Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3539232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #25200 dnia: 23 Kwietnia 2012, 19:50 »
aaa ja jak zwykle dziewczyny proszę o radę.... bo jak zwykle cos mi musi dolegać
chyba nabawiłam się zapalenia pęcherza .. mam w apteczce Urosept ale bez pudełka i ulotki no i nie wiem czy mogę go użyć
może któraś z Was tez miała problem z pecherzem w ciąży ?
proszę o info co i w jakich ilościach mogę wziąć żeby sie nie męczyć....
wizyta u lekarza dopiero w środę i znów mi coś musi się dziać ... :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #25201 dnia: 23 Kwietnia 2012, 19:53 »
3 x 2 tabletki + dużo płynów...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #25202 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:00 »
dzięki Ci bardzo, bo normalnie oszaleje mam nadzieję że szybko mi przyniesie ulge...

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #25203 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:04 »
ja brałam urinal i żuravit (zalecone przez gina) ale nie pamiętam w jakich ilościach

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #25204 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:31 »
Lila bo ty jestes w ogóle szczupła super laska, a ja należe do tych grubokościstych i zaczynałam ciąże z wagą 70kg.
Teraz nie wiele mi brakuje do 90kg, ale dziecko też raczej duże bo 3 tygodnie temu waga szacunkowa 3200.

Może też nie za bardzo dbałam o smarowanie się jakimiś kremami przeciw rozstępom. Na wszystkich pisało od 4 miesiąca ciąży a wtedy już na piersiach miałam i później był spokój. A teraz już rewolucje w brzuchu dały w kość.

Mierzyłam się wczoraj i w biuście przybrałam 10 cm. Pewnie plecy też troche zgrubły, w tyłku 6 cm. A brzuch ponad 20.

No ale co tam, z bikini nie zaszaleje, ale może chciaż uda nie będą takie straszne :P :P :P :P\\A co do pęcherza to ja miałam problem na początku ciąży i okazało się, że pierwszy raz w życiu złapałam grzybka... Chyba na basenie. Globułki załatwiły sprawe w mig. Żaden urosept itp nie pomagały.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25205 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:42 »
Ja Tymkowi więcej jak 3 kilo nie daję...
ile waży dowiem się 30 kwietnia najprawdopodobniej...

Lilka ja jestem Mały Kurczak...  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #25206 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:55 »
Mały nie mały ale szczupły  ;D ;D

A ja też jakaś super wysoka nie jestem, 168cm.
Tak bym chciała ważyć 60 kg, jak na początku liceum, ale jak pomyśle, że trzeba 30 kg zgubić to uważam to za nerealne.

Ale co tam,najwazniesze, żeby Natalka była cała i zdrowa. A ja już jakoś tam wyglądać będę. Może to głupie ale są przecież na świecie ludzie co nawet be ;)z ciąży są  grubsi ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25207 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:58 »
Od rozstępów jeszcze nikt nie umarł...
Sama mam swoje blade i cienkie...
Te ciążowe też wybieleją i będą mniej widoczne...
Ale muszę przyznać, że widziałam już różne brzuchy po-ciążowe i niektóre nie wyglądają fajnie...
— Richard M. Devos

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #25208 dnia: 23 Kwietnia 2012, 21:12 »
No właśnie ;D Teraz trochę je przeżywam ale nie jakoś bardzo ;) Bardziej chciałabym już urodzić i cieszyć się maleństwem ;D
Ale już napewno bliżej niż dalej :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #25209 dnia: 23 Kwietnia 2012, 21:43 »
Lila pewnie że da się schudnąć :) Ja po ciąży z Natalką schudłam do 65 kg ;) a tydzień przed porodem ważyłam 105kg ;)  więc jak się chce to się da ;) teraz znów mnie to czeka ale mam nadzieję nie dobrnąć do takiej 3cyfrowej wagi ;)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #25210 dnia: 23 Kwietnia 2012, 21:50 »
Lila pewnie że da się schudnąć :) Ja po ciąży z Natalką schudłam do 65 kg ;) a tydzień przed porodem ważyłam 105kg ;)  więc jak się chce to się da ;) teraz znów mnie to czeka ale mam nadzieję nie dobrnąć do takiej 3cyfrowej wagi ;)
Naprawde? Nie wierze...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25211 dnia: 23 Kwietnia 2012, 21:54 »

Mierzyłam się wczoraj i w biuście przybrałam 10 cm. Pewnie plecy też troche zgrubły, w tyłku 6 cm. A brzuch ponad 20.

