co do odparzeń w fałdkach to lekarka powiedziała aby nie stosować ani alantanu (bo jest zrobiony na tłuszczu z owczej wełny i potencjalnych alergikow może uczulać) ani sudokremu tylko ZASYPKI lub mąki ziemniaczanej. I przemywać, osuszać te miejsca. Problem w tym że do Zuziowych fałdek na szyi bardzo trudno sie dostać.
Co do krostek, to mała od przedwczoraj ma kąpiele w krochmalu. Wczoraj miała też w krochmalu umytą buzię i dziś nad ranem/ w nocy musiałam jej założyć niedrapki. A i tak "smarowała" busie łapkami i w związku z tym cała była czerwona. od rana przemywam jej też buzię rumiankiem i juz tak bardzo się nie drapie.
ustaliłam z lekarką, że na razie cały czas będe na diecie eliminacyjnej i juz mam nie eksperymentować z jajkami, pomidorami, itp. smakołykami. Pokarm dla Zuzi na czas mojego pobytu w pracy magazynuję w zamrażalniku. Mam też nie mysleć, że zabraknie jej tego pokamru tylko odciagać mleko,zamrażać je i pić dużo płynów. Najgorsze jest to bede musiała wstawać w nocy aby odciągnąć pokarm !!! I jak się uda to Zuza będzie do końca 6 miesiąca tylko na moim mleku.
Z nowości to tyle że od przedwczoraj Zuzia mówi " ELLLL" tylko tak gardłowo. Świetnie to brzmi
Napisane: Lipiec 11, 2007, 10:56:36
właśnie znalazłam coś co mnie zabiło:
"Należy pamiętać, że kobieta ciężarna może uczulić swoje dziecko w łonie, tak jak matka karmiąca piersią, pokarmami które sama spożywa. Związane jest to z przenikaniem spożytych przez matkę składników przez łożysko, a potem do pokarmu kobiecego."a ja w ciązy piłam bardzo duużżżo mleka i jadłam sporo nabiału. Także odczuwałam nieposkromioną miłość do grapefrutów, pomarańczy i mandarynek - choć tego staraałam się trochę dawkować
no i jeszcze coś :
alergeny pochodzenie zwierzęcego białko mleka krowiego,
białko jaja kurzego,
ryby (dorsz),
kraby, krewetki,
mięso: kury, wołowina, cielęcina
alergeny pochodzenia roślinnego: białko zbóż - gluteny
warzywa: soja, groszek, orzeszki arachidowe, pomidor, papryka, seler, musztarda, chrzan,
owoce: orzechy, owoce cytrusowe, banany,
naturalne i syntetyczne substancje dodatkowe: benzoesan ( E-210),
musztarda - ostatnio skusiłam się na kawałek gotowanej kiełbasy z musztardą !!! i co niedziela jem rosół z kurczaka !!! - to co mam zrezygnować z rosołu ?!?!
glutaminian sodu (E