Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 78192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #360 dnia: 2 Lutego 2007, 10:19 »
Cytat: "**sloneczko**"
po co mi ta pedagogika

Daniel też jest po pedagogice. Resocjalizacyjnej. Odrzucił pracę w zakładach karnych, bo widział, jak ludzie tam pracujący wyglądają i zmieniają się po 15 latach. To destrukcja człowieka.
Od znajomej sędziny (moja ciotka!!!!), dowiedzieliśmy się, że na aplikację kuratorską się nie dostanie, bo inni kuratorzy nikogo nie dopuszczają do siebie... Nie ma szans, bo panie wracają z urlopów macierzyńskich i jeszcze niektórzy byli na tyle bezczelni, że podali nam nieprawdziwe wiadomości. Oj długa historia.
Kiedy szukał pracy pedagoga:
- jedna pani opieprzyła go, że śmie ją pytać o możliwość zatrudnienia, bo to ona w tej szkole jest pedagogiem!
- pani naczelnik ds. edukacji Urzędu Gminy Ursynów powiedziała z uśmiechem, że nie przyjmie od niego cv ponieważ wtedy musiałaby mu nadać bieg...
- dzwoniąc do działu kadr jakiejś placówki pyta o osobę, która mogłaby mu udzielić informacji o możliwościach zatrudnienia; na to pani odpowiada 'u nas nie ma takiej osoby';
- plus wszędzie indziej nie chcą, bo wolą studentów na praktykach którym nie trzeba płacić...

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #361 dnia: 2 Lutego 2007, 11:12 »
Cytat: "Lemmy"
Daniel też jest po pedagogice. Resocjalizacyjnej.

:los: to tak jak ja (tyle, że mi zostały 4 miesiące do końca  :brewki:

Z tą aplikacją to jest tak (bo też biorę to pod uwagę), że zdałyby się znjomości, bo chętnych na jedno miejsce jest zawsze jest cała masa (w jednym okręgu było kiedyś 43 osoby :mdleje: ). Ale liczba wolnych etatów nie jest ustalana przez kuratorów  :drapanie:  zawsze można spróbować, złożyć podanie, może akurat się uda? Niektorzy czekają latami na dopuszczenie do rozowy kwalifikayjnej, ale warto spróbować.  Dobrze jest wcześniej zostać kuratorem społecznym (tu wymogi są minimalne i nie jest to sprawa trudna do osiągnięcia). Z takim doświadczeniem jest dużo łatwiej dostać się na aplikację. Tyle, że z pracy kuratora społecznego wyżyć się nie da - wiadomo. Ale będąc w tym roku na praktyce u kuratorów stwierdziłam, że to bardzo ciekawa praca i znacznie lepiej płatna niż szkolny pedagog :(

Niestety takie czasy mamy, że ciężko dostać pracę po studiach humanistycznych :(

Nie mnie jednam mobilizuj przyszłego, może akurat się uda  :brawo_2:

Cytat: "Lemmy"
plus wszędzie indziej nie chcą, bo wolą studentów na praktykach którym nie trzeba płacić...

no kurka, a ja się proszę normalnie o możliwość darmowej pracy w sądzie czy na policji i nie chcą, bo mają swoich. Nawet do tego trza znajomości.

Piękny ten ansz kraj  :hahahaha:

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #362 dnia: 2 Lutego 2007, 12:02 »
tez slyszelismy o tych spolecznych kuratorach...

Podjelismy decyzje ze bedziemy, tzn Daniel bedzie probował uderzać w kierunku human resources, może uda mu się zahaczyć na szkolenia na trenera. przede wszystkim branza ta sie rozwija, jest dobrze platna i przyszlosciowa. teraz, jak ma nie tylko doswiadczenie w dydaktyce, diagnozie pedagogicznej, komunikacji spolecznej, ale rowiez w handlu, rozmowach, negocjajach itd moze akurat otworza sie jakies drzwi. a praca dosc ciekawa sie wydaje. wlaszcza trener. na razie nikt nie odpowiedzial na zadne cv, ale wciaz mam nadzieje...

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #363 dnia: 2 Lutego 2007, 12:12 »
Lemmy trzeba próbować. Może Wam pódzie lepiej niż mnie dziś.

Wykonane telefony do: 3 przedszkoli, sądu, prokuratury i ośrodka szkolno-wychowawczego. Nie muszę pisać z jakim skutkiem, bo chyba wiadomo, w przedszkolach już mają stażystów, w prokuraturze to samo, w sądzie standardowo baba na mnie z mordą wyskoczyła (ale tego się akurat spodziewałam bo tak samo się zachowała jak szłam we wrześniu na praktykę). Powiedziała, że nie ingerują w to, jakie osoby przysyła im PUP i tylko takie biorą, więc mam spadać. Do ośrodka mam zadzwonić jeszcze za godzinę. I proszę. Nikt nie chce darmowego pracownika. :mdleje:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #364 dnia: 2 Lutego 2007, 12:28 »
Nikt nie chce darmowego pracownika.  

a chce :). ja przez 2 dni pracowałam przy szyciu za 15 zł (8 godzin) + 2 godziny za friko (bo trzeba było zamówienie skończyć).
więc mój stwierdził, że większy pozytek w domu będzie miał. niż mnie poza domem za 15 zł (a tu jeszcze dojazdy trzeba było doliczyć).

Do ośrodka mam zadzwonić jeszcze za godzinę

więc trzymam kciuki

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #365 dnia: 3 Lutego 2007, 13:11 »
och sloneczko znajdziesz cos wierze w to - a PUP to przegiecie - czlowiek nawet nie wie jakie sie rzeczy wyrbiaja w panstwowych placowkach za pieniadze podatnikow - obled w ciapki  :dno:

Offline justyska

• bywalec
« Odpowiedź #366 dnia: 3 Lutego 2007, 22:20 »
Niestety to jest Polska rzeczywistosc!Ja zaraz po zdanej maturze postanowilam wyjechac.Studia fajna rzecz ale co z tego jak sie pracy po nich nie znajdzie!Teraz mieszkam juz 3 rok w Londynie chodze do collegu ucze sie jezyka, robie kursy i nie zaluje ze tutaj przyjechalam(przynajmniej mnie na wszystko stac)a do Polski zawsze moge wrocic(rozpoczac studia)tylko moze lepsza perpektywa na przyszlosc .Fakt pieniadze szczescia nie daja,ale ulatwiaja zycie!!!

Podziwiam was wszyskie za wytrwalosc i powodzenia :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #367 dnia: 4 Lutego 2007, 23:59 »
W sprawach stażowo - zatrudnieniowych zastój, nalot na przedszkola w okolicy planuję w najbliższym czasie.

Ale teraz się uśmiejecie. Szukłam info na temat możliwości otrzymania karty pokładowej na całą podróż przy pierwszej odprawie (ktoś gdzieś pisał o takiej możliwości) i oto co m.in. znalazłam. Mieliśmy z A niezły ubaw, że ktoś takie brednie wypisuje   :mdleje:

Wybierać miejsca od okna, na środku samolotu - czyli jak latać bezpiecznie?
Rzeczpospolita radzi turystom, jak zadbać o swoje bezpieczeństwo podczas podróży lotniczych.

M.in. poleca turystom, aby:
- rezerwując bilety i miejsca w hotelach unikali używania tytułów wskazujących na to, że mogą być kimś ważnym,
- w samolocie wybierać miejsca od okna, zapewniające lepszą ochronę, ze względu na fakt, iż znajdują się dalej od przejść, którymi poruszają się terroryści-porywacze,
- w samolocie wybierać miejsca jak najbliżej środka samolotu, gdyż najczęściej akcje terrorystyczna prowadzone są blisko kokpitu lub ogona samolotu,
- w samolocie wybierać miejsca blisko wyjścia bezpieczeństwa, gdyż dają one potencjalnie lepsza możliwość ucieczki.

Dodatkowo dziennik radzi turystom zjawić się na lotnisku wcześniej i starannie obserwować otoczenie:
- uważać na nerwowych pasażerów, którzy utrzymują kontakt wzrokowy z innymi,
- obserwować ludzi, noszących w rękach pakunki,
- uważać na porzucone w terminalu bagaże,
- wychwytywać zachowanie nietypowe
- od razu po wejściu na określony teren wyszukiwać obiekty, które w przypadku zagrożenia mogą zapewnić osłonę: filary, kosze na śmieci, bagaż, duże donice z roślinami, meble.

W przypadku ewentualnego ataku już na pokładzie lecącego samolotu, Rzeczpospolita poleca sprawdzić, czy piloci nadal kontrolują samolot. Radzi poruszać się blisko podłogi samolotu, nie biegać, najlepiej po prostu się gdzieś ukryć.

Gdy istnieje niebezpieczeństwo użycia broni palnej, gazeta radzi nie stać w pobliżu ścian gdyż kule mogą rykoszetować. Jeśli istnieje niebezpieczeństwo użycia przez napastników granatów, Rzeczpospolita poleca poszukać osłony, stopy i kolana trzymać razem (gdyż w tej pozycji buty, stopy i nogi będą chronić resztę ciała), ramiona i łokcie trzymać blisko ciała (żeby chronić płuca, serce i klatkę piersiową), i zakryć uszy i głowę rękami (żeby chronić szyję, arterie, uszy i czaszkę).

buahahahaha  :skacza:

Ze ślubnych spraw - nowy zakup sprawuje się na razie świetnie
A zaczął od.............fotografowania ścian w pokoju  :taktak:

jednego zwierzaka naszego upamiętnił

no i ze mną też fotkę sobie strzelił

Upatrzyliśmy na Allegro sandałki, A wyraził akceptację, więc pewnie niebawem je zakupimy. W tym tygodni powinny przyjść jakieś wieści z biura odnośnie naszych wiz, bo sprawa stanęła w miejscu. Pod koniec miesiąca leziemy po dokumenty do USC i oddajemy do tłumaczenia. Kąpielówki sprezentuję A na urodzinki. Mam zamiar nabyć wkrótce jakieś mazidła do opalania i będzie wsio  :drapanie:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 5 Lutego 2007, 02:19 »
**sloneczko**, ładniutka z Was para
Upatrzyliśmy na Allegro sandałki, A wyraził akceptację, więc pewnie niebawem je zakupimy
:brawo_2:
Pod koniec miesiąca leziemy po dokumenty do USC i oddajemy do tłumaczenia.
Ile to jeszcze czasu....uhuhuhuh
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #369 dnia: 5 Lutego 2007, 10:16 »
**sloneczko**, ten tekst co wkleiłaś ->  :mdleje:  :mdleje:  .. to po takim tekście strach samolotem lecieć...

Co do fotek to piekna z was para :)  :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #370 dnia: 5 Lutego 2007, 13:14 »
**sloneczko**,  ty na tych fotkach taka radosna jestes ze faktycznie jak takie slonce :D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #371 dnia: 5 Lutego 2007, 14:29 »
Cytat: "olkahof"
**sloneczko**, ty na tych fotkach taka radosna jestes ze faktycznie jak takie slonce

faktycznie sliczna , uśmiechnieta  :hahahaha:

fajna z Was para:) bardzo pasujecie do siebie :skacza:

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #372 dnia: 5 Lutego 2007, 17:31 »
to Wy macie na scianie takie wieeeelgachne zdjecie,czy co to-fototapeta,obraz??Zaintrygowalo mnie to :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #373 dnia: 5 Lutego 2007, 18:16 »
Ale Wy pasujecie do siebie normaln ie szok...:) :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 5 Lutego 2007, 19:54 »
jednego zwierzaka naszego upamiętnił

jaki sliczniusi kotus - jak moja TRini tez laciate i trzykolorowe  :skacza:
slicznie wygladacie na tych zdjeciach - ladniutka z was para  :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #375 dnia: 5 Lutego 2007, 22:19 »
Dzięki laski :Daje_kwiatka:  ale nie komplementujcie tak, bo jeszcze gdzieś kompleksy pogubię  :drapanie:  :hahahaha:  

pyh nie, to nie fototapeta. To tylko fotki 20x30 cm

megan ta kicia to Laurcia nasza, mamy jeszcze Rudego i mojego psiaka. Fotki zwierzyńca są w wąteczku https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=2312&postdays=0&postorder=asc&start=210

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 5 Lutego 2007, 23:04 »
a to ide poogladac  :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 5 Lutego 2007, 23:08 »
och sloneczko - biedny Filonek  :pogrzeb: jak mi przykro
ja tez bardzo kocham zwierzeta  :taktak:
mam trzy kotusie  :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #378 dnia: 6 Lutego 2007, 15:06 »
Cytat: "megan"
ja tez bardzo kocham zwierzeta

mnie to się czase wydaje, że wolę je od ludzi  :drapanie:

Ale z innej beczki. Przeglądałam sobie właśnie forum Negril  :taktak: A to się śmieje, że ja to wszystko wyśnupię zawsze w tym necie  :los: i patrzcie laski co znalazłam  :mdleje:  :mdleje:  :hahahaha:  :hahahaha:  :mdleje:

mam nadzieję, że nasz ślub odbędzie się bez takich "atrakcji"

:hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 6 Lutego 2007, 15:45 »
O rany ... ludzie wstydu nie maja  :mdleje:  Przeciez to niesmaczne jest .
Jak bedziecie brac slub zamknijcie plaze :P

Offline justyska

• bywalec
« Odpowiedź #380 dnia: 6 Lutego 2007, 16:14 »
Niezla sesja zdieciowa!!!Moze to byla plaza nudystow :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 6 Lutego 2007, 20:59 »
ufffffffffff strach sie bac bo zawalem grozi  :skacza:
ja bym chyba padla ze smiechu  :skacza:

mnie to się czase wydaje, że wolę je od ludzi

powiem tak - ja bardziej im ufam niz ludziom  :skacza:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #382 dnia: 6 Lutego 2007, 21:09 »
Dziewcyznki, pojęcia tolerancja nie znacie  :skacza: I to się tez luzik nazywa - tam pewnie nikt na tę babichę z obwisłym biustem nie zwrócił uwagi  :skacza: Mocna kobita  :hahahaha:
A z Was Słoneczko śliczna para  :brawo_2: Rzeczywiście uśmiech masz taki, że czuje jakby słoneczko zaświeciło  :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #383 dnia: 6 Lutego 2007, 22:39 »
:skacza: ale fanie, że zaglądacie do mnie.

Cytat: "megan"
ja bym chyba padla ze smiechu

w moim przypadku groziłoby to atakiem. Czasem jak zacznę się śmiać to przestać nie mogę, a taki atak śmiechawki przed urzędnikiem państwowym nie byłby chyba na miejscu  :taktak:

Cytat: "Kllusia"
I to się tez luzik nazywa - tam pewnie nikt na tę babichę z obwisłym biustem nie zwrócił uwagi

a ja głupia się przejmuje cellulitem  :blant:

Cytat: "Kllusia"
A z Was Słoneczko śliczna para :brawo_2: Rzeczywiście uśmiech masz taki, że czuje jakby słoneczko zaświeciło

dziękuję Kllusia  :oops:  :oops:  :przytul:

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #384 dnia: 7 Lutego 2007, 10:20 »

a ja głupia się przejmuje cellulitem  :blant:

No widzisz, nie masz się czym przejmować :wink:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #385 dnia: 7 Lutego 2007, 12:28 »
:skacza: co oznacza śwatełko w tunelu. Dziś kolejna porcja telonów do przedszkoli, ośrodków, rożnych urzędów i instytucji. W przyszłą środę mam zadzwonić i umówić się na spotkanie z panią dyrektor jednego z przedszkoli (mój A tam śmigał  :taktak: jak był maluchem). Uważam to za cud, bo to jedyne miejsce, gdzie jak na razie nie ma stażysty i ktoś wyraził w ogóle chęć spotkania  :popija:

Rozwaliło mnie jak A powiedzeli w ośrodku kultury pobliskiego miasta, że może się zapisać do kolejki, bo na razie już mają miejsca na staże zaklepane do końca roku  :mdleje:  :pogrzeb:

Ze slubnych spraw to chyba w końu wybierzemy się do banku w tym tygodniu i zakupimy czeki na wizę.  :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #386 dnia: 7 Lutego 2007, 13:40 »
ps. zapomniałam Wam ostatnio napisać. Tak jak mówiłam zbiurem podróży - lipa. W piątek rozmawiałm z laską, która tam pracuje. W ciągu zaledwie paru dni nazbierali ponad 80 podań  :mdleje:  teraz patrzę na ich stronę, a ogłoszenie nadal jest  :pogrzeb: już nawet się nie łudzę, że chociaż na rozmowę zaproszą.  :pogrzeb:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #387 dnia: 7 Lutego 2007, 14:45 »
się nie łudzę, że chociaż na rozmowę zaproszą.

a może jednak :taktak: trzymam kciuki

pytalaś kiedyś czy ja pracuje w zawodzie.................niestety :nie: (poza tym mam tylko licencjat) jak widzialam na studiach na czym polega machina pt. "resocjalizacja" to mi ręce opadły i jak na razie nie mam werwy by porywać sie i zostać "siłaczką" w tym sektorze :dno:

życzę wszystkiego naj na najbliższe dni i duuuuuuuuużo OPTYMIZMU :przytul:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #388 dnia: 7 Lutego 2007, 21:59 »
Słoneczko śliczna z was para

A z Ciebie naprawdę jest prześliczna kobieta

A to zdjęcie, które wkleiłaś...padłam :hahaha:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #389 dnia: 7 Lutego 2007, 22:18 »
a.katarzyna jak dla mnie kwestia samego istnienia reso w naszym systemie jest dość dyskusyjna. Z resztą nasz kraj cały śmieszny jest  :popija:

Cytat: "a.katarzyna"
i duuuuuuuuużo OPTYMIZMU

oj przyda się, przyda, bo dziś kolejny kryzys. A to już się wściekł na mnie  :ban: a ja nic nie poradzę, że dobija mnie tak bardzo ten brak pracy :( Dziś to chyba rekord padł, wysłanych naszych aplikacji zponad 10, ilość telefonów w sprawie przyjęcia na staż - ok. 20  :mdleje: można się nie załamać?

Gemini dzięki  :oops: :Daje_kwiatka: