Autor Wątek: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!  (Przeczytany 66438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Odp: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!
« Odpowiedź #420 dnia: 31 Lipca 2007, 10:42 »
No widok Zuzinki w łozeczku musiał byc rozbrajający  :D :D

A na probelmy z karmieniem nie pomoge - nieznaju się....  ::)

Ścksiam Gosieńko  :przytul: i całuski dla małej ślicznotki  :-*

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #421 dnia: 31 Lipca 2007, 10:49 »
hmm a jest wtedy na pewno głodna ? to duza pannica i moze powinnas mniej jej dawac cyca ? :)

co do portfelika.. to PODOBNO .. kobiety powinny miec czerwone a faceci brązowe - sprzyja posiadaniu w nim kasy :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #422 dnia: 31 Lipca 2007, 22:08 »
No widok Zuzinki w łozeczku musiał byc rozbrajający
\

oj był, uwierz mi....mimo, iż to nie pierwszy raz zastaliśmy ją w zdemolowanym łóżeczku leżącą w poprzek.
jak mi się uda to wkleję zdjęcie zuzolka- kobiety demolka.

Ścksiam Gosieńko   i całuski dla małej ślicznotki 

dziękujemy i wzajemnie ściskamy i całujemy  :uscisk: :los:

hmm a jest wtedy na pewno głodna ? to duza pannica i moze powinnas mniej jej dawac cyca ?
właśnie to samo przychodzi mi czasem do głowy; ale swoją drogą to dziwne, że raz wystarczy jej zjedzenie przez 10 mint, a innym przez 30minut.
Teraz jestem po dublowanym karmieniu. już tłumaczę. Zuzek o 19.15 zaczeła wcinać swoją kolację; pół godziny później pomyślałam, że już niedłgo przestanie jeść, bo zaczynała poważnie przysypiać, o ile w ogóle nie przysneła. Po czym nagle otworzyła oczy i popatrzyła na mnie takim zdezorientowanm wzrokiem, że sama się przestrazyłam. Wziełam ją do odbicia, więc odbiła i....zrobiła meeeega kupsko. Takie mega, że trzeba było zmienić i body i pajacyka. Potrm trochę się ułożyła, pociągneła ze 3 minuty i dalej zrobiła drugą kupe. Po kolejnej zmianie pampersa, pogawędce z tatą, ponownie siedziała na piersi 9tyle że już innej) z pół godziny i zasneła. Tak naprawdę to nie rozumiem jej systemu jedzenia, a tym bardziej jej pojemności żołądka.

co do portfelika.. to PODOBNO .. kobiety powinny miec czerwone a faceci brązowe - sprzyja posiadaniu w nim kasy
heeeheh - superowo !!  :tupot: :skacza: :brawo_2: a mój mąż ma czarny portfel  :cancan:
Napisane: Lipiec 31, 2007, 22:06:07

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 31 Lipca 2007, 22:32 »
 a ja jeszcze nie wiem, że mam stopy, a już potrafię ściągnąś skarpetkę  ;D

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #424 dnia: 31 Lipca 2007, 22:35 »
Ale ona jest kochana!!!
No i brawa dla Zuzki!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #425 dnia: 1 Sierpnia 2007, 08:03 »
WOW !! Pucatka jaka :)  :hopsa:
nor widac zle poscieliłas jej łóżeczko  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #426 dnia: 1 Sierpnia 2007, 08:47 »
Śliczna pannica, dziewczyny ja nie wiem czy to macierzyństwo czy jak ale te Wasze określenia mnie rozbrajają - Zuzolka Kobieta Demolka ;D

P.S.
Rozmiar fot 400x ... ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 1 Sierpnia 2007, 11:15 »
Ale ona jest kochana!!
nio ba !

nor widac zle poscieliłas jej łóżeczko

chyba tak i teraz młoda co rusz mnie poprawia  ;)

Rozmiar fot 400x ...
oki, postaram sie zapamietac

a to wczorajsze zdjecie. Zuzia po raz pierwszy trzymała pieska pluszowego w raczce  ;D i od razu chciała sie z nim całowac

