Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3567023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #19590 dnia: 15 Marca 2011, 12:00 »
vonka, ty byś chciała przytulić swojego malucha i najchętniej przyspieszyłabyś czas. A ja mam wręcz odwrotnie... Najchętniej zwolniłabym czas bo nie czuję się w ogóle gotowa na posiadanie 2 malucha... MAtko co mi do głowy strzeliło na drugiego malucha to nie wiem ;D Jestem chyba na etapie zaprzeczenia: ja nie rodzę ;D

Koniec ciąży ucieszy mnie za to niewątpliwie z kilku powodów: koniec ze zgagą, koniec z problemami ze wstawaniem z podłogi i z bólami żeber i organów wewnętrznych :P
Z tym że ominie mnie sezon na truskawki i czereśnie jakoś już się pogodziłam ::) 

Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19591 dnia: 15 Marca 2011, 12:09 »
Z tym że ominie mnie sezon na truskawki i czereśnie jakoś już się pogodziłam ::) 
A ja z tym nie mogę się pogodzić  :Zab:

Ja też nie mogę się doczekać za maluchem, ale wiem że szybko zatęsknię za brzuchem  ;D
On 2011
Ona 2013

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19592 dnia: 15 Marca 2011, 12:11 »
Ja w zeszłym roku cierpiałam z jęzorem na wierzchu gdy patrzalam na te cudne owoce - w tym roku nadrobie wszytsko z podojona siła  :P :P

Nawet moge robic zapisy gdyby trzeba było za kogoś zjesc  ;D ;D

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19593 dnia: 15 Marca 2011, 12:17 »
monia_01 no chyba Ty  ;D
Nie żartujcie, myślałam, że jest jeszcze któraś przede mną  ::)
Kurcze może pora się spakować  :o

Gdybym tylko wiedziała, to w zeszłym roku najadłabym się tyle, że szok...
Ale nie wszystko stracone, mam jeszcze zamrożone truskaweczki, muszę coś z nimi w najbliższym czasie zrobić, bo później tylko obejdę się smakiem  :(

Dziewczyny, pal licho czereśnie i truskawki, my bedziemy tulić swoje maleńkie owocki w ramionach  ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #19594 dnia: 15 Marca 2011, 12:43 »
monia_01 otóż to! Owoce wiosną i latem jakoś przeżyję :) Teraz za to jem sorbety truskawkowe.... mmmmm... pycha :obiad:

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19595 dnia: 15 Marca 2011, 12:57 »
A co Nas wzięło na truskawki? Heh, rano wyciągnęłam worek i rozmrażam :) Dobrze, że mamusia zrobiła zapasy.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #19596 dnia: 15 Marca 2011, 13:33 »
Jak to  ??? mnie ma ominac sezon truskawkowo-czeresniowy  ??? ??? ???

mnie tez to dotyczy ???  :'(

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #19597 dnia: 15 Marca 2011, 13:59 »
ja chyba też muszę jakieś mrożone truskawki powyciągać, póki czas...
ale jakoś przeżyję bez tych owoców potem... trudno, w tamtym roku się nachapałam truskawek ;)

monia, Ty się pakuj, najwyższy czas! ja już mam torbę przygotowaną, ale też się nie mogę zabrać za pakowanie, najpierw muszę listę zrobić.
Ja na całe szczęście jestem jeszcze chyba trzecia w kolejce na porodówkę :P Ale już mnie tak mała w dół ciągnie jak chodzę i mnie to martwi, bo nie spieszy mi się naprawdę jeszcze na porodówkę.  ::)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #19598 dnia: 15 Marca 2011, 14:07 »
a czy truskawy to koniecznie muszą uczulać???czemu nie można ich jeść????

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #19599 dnia: 15 Marca 2011, 14:22 »
są uważane jako dosyć silny alergen... więc przy karmieniu piersią odpadają raczej  ::)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19600 dnia: 15 Marca 2011, 14:33 »
monia, Ty się pakuj, najwyższy czas! ja już mam torbę przygotowaną, ale też się nie mogę zabrać za pakowanie, najpierw muszę listę zrobić.

Ja już listę mam zrobioną, w sumie zaczynam dziś też pakowanie. Jakaś nienormalna jestem? ::) Dziś tylko mąż przywiezie malutkie pampersy to torbę dla Leosia będę miała gotową. Ja sobie tylko parę dupereli muszę dokupić i też już spakuję.  Nie chcę mieć sytuacji jak z Maxem, że nic nie miałam gotowe, ubranka niewyprane itp. Potem tylko pisałam długaśne smsy z listami co mi trzeba przywieźć. Tym razem będę przygotowana na przedwczesny poród, jakby co. Torby niech stoją sobie w piwnicy i czekają. Nic tym rzeczom nie będzie a ja będę spokojniejsza. Ale mam nadzieję, że się w ogóle nie przydadzą i w ogóle do szpitala nie trafię :D

Z tymi mrożonymi owocami to niezły pomysł! Chyba przy najbliższej okazji kupię sobie w realu mrożone truskawki i wiśnie i zmolestuję teściową to mi popiecze ciasta ;D ;D ;D Że też ja na to wcześniej nie wpadłam :glupek:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #19601 dnia: 15 Marca 2011, 14:37 »
pamiętam jak w zeszłe lato opychałam się owocami - codziennie byłam w osiedlowym zieleniaku :)

Ale mam nadzieję, że się w ogóle nie przydadzą i w ogóle do szpitala nie trafię :D

Fasolek, rozumiem, że rodzisz w domu? ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19602 dnia: 15 Marca 2011, 14:38 »
Ale mam nadzieję, że się w ogóle nie przydadzą i w ogóle do szpitala nie trafię :D

Fasolek, rozumiem, że rodzisz w domu? ;)
Fasolek nie rodzi w ogóle ;D
A przypomnij Ola, na ile przed terminem rodziłaś Maxa?

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19603 dnia: 15 Marca 2011, 14:46 »
caril, tak zamierzam rodzić w domu. Ale fakt, ja w ogóle nie rodzę, hehe :P

Maxa urodziłam dokładnie w 33 tygodniu i 4 dniu. Nic nie zapowiadało wcześniejszego porodu... Dlatego teraz wolę przygotować wszystko duuuużo wcześniej. Ubranka np już piorę. Rozmiar 56 gotowy, dzisiaj ruszyłam z 62 :) Pościele rożki ręczniki już gotowe. Poza tym potem raczej nie będzie mi się chciało przygotowywać...Będzie mi ciężej i w dodatku cieplej na dworze, co oznacza że dopadnie mnie leń koszmarny ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #19604 dnia: 15 Marca 2011, 14:52 »
ja też miałam wsio dużo wcześniej gotowe, wózek z napompowanymi kołami stał od 32 tc gotowy :lol:

w takim razie Fasolku, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)
Leoś - piękne imię!

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #19605 dnia: 15 Marca 2011, 14:54 »
Z tymi truskawkami i czereśniami to nie przesadzajcie tak. nie każde dziecko uczulają. ja spróbowałam i mojej nic nie było, więc jadłam normalnie i nie tylko ja ,bo znam wiele dziewczyn, które też jadły.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19606 dnia: 15 Marca 2011, 14:57 »
chlebosia, ale wiesz, jak są truskawki to ja normalnie zjadam średnio po2 kg truskawek dziennie ;) Z czereśniami mam podobnie. Co z tego że mnie potem brzuch boli :P Więc dziecku raczej też nie posłużą te owoce w takich ilościach :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #19607 dnia: 15 Marca 2011, 15:40 »
a ja i tak będę musiała na dłuższy czas odstawić większość alergizujących produktów, ze względu na duże prawdopodobieństwo, że Hania będzie miała AZS po tatusiu ;/
a przy AZS nawet jak początkowo nie ma znaku po alergii, to potem może to wyjść bokiem :( bleee nie lubię mojego męża za to :roll:

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #19608 dnia: 15 Marca 2011, 15:51 »
no jeszcze pytanie,czy każdej uda się karmić piersią......bo to też przeceiż różnie bywa;-) a Ty Natalko chyba wsuwałaś truskawy w zeszłym roku z tego co pamiętam?????

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19609 dnia: 15 Marca 2011, 16:53 »
u mnie też powoli będę zaczynała przygotowania
miałam czekać na czas "po remoncie" ale chyba tego remontu się nie doczekam
a może być i tak, że będziemy go robili dopiero w kwietniu i nie chciałabym zostać ze wszystkim na lodzie  ::)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #19610 dnia: 15 Marca 2011, 17:02 »
A w ciąży można truskawki? Chyba można. No to ja się jeszcze załapię ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #19611 dnia: 15 Marca 2011, 17:26 »
pewnie, że można :D w ciąży można sobie jeszcze pogrzeszyć ;P

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #19612 dnia: 15 Marca 2011, 18:13 »
Carollaa - OGROMNE GRATULACJE!! Niech laski zdrowo rosną.

Monia_01 - pocieszę Ciebie że mogę być przed Tobą aczkolwiek wolałabym być „po” Tobie.
Mój gin wraca z urlopu 28 i wtedy ustalamy termin cięcie i mała ma siedzieć do tego terminu grzecznie bez nerwowych ruchów..

Młodemu dla dzieci urodziny już z wyprzedzeniem wyprawiłam (był zachwycony) a mnie dopadło przeziębienie.. W 38 tygodniu jakbym mało cierpiała z powodu ciąży to doszło łamanie w kościach, gorączka i mega ból gardła - boję się kaszleć tak boli.. W aptece nic nie pozowili brać poza ohydnym prenalem a lekarz rodzinny pozwolił brać niemal wszystko... Nawet na szałwi jest napisane że niezalecane jest w czasie ciąży.. Biorę leki, mała grzeczna i mam nadzieję wyzdrowieć i doczekać do 28. Trzymanie kciuków mile widziane

Torba spakowana, dla małej wszystko gotowe aczkolwiek niech siedzi jeszcze w brzuchu  ;D

Odnośnie truskawek jak urodziłam młodego i pojawiły się pierwsze truskawki pędzone (w maju) bez wiedzy małżonka kupiłam małe opakowanie i całe zeżarłam dosłownie - mały nie dostał wysypki, wszystko ok więc jadłam normalnie cały sezon - to ku pocieszeniu
Jak jadłam coś niedozwolonego a nie mogłam się oprzeć wielu rzeczom to od razu młody dostawał krople na wzdęcia  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #19613 dnia: 15 Marca 2011, 19:37 »
vonka, ty byś chciała przytulić swojego malucha i najchętniej przyspieszyłabyś czas. A ja mam wręcz odwrotnie... Najchętniej zwolniłabym czas bo nie czuję się w ogóle gotowa na posiadanie 2 malucha... MAtko co mi do głowy strzeliło na drugiego malucha to nie wiem ;D Jestem chyba na etapie zaprzeczenia: ja nie rodzę ;D

Fasolku pocieszę CIę, jak napiszę że miałam takie uczucie do samego końca? Jak poczułam, że jestem gotowa to zaczęłam rodzić :P Jendak moje ciało jest mage związane z psyche ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #19614 dnia: 15 Marca 2011, 21:01 »
no jeszcze pytanie,czy każdej uda się karmić piersią......bo to też przeceiż różnie bywa;-)

O tym samym pomyślałam..... Ale lepiej ugryzę się w język i więcej w tym temacie nie napiszę..... Po co robić sobie wrogów ;) Daria, a my będziemy opychać się truskawkami i czereśniami do woli :)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #19615 dnia: 16 Marca 2011, 08:04 »
Wiedziałam, że truskawki to silny alergen, podobnie jak cytrusy, ale czereśnie i wiśnie?

Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #19616 dnia: 16 Marca 2011, 08:15 »
Uważaj na:
- truskawki, poziomki, cytrusy (uczulają)
- gruszki i pestkowce, np. śliwki, morele, czereśnie, wiśnie (niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki)
- owoce suszone (konserwowane chemicznie)
- soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
« Odpowiedź #19617 dnia: 16 Marca 2011, 10:03 »
Dziewczyny czy laboratorium diagnostyka ma cennik on-line? Bo interesują mnie ceny takich badań: tokso igm igg, mocz ogólny, morfologia, test obciążenia glukozą 75 g (trzeba przyjść ze swoją, tak?).  Jeżeli znacie ceny to proszę napiszcie  :-*

PS. Co to alergenów to od dziecka mam uczulenie na truskawki  :'( Mogę zjeść 1-2 a jak zjem tak 4-5 szt to dostaję taki boleści brzucha, że szok >:( Oczywiście omijam szerokim łukiem wszelkie truskawkowe produkty: dżemy, czekolady, jogurty etc.
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #19618 dnia: 16 Marca 2011, 10:08 »
Pisklak, z cenami nie pomogę, bo nie pamiętam, ale wiem, że są tańsi niż Medicus (Jeśli jesteś ze Szczecina, to wiesz co to). I dużym plusem jest to, że wyniki można sprawdzić w internecie.
Jak robiłam obciążenie glukozą, to nie musiałam mieć własnej, dało mi laboratorium, no ale ja badanie miałam już jakiś czas temu więc mogło się coś zmienić.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #19619 dnia: 16 Marca 2011, 10:35 »
Pisklak:
tutaj ceny szczecinskiego medicusa:             http://www.medicus.szczecin.pl/cenniki?s=0&cennik=laboratorium
tutaj wrocławskiego niepubl. lab:                  http://laboratorium.wroclaw.pl/cennik.html

W sumie to nie wiem z jakiego miasta potrzebne Ci te ceny, dla porównania wkleiłam wrocław ;)