Autor Wątek: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!  (Przeczytany 66754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Odp: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!
« Odpowiedź #630 dnia: 4 Listopada 2007, 20:55 »
decyzji na razie nie ma. za to zaczełam przegladać strony w allegro. zupełnie nie wiem jakich szczegółw się dopatrywać i co jest ważne aby maluch podróżował wygodnie i bezpiecznie.

zapomniałam się pochwalić ale pare dni temu wyrżęła się dolna jedyneczka !!! ledwo ledwo ją widać bo jest jeszcze bardzo maleńka ale jest. A już widzę, że drga jedyneczka moze niedługo też będzie.
Z nowości to Zuzia od wczoraj mów " dadadadada" ; mamy z mężem rafdochę bo coś innego mówi niż "AAAAAAA" w każdej intonacji.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #631 dnia: 4 Listopada 2007, 20:59 »
Gratuluje zęboli  ;D
Zobaczysz jak szybko zacznie mówic mama i tata :)  Wtedy bedzie radosc :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #632 dnia: 4 Listopada 2007, 21:58 »
Zobaczysz jak szybko zacznie mówic mama i tata
:skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 4 Listopada 2007, 22:51 »
Juz sie cieszysz na samą mysl :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 5 Listopada 2007, 11:04 »
a jak nie jak tak :D:D

ostatnio zauważyłam, że odkądamała wcina zupke i czasem trochę kaszki na wodzie z owocami, to nie budzi się w nocy. czyli jest tak jak dawniej; zasypia po kapieli i kolacji i budzi się w okolicach 5 rano. A jak jej nie rozbudzę zmianą pieluchy to szybko wcina i zasypia i śpimy jeszcze jakieś 1,5 godzinki.  Ale nie zapeszajmy..... :P

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #635 dnia: 5 Listopada 2007, 14:45 »
gratuluje Zuzi zębolka  :D :D :D

i zazdroszcze tak ładnie spiącego dziecka  ;D - nie wiem jaki będzie moj Maksio ale u sis widze, ze mimo że Lolo ma juz prawie 9 miesiecy nadal min 3-4 razy trzeba wstawac ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #636 dnia: 5 Listopada 2007, 16:10 »
Gratuluję ząbka :) I fajnie że tak ładnie noc przesypia :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 5 Listopada 2007, 22:01 »
No to brawo :) Spi całą noc :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 6 Listopada 2007, 07:25 »
a dziękujemy za brawa :D

i zazdroszcze tak ładnie spiącego dziecka   - nie wiem jaki będzie moj Maksio ale u sis widze, ze mimo że Lolo ma juz prawie 9 miesiecy nadal min 3-4 razy trzeba wstawac
każde dziecię ma inaczej. Zuzia od samego początku dużo spała. A jak po południu często je to przesypia nockę do 5 rano, a jak nie chce jesc to potem trzeba wstawać. Tyleze ostatnio w ciagu dnia nie bardzo spi. drzemki są po góra 40 minut i to głównie na dworku. czyli zazwyczaj jedna drzemka (czasem dwie) w ciag dnia. Ale nie można mieć przecierz wszystkiego  ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #639 dnia: 6 Listopada 2007, 08:13 »
właśnie skapowałam się ze Martaxyz zamkneła swój wątek. Bardzo mi smutno. Chyba za mało odwiedzam to forum. Matra mam nadzieję, że o mnie nie zapomniesz i od czasu do czasu pokażes sie u mnie na waku. ech...co za życie.... :-[

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #640 dnia: 6 Listopada 2007, 09:16 »
Gosiu to ja pozowle sobie zyczyc zeby mój Maksiu byl podobny do Zuzi w kwesti spania :)

a wątek Marty :-[  - no zamkneła juz...hmm..3-4 tyg temu pewnie  ::) :-[

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 6 Listopada 2007, 21:10 »
 :przytul: Gosieńko na pewno  :Serduszka:

