Autor Wątek: Tajusia będzie miała Dzidziusia!  (Przeczytany 55154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #300 dnia: 12 Grudnia 2006, 23:49 »
Cytat: "Tajusia"
dzisiaj mamy wizytę  
i zobaczymy co u maleństwa słychać  

i co słychać ? :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #301 dnia: 13 Grudnia 2006, 07:49 »
Cytat: "ela"
i co słychać ?

a dobrze słychać, bardzo dobrze  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
widzieliśmy się z maleństwem przelotnie  :wink:
a właściwie to już nie takie maleństwo bo ma aż 6 cm!!!  :lol:
widzieliśmy główkę, brodę, 2 rączki i 2 nożki i nawet kręgosłupek - wszystko śliczne, no i oczywiście piękne pikające :serce: serducho

aż się wzruszyłam - najbardziej jak do tej pory  :oops: i całą powrotną drogę przeżywałam

wyniki badań mam wszystkie dobre, lekarz się śmieje, że pełnokrwista ze mnie kobieta :lol: , zostałam dokładnie zbadana, zmierzona i zważona 2kg na plusie  :wink:

aha  :!:  i mam hartować sutki  :oops: żeby były twarde bo inaczej dzidzia będzie miała problem z piciem mleczka  :|

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie   :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #302 dnia: 13 Grudnia 2006, 08:57 »
yyyy hmm co to znaczy hartować sutki??? co lekarz miał na mysli bo nie bardzo mam pomysł? hehe okłady z lodu...miętolenie jak to swojego czasu Elcia pisała...???

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #303 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:07 »
z tego co wiem to u niektórych kobiet sutki nie twardnieją i nie sterczą tylko się tak jakby zasysają do środka
i trzeba wykonywać tak specjlanie ćwiczenia
nie wiem jak to opisać to tak jakby rozciąganie czy coś
bo jak sutki są zassane do środka to dzidzia może mieć problemy ze złapaniem maminego cyca :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:51 »
ha  :mrgreen: hartowanie sutków ma polegać mniej więcej na tym, ze mam je codziennie po kąpieli trzeć ręcznikiem  :| i "miętolić" jak Elcia pisała  :lol: a suteczków nie mam zassanych, takie raczej normalne , tylko nie mocno twarde  :mrgreen:

więc musimy nad nimi popracować  :wink:

a tak z innej beczki -> to powiedziałam dziś w pracy  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
ufff mam to wreszcie za sobą, nie było tak źle, u mnie w dziale wszyscy sie cieszyli i gratulowali, miałam rozmowę z kierownikami - prosili żebym pomyslała do kiedy chcę pracować i jak dlugo być na urlopie, żeby załatwili zastępstwo i ogólnie dobrze, tylko jeszcze nie ochłonęłam z tych wszystkich wrażeń  :wink:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #305 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:57 »
Tajusia, to wielkie szczęście móc powiedzieć w pracy w okresie okołoświątecznym - mam wrażenie, że wtedy ludzie są jakby bardziej wyrozumiali. Dobrze, że u Ciebie tak było.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #306 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:12 »
to powiedziałam dziś w pracy

cieszę się bardzo, że masz już to za sobą :D kamień z serca...a teraz możesz cieszyć się już ciążą na całego :D

Cytat: "Maja"
to wielkie szczęście móc powiedzieć w pracy w okresie okołoświątecznym - mam wrażenie, że wtedy ludzie są jakby bardziej wyrozumiali.

faktycznie ja nawet o tym nie pomyslałam :D  :twisted:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:16 »
Cytat: "Maja"
to wielkie szczęście móc powiedzieć w pracy w okresie okołoświątecznym - mam wrażenie, że wtedy ludzie są jakby bardziej wyrozumiali

coś w tym jest

Tajusia ciesze się ze u Ciebie i dzidzi wsio gra  :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:01 »
Czyli same dobre wieści, bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:09 »
super że powiedziałaś i świetnie że tak zareagowali na wiadomość. zazdroszcze tak miłej kadry. :) no jeden stresik masz juz za soba...kobieto...a masz juz strój dla siebie na wigilie...mi sie marzy taka swiateczna cieżaróweczka..w cieplutkich kolorkach i w slicznej ciazowej bluzeczce. swieta sa wspoaniałe i uwielbiam ich atmosfere.

za to wielkanocy nie czuje wcale ;/

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:47 »
więc musimy nad nimi popracować  

J abym sie bała to robić wczesniej niz przd 38 tygodniem ciazy . Własnie takie masaże wywoływąły u mnie skurcze no i w rezultacie poród .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #311 dnia: 13 Grudnia 2006, 15:47 »
Tajusia cieszę się że u Was wsio gra :) Ciekawe ile ja przybrałam na wadze... Hmmmm... z 1kg to na pewno :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 13 Grudnia 2006, 16:53 »
J abym sie bała to robić wczesniej niz przd 38 tygodniem ciazy . Własnie takie masaże wywoływąły u mnie skurcze no i w rezultacie poród .

jak napisałaś o tym draznieniu sutków to tez o tym pomyslalam, ale skoro to rada lekarza??hmmm moze do pewnego czasu takie drażenienie nie wpływa na rozpoczecie akcji porodowej? hmm , najlepiej byloby jeszcze skonsultowac to z lekarzem.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 13 Grudnia 2006, 19:17 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
zazdroszcze tak miłej kadry.

fakt milusi są  :mrgreen: już mi się o wszystko wypytują ;)

a masz juz strój dla siebie na wigilie

chyba będzie jakiś standardzik w stylu spódniczka i koszula, w zasadzie jeszcze nie myślałam ale na razie wchodzę we wszystkie swoje ciuszki więc nie mam problemu, no może prawie wszystkie  :oops: staram sie wybierać takie nie uciskajