Autor Wątek: Tajusia będzie miała Dzidziusia!  (Przeczytany 52864 razy)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #630 dnia: 2 Marca 2007, 09:23 »
bardzo się cieszę z tego że Mały kopie i chętnie się przyzwyczaję nawet do mocnych kopniaków
a uczucie rzeczywiscie fantastyczne, takie niepowtarzalne :serce:

U nas od dwóch dni tylko pada i pada, jeszcze w radio powinni puścić : ciągle pada!  :taktak:
A MI SIĘ TAK SPAĆ CHCE ;000

P.S. Właśnie wypowiedziałam sę w wątku o łapówkach za co zapewne zostanę zlinczowana :bacik:
ale niestety w naszych realiach i rzeczywistości nie widzę innego rozwiązania... sorki ale nie znam rodziców którzy w chwili zagrożenia życia dziecka nie zapłacą jeżeli mają skad wziąść :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #631 dnia: 2 Marca 2007, 09:40 »
suoer że maluszek kopie ..od razu wiadomo zę zdrowy i wszystko  z nim ok :)
u nas też już 2 dzięń leje non stop  :dno: mam już dość tej pogody
Kuba 2007
Szymon 2010

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #632 dnia: 2 Marca 2007, 09:57 »
Tajusiu ciesz się z tych kopnaczkó! potem tak będzie pusto w brzuszku!!

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #633 dnia: 2 Marca 2007, 12:03 »
Cytat: "Tajusia"
bardzo się cieszę z tego że Mały kopie i chętnie się przyzwyczaję nawet do mocnych kopniaków
a uczucie rzeczywiscie fantastyczne, takie niepowtarzalne
tak,to wspaniałe uczucie!!!!!!!!!!!!!!! Brakuje mi tego ogromnie!!!
U nas też pada i pada.Ale mnie nie żal,bo mam szlaban na spacery z Miłkiem z powodu jego choroby,więc niech sobie pada  :hahahaha:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #634 dnia: 3 Marca 2007, 10:49 »
Tajusia wreszcie nadrobiłam zaległości w Twoim wątku :gazeta:  I teraz po kolei:
- wyglądasz prześlicznie, ciąża wyraznie Ci służy :Zakochany:
- imię dla synka super, bardzo mi się podoba :brawo:
- jeśli chodzi o kopniaczki maleństwa... to niesamowite uczucie, nigdy tego nie zapomnę i zobaczysz że po porodzie szybko się za nimi tęskni :cry:

U nas od dwóch dni tylko pada i pada

W Irlandii to normalka ale idzie się przyzwyczaic  :hahahaha:

nie znam rodziców którzy w chwili zagrożenia życia dziecka nie zapłacą jeżeli mają skad wziąść  

Tajusia zgadzam się z Tobą w 100%.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 7 Marca 2007, 22:00 »
nikt już nie zagląda do naszego wąteczku... nikt nas chyb nie lubi  :los:
idziemy spajusiać  :mdleje:
pa
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 7 Marca 2007, 22:15 »
nikt już nie zagląda do naszego wąteczku... nikt nas chyb nie lubi  :los:
idziemy spajusiać  :mdleje:
pa

Ja Was bardzo lubię :przytul: i staram się czytac na bieżąco, tylko nie mam czasu na pisanie :-( zwłaszcza, że już 3 dzień forumek mi cos mega mulenie urządza i niewiele moge w ogóle przejrzeć...

Buziaczki dla Was, a małego kopaczka pogłasiaj :-)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #637 dnia: 7 Marca 2007, 22:16 »
No wiesz co!!! Jak możesz :) Oczywiście że wszyscy cie nie lubiąnie znoszą i wogóle nie czytają wątku! hahahahaha  :skacza:

Ja np czekałam na jakąś fotencję :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 8 Marca 2007, 07:53 »
a tak sobie ciutkę kokietuje  z Wami :skacza:

może dziś porobimy sobie z brzuszkiem jakieś fotencje żeby uwiecznić ciężaróweczkę w Dniu Kobiet  :los:

a tak w ogóle to ostatnio mam tyle rzeczy do przemyślenia  :drapanie:

jak już wspominałam myślimy poważnie o przenosinach do Poznania na stałe - bo to nasze ukochane miasto I tu najlepiej się czujemy I tu mamy całą rodzinkę, jedynie poszukiwania pracy wygnały nas do Piły (wszyscy się śmiali że pod prąd bo stąd się raczej wyjeżdża), mnie i męża przyciągnął tu Philips - skusił swoimi obietnicami a nam się wydawało że złapaliśmy Pana Boga za nogi - niestety rzeczywistość nie okazała się taka różowa
wszystko inaczej wygląda od środka… mnóstwo obietnic bez pokrycia… jak na początek dla absolwentów to może i jest korzystna oferta ale w miarę upływu czasu i przyrostu kwalifikacji sytuacja się drastycznie zmienia, poza tym polityka firmy jest beznadziejna jeżeli chodzi o utrzymanie pracowników, tu praktycznie co miesiąc ktoś odchodzi i przychodzi kilka nowych osób… straszna rotacja  no i my w końcu podjęliśmy też taką decyzję
mam nadzieje że nie będziemy żałować
poza tym - wiecie jak czasami w Pile śmierdzi????!!!! To jest nie do zniesienia, póki ktoś tu nie zamieszka nie jest w stanie zrozumieć „afery stokłosowej” :mdleje: :mdleje: :mdleje:

no i w związku z tym potrzebne nam jakieś lokum bo mieszkanie z rodzicami aczkolwiek kochanie to nie jest to o czym marzymy
dzięki wsparciu rodziców jesteśmy w stanie to zrealizować bo użyczą nam swoje stare mieszkanie do czasu aż nie staniemy bardziej „na nogi” i nie zakupimy czegoś swojego :D
~~~ i plan był taki - mieszkanie, w którym mieszkali moi rodzice przygotować do sprzedaży i sprzedać (można dopiero w maju) i kupić inne mniejsze - bo ciągle wydawało nam się że jest za duże (65m2) i za drogie  ale po racjonalnych rozmowach i obejrzeniu ofert innych mieszkań stwierdziliśmy że możemy zrobić czasem biznes w stylu „zamienił stryjek siekierkę na kijek” i ze to mieszkanko jest jednak dużo lepsze, w dobrym stanie(niewielkie poprawki), w dzielnicy, w której chcieliśmy no i … jednak nie sprzedajemy tylko się tam przeprowadzimy a rachunki - cóż będziemy musieli jakoś wytrwać, zwłaszcza że koszt będzie inny przy 2 niż przy 4 osobach :D I hope so… :D
A wielkość (3 pokoje) to w sumie jak myślimy o 2 dziecku w niedalekiej przyszłości wcale może nie by tak dużo - i możemy mieć swoją sypialnię!! :ok.:

I tak zaczyna się powoli wszystko wyjaśniać - nie wiem co byśmy zrobili bez propozycji rodziców, pewnie wynajęli jakąś klitkę … a tak to intensywnie szukamy pracy dla męża, powoli mały remoncik i przeprowadzamy się :jupi: :jupi: :jupi:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #639 dnia: 8 Marca 2007, 08:00 »
bo ciągle wydawało nam się że jest za duże (65m2)
Przy waszej dwójce i dzidzi to wcale nie za dużo! Kazdy znajdzie kąt dla siebie :)
powoli mały remoncik i przeprowadzamy się
Super! Uwielbiam przeprowadzki :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 8 Marca 2007, 08:04 »
ja też Was bardzo lubie :D mam nadzieje że wymyślicie coś dla Was najlepszego w związku z lokalem mieszkalnym :D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #641 dnia: 8 Marca 2007, 08:04 »
ło matko.. znów jakiś remoncik na forum ;)

jak to dobrze,ze u mnie chociaz 1 pokój gotowy..  :skacza:

może dziś porobimy sobie z brzuszkiem jakieś fotencje żeby uwiecznić ciężaróweczkę w Dniu Kobiet

nie może.. napewno..  rób rób kochana.. super zabawa i super pamiatka  :los:

polityka wielu firm jest beznadziejna.. dla nich  moze to i dobre.. przyjmuja na 3 miechy żeby sprawdzić czy soę nadaje czy nie i przed podpisaniem  stałej umowy mówia papa.. z drugiej zas strony -  przyuczony  juz  pracownik generuje mniejsze koszty niz nowy, którego znów trzeba przyuczać..

daleko nam jeszcze do zachodu.. oj daleko..  :popija:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 8 Marca 2007, 08:44 »
To teraz mniej opisowa część :D
Pokażę Wam jakie planujemy kupić mebelki :D

Do sypialni i kącika Aleksa:

Łóżeczko:

Pościel:

Do salonu:

i co??  :los:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #643 dnia: 8 Marca 2007, 08:55 »
i zacnie..

u mnie tez jazne mebelki beda ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #644 dnia: 8 Marca 2007, 09:04 »
Piękne meble - uwielbiam prostotę i nowoczesność :) Sypialnia bardzo mi się podoba - o ile się nie myle to jest firma BRW, też się zastanawiałam nad takim łóżkiem. Nie wiem tylko czy nie chciałaby mieć sypialni w ciemniejszych kolorach (drewna), ale meble są super! :) No i 65m2 to jest idealny metraż dla rodzinki 2+2. My jak będziemy kupować to na pewno co najmniej 65m2. No i Poznań... ależ ja tęsknię za tym miastem.. możliwe, że za rok będziemy myśleć o przenosinach właśnie z powrotem do Poznania, bo jednak mieszkania tańsze i jeśli we Wrocławiu nie stanieją, to nie będzie nad czym się zastanawiać.. zazdroszczę Poznania, mieszkania, mebelków. Kiedy ja dożyję własnych czterech kątów.. :mdleje:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 8 Marca 2007, 09:51 »
tajusia coś wiem o smrodzie w pile  :mdleje:
a jesli chodzi o przeprowadzke i propozycje rodziców to w żadnym wypadku nie sprzedawajcie tego mieszkania
możecie gorzej trafic a tutaj przynajmniej wiecie co macie

mebelki super
ja też myslałam o tym łóżeczku
a mebelki do salonu super

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 8 Marca 2007, 10:10 »
:skacza: fajnie że Wam sie podobają  :skacza:
dużo czasu spędziłam na szukaniu mebelków  w takim stylu żeby mi się podobały ale były co tu ukrywać tanie  :los:
bo u nas krucho z kasą :(

no i udało się :D tak sypialnia to BRW- w miarę przyzwoite, a cena zestawu to 1300zł
a mebelkie do salonu to MMI i cena zestawu 1350 zl
jak wezmiemy na raty to będzie spoczko  :los:

już nie mogę się doczekać  :los:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #647 dnia: 8 Marca 2007, 10:19 »
jak wezmiemy na raty to będzie spoczko

no u nas też jakieś raty bedą napewno
bo musimy wyposażyć całą kuchnie  :mdleje: oprócz mebli całe sprzęty to ok 7 koła

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #648 dnia: 8 Marca 2007, 11:28 »
Cytat: "jagodka24"
oprócz mebli całe sprzęty to ok 7 koła

wow  :mdleje: ale kasiory

w przyszłości (ok.5lat) myślimy o małym własnym domku :) i wiem że wtedy wydatki będą kosmiczne  :blant:

my teraz jesteśmy całkiem spłukani   :drapanie:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #649 dnia: 8 Marca 2007, 11:59 »
Tajusia, to jest na prawdę tanio - bier i nie pytaj; my za sam wypoczynek wywaliliśmy prawie 3tys.
Mebelki - chociaz to nie jest mój styl - podobają mi się, szczególnie sypialnia i łóżeczko dla dzidziusia :taktak:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 8 Marca 2007, 13:03 »
Cytat: "Maja"
Tajusia, to jest na prawdę tanio - bier i nie pytaj

wiem Maju wiem :D
długo szukałam - w ogóle na początku myślałam że nie kupimy raczej wcale takich, jak zobaczyłam ceny, aż w końcu znalazłam i bardzo sie cieszę  :los:
tak było też z autkiem do ślubu :) tak chciałam jechac takim retro-starym pięknym autkie ale ceny powalały i nie było mowy
ale się uparłam szukałam- dotarło bezpośrednio do właścicieli-hobbystów i udało się i to za calkiem przyjazne pienążki  :los:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #651 dnia: 8 Marca 2007, 13:33 »
Tajusia a gdzie można zakupić takie mebelki? maja jakąś stronę internetową??chodzi mi o meble do salonu
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 8 Marca 2007, 13:33 »
Widzę że męska decyzja już podjęta  :skacza: Super że macie "kącik" w Poznaiu wbrew pozorom 65 m to nie jest tak strasznie dużo, jak bedziecie tylko we dwoje na początku to może się tak wydawać ale później urodzi się Aleks jeszcze później braciszek lub siostrzyczka i zacznie się robić ciasnawo. A z opłatami jakoś dacie radę. Trzymam kciuki.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #653 dnia: 8 Marca 2007, 13:57 »
Tajusia, powiem Ci, że jak zdałam sobie sprawę, że mamy  teraz 77m2 a chcieliśmy mieszkanie ok. 40m2, to w głowę się pukam  :glupek: 65m2 to idealny metraż, nic za dużo, a jeśli macie możliwość takiego, to nawet się nie zastanawiajcie :) Zobaczysz jak dzieciaczki wypełnią idealnie tą przestrzeń. My zrezygnowaliśmy z szukania mieszkania i obecnie rozglądamy się za działką. Metr domu jest nieporównywalnie tańszy od metra mieszkania a przy tym niezależność od dewelopera to coś, czego nam potrzeba :)
Pozdrawiam Cię serdecznie!
P.S. Meble do salonu super - mój styl :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #654 dnia: 9 Marca 2007, 00:07 »
Sypialni ajest rewelacyjna , super kolorki . A salon teżmi sie bardzo podoba. i wydaje mi sie ze ceny vardzo przystepne .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 9 Marca 2007, 07:43 »
dzięki za taki miły odzew  :przytul:  :przytul:  :przytul:
pocieszyłyście mnie że jednak dobrze robimy :)

wiecie , może i 65m2 to nie jest dużo ale przy obecnych 27m2 wydaje się ogromem przestrzeni do urządzenia i zagospodarowania  :skacza:

dziś jedziemy do Poznania i będziemy robić dalej porządki w mieszkanku  :brawo_2:

Cytat: "PumoRi"
My zrezygnowaliśmy z szukania mieszkania i obecnie rozglądamy się za działką. Metr domu jest nieporównywalnie tańszy od metra mieszkania a przy tym niezależność od dewelopera to coś, czego nam potrzeba  

absolutnie się z Tobą zgadzam  :taktak: też tak uważamy i dlatego docelowo myślimy o domu w niedalekiej przyszłości - myśleliśmy że w pile pomieszkamy dłużej, weźmiemy kredyt i budowa pod Poznaniem, ale dłużej tu już nie wytzrymamy no i mieszkanie rodziców stało się "wyjściem awaryjnym" ale jakże pozytywnie mnie nastraja  :skacza:  :skacza:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #656 dnia: 9 Marca 2007, 08:59 »
przy obecnych 27m2 wydaje się ogromem przestrzeni

no pewnie tak ;) ja jestem maniakiem przestrzeni i jestem pewna, że super się w dużym mieszkanku odnajdziecie  :taktak:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #657 dnia: 9 Marca 2007, 09:09 »
może i 65m2 to nie jest dużo ale przy obecnych 27m2 wydaje się ogromem przestrzeni do urządzenia i zagospodarowania

Tajusia, pote stwierdzisz, że na początku było takie duże a nie masz się gdzie pomieścić ;)
my zajmowaliśmy 78mkw a teraz blisko 150 i jakoś znacznej różnicy nie odczułam :hahahaha:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 9 Marca 2007, 09:17 »
jez dziewczyny 65m2 to jak  z bajki!!!!!
my w naszej dobudówce bedziemy mieć podobny metraż
ale niestety nie mozemy sobie na wiecej pozwolić i cieszymy sie z tego że bedziemy miec te swoje 60 kilka metrów i ogród a za płotem las i to jest dla mnie najważniejsze

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #659 dnia: 9 Marca 2007, 09:18 »
Najważniejsze to miec własny kąt :taktak: swoje miejsce na ziemi, do którego człowiek pędzi po pracy....