Z tym snem jej to masz ekstra :) powinnaś miec blizniaczki  ;) :D
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 7 Listopada 2007, 07:29 »
to się wczoraj pochwaliłam, a dziś po 1 w nocy dziecko karmiłam. potem standardowa już pobudka o 5 rano.
o 5 była tak rozbudzona, że zamiast jeść i spać wolała gadać i śmiać sie. Wiec jadła na raty, tak że o 7 spała. A o 7.20 usłyszałam jej gadanie ponownie... :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Gosiu to ja pozowle sobie zyczyc zeby mój Maksiu byl podobny do Zuzi w kwesti spania
alez proszę bardzo. życzę ci tego z całego serca. jednego ci tylko nie życzę. a mianowicie tego, aby Maksiu nie chciał się obudzić na karmienie w pierszych dniach swojego życia. Zuzia w tdy spała cały czas, a jedyne co ją było wstanie obudzić na pare małych minutek to tarmoszenie za nosek. A jak się czujesz vall? ciesz się lenistwem, bo później nie bedzie już tak lightowo.

powinnaś miec blizniaczki
heheheh a wiesz ze chciałam mieć bliźniaki ? erazz juz nie wiem co chce....no może zjesc mase niezdrowych rzeczy i miec trochę prywatnosci i spokoju aby posiedziec "trochę" na kompie :D:D:D

no to Marta liczę na ciebie i twoje rady :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 7 Listopada 2007, 08:29 »
hehe to zachwaliłysmy malą ? :)
Ale to napewno jednorazowa pomyłka :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 7 Listopada 2007, 13:11 »
Ale to napewno jednorazowa pomyłka
i tego się trzymajmy :D:D:D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 7 Listopada 2007, 20:17 »
Jak dzionek minął ?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 8 Listopada 2007, 21:14 »
Jak dzionek minął ?
jak miło Elu, że pytasz.
 dzionek jak to dzionek ostatnio zakręcony. Wczoraj włączyła mi sięopcja wyrodnej matki; zreszta dzis dopołudnia także.   Ogolnie nie ważne ile śpię i jak (cięgiem czy z przerwami) ranki mam bardzo ciężkie, humor beznadziejny i wszystko jest jakieś takie niepozbierane.

Wczoraj siedziałyśmy cały dzień w domu, dziś również na to sie zapowiadało ale naszczęście po południu zrobiło się jaśniej, deszcz zdecydował się niepadać wiec wyszłyśmy przewietrzyć główki (a tym samym i mieszanie).

Specjalnie nic ciekawego sie nie dzieje. Zuzia łobuzuje, trochę marudzi, dupkę wypina do góry. Zauważyam, że ostatnio troche marudzi przez sen. nie wybudza się i tak "mruczy". Może to przez ząbki ?  Wczprajsza noc była średnia. Jedzonko jak kładłam się spać o 22 i o 1.30. Potem na śpiocha o 5 rano przy czym się obudziła i ani jesc ani spać. A jak mąż poszedł do pracy to nie mam pojecia która z znas usneła pierwsza : ja czy zuzia (była śpiaca bo widziałam jak oczka jej sie kleiły).

Ciekawe jak dziś będzie. juz się przebudszała z płaczem. Ale udało mi się ją jakoś ukoić. Moze rączka jej zdrętwiała ? Bo nie wiem czy wam mówiłam ,ze zuzia ostatnio lubi spać na boczku.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #647 dnia: 8 Listopada 2007, 22:06 »
Kurcze , ty musisz poprostu isc do pracy !!!!!1
Ja ci to mówie !!!!!!!!
Siedzisz 24/24 z dzieckiem i cie już ....strzela !!!!!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #648 dnia: 8 Listopada 2007, 22:31 »
Gosiu ja cię rozumiem, ja też mam etap wyrodnej matki, odkąd Tosia skończyła 2 miesiące.

