Autor Wątek: Tajusia będzie miała Dzidziusia!  (Przeczytany 47976 razy)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #600 dnia: 27 Lutego 2007, 08:53 »
Cytat: "rybkawiedenka"
i ludzie będą zawsze zdrabniać Olek

ale rodzinkę już przyzwyczajamy :D a potem jak synuś dorośnie to sam będzie się przedstawiał  :los:

ja np. nie znoszę jak ktoś na mnie Natala mówi - no i zawsze mówię wprost że nie lubię i nie wołają tak na mnie  :los:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #601 dnia: 27 Lutego 2007, 09:36 »
Cytat: "Tajusia"
Cytat: "Martaxyz11"
GARTULUJE SYNUSIA - OLUSIA

ahhh i w tym sęk, że nie chcieliśmy zdrobnienia Oluś :( tylko Alek albo Aleks
wiem że wielu osobom kojarzy się Oluś - ale myślę że jak od początku będziemy używać tamtych zdrobnień to w końcu się przyzwyczają  :los:

Oczywiście, że się przyzwyczają - ja mam teścia Alka i jest też 3 letni Aluś - synek kuzyna. Od początku wszyscy mówią Alek i jakoś nikomu do głowy nie przyszło nazywac go Olkiem :drapanie:

Powyższy mój wywód chyba jasno daje do zrozumienia, że imię mi się podoba :hahahaha:  :brawo_2:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #602 dnia: 27 Lutego 2007, 10:07 »
:Nie_powiem:  :Nie_powiem:  :Nie_powiem:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #603 dnia: 27 Lutego 2007, 10:14 »
ooo Maju ale mnie pocieszyłaś :D
widzę że Alek to u Was nie nowość :D

oczywiscie przecież nie obrażę sie jak ktoś zawoła Olek  :los:
Martuś - spoko
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #604 dnia: 27 Lutego 2007, 10:28 »
przecież nie obrażę sie jak ktoś zawoła Olek

:los: mi to sie kojarzy jednoznacznie.............. :drapanie:
ale u mnei Nina tez nie wszystkim sie podobała :brewki:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #605 dnia: 27 Lutego 2007, 10:32 »
jak bedzie mały sie przedstawiał i powie aleks albo alek to mysle że wiekszosc tak bedzie sie zwracać do niego
miałam takiego kumpla i nie miała problemu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #606 dnia: 27 Lutego 2007, 12:07 »
Gratulujemy synusia :) niech zdrowo rośnie :)
my już niedługo zobaczymy co tam się w brzuszku skryło :D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #607 dnia: 27 Lutego 2007, 12:52 »
Cytat: "madziulek"
my już niedługo zobaczymy co tam się w brzuszku skryło

to trzymam kciukasy :ok:
ja byłam taka ciekawska  :los:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 28 Lutego 2007, 09:49 »
Witam środowym rankiem  :hello:

Wczoraj zaliczyliśmy kolejną wizytę u lekarza - wieści są chyba dobre, tzn. maluszek rośnie, co widać po moim brzuchu :) słyszeliśmy tętno - ok. 136/min, miałam małe zapelenie grzybkowe ale już wszystko OK bo brałam clotrimazol w tabletach i kremie, pan doktor pochwalił mnie za wagę, mówi że dopiero 9% przybrałam czyli b.dobrze, choć ja czuję się już jak grubasek :D i powiedział też że mam bardzo wysoko brzuszek i duży - chyba będzie duzzziii chopcik :)
coż poza tym...

no właśnie sama nie wiem, USG nie było bo teraz następne ma być 28-30 tyg ciąży i tak jakoś się dziwnie czuję, jechaliśmy 100 km w jedną stronę a tam w zasadzie tylko 15 min i już po i czuję się taka trochę zawiedziona :(
o co właściwie powinnam się pytać u lekarza???
o co WY się pytacie???

niby się pytam czy z dzidzią OK, jak mam jakieś objawy to opisuję np. krew z nosa i dziąseł (mówi że norma), że mnie kłuje czasem w podbrzuszu i po prawej stronie (powiedział ze to więzadło krzyżowe się rozciąga i że to normalne) i że teraz kobietki to by chciały żeby w ciąży je nic nie bolało  :drapanie: a to trochę musi  :drapanie:

ehhh sama nie wiem, czuję sie dobrze, tylko jakoś tak jak człowiek jedzie tyle km i płaci to spodziewałby sie więcej - tylko co mogłoby być wiecej?

i wczoraj ogólnie miałam jakiegoś doła :(
wydawało mi się że nie mam tak wielkiego brzuszka i nie przytyłam az tyle a tu się dowiedziąłam że na weselu, jak bylismy ostatnio to komentowali (oczywiście za moim plecami) że mam takie WIELKI brzuszek i że pewnie nieługo będę rodzić, a jak sie dowiadywali ze koniec czerwca to :shock:
to takie dołujące

chciałabym bardzo żeby wszytsko było dobrze, nie chowam brzuszka, nie uciskam go (uwazam to za straszną głupotę) i się nim chwalę a tu takie komentarze  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #609 dnia: 28 Lutego 2007, 10:46 »
Po pierwsze - OLEJ LUDZI I ICH GADANIE!

