Ja ??
Jeszcze nie
Odpowiadam bo nie ale nie wiem czy o mnie chodzi
Jak bede napewno dam znac
...no własnie czekam na ten skarb
no własnie o tobie . przeczytałam twój "podpis" i tak mnie cos naszło....
A brzoskwinie lub morele z hippa ? rewelacja !!!! Brzoskwinie słodzio miodzio
wiem wiem. chciałambym jej to jabłko czymś osłodzić

czyli połączyć z jakimś słodkim owocem. tyle nie wiem czy to nie cytrusy. baban tez jest od 5 miesiaca a zaliczany jest do cytrusów.
Z hippem jest taki problem, że praktycznie nie ma go moim mieście. jest pare słoików ale oprócz dyni z ziemniakami to jeszcze nie ten etap.
A moze jedzonko wylądowąło na tobie bo za dużo dałas ? I poprostu nie zmiesciło sie .
moze też tak byc że najzwyczajniej na swiecie jej nie smakowało
wiesz ze o tym nie pomyslałam ?
ja wiem TERAZ ze nastepnemu dziecku nie bedą dawała banaów, brzoskwin , moreli i winogrona - zaczne od tych naszych
ale w Polsce są krajowe winogrona i morele. Już sama nie wiem czy to cytrus czy nie....

Gosiu ja podaję Tosi jarzynową, marchewkową z ryżem i wszystko jest ok.
no to moze tak jak pisze Ela jej nie smakowało?? następnym razem odciągne do zupy trochę mojego mleka.
Przed chwilą dałam Zuzi trochę sinlaku. zjadła moze ze 2 łyżeczki i podziekowała....ale minkę miała lepszą niż przy jarzynowej.
oto co znalazłam w encyklopedi. owoce cytrusowe to :
Citrofortunella
Cytranga
Cytron
Cytryna Meyera
Cytryna zwyczajna
G
Grejpfrut
K
Kalamondin
Kumkwat
L
Lima (roślina)
M
Mandarynka (roślina)
Pomarańcza
Pomarańcza bergamota
Pomarańcza chińska
Pomarańcza gorzka
Pomarańcza olbrzymia
T
Tangelo
nic nie ma o winogronach, brzokwini czy moreli.
patrzyłam też na tabele hippa i oni nie traktują brzoskwini jako cytrus, a banana już tak.
a teraz z innej beczki. Zuzia przekreeca sie plecków na brzuszek tylko przez lewe ramię. przez prawe jej nie wychodzi. znacie może jakieś sztuczki magiczne coby ją tego nauczyc? pediatra nam powiedziała, że musimy ją stymulować do przekręcania się przez prawe ramię alby rozwijała się symetrycznie.
Z przekręcaniem z brzuszka na plecki troche jej pomagam, ale też zauważyłam ,ze łatwiej jej jest przekrecić się przez lewe ramie.