Trzymaj się kochana!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 9 Listopada 2007, 08:45 »
:hello: z rana

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 9 Listopada 2007, 10:08 »
Siedzisz 24/24 z dzieckiem i cie już ....strzela
pradw powiedziawszy nie widzę się teraz w pracy. chcę byc z małą przynajmniej na razie.
to moje samopoczucie to raczej głównie z pogody. Chyba jestem meteopatką. W wakacje nawet jak miałam nieciekawą nockę to jakoś to było. byłam w stanie sie sama zmobilizować i do tego usmiechnąć. no i żyłam bez kawy. A teraz juz od samego rana łepetyna zaczyna lekko boleć, spac się chce i najchetniej to przespałambym cały dzień.
dziś myślałam ,ze jako tako będzie , bo po przysznicu i śniadaniu dobrze sie czułam. Ale teraz czuje sie znacznie gorzej i kawe mam juz zrobioną.
noc była raczej kiepska. o 22.30 jak juz przysypiałam, Zuzia obudziła się z płaczem. trudno było ją ukoić i uśpić. dziąseek też nie bardzo dała sobie posmarować. Spałyśmy razem w łóżku w poprzek (bo tak łatwo łyło mi ją położyć) wiec jestem trochę połamana. Ok 3 nad ranem małapobudka i jak przed 4 spojrzałam na zegarek, i pomyślałam ze jak sie za godzine obudzi to ja sie poddaje. ale obudzila sie po 6  i koniec spania. i ani jesc ani spać. padla o 8  na 50 -cio minutowa drzemkę.
a teraz wyje, wiec moze zechce cos zjesc. 
Z samego ranca zrobiła kupę, wiec moze to brzuszek ?!?!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #651 dnia: 9 Listopada 2007, 17:01 »
Gosi piszę u ciebiep lan żywienia Antosi przekazany przez pediatrę:

ok 8.00 - 9.00 kaszka na mleku modyfikowanym (SINLAC albo ryżówa/kukurydziana smakowa) ŁYŻECZKĄ

po ok 1,5 - 2h - deserek (mały słoiczek)

ok 13.00 obiadek ( słioczki -nawet do 170ml! Moja potrafi zjeść cały 195g, ten duży)

ok 16.00 mleko (120 ml)

ok 19.30 KASZA na mleku do spania.

Ważne - popijać soki pomiędzy posiłkami bo to zabija głód i dostarcza minimalniy cukier, nie dawać MLEKA do obiadku (do popijania) bo mleko zabija żelazo w słoiczkach.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 9 Listopada 2007, 17:57 »
Kurcze ja do tej pory mam problem z menu małego....

Chyba tez sie poradze lekarza :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #653 dnia: 11 Listopada 2007, 07:33 »
dziękuję Ci Rybko. Mimo iż zuzia jest na piersi to plan Tosi bardzo mi pomoże.
Swoją drogą to ostatnio stwierdziłam że łatwiej jest wprowadzać noości i uczyć prawie "dorosłych posiłków" dzieci ktore sa karmione mieszanka.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #654 dnia: 11 Listopada 2007, 20:03 »
Gosia dasz rade z wytrzymaniem w domku :)
jak ie musisz to nie idz...
ja NIE WYOBRAZAM sobie Ninki w jakims złobku czy z obcą osobą...
nie nie nie nie .. jakos nie ... wole SAMA ją wychowac :)
nie bedziemy mieli na kogo zwalić  :D

A z karmienim to kiedy planujsze konczyc ? ? ?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 12 Listopada 2007, 08:02 »
Gosia dasz rade z wytrzymaniem w domku
jak ie musisz to nie idz...
pewnieze dam :D wydaje mi sie ze czasem kazda ma swoje gorsze dni. problrem tylko w ym ze jak ja nie mam nastroju, to udziela się to zuzi i błędne koło sie zamyka.

ja NIE WYOBRAZAM sobie Ninki w jakims złobku czy z obcą osobą...
nianie to moę bym jeszcze zniosła. na zlobek to ona wydaje mi się jeszcze sporo za mała. Ale wole na razie sidziec w domu i byc z moim kwatuszkiem

A z karmienim to kiedy planujsze konczyc ? ? ?
myslałam tk coś koło jej pierwszego roczku. mnie narazie dobrze z tym karmieniem.juz niedlugo zaczne sobie rozszerzac diete (tylko jakoś do tego zebrac sie nie moge).

wczooraj byliśmy u tesciów na obiedzie. cała wycieczka trwała raptem 1,5 godziny. po potem Zuzia zmęczona (chyba) zabawa z dziadkiem i nowościami (bonie za czeso tam ostatnio jeździliśmy), a także śpiąca sama z siebie dała taki popis, że szybko się zbieraliśmy. w samochodzie zasneła a my jeziliśmy sobie aby trochę pospała. a w domu było już normalnie.
problem w tym, że przez wczorajszy płacz Zuzi znowu pogorszyłam swoje stosunki z tesciowa.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #656 dnia: 12 Listopada 2007, 09:00 »
Gosiu dlaczego? (w sense z teściową), to ona nie rozumie że DZIECI CZASEM PŁĄCZĄ?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 12 Listopada 2007, 09:15 »
...Pogorszył stosunki z tesciowa....nei martw sie ja mam poddobnie , tylko , że   z mama !
Co z tego ze niby osobno , my na gorze ona na dole , jak i tak , jak mały płącze to jest moja wina...i wogóle co ja robie ze on tak płacze...
Nie możęsz walczyc z tesciowa bo napewno nie ustąpi , musisz poprostu nauczuc sie z nią zyc i tyle . Zawsze tesciowe to cieżkie przypadki ;)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 12 Listopada 2007, 14:54 »
Gosiu uszka do góry i nie daj sie  8)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 12 Listopada 2007, 15:04 »
Gosiu dlaczego? (w sense z teściową),

tesciowa od samego początku miala jakis dystans do Zuzi. Nota bene ze mną od porodu równiez, ale to juz pomijam).  Ma dwie wnuczki o rok starsze od Zuzi, z którymi ,mieszkała i się opiekowała i bardzo jest z nimi związana.  czasami mam wrażenie, że traktuje je prawie jak własne dzieci, a nie jak wnuki. I jakoś tak jest, że o bliźnaczkach ciągle mówi i opowiada, a o Zuzie nic się nie pyta ,a jeśli juz to mało. Czyli mało zna przyzwyczajenia Zuzi, jej sposób bycia itp.
Wczoraj byliśmy u niej i jak Zuzia rozpłakała się i nie mogłam jej w rzaden sposób uspokoić i stwierdziliśmy że jedziemy do domu, to miała takie małe pretensje (ktorych w prost niepowiedziala). Że to tak nie można, że jak dziecko płacze to my od razu jedziemy. I ze jak ja trzeba bawic to oni ja pobawia. I ze bliźniaczki to tak nie mialy. Problem w tym ,ze mała była zmęczona (raz że czasowo było w okolicy  jej  małej drzemki, a dwa prawie obce otoczenie i prawie obce głosy oraz intenswnna zabawa z dziadkiem) , trochę głodna i jest na etapie ząbkowania.  A mnie tak szlochała ze niemal się trzesła. co przycichła to znowy płacz. ani lekkie kołysanie ani nucie "aaaa kotki dwa" ani już nie wiem co nie dawało rady. badzo się obawiałam ze rozkreci się jeszcze bardziej.  
A że wyszyliśmy niemal zaraz po obiedzie to ....
Nie wiem czemu ale ostatnio jakoś dziwnie tesciowa trzyma mnie na dystans, wymyśla czasem sztuczne problemy. Niby ze ja nie pozwalam brac jej nia ręce. ale przecierz jak nie chce jej brac ,to tym bardziej ja jej dziecka do rąk wciskac nie bede.

Nie możęsz walczyc z tesciowa bo napewno nie ustąpi , musisz poprostu nauczuc sie z nią zyc i tyle .
nawt nie zamierzam. ogolnie najlepiej jak nie mam z nią doczynienia. bo nie ma w tedy problemów.

wNie możęsz walczyc z tesciowa bo napewno nie ustąpi , musisz poprostu nauczuc sie z nią zyc i tyle .Nie możęsz walczyc z tesciowa bo napewno nie ustąpi , musisz poprostu nauczuc sie z nią zyc i tyle.
własnie mialalm telefon od tesciowej. sama chyba problem zrozumiala i przetensji jakby do nas nie ma. nawet zaproponowała abysmy co tydzien przyjedżali to nich i przyzwyczajali mała...  :-\