Po drugie - Ja też wczoraj miała wizyte i siedziałam w gabiencie 40 min, miałam isg co prawda i słuchaliśmy serduszka ale głównie czas upłynął na gadaniu. Ja pytałam wczoraj mojego gina o:
- opinie na temat szpitali (bo nadal nie wiem gdzie będę rodzić)
- czy brać no-spę czy nie i kiedy
- co robić ze skurczami nóg
- co z lekami przeciw laktacji (bo musi mi gin przepisać recepte żeby w szpitalu mi zaraz po porodzie podali)
- czy jest możłiwość że młoda jeszcze się przekręci na plecy (bo już jest główką w dół)
-
Ogólnie ja uwielbiam mojego lekarza więc dużó z nim gadam ale on też lubi gadać. Jak Twój należy do grupy małomównych to na nic się zda gadanie.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #610 dnia: 28 Lutego 2007, 10:56 »
miałam małe zapelenie grzybkowe ale już wszystko OK bo brałam
clotrimazol

spokojnie.. dośc czeste u kobiet w ciązy.. ;) narazie mnie sięnic nie ima ale PZU - strzezonego pan bóg strzeże ;)

jechaliśmy 100 km w jedną stronę a tam w zasadzie tylko 15 min i już po i czuję się taka trochę zawiedziona

tia.. też bym była ..

krew z nosa i dziąseł (mówi że norma)

nio.. dośc często spotykane stąd wymóg doskonałej higieny j.u. u ciezarnych.. nakładaja się 2 duze czynniki - hormony-ciąża + kamień nazębny..  właśnei płytka i kamieć nazebny poteguja krwawienie z dziaseł.. dlatego wskazane jest czyszczenie ząbków zkamieca w każdym trymestrze + płukanki na  dzisłał..

wydawało mi się że nie mam tak wielkiego brzuszka i nie przytyłam az tyle a tu się dowiedziąłam że na weselu, jak bylismy ostatnio to komentowali (oczywiście za moim plecami) że mam takie WIELKI brzuszek i że pewnie nieługo będę rodzić, a jak sie dowiadywali ze koniec czerwca to  
to takie dołujące

uuuuuuuuuuuuu. mnie tak kiedys zdołowała agulka.. powiedziała ,ze poczatek ciązy u niej nic nie widac a ja mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaakie wielkie brzucho ( a było to moje "cudowne" wzdęcie).. czułam się jak hipek.. wzdęcie pojedzeniowe + obrzek po stymulacji nie wygląda  super  :popija:

nie przejmuj sie, bo zczniesz brusio wciagać.. jedne dziewczyny mają wiekszty ine mniejszy.. jednym brzusio podchodzi do góry a innym idzie do przodu i na boki..  nie masz się czym przejmować? zacznij myslec o kolorze ścian do pokoju dla alexa.. ;)

o co właściwie powinnam się pytać u lekarza???
o co WY się pytacie???

a zalezy co robimy..

na usg- położenie narządów wewnetrznych,  czy jest pęcherz pełny ( świadczy o prawidłowej pracy  nereczek u zu), symetria  komór mózgu, symetria twarzoczaszki, przepływy naczyniowe, kregosłup itditditd..

mam milion pytan chybaże sama zauwaze co tam mi mignie.. ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #611 dnia: 28 Lutego 2007, 11:27 »
Tajusia, nie przejmuj się takim głupim gadaniem! Wkurzają mnie tacy ludzie!!! Wyglądasz przepięknie w ciąży i inni Ci po prostu zazdroszczą.

Mnie np. denerwuje strasznie jak czasem gdzieś wchodzę, a tu "Cześć grubasku". Nie czuję się gruba, uważam że nawet, nawet w ciąży wyglądam i moim zdaniem ŻADNA kobieta w ciąży nie jest gruba, nie powinno się mówić że wygląda jak hipopotam itp. bo jest do jasnej ch.... W CIĄŻY! I KAŻDA kobieta wygląda w ciąży pięknie. A co? może mamy się głodzić lub, tak jak pisałaś, brzuszek zakrywać??? JA jestem dumna z tego że mam już duży brzuszek, że jestem w ciąży i jak się to komuś nie podoba to jego sprawa.

No. Ale się rozpisałam :drapanie:   :taktak:

Buzialeńki

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #612 dnia: 28 Lutego 2007, 12:10 »
mam jakieś objawy to opisuję np. krew z nosa i dziąseł (mówi że norma),

mnie też czasami leci ale to mormalne
czuję sie dobrze, tylko jakoś tak jak człowiek jedzie tyle km i płaci to spodziewałby sie więcej -

to najważniejsze że czujesz sie dobrze
rozumiem twoje rozczarowanie ale chyba lepiej sie tak "rozczarować" niż jakbyś miała jechac tyle km a on by powedział że jest cos nie tak ??????????
wydawało mi się że nie mam tak wielkiego brzuszka i nie przytyłam az tyle a tu się dowiedziąłam że na weselu, jak bylismy ostatnio to komentowali (oczywiście za moim plecami) że mam takie WIELKI brzuszek i że pewnie nieługo będę rodzić, a jak sie dowiadywali ze koniec czerwca to  
to takie dołujące

uwierz mi że ja mam to samo!!!!!!!!!!! duzo ludzi mi mówią że mam taki ogroooooooomny brzuch jakbym miała rodzić
są dni kiedy mnieto wkurza bo co ich to obchodzi niektóre mają mniejszy bo idzie im w boki a innej idzie w przód
innego dnia  sie tym nie przejmuje i wypinam sie jeszcze mówiąc "no, ogromny nie?/?"

a ty proszę nie martw sie niczym wyglądasz kwitnąco i tak możesz sie czuc bo jestes naprawde śliczna
najważniejsze że arkowi sie podobasz :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #613 dnia: 28 Lutego 2007, 12:30 »
po pierwsze dzięki za wszystkie odpowiedzi - bardzo mi pomagają jak mam wątpliwości

Cytat: "monia"
spokojnie.. dośc czeste u kobiet w ciązy..

si, a ja miałam i przed ciążą :) i tak się dobrze trzymam

zacznij myslec o kolorze ścian do pokoju dla alexa..

taa, to jeszcze daleka przyszłość - chwilowo przez kilka m-cy (do końca wakacji - mam nadzieję :los: ) będziemy u rodziców w domu mieszkać wiec tam nie bedę malować :( a ten mój wymarzony kacik już mam prawie wymyślony  :taktak:

Moni Ty to masz fachowe (powykształceniowe) podejście do sprawy i operujesz takimi terminami że ho ho - ja na USG ledwo główkę, nóżki, rączki, serducho poznaję  :mdleje:

Cytat: "jagodka24"
rozumiem twoje rozczarowanie ale chyba lepiej sie tak "rozczarować" niż jakbyś miała jechac tyle km a on by powedział że jest cos nie tak ??????????

nie, no jasne - dobrze że wsio OK, tylko czasem nie jestem przekonana :skacza:  co do tego lekarza, wiem że b.dobry specjalista i nie pozwoli mi ani dzidzi krzywdy zrobić, tylko wychodzi z założenia że jak jest wszystko OK to co ma gadać  :drapanie:
a to maja pierwsza ciąża, no i taka wygłupiona jestem

Cytat: "anulka33"
KAŻDA kobieta wygląda w ciąży pięknie

to prawda - pięknie powiedziane :serce:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #614 dnia: 28 Lutego 2007, 12:45 »
Moni Ty to masz fachowe (powykształceniowe) podejście do sprawy i operujesz takimi terminami że ho ho - ja na USG ledwo główkę, nóżki, rączki, serducho poznaję

poprostu troszkę  naoglądałam się usg i fotek z usg.. wiem na co patrzec choc czsami jak mi zaczna  ganiać po naczyniach to  gubie sie  jak małe dziecko w markecie ;)

generalnie patrzena podstawowe parametry które sama rozróżnię.. a resztę zostawiam  kolegom specjalistom ;)

anulka33 napisał/a:
KAŻDA kobieta wygląda w ciąży pięknie

to prawda - pięknie powiedziane

tia.. mój kolega powiedziałby psiejsko-czarodziejsko ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #615 dnia: 28 Lutego 2007, 13:11 »
psiejsko-czarodziejsko

to by kolega dostał w nosek, co to za śmiechoty z kobitek w ciąży  :brewki:  :brewki:  :brewki:

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #616 dnia: 28 Lutego 2007, 13:47 »
Tajusia, nie przejmuj się gadaniem ludzi - to z zazdrości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na bank!!!
najważniejsze,że Ty sę dobrze czujesz i że z Aleksem jest wszystko w porządku i że pięknie książkowo tyjesz!!!! To  jest najważniejsze  :brawo_2:
No i imię bardzo ładne!!!!
Początkowo mój mąz takie proponował.I u nas tż raczej mówi się Alek lub Aleks.mamy kolegę i Aleks na niego mówimy!!!!
No i u lekarza zawsze jak byłam to pytałam o o to,co miałam na kartce.A różnie-czasem o leki,czasem o witaminy, o seks, o pierdoły jakie w danym momencie były "na fali" Mój (i demki też) lekarz to wielki komik jak dla mnie i ze świenym poczuciem humorku i zawsze wychodziłam od niego uchachana.I najczęściej przebywalam u niego najmniej 30 minut.
Zapisuj sobie pytanka i odhaczaj  :los:
No i pamiętaj-wyglądasz kwitnąco i to się liczy!!!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #617 dnia: 28 Lutego 2007, 14:11 »
Cytat: "asiek"
Tajusia, nie przejmuj się gadaniem ludzi

:przytul:

No i imię bardzo ładne!!!!

dziękujemy  :przytul:

Zapisuj sobie pytanka i odhaczaj

dwa razy tak robiłam i to chyba dobry plan  :los:

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #618 dnia: 28 Lutego 2007, 14:35 »
Mnie też imię bardzo, ale to bardzo się podoba :brawo_2:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 28 Lutego 2007, 14:40 »
Cytat: "Pyrdulka"
Mnie też imię bardzo, ale to bardzo się podoba  

ohhh dziękujemy ślicznie  :przytul:  :przytul:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #620 dnia: 28 Lutego 2007, 16:01 »
Qrcze, alez mam zaległosci, ale wsio przeczytałam i powiem Ci jedno (tak jak Rybka zresztą) zlej plotkarzy i tyle, nie ma co się przejmować!!!!

Ciesze się, ze z syniem wsio oki, a co do imienia to Alek mi sie podoba :brawo_2:

Psiejsko-czarodziejsko powiadasz...hi hi fajna gadka :hahahaha:

Pogłasiaj brzusia ode mnie :-)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 28 Lutego 2007, 16:01 »
Tajusia, ja jak szłam do lekarza to on mi zawsze kazał zapisywac wszystkie pytania watpliwosci na kartce :)
i tak robiłam :) zapisywała sobie a potem byłam spokojna ze zapytałam o wszystko co chciałam :)

a dołami sie nie przejmuj... tak juz jest :( i przejdzie bo tez tak jest :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #622 dnia: 28 Lutego 2007, 20:23 »
merkunek, Martaxyz11, dziękuję  :przytul:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 1 Marca 2007, 10:19 »
ale dzisiaj nasz maluś sie rusza  :skacza:
wyjątkowo aktywny jest  :brawo_2:

już dostałam kopniaczki w środek brzusia (co jest u ans rzadkością, bo zwykle po bokach) i 2x w pęcherz  :skacza:

normalnie - tak mi dobrze :serce:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #624 dnia: 1 Marca 2007, 16:32 »
ale dzisiaj nasz maluś sie rusza  
wyjątkowo aktywny jest  

już dostałam kopniaczki w środek brzusia (co jest u ans rzadkością, bo zwykle po bokach) i 2x w pęcherz  

normalnie - tak mi dobrze

Cudne uczucie prawda? :skacza: Poczekaj aż zacznie się przeciągać, jak będziesz czuła Go po obu stronach brzusia  :taktak: Superaśnie  :taktak: Coś nie powiem, czasem boli... :) Widzę że dziś humorek lepszy co bardzo mnie cieszy :) :taktak:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 1 Marca 2007, 16:33 »

:Serduszka: to miłe Kochaniutka ...miło sie czyta  :skacza:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 1 Marca 2007, 21:10 »
Cytat: "Martaxyz11"

:Serduszka: to miłe Kochaniutka ...miło sie czyta  :skacza:

miodzio... :-)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #627 dnia: 1 Marca 2007, 21:52 »

oj a po ciąży jak się tęskni za tam wspaniałym uczuciem :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #628 dnia: 1 Marca 2007, 22:44 »
Cieszę się że u ciebie wszystko dobrze, humorkami się nie przejmuj bo tak będzie ja mam to samo potrafię nagle zapłakać i sama nie wiem czemu? Hormony szaleją:)
No a dzidziuś kopie pewnie na całego już super sprawa pawda?

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #629 dnia: 1 Marca 2007, 23:11 »
wyjątkowo aktywny jest

no to sie kochana przyzwyczajaj bo teraz to już bedzie coraz częście i coraz mocniej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010