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #428 dnia: 1 Sierpnia 2007, 12:41 »
mam do was pytanie. czy jak wymieniam kaloryfer w mieszkaniu spółdzielczym to muszę to zgłosić spółdzielni ?  czy też po prostu wymieniam go jak np. okno lub położenie nowej glazury w łazience... bez pytania.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #429 dnia: 1 Sierpnia 2007, 12:43 »
Wymianę okna tez trzeba zgłaszać ;) grzejnik też

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 1 Sierpnia 2007, 13:07 »
Zdjęcia Zuzi sa urzekjące ;D  :)... JUz duzia dziewczynka...  ;) chwila moment zacznie ci sie turlac, próbowac podnosci... ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 4 Sierpnia 2007, 15:36 »
Wymianę okna tez trzeba zgłaszać
OOOOOoo; dzięki majeczko za odpowiedź   :Daje_kwiatka:

Zdjęcia Zuzi sa urzekjące
jak to miło przeczytac, że nie tylko ja jestem w niej zauroczona :D

JUz duzia dziewczynka...
ano Zuzia jest duzia jak na swój wiek. W czwartek byłam z nią na szczepieniu i po wszystkich pomiarach okazało się, że :
1. Zuzia waży 7220 gram, czyli o równe  4 kg więcej niż jak się urodziła
2. ma 68 cm wzrostu
3. główkę ma dużą na całe 43,5 cm, a klateczkę piersiową ma szeroką na 41 cm.

Jak spojrzałam w centyle, to na wzrost w jej wieku zabrakło linii centylowych, a z wagą jest ciut poniżej 90 centyla.  Oczywiście o ile ja to dobrze wpatrzyłam.

Z innych wieści doktorkowych to Zuzolek ma na języku pleśniawki. Mam pędzlować aftinem ale skubana mysza nie chce buzi otwierać szeroko; jakby przeczuwała co chcę zrobić. A jak uda mi się przesmarować koniuszek jęzorka, to robi taką śmieszną minke, jakby coś kosztowała i nie bardzo jej to smakowało.

Dostałyśmy też skierowanie do ortopedy, bo pani doktor coś jej się nie podobały jej stópki. Podejrzewa ich koślawość ale nie jest pewna, bo niunia ma trochę tłuszczyku  i trudno jej ocenić. Podobno da się to skorygować jakimiś ćwiczeniami. Ale fakt faktem, że żadnych butów nie możemy jej założyć, bo po prostu stópka nie wchodzi do końca buta. 

A na zmiany skórne na buzi  oraz suche plamy na nóżkach i rączkach dostałyśmy maść ze sterydami. I jestem wniebowzięta bo wreszcie schodzą jej te krostki i buzia robi się naprawdę ładna. Myślę, że jeszcze góra 2 dni i buzia będzie ślicznusia. :)
 Do tego mam zmienić proszek na yelpa, bo jak potrze buzią o pielszkę, lub śpi na pieluszce czy rożku to te krosteczki  stawały się bardziej podrażnione i bardziej czerwone. No zobaczymy co to będzie. Na razie na umur wczoraj brudziłam tetre i dziś prawie wszystkie pieluchy są wyprane. 
A i dodatkowo mniej więcej 15 minut po kąpieli mam ją kremować kremem z ojlatum.

A dziś robimy w pokoju rewolucje, czyli oprawiamy parapet. A za tyfdzień lub dwa będziemy zakładać kaloryfer. Wiec wszystkie akcesoria + pranie do prasowanie + masa innych rzeczy znajdują się w dużym pokoju. ale narazie tem nie wchodzę, bo babcia bujając bujaczkiem uśpiła młodą. Więc niech sobie dziecię śpi spokojnie.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 4 Sierpnia 2007, 19:31 »
ano Zuzia jest duzia jak na swój wiek. W czwartek byłam z nią na szczepieniu i po wszystkich pomiarach okazało się, że :
1. Zuzia waży 7220 gram, czyli o równe  4 kg więcej niż jak się urodziła
2. ma 68 cm wzrostu
3. główkę ma dużą na całe 43,5 cm, a klateczkę piersiową ma szeroką na 41 cm.

Jak spojrzałam w centyle, to na wzrost w jej wieku zabrakło linii centylowych, a z wagą jest ciut poniżej 90 centyla.  Oczywiście o ile ja to dobrze wpatrzyłam.

no to juz kawał dziewuszki  :D :D :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 5 Sierpnia 2007, 19:52 »
Oj to masz faktycznie WIELKĄ DZIEWCZYNKE :)

Apftoin jest jedyny jako lek....no i siuski  :) ale stosuj najpierw apftin ;)

Ortopeda na pewno Wam doradzi co i jak :) a jeszcze nie chodzi wiec pewnie wszystko ładnie sie naprawi GDYBY cos... :)

Hmmm sterydy TAK OD RAZU ? .......... szkoda bo to jest buzia... no nie wiem... ja sie BARDZO bałam Elecomu....i smarowałam jedynie 2 razy.... po stosowaniu masci cholesterolowej z Wit A... ale jak uwazasz :)

Trzyma kciuki za remont :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:02 »
Apftoin jest jedyny jako lek....no i siuski   ale stosuj najpierw apftin
stosuję ale ciężko to idzie. Bo mała jakby przeczuwała co chcę uczynić i jezyczka nie pokazuje. a jak tylko wyrzuce gazik to otwiera buzie na całą szerokość.

nie wiem czy dobrze ale dziś rano zamiast jałowego gazika użyłam patyczka do uszu.  mniejszy jest i jakoś tak łatwiej. ale i tak ten język chowa.... ??? ??? ???

Hmmm sterydy TAK OD RAZU ?
nio nie tak od razu. najpierw używałam kremu Lichtena, przemywałam krochmalem, rumiankiem. trochę pomogło ale nie bardzo. po tej maści widzę bardzo dużą i nagłą poprawę. krostki znikły, a i te suche miejsca na raczkach i nóżkach też. Matra te suche plamki były bardzo małe, także niewiele tej maści zużywałam. Poza tym z tąą wysypką męczyłam się prawie miesiąc. Dziś robie przerwe i na wieczór posmaruje ją kremem z ojlatum.

Trzyma kciuki za remont
parapet już jest. jeszcze tylko trzeba go obmurować bo mąż zapomniał wziasc od rodziców szpachelki. w nastepna sobote czeka łatanie dziury w ścianie (czyli robienie nowej "tablicy maskującej" na rury kanalizacyjne).

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:11 »
Nic sie nie stanie jej :) no cóz.. najgorsza robota zawsze jest dla mam :) musisz jakos powalczyć z nią.. .):

No pewnie ze znikły jak to masc ze stedrdami :) Gosiu wiem wiem ze na pewno rozsądnie smarowałaś ją tylko ze dziwiłam sie
ze nie dał Ci nic innego wczesniej :) ale skoro juz mała batalia za Tobą to teraz trzeba utrzymać stan BEZ PALMEK :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #436 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:28 »
musisz jakos powalczyć z nią.. .)
tylko czasem przypomina mi to walkę z wiatrakami  :P

ale skoro juz mała batalia za Tobą to teraz trzeba utrzymać stan BEZ PALMEK
ZERO   ALERGENÓW. Alergenom mówimy STOP !

swoją drogą to im dalej w las tym ciaśniejszą mam dietę. A jak zaczynałam karmić, to mówiłam sobie, że tak koło 3 miesiąca zacznę sobie rozszerzać dietę o np. pomidorka..... :mdleje:   czasem jest mi strasznie trudno, szczególnie jeśli chodzi o słodycze. Czekolade jeszcze potrafię sobie wytłumaczyć dosadnie i prawie wcale za nią nie tęsknie, ale ciasta, herbatniki, nawet sucharki to juz trudno mi przychodzi. Ale jak mus to mus.

