towarzyszyly mi jak pierwszy raz dotknelam ,poczulam Kornelie...tak samo jest wybuch takich dziwnych uczuc.....do teraz nie umiem ich nazwac..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #25089 dnia: 19 Kwietnia 2012, 22:57 »
a ja po dzisiejszej wizycie nie zanoszę się na nic...
szyjka trzyma jak wściekła...
A skurcze (niebolesne) to mam tylko wtedy jak sobie po schodach pobiegam... ::) ::) ::)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25090 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:00 »
a ja po dzisiejszej wizycie nie zanoszę się na nic...
szyjka trzyma jak wściekła...
A skurcze (niebolesne) to mam tylko wtedy jak sobie po schodach pobiegam... ::) ::) ::)

Lila ,a moze Tymek bedzie jak Majowe moje z 23.05 ;D ;D ;D(jest szansa??)-choc blizniaka nie zazdroszcze ;D ;D ;D ;D.generalnie ja mam konfiguracje boskąąąąąąąąąąą ::) ::) ::) ::)wg gwiazd ;D ;D ;Dbliżniak(Maja)+skorpion(Nelka)+lew(Chłop)+ja(Kozioł) 8)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25091 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:07 »
Tymek ma szansę na dwudziestego któregoś...jak najbardziej...
Jak już przy astrologii jesteśmy to wolałabym BYKA...ale ja se mogę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25092 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:11 »
ale ja se mogę...
HAHAHAHAH z ust mi wyjelas!!!z Maja-"wolałam"byka"-jest blizniak_ktory wg mnie jest trudy(bez urazy dla blizniaków)-jak Tato moj-ciezko dotrzec ....z Nelą"bardzo chcialam i bylam pewniakiem na strzelca"który idealnie mi się kojarzy...jest-skorpion-gdzie nie mialam przyjemnosci spotkac NIGDY  fajnej osoby sp tego znaku.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25093 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:13 »
wiesz tetku...jakbym się uparła...miałabym BYKA...
możliwości to ja akurat mam,
ale mam też dzięki Bogu trochę rozumu we łbie...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25094 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:17 »
ale mam też dzięki Bogu trochę rozumu we łbie...[/color]
tak sobie mysle ze DZIS jestem w stanie postawić pomnik madrym kobieta z dzieckiem pod serduchem.bez przeginania w jedną albo w druga strone(typu "czy moge jesc makrlele albo czy moge wejsc na Olrla Perc w 7mcu ciazy)\
wybaczcie ,ale takie mam zdanie.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #25095 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:34 »
Ela ja CI już mówiłam prywatnie, że Ci bardzo zazdroszczę porodu :P chciałabym bardzo przeżyć to jeszcze raz. Ostatni poród (Kajtka) siłami natury (choć moim skromnym zdaniem nazwa tu jest nieadekwatna... to były MOJE siły, a nie jakiejś tam natury...) był tak błyskawiczny, ze czuję niedosyt... teraz myślę, że wiedząc co po czym jak szybko itd mogłabym się bardziej skupić na tych "niezwykłościach", które temu wydarzeniu towarzyszą :los: a tak? nastawiona na powolne konanie przez całą noc, o którym zapewniły mnie położone, nagle dowiaduję się, że już rodzimy, szybka akcja, dwa stęknięcia i już fioletowa kluska była na mojej piersi  ::) nie zdążyłam się  nacieszyć ;)
Sama jednak drugiego porodu bałam się bardziej... bo jednak znałam już trochę ten ból (TROCHĘ, bo jednak z Nikosiem skończyło się cięciem i jak teraz pomyślę to jednak skurcze przy nim to nie były te najgorsze ;) ) .

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25096 dnia: 20 Kwietnia 2012, 03:42 »
skorpion-gdzie nie mialam przyjemnosci spotkac NIGDY  fajnej osoby sp tego znaku.
No Marta, bo się obrażę  ::)

;D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #25097 dnia: 20 Kwietnia 2012, 06:44 »
Ola  ;D Myślę, że wiem o co Marcie-tete chodziło, bo wg mnie SKORPIONY (mój Kajtek...) to bardzo, bardzo trudne znaki. Bardzo. I piszę to nie tylko jako matka skorpiona, ale też przyjaciółka skorpionicy i bratowa...  :-* :-* :-* Charakterki to Wy macie ;)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #25098 dnia: 20 Kwietnia 2012, 08:24 »
Ja tez skorpionik, moj tesciu - ciezkie charakterki mamy to prawda. A u nas w domu prawdziwa walka bo mezu Baran  - a Baran ze skorpionem albo sie kochaja albo nienawidza, nie ma stanow posrednich (wybieram oczywiscie pierwsze rozwiazanie). Z tego wynika, ze najnormalniejszy bedzie u nas syn (RAK)  ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25099 dnia: 20 Kwietnia 2012, 08:47 »
Podpinam się pod trudności przy Skorpionach - moja Lila też skorpion  ;D

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #25100 dnia: 20 Kwietnia 2012, 08:49 »
no ja też mogę powiedzieć coś o skorpionach :D
Mąż jest skorpion i ciężki ma charakter :P na szczęście ja jestem strzelec :P

Ale fakt mąż bardzo by chciał żeby mała urodziła się w znaku raka :D i to i to ma szczypce :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #25101 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:11 »
Dzięki za stanikowe rady :) Chyba pozostanę przy odpinanych ramiączkach i już :) Nie będę się bawiła w staniki do karmienia. Ewentualnie zajrzę do H&M obejrzę co tam mają :)
Ja za żadne skarby świata nie zamówię stanika przez neta, bo mi naprawdę stanik dobry ciężko kupić, muszę mieć idealny po prostu. Justys po prostu podziwiam za odwagę że właśnie mając taki biust się zdecydowałaś na zakup przez neta :)
Te hotmilki są boskie! Ale i tak musiałabym przymierzyć :P

Heh, u nas zapowiada się bliźniak i mój mąż nad tym ubolewa ;) Ale ja się tak zbytnio nie przejmuję, gdybym miała stawiać na znaki zodiaku, to bym się starała tylko w określone miesiące a w razie czego nogi zaciskała żeby tylko nie trafić w jakiś znak :P
Czasem denerwujące są określenia, że jeśli będziemy mieli bliźniaka czy tam inny znak zodiaku, to będziemy mieli ciężkie życie bo dziecko nam żyć nie da, będzie na pewno diabłem wcielonym itd. Uważam że owszem, są pewne cechy charakteru dla danych znaków, ale w dużej mierze wszystko zależy od tego jak my do dziecka podejdziemy i jak je wychowamy. Normalną rzeczą jest, że jeśli nastawię się od samego początku, że moje dziecko będzie diabełkiem, to prawdopodobnie podświadomie sama sobie tego diabełka stworzę.
Potwierdzam że skorpiony mają ciężkie charaktery, moja siostra to skorpion i mam męża skorpiona :P Sama jestem barankiem i już na początku związku naszego krzyże nad nami stawiali, że to niemożliwe byśmy byli razem dłużej niż parę miesięcy. Minęło prawie 8 lat i nie narzekamy :P Ja się śmieję do męża, że skoro ze skorpionami sobie poradziłam, to żaden bliźniak mi nie straszny :P :P :P ;)

Uff, ale tasiemiec mi wychodzi.
Wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew w porządku, mocz mi się trochę nie podoba, a konkretniej:
Kwas askorbinowy 0,2 (gdzie powinno go nie być)
i ciała ketonowe 1,5 (ich też powinno nie być)
...może któraś z was się orientuje, co to mniej więcej oznacza itp? Idę dziś do lekarza to pewnie i on mi powie no ale jednak nie ma to jak Wasze wypowiedzi :)

Aha... No i robiłam też antygen HBs i wyszedł wynik "wątpliwy" ::) Dziś poleciałam na powtórkę, odbiór wyników przed wizytą... Mam nadzieję że z tym będzie ok ::)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25102 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:15 »
Mój małżon- skorpion człowiek którego ciężko nie lubic i z którym naprawdę trzeba się postarac żeby się pokłócic, Liwia-skorpion bez większych trudności wychowawczych także nie wiem dziewczyny o co wam chodzi z tymi skorpionami  ;) młodszy dziec tez się skorpionem zapowiada  ;)

A właśnie proszę mnie wrzucic na koniec listy, termin 12 listopad ( a komus to chyba coś mówi?  ;D)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25103 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:18 »
Chyba pozostanę przy odpinanych ramiączkach i już

spróbuj z dzieckiem na ręku odpiąć, nakarmić i potem zapiąć - zniszczysz stanik. Ja teraz karmię sporadycznie i nosze zwykłe staniki i niestety ale przez takie traktowanie bardzo szybko się niszczą ::)

Ola, ja mam przyjaciółkę skorpiona i jest do rany przyłóż ale moje dziecię trudny zawodnik  ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #25104 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:21 »
To mnie teraz zaskoczyłyście, że aż tak zwracacie uwagę na astrologię :o Dla mnie jakoś ten temat w ogóle nie istnieje.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #25105 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:27 »
Bo w dużej mierze to zależy od wychowania i nastawienia rodziców i otoczenia :) Mogą sobie istnieć znaki zodiaków... Ale one nie mówią nam z góry, jaki będzie dany człowiek :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25106 dnia: 20 Kwietnia 2012, 09:40 »
Magda wystarczy się dobrze wymierzyć  ;) mam problem w sklepach stacjonarnych z moim rozmiarem..... poza tym raz kupiłam z jednej firmy i teraz kupuję tylko z niej bo wiem jak rozmiarówka wygląda  ;)

Eee tam mój brat to skorpion a to oaza spokoju, to ja jestem wybuchowa a jestem waga  8)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #25107 dnia: 20 Kwietnia 2012, 10:02 »
Hihi tobu nas widze ze tez mieszanka wybuchowa ja blizniak, mlodszy syn blizniak, starszy skorpion, tylko tatus spokojna rybka.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #25108 dnia: 20 Kwietnia 2012, 10:18 »
Liliannn życzę Ci, zeby u Ciebie było jak u mnie. Jak mi wody odeszły lekarz mówił, ze będę się jeszcze długo męczyc, bo szyjka dobrze trzyma, Za godzinę podali mi oxy, a po 40 minutach miałam Kacpra na brzuchu ;)

Ela ja szłam drugi raz na poród sn i szczerze mówiąc wolałam ten pierwszy poród, kiedy nie wiedziałam co mnie czeka ;) ALe na plus zaliczam to, ze drugi poród, chociaż chyba bardziej mnie wymęczył, był ekspresowy ;D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25109 dnia: 20 Kwietnia 2012, 10:47 »
Gemini - też licze na ekspres....pierwszy pród 2h14 minut.... mam nadzieję drugi nie będzie trwał u mnie dłużej...

czuję już te emocje..... ;) i chciałabym być już po wszystkim...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"