Moje cycki po ciąży urosły o jakieś 23 cm  8) to była masakra, teraz już wróciły do stanu sprzed ciąży , smarowałam je chyba z 5 razy dziennie oliwką i na szczęście obyło się bez rozstępów.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25212 dnia: 23 Kwietnia 2012, 22:00 »
Ja ciążę z Liwką zakończyłam na wadze 90,200 kg przyznam że przy moim 176 cm wyglądałam jak gladiator wersja big to mało  ;D  3 miesiące później bez odchudzania miałam już 60 kg. Teraz ciążę zaczęłam chyba 59 kg albo 60 kg i w tej chwili już jest 64 kg aż strach pomyslec co będzie dalej bo to dopiero 12 tydzień, efekt zażerania mdłości  :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #25213 dnia: 23 Kwietnia 2012, 22:11 »
Znam ten efekt zażerania mdłości  ::) Niestety tylko to pozwalało mi przetrwać 8 godzin w pracy...

Dziewczyny ja aktualnie dostaję fioła odnośnie kosmetyków dla Małej. Zaupełnie nie wiem na jaką firmę się zdecydować...  Wyczytałam też ostatnio, że nie powinno się stosować natłuszczających płynów do kąpieli ani balsamów jeżeli skóra nie jest przesuszona i tego nie wymaga. Dużo bezpieczniejsze jest używanie nawilżających kosmetyków.
W jakie firmy Wy "poszłyście"? Nivea, Ziaja, Penaten czy jeszcze inne?
Pomożecie? Męczę ten temat już od ponad tygodnia, a czas też lekko goni ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #25214 dnia: 23 Kwietnia 2012, 22:45 »
Naprawde? Nie wierze...

Ale w co? Myślisz że zmyślam swoją wagę i to, ile schudłam?? Czy co?

Ewa ja idę w Ziajkę. Czyli płyn natłuszczający co by po tym nie smarować niczym. Ewentualnie jakiś krem do buzi taki pielęgnacyjny ale nie wiem czy będzie potrzebny.
Ja też uważam, że niepotrzebne jest od początku stosowanie różnych emolientów ale każdy robi jak uważa. Dla mnie to jest na wypadek jak coś się dzieje a nie na "zaś".

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #25215 dnia: 23 Kwietnia 2012, 22:52 »
Ależ mi się do Was zatęskniło ciężarówki :)
Ja zgadzam się z ola888 z Tymkiem przytyłam 17,5 kg - po przyjściu do domu tylko 3,5kg mniej :( Po porodzie dopiero napuchłam i zatrzymałam wodę. Doniosłam go tylko do 37 tygodnia ważył 2,750, po 3 miesiącach waga pokazała tą z przed ciąży a jak Tymuś zaczął się przemieszczać czyli około 7-8 miesięcy to jeszcze w dół poleciała. Bez żadnych starań choć fakt że jedno co na pewno pomogło w zgubieniu kg to fakt że z pewnością zmieniłam trochę dietę z racji karmienia piersią z pewnością na bardziej lekkostrawną i zdrowszą dla nas wszystkich.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #25216 dnia: 23 Kwietnia 2012, 23:05 »
Dla pierwszego mialam nivea ale krotko, szybko na emolienty przeszliśmy.
A teraz? Hmm nie wiem, w razie czego wykapie w tym samym co brata.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #25217 dnia: 24 Kwietnia 2012, 09:24 »
Ja zaczęłam z Pati od JJ 3 w 1, był super, teraz co jakiś czas dodaję jej Oilan jak widzę że się "suszy". Mam tego JJ w domu więc chyba na nim pozostanę, a inne kosmetyki... ee taaak.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #25218 dnia: 24 Kwietnia 2012, 09:45 »
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #25219 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:05 »
W jakie firmy Wy "poszłyście"? Nivea, Ziaja, Penaten czy jeszcze inne?
Pomożecie? Męczę ten temat już od ponad tygodnia, a czas też lekko goni

nie jestem zwolennikiem masy kosmetyków, poza tym liczy sie czas wiec od początku kąpaliśmy małą w Oilatum lub Oilan.
Dzięki temu nie musiałam jej dodatkowo "namydlać" czy smarować po kąpieli.
Taki maluszek powinien być szybko i sprawnie umyty i ubrany.

Dodatkowo miałam tylko mydło w płynie Nivea sensitive i jak Lila zapaskudziła pieluszkę to jej pupę tym przemywałam.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #25220 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:38 »
Podpisuję się pod Mają rękoma i nogami. Tak samo kąpiemy małą w Oilatum, jest nawilżona i bez żadnych dodatkowych zabiegów mogę ją od razu ubierać. Nie bardzo wyobrażam sobie moją małą spokojnie czekającą na to bym wsmarowała w nią warstwę kremu, oliwki czy czegoś tam innego.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #25221 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:42 »
też kąpałam młodą w oilatum i zawsze była wystarczająco nawilżona, teraz się przerzucę na ziajkę bo zdecydowanie taniej wychodzi  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25222 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:43 »
Moja teraz jest kąpana w Oilan (ten tańszy) zamiennie z Nivea

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #25223 dnia: 24 Kwietnia 2012, 10:55 »
Nie wierzę Patrycja, że tyle ważyłaś, bo widziałam Cię jakoś krótko po porodzie i nie była po Tobie widać. Musiałaś w miarę szybko zrzucić nadmiar. Swoją drogą nieźle się napracowałaś tyle przybierając na wadze ;).

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #25224 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:21 »
Ja poki co mam Nivea do kapieli i mleczko do smarowania, kupilam tez oliwke Johnson w zelu (bo mowia ze mleczko od urodzenia to nie bardzo  ::) ale to duza butla 500ml wiec i Amelia sie smaruje po kapaniu). Oilatum na recepte dostane od lekarza, wiec troche przyoszczedze  ;)  Dla Amelii tez dostaje caly czas, bo ma egzeme. Chociaz Amelia od urodzenia byla kapana w Johnson 3w1 i smarowana oliwka Ziajka.

Jesli idzie o wage, to ja schudlam 1,5 kg przez ostatnie dwa tygodnie  ??? W sumie mniej jem, bo ciezej mi sie oddycha i juz tak nie mam ochoty, a poza tym w jelitach tez sie poluzowalo troche, wiec i to pewnie ma wplyw.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #25225 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:31 »
ja od początku zaopatrzyłam się w Ziajkę, płyn natłuszczający do kąpieli, krem pośladkowy, krem do ciałka. i tak: płyn jak najbardziej fajny, ale jak mała zaczęła mieć wysuszoną skórę to wykąpałam ją 2 razy w jakimś emoliencie, pomsarowałam kremem tej samej linii i wróciłam do Ziajki, bo tyle wystarczyło, by skóra była już ładna. jeśli chodzi o krem pośladkowy, to jest dość słaby, chyba zawiera mało cynku, dlatego dość często używam go w ciągu dnia przy zmianie pieluchy, na zmianę z linomagiem. na odparzenia ziajka okazała się za słaba. krem do ciałka niestety ma bardzo tępą konsystencję, dlatego długo leżał odłogiem, teraz sprawdza się jak małej pojawiły się na nóżkach wałeczki i fałdki, ładnie się wchłania i nie pozostaje w zakamarkach ;) do ciała używam kremu z perfecty, bo dostałam dużą próbkę, jest fajny. na johnsona mała ma uczulenie. ale się rozpisałam  ::) ze swojej strony mogę polecić, żeby dla noworodka do smarowania całego ciałka używać raczej mleczka niż kremu, ma lepszą konsystencję, ładnie się wchłania i rozsmarowuje. ziajka ma chyba takie cuś dopiero od 1 mca.

co do wagi, to ja przed ciążą ważyłam 49, na koniec jakieś 55, a teraz 50 i żałuję, że nic mi nie zostało  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25226 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:48 »
wykąpałam ją 2 razy w jakimś emoliencie, pomsarowałam kremem tej samej linii

błąd, po kąpieli w emoliencie nie smarujemy już niczym - co za dużo to niezdrowo ;)

Co do wagi to ja sie nie wypowiem bo w ciąży przybrałam niewiele, a teraz ważę mniej niż przed;
Mam nadzieję, że jak przestanę karmić to waga wróci.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #25227 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:52 »
Ja tam wierzę, że Patrycja mogła tyle przybrać, ale wciąż nie mogę pojąć podejścia niektórych kobiet, że w ciąży można sobie na wszystko pozwolić, a martwić będą się potem (nie bierz tego Pati do siebie, piszę ogólnie). Nie wierzę, że takie tycie nie ma wpływu na zdrowie.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #25228 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:54 »
Maja to zależy od stanu skory, jak ja bym po oilatum niczym nie smarowala to by młodemu skora popekala bardziej, zawsze smarowalam bo musiałam jakby skora była normalna to pewnie bym nie smarowala, takze każda mama zna potrzeby swojego dziecka.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #25229 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:55 »
Pamela, ale Twój młody ma AZS