A znacie może jakiś przepis na kruche ciasto bez jajek ? albo jak zrobić mielone bez jajek ? wiem ze do mielonego używa się kleiku tylko nie wiem czy najpierw trzeba go rozrobić z wodą i dodać czy taki suchy wsypać??

Zjadłam śniadanko, wiec teraz czas wsawić pranie i zaboawić trochę dziecko, bo już jej sie zabawa w wózku z misiani nieco znudziła, co słychać po jej odgłosach.

miłego tygodnia papa

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:37 »
Biedna jesteś.... u nas było tak ze ja podjeła decyzję o tym ze przestaję karmić ze względu na AZS ..
co jej z mojego
mleka kiedy ja będę niedozywiona ? i mam jesc wode i suchy cheb i mam zgadywac czy to nie od składnika w chlebie przypadkiem ?!!!
i smarowac dziecko sterdyami?? o nie!
a w duszy to miałam!
wolałam od stawić ją od cyca... dawać melko modyfikowanie i bardzo powoli wprowadzać nowe pokarmy aby wiedziec CO ją uczula....
i ja miałam spokojną głowe bo kontrolowałam to co ona je .... a i ona jak widać nie wygląda na nieszczesliwą z tego powodu :)

Zrobiłam co mogłam z karmieniem. Ma alergię to znaczy ze nie uchroniło ją to od alergii... jedno co ... to fakt ze nInka na nic nie chorowała jeszcze....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 6 Sierpnia 2007, 11:23 »
Wiesz Marta, wcale nie czuję się niedożywiona. Raczej wcinam za dwóch  ;D Ja się już trochę przyzwyczaiłam do tej mojej "diety".  A nie jem tylko suchego chleba i wody. Może to dlatego, że teraz mamy lato i jest wiecej warzyw i owoców. Od czasu do czasu zjem gruszkę, śliwkę. Jem sałatę, rzodkiewkę, ogórki, fasolkę szparagową i kalafiora (w małych ilościach). Makarony, Ziemniaki, ryż, mięsko wieprzowe i drobiowe,zupy. Powidła śliwkowe, a w najbliższym czasie mam zamiar kupić i zjeść jakiś inny dźem niż śliwkowy.  Najczęściej mąż je to samo, no prawie to samo co ja. To prawie oznacza dodatek pomidora i śmietany do sałaty czy zupy. Kotleta schabowego zamiast pieczonego lub placki z kabaczka z jajkiem i kiełbaskę na 100 sposobów.

Najbardziej brakuje mi nabiału, bo zawsze uwielbiałam mleko i jego przetwory. Natomiast wędliny sklepowe i tak mi nie bardzo smakowały. Ostatnio miałam też ochotę na śledzie- oczywiście jak je zobaczyłam na wystawie sklepowej....wiec teraz ciesze się podwójnie, że większe zakupy  robi mój mąż.

Nie powiem czasem jest mi ciężko. Czasem nie chce mi się zastanawiać c ugotować tak abym ja mogła to zjeść, wiec jem kanapki z mięskiem. Ale jeśli już 3 miesiące przetrwałam, to przetrwam dalsze. I nie wiem czemu ale wierze ze ją uchronię przed alergią, tylko muszę się pilnować.

Na razie tak zostanie. Może niedługo, jak nie będzie poprawy to postąpię inaczej. Ale narazie się tego trzymam, jak tonący brzytwy...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #439 dnia: 6 Sierpnia 2007, 14:11 »
Trochę niefajnie z tymi dietkowymi ograniczeniami ale pewnie jak widzisz małą zdrową to od razu wiesz, że warto...jeśłi chodzi o przepisy to do mielonych wcale jaja nie trzeba dawać, jak chcesz żeby się lepiły może troszeczkę wody przegotowanej podlac albo nawet nie a ciasto to już trudniej - bo jak nie ma jaj to jest śmietana na przykład, hmm

25 dag margaryny,
szklanka gęstej śmietany,
mąka (tyle ile się wgniecie około 3 szklanek),

lub

1 kostka schlodzonego masla
1 szkl maki
0.5 szklanki cukru pudru
1 lyzeczka proszku do pieczenia

chyba, że całkiem bez glutenu

2 szklanki mąki kukurydzianej
kostka margaryny bezmlecznej
cukier wanilinowy albo łyżka cukru

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 6 Sierpnia 2007, 14:22 »
Gosiu ale skoro ona juz ja ma ?  ::)
Ja absolutnie nie namawiam Cię do odstaiwnia cyca nie zrzum mnie zle :)
Masz wole to karm ile sie da :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 6 Sierpnia 2007, 14:52 »
Gosiaczku mam pytanko bo sie nie umiem doczytac - dlaczego masz taka rygorystyczna dietke ? Przez te plamki malej ? Zostalo to zdiagnozowane ?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #442 dnia: 7 Sierpnia 2007, 22:47 »
Gosiu ja też tego nie rozumiem - nie uchronisz jej bo ma już alergie, więc teraz to tylko chronisz ją przed wysypką, ale alergia jest i pozostanie.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 8 Sierpnia 2007, 09:12 »
Gosiu ale skoro ona juz ja ma ? 

tego czy ona jest alergikiem nie wiem. Wiem tyle, że jest w podejrzana o alergię.  Rozmawiałam z pediatrą i ona powiedziała mi że Zuza ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy. I że trzymając ścisłą dietę (czyli nie pozwalając sobie na żadne odstępstwa0 mogę ją uchronić od alerii.

dlaczego masz taka rygorystyczna dietke ? Przez te plamki malej ? Zostalo to zdiagnozowane ?

wytłumaczę wszystko od początku.

Na początku była moja gestoza połogowa, więc aby wyzdrowieć musiała jeść dużo białka. Biedna i skołowana jadłam więc dużo, amoże nawet za dużo, nabiału, jajek i wołowiny. W pewnym czasie zaczełam jeść wędliny. I mała dostała małych "niewinnych " krostek. Ponieważ były w tedy upały, to trudno było je zdjagnozować czy to są potówki czy reakcja na pokarm.
Początkowo miałam ograniczyć nabiał i nie jeść pokarmów alergennych, ale krostki nie schodziły. Dopiero jak wyeliminowałam wędliny to wszystko ładnie zeszło. Pojawiały się czasem tylko pojedyńcze krosteczki ale to podobno normalne. Poniewaz Zuzia już była podejrzana o alergię, więc nie sporzywałam żadnych alergenów. mimo to jadłam, bez uszczerku na stanie jej cery, herbatniki, sucharki i biszkopty. Na początku lipca, po paru tygodniach jedzenia bez alergenów, zjadłam na próbę jajko , a wieczorem, bo zapomniałam na smierć o tym co jadłam na śniadanie, wciełam pół brzoskwini. I na drugi dzień moje dziecko było całe zsypane. Na buzi wyraźne krostki, a na ciele płaskie plamki. W między czasie, jak sobie teraz przypominam, zjadłam kawałek gotowaej,sklepowej,swojskiej kiełbasy z musztardą i rosół z dużym dodatkiem selera naciowego. W między czasie było bardzo gorąco, mała zaczeła się potwornie ślinić i wielką przyjemnoością ssać piąski. W efekcie policzki i broda były cały czas mokre. I jak w czoła krostki znikały to na policzkach i brodzie - niebardzo. Do tego zauważyłam, że te krostki są bardziej podrażnione jak mała dotyka buzią jakiegoś materiału (nawet pieluszki tetrowej). Po wypadzie weekendowym i całym dniu na powidłach śliwkowych zjadłam z wielkim apetytem kanapki z wędliną sklepową. I znowy wysypane czoło i bardziej podrażnione policzki, które jeszcze się nie wygoiły. I to w tym czasie, kiedy myslałam, że jakooś wszystko opanowuję. W tedy byłam już na 100 % pewna że tak reaguje na wędlinę.
Dlatego juz nie tylko profilaktycznie nie jem alergenów. Chcę ustrzec małą od alergii. Wiem, że Aga z Martą możecie się ze mnie śmiać lub nie wierzyć. Ae ja jokoś podświadomie myślę że ją uchronię. Być może mi się to nie uda ale jest szansa.

Wiem że zuzia ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy, bo jej się ulewa. I że od urodzenia ma bardzo delikatną skóre (choć już teraz nie tak jak była noworodkiem; a jej skóre porównywałam ze skórą innych noworodków). Wiem że to też są objawy jakie się pisze w artykułach o alergii. Ale gdzieś w środku siebie widzę jakieś światełko. Na razie będę ufać swojej intuicji.

nie uchronisz jej bo ma już alergie, więc teraz to tylko chronisz ją przed wysypką, ale alergia jest i pozostanie.
aga na jakiej podstawie tak sądzisz ?
 jeśli ja sobie dobrze przypominam, to podobno ja  miałam skazę białkową. pisze podobno ,bo teraz nie jestem w stanie tego potwierdzić. A teraz nie reaguje żadną wysypką, bólami brzucha ani na mleko czy nabiał.

Przez te plamki malej ? Zostalo to zdiagnozowane ?
plamki, krostki nie zostały zdjagnozowane jako alergia.

dziwnym trafem teraz nie mam problemów ze swoim jadłospisem niż na początku przygody karmienia piersią, kiedy to mogłam jeść i nabiał i ryby. Szkoda, że czsu nie można cofnąć. Teraz inaczej bym się odżywiała. I być może nie byłoby tego problemu , który jest dzisiaj.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #444 dnia: 8 Sierpnia 2007, 09:46 »
Gosi stwierdzam to na podstawie bycie alergikiem, i posiadania dwójki dzieci które również są alerkigami. Alerige stwierdza się w chwili pojawienia się JAKICHKOLWIEK objawów uczulen, nawet ktoś kto jest uczulony TYLKO na jajko jest już alergikiem i jego organizm do końca życia może reagować alergicznie. Możę się też okazać że połączenie np dwóch alergenów, które osobno nie wywołują alergii, da ogromne wysypki (no jaja i cytrusy zjedzone jednego dnia).

Skaza białkowa to coś zupełnie innego niż alergia bo skaza to nietolerancja ( a nie alergia) mleka krowiego i jego pochodnych, z tego można wyrosnąć, tak wyrasta moja Kasia bo już no jogurty może jeść ale na mleko nada dziwnie reaguje.
Oczywiście z alerigi też stopniowo się wyrasta, starszy organizm uodparnia się na wiele rzeczy ale nadal pojawienie się silnych alergenó może, nie musi, wywołać reakcje alergiczne.

Karmienie piersią nie gwarantuje, nie zapewnia ze alergii nie będzie, bo z alergią się rodzisz a nie ją nabywasz, to nie wirus. Owszem, możesz dziecko ustrzec przed alergenami ale jak skończy 2 lata dasz jej jajko i TAK JĄ WYSYPIE, nawet jeżeli ty karmiąć ją piersią jajek nie jadłaś. W jej organizmie ten alergen wywoła taką reakcje jeżeli urodziła się alergikiem.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 8 Sierpnia 2007, 12:49 »
Gosiu nietetty Aga ma racje...
Ale karm ją i nie tłumacz sie nam :) tak czujesz i tak robisz :) my tylko móimy Ci zebyś nie była zaiwedzona :)
a jak lubisz karmienie cycem to smiało :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #446 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:10 »
hop, hop a co tutaj tak cicho :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #447 dnia: 14 Sierpnia 2007, 22:45 »
Prosimy o wiesci :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #448 dnia: 16 Sierpnia 2007, 10:10 »
Co tam u Was dziewczyny :?:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #449 dnia: 16 Sierpnia 2007, 17:07 »
Co tam u Was dziewczyny :?:

:tupot: :tupot: :tupot: