Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 77070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #330 dnia: 30 Stycznia 2007, 15:59 »
ja tez jestem za ta w czerwonej bluzie - niesamowita :)

na pewno dostaniesz ta prace! chorzy by byli gdyby Cie nie przyjeli - z takim usmiechem i fryzurka :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #331 dnia: 30 Stycznia 2007, 16:50 »
rajdowko nie zawstydzaj mnie  :oops: ;)

Zostało wysłane  :mdleje: teraz czekam na cud, Nie mniej jednak mam zamiar i tak jutro wybrać się do PUP i porozmawiać z paniami na temat funkcjonowania tejże instytucji i zasad przydzielania pomocy  :pogrzeb: :popija:

A tak ze ślubkowych spraw  :skacza: mieliśmy plan, że po powrocie robimy gdzieś w knajpce  :pijaki:  :pijaki:  :pijaki: dla znajomych. Gdy jedyny fajny bar został zamknięty to się zdołowaliśmy, bo mają go zmieniać i wcale nie na lepsze. A teraz się okazało, że 12 maja teściowie wyjeżdżają sobie na wakacje. To akurat jest sobota ( a my wracamy 9.05) tak więc zrobimy bibkę w domu  :skacza:  :skacza:  :skacza:  jakby któraś była w okolicy to zapraszam  :brewki: jeśli pogoda dopisze to w ogródku, jak nie to w domciu.  :taktak:

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #332 dnia: 31 Stycznia 2007, 13:43 »
Cytat: "**sloneczko**"

Trzymajcie kciukasy, żeby chociaż na rozmowę kwalifikacyjną do tego biura mnie zaprosili

No to trzymam kciukasy i czekam na dobre wieści o pracy   :tupot:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 31 Stycznia 2007, 16:44 »
no ja mam dobre przeczucia! :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #334 dnia: 31 Stycznia 2007, 16:50 »
Cytat: "rajdowka"
no ja mam dobre przeczucia!

ja tys  :skacza:

ale sliczna dziewucha z ciebie  :brawo_2:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #335 dnia: 31 Stycznia 2007, 17:02 »
Dziewczyny chyba nici z Waszego przeczucia. Ja myślę, że nie dane mi będzie nawet na rozmowę przyjść. Skrzynka mailowa pusta (poza wiadomościami o nowych postach na forum  :mdleje: ) telefon milczy :( kiepsko to widzę

Cytat: "olkahof"
ale sliczna dziewucha z ciebie

zapewniam Cię, że to złudzenie optyczne  :brewki:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #336 dnia: 31 Stycznia 2007, 20:35 »
Uważam Słoneczko, że masz bardzo ładną buzię. I jak się na Ciebie patrzy to wzbudzasz zaufanie. Przynajmniej ja mam takie odczucie.
Bądź dobrej myśli, nie poddawaj się! A ja trzymam kciuki abyś dostała tą pracę!

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #337 dnia: 31 Stycznia 2007, 23:02 »
asia no nie będę już narzekać, bo pomyślicie, że ze mnie to już totalna maruda jest, ale realia są takie, a nie inne. Gdybym choć na połowe wysyłanych aplikacji otrzymywała jakąś odpowiedź - to co drugi dzień chyba bym goniła na rozmowy kwalifikacyjne  :blant:

No ale ok. Bilans dzisiejszego dnia wyglada tak:

kupiliśmy w końcu nowy aparacik  :skacza:  :skacza:  :skacza:

A wysłał aplikacje w aż 3 miejsca, z jednym gościem rozmawiał w sprawie pracy w sklepie muzycznym, może chociaż tam się uda (A kiedyś dorabiał sobie w Kraku u znajomego w muzycznym, ale to tak ten teges.... wiecie  :brewki: więc nie ma referencji)
Bo z ta pracą A co niby ja ma od 1,5 tygodnia to się załamać można. Wydał 3 stówki na szkolenie, wykonał już kilkadziesiąt telefonów i nikt nawet nie chce się dowiedzieć szczegółów na temat tych inwestycji.  :pogrzeb: także bilans mocno ujemny jest, a my potrzebujemy kasy a nie długów :popija: Nawkładali im pieknych bajek na szkoleniu, niby kasa za umowy jest, fakt oczywisty, że jak się ma kasę to lepiej zainwestować niż w banku trzymać, ale jakoś nie bardzo to tu idzie  :drapanie:  :mdleje:  :mdleje:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #338 dnia: 1 Lutego 2007, 11:26 »
mam zamiar i tak jutro wybrać się do PUP

powodzenia. ja póki co do poniedziałku się nie wybieram. lekarka postraszyła mnie antybiotykiem, więc do niedzieli się leczę :popija:

telefon milczy  kiepsko to widzę

u mnie też  

kupiliśmy w końcu nowy aparacik

gratuluję. czy to ma oznaczać większą ilość zdjęć ne forum :brawo_2:

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #339 dnia: 1 Lutego 2007, 13:07 »
Dziewczyny chyba nici z Waszego przeczucia. Ja myślę, że nie dane mi będzie nawet na rozmowę przyjść. Skrzynka mailowa pusta (poza wiadomościami o nowych postach na forum  :mdleje: ) telefon milczy :( kiepsko to widzę

Ale Ty jesteś niecierpliwa :wink:
Ja jak szukałam pracy to odpowiedź (z miejsca gdzie obecnie pracuję) na moją ofertę (dzwoniła do mnie babka żeby zaprosić mnie na rozmowę) dostałam miesiąc po jej wysłaniu i wierz mi nawet nie pamiętałam już jakie bzdury popisałam w liście motywacyjnym i w ogóle jakie warunki trzeba było spełniać żeby się tam aplikować.
W niektórych instytucjach/firmach rekrutacja trwa nawet kilka miesięcy. Nie twierdzę oczywiście, że tak samo jest w biurze podróży ale nie masz pewności jak długo u nich to będzie trwać, tak więc głowa do góry :wink:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #340 dnia: 1 Lutego 2007, 13:27 »
Cytat: "asia"
Uważam Słoneczko, że masz bardzo ładną buzię. I jak się na Ciebie patrzy to wzbudzasz zaufanie. Przynajmniej ja mam takie odczucie.
Bądź dobrej myśli, nie poddawaj się! A ja trzymam kciuki abyś dostała tą pracę!

Ja w pełni popieram zdanie Asi :D i również trzymam za Ciebie kciukaski. Będzie dobrze.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #341 dnia: 1 Lutego 2007, 13:57 »
zobaczysz pewnie wkrotce sie odezwa...mam nadzieje ze tak bedzie :skacza:

a to z impreza dla znajomych super pomysl :brawo_2:  :los:
buziaki

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #342 dnia: 1 Lutego 2007, 14:01 »
Kurcze, my z Danielem wysyłamy po kilka cv +lm w tygodniu i cisza... Już mi się nadzieje kończą, że można znaleźć normalnie pracę   :dno:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #343 dnia: 1 Lutego 2007, 14:29 »
Cytat: "Lemmy"
Kurcze, my z Danielem wysyłamy po kilka cv +lm w tygodniu i cisza... Już mi się nadzieje kończą, że można znaleźć normalnie pracę :dno:

Dokładnie jakbym o nas czytała.  :mdleje:

Cytat: "s.aga"
czy to ma oznaczać większą ilość zdjęć ne forum

He he pewnie cosi wkleimy  :brewki:

Cytat: "Niki"
Ale Ty jesteś niecierpliwa

Trochę na pewno, ale jak się tyle szuka szuka i nic to się przestaje wierzyć, że w końcu się uda. Ale dzięki za kciukasy, to miłe  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:

Offline **sloneczko**

• maniak
zgięcie pały
« Odpowiedź #344 dnia: 1 Lutego 2007, 14:49 »
:mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  oznacza, że byłam w PUP

Dziewczyny nie daje rady, chyba przestane tam łazić, bo jak nie to mnie kaftan chyba czeka niebawem  :nerwus:

Standardowe pytanie, czy sa oferty na staż bądź przygotowanie - standardowa odpowiedź, jaką słyszę juz od ponad 4 lat - NIE MA, BęDą w przyszłym tygodniu

No więc spokojnie pytam pani jak to jest mozliwe, że jedni otrzymuja pomoc bez przerwy a inni przychodzą do urzędu dwa razy w tygodniu i nic nie mają. Mówię, że od listopada nieprzerwanie jestem tam 2-3 razy w tygodniu i nic, a niektórzy mają szczęście dostają staż, przygotowanie, kolejny staż  :nerwus: pani odpowiedziała tylko, że niestety, a sluchając mnie wstała od biurka, podeszła do drugiego i odebrała sobie słuchawke od koleżanki i zaczęła rozmawiać przez telefon  :nerwus:    :nerwus:     :nerwus:    :nerwus:

No po prostu z nóg mnie zcięło, powiedziałam do wiedzenia i wylazłam, ale miałam ochotę rozedrzec jape porządnie. Nie zdążyłam nawet pani spytać jak to jest że nasza foremka po liceum ekonomicznym kończąca studia ekonomiczne nie może doprosić się o skierownie na staż w skarbówce (choć wie, że trwa rekrutacja), a w ubiegłym roku zaproponowano jej staż w domu dziecka (którego dla mnie nie było) tymczasem ja kończę studia pedagogiczne i dostałam własnie skierowanie do skarbówki, laska po marketingu idzie do hufca pracy (ale tu staz tylko dzięki znajomościom pani z PUP), a przyszła kosmetyczka do prokuratury   :mdleje: :drapanie:  :mdleje:  :mdleje:

To chyba jakaś paranoja jest. Mam ochotę normalnie niebo i ziemię poruszyć, ktoś musi chyba nadzorować przyznawanie kasy z EFS. Przecież to marnotrastwo pieniędzy jest - staż po którym wiadomo, że kogoś nie zatrudnią, bo nie to wykształcenie. Padam. Nie mam sił.
Spotkanie z pania dyrektor pewnie też nie ma sensu. A my tylko narzekamy i narzekamy. Coś w końcu trzeba by zrobić z tym za*******m urzedem pracy w Oświęcimiu

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #345 dnia: 1 Lutego 2007, 14:56 »
K*******************************

Właśnie zadzwoniła do mnie baba w związku z moim CV! I to praca w jednej z redakcji TVN!
Mówi, że w poniedziałek na 15 mnie zaprasza... A my mamy zarezerwowany wyjazd na tydzień do Hiszpanii od najbliższej niedzieli! Pytam się, czy nie ma szans na spotkanie np. jutro, a ona mi na to 'Nie, dziękuję bardzo, dowidzenia'. I się rozłączyła.
q***a, siedzę dzień w dzień w chacie. Nawet w ostatnie lato nigdzie się nie ruszyłam (po raz pierwszy w życiu). Zaplanowaliśmy sobie 7 dniowy wyjazd... Aż się popłakałam

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 1 Lutego 2007, 14:57 »
Coś w końcu trzeba by zrobić z tym za*******m urzedem pracy w Oświęcimiu

dokladnie jak to przeczytalam to zalamka :mdleje:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #347 dnia: 1 Lutego 2007, 15:12 »
Lemmy to jest normalnie żałosne jakby te dwa dni jakąś różnicę robiły.  :przytul:

Cytat: "tylunia"
jak to przeczytalam to zalamka

tyluniu ja to mam w realu i wierz mi, że sa momenty, że na prawdę mam ochotę wygarnąć tym babom co myślę o ich pracy. Tylko, że to nic nie zmieni. Podejrzewam, że nawet rozmowa z panią dyr niewiele da. Wysłucha i na tym się skończy.
A mi tak bardzo zalezy na stażu czy przygotowaniu, bo skoro pracy nie mam to zawsze mogłabym zdobyć nowe doświadczenie i zarobić całe 460 zł . Mamy tu hufiec pracy, sąd, policję śiwtlice, dom dziecka i wszędzie są stażyści. Mnie udało się dostac do świetlic TPD, ale sama musiałam sobie to wychodzić i załatwić z prezesem. A i w sadzie i na policji i w MOPSie usłyszałam, że oni przyjmują tylko stażystów skierowanych z PUP, a PUP skierowania nie da mówiąc że nie ma. I koło się zamyka. W akcie desperacji nawet pisałam o wolontariat w MOPSie (konretnie w podległym mu pukncie dla ofiar przemocy) i dwa razy moją prośbę odrzucono. :dno:

Więc co mam z tym zrobić? Macie jakieś pomysły?

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 1 Lutego 2007, 15:45 »
widzicie.. a my szukamy ludzi i jakos nie ma chetnych.. z kolei nie chcemy slyszec o tym ze jest bezrobocie.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #349 dnia: 1 Lutego 2007, 16:29 »
widzicie.. a my szukamy ludzi i jakos nie ma chetnych.. z kolei nie chcemy slyszec o tym ze jest bezrobocie.

Ten kraj to jedna wielka paranoja. Tu nie będzie chyba nigdy inaczej.

Niby jest wiele miejsc zatrudnienia, widzę ogłoszenia na sklepach, knajpach, w necie też jest masa. Tylko nie każdy chce mieć tzw. 'robotę' - pracę, która nie daje mu satysfakcji. I nie dziwię się ludziom, którzy zamiast pracować za 800 czy 1000 zł/mieś wyjeżdżają zagranicę i pracują za 6 tys.

Mam naprawdę niezłe doświadczenie w pracy w mediach i w produkcji koncertów, wykształcenie wyższe dziennikarskie, oprócz tego szkołę foto i kilka studium specjalistycznych i chciałabym móc te doświadczenia wykorzystać w zawodzie. Przepracowałam trochę i nadal pracuję na umowę o dzieło przy okazji różnych imprez. Jak mam czas i ochotę statystuję w filmach i sobie sama mogę z tego opłacić ZUS. Dlaczego więc miałabym podejmować się byle czego (a niestety większość ogłoszeń to byle co).
Chciałabym mieć pracę adekwatną do moich umiejętności.
Daniel też ma wiele lat doświadczenia, i w swoim zawodzie, w resocjalizacji, i w nagłaśnianiu i obsłudze technicznej imprez masowych. Pracuje jako przedstawiciel handlowy,zarabia aż 1000 zł, wkurwia się i denerwuje i nie jest zadowolony, ani z pracy, ani z pensji.
Jak do ślubu sytuacja się nie poprawi, wyjdziemy. Przynajmniej nam nieźle będą płacić. Mówimy dobrze po angielsku i niemiecku, na co więc czekać?

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #350 dnia: 1 Lutego 2007, 18:36 »

aż trudno w to uwierzyć? to co ludzie się w ogóle nie zgłaszają?? Czy za małe kwalifikacje mają? normalnie szok.

Niby jest wiele miejsc zatrudnienia, widzę ogłoszenia na sklepach, knajpach, w necie też jest masa.

u nas królują blacharze, murarze, dekarze, fryzjerzy, frezerzy  :mdleje: często też przedstawiciele handlowi (praca bez podstawy, sama prowizja) - paranoja

Lemmy powiem Ci, że u nas taka praca za 1000 to jest na prawdę nie lada okazja. Może to i glupie ale na razie chciałabym byle co, żeby móc w końcu pomyśleć o swoim mieszkanku. Może kiedyś będzie czas na realizację zawodowych ambicji, na razie chciałabym spełnić te marzenia o własnej rodzince.

Jak do ślubu sytuacja się nie poprawi, wyjdziemy

Tak jak my. Daliśmy sobe czas do jesieni, tak, żeby po obronie jeszcze poszukać czegoś - w końcu będzie się miało 3 literki przed nazwiskiem, co pozwoli na składanie papierów choćby na posadę urzędniczą za 1200 brutto  :brewki:
Może na obczyźnie się uda  :blant:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 1 Lutego 2007, 19:33 »
Może na obczyźnie się uda

my tez tak myslimy :los:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #352 dnia: 1 Lutego 2007, 20:47 »

Lemmy powiem Ci, że u nas taka praca za 1000 to jest na prawdę nie lada okazja. Może to i glupie ale na razie chciałabym byle co, żeby móc w końcu pomyśleć o swoim mieszkanku. Może kiedyś będzie czas na realizację zawodowych ambicji, na razie chciałabym spełnić te marzenia o własnej rodzince.

Wiesz, fajnie jest jak masz 1000 i perspektywy na 1200 za rok, 1500 za dwa... Itd.
Kiedyś 1000 był fajny, kiedy szedł na swoje bzdury własne. A teraz czynsz i rachunki zabierają mi 800. A w mieszkaniu zarejestrowana jest jedna osoba. Wyliczyłam, że każda kolejna to czynsz o prawie 200 zł wyższy.
Nadal rodzice dają mi na ubezpieczenie auta, naprawy, szczepienia dla psa. Czy mają też dawać na ubranie i nakarmienie dziecka?

Wiem, że wielu modli się o ten tysiąc. Ale czy to jest ludzkie? W wielu krajach i przy niektórych podróżach dokumentem identyfikacyjnym jest karta kredytowa. Dla 'zachodu' to wygodniej. A zarabiając 1000 niestety nie dostaniesz :( To po prostu traktowanie ludzi jako podrasę :(

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #353 dnia: 1 Lutego 2007, 20:55 »
Sloneczko  :tupot: zdjecia superkowo - mysle, ze kazde Twoje zdjęcie bedzie "nie banalne"   :brewki: Ale co ja tam widizalm - Zapore Solińskoa, Bieszczady...ehhhhhh :hahahaha: az sie rozmarzyłam :taktak:

no i zycze stalowych nerwów przy kolejnej wizycie w PUPIe....ehhh..niestety te urzędy to jakby zatrzymały sie w "minionej epoce" :drapanie:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 1 Lutego 2007, 21:23 »
**sloneczko**, praca w sklepie firmowym - i to nie za najnizsza plus prowizja od obrotu, firmowe ciuszki, szkolenia, bony, swiadczenia urlopowe itp..

poza tym jezeli chodzi o przedstawicieli to teraz tylko najgorsze badziewiaste firmy placa tylko od prowizji; w znanych markach maja pensje podstawowe i to niezle, plus samochod, laptop, internet, nie mowiac o tel, gadzetach itp. no i premie od zrealizowania planu, bonusy od realizacji poza planem plus dodatki od planow indywidualnych.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #355 dnia: 1 Lutego 2007, 22:34 »
Wiesz, fajnie jest jak masz 1000 i perspektywy na 1200 za rok, 1500 za dwa...

niestety nie bardzo  :dno: nie w tym mieście, nie ma szans, tyle że tu też czynsz tańszy, więc 2 osoby zarabiające po tysiącu jakoś dadzą radę opłacić czynsz, mały kredyt, ale to z dużym naciskiem na JAKOś :(

Cytat: "Vall"
Zapore Solińskoa, Bieszczady...ehhhhhh :hahahaha: az sie rozmarzyłam

:taktak:  :taktak: wybraliśmy się w tym roku, choć strasznie mi było żal, że nie Władek, ale  i tak pogody na plażowanie nie było, a zjeździliśmy całe Bieszczady i jeszcze załapaliśmy się na KSU w Ustrzykach  :koncert: świetny klimat usłyszeć kawałek "Ustrzyki" w Ustrzykach  :hahahaha:  :hahahaha:

rajdowka  :mdleje: to gdzie to potrzebujecie tych pracowników  :brewki: i co to za branża?

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #356 dnia: 1 Lutego 2007, 23:23 »
**sloneczko**, troche późno ale melduje sie w twoim wątku. Przez jakiś czas go bacznie obserwowałam , aż w końcu zdecydowałam się coś napisać.

SUPER pomysł ze ślubem na Jamajce. Naprawde zazdroszczę ci i gratuluję odwagi. Napewno będzie to niezapomniane przeżycie.. juz się nie mogę doczekac Relacji z twojego "wielkiego dnia"

Pozdrawiam cieplutko  :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #357 dnia: 1 Lutego 2007, 23:38 »
:hello: SaTine witam serdecznie u mnie  :przytul:  i zapraszam ponownie  :skacza:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #358 dnia: 2 Lutego 2007, 09:23 »
W sklepie firmowym praca nie brzmi glupio; pytalismy sie wczoraj w Wolczance; caly czas szukaja w Warszawie; wynagrodzenie 1500-1700 za rękę.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #359 dnia: 2 Lutego 2007, 09:34 »
wynagrodzenie 1500-1700 za rękę.

za pracę w sklepie?? matko boska :mdleje: i po co mi ta pedagogika  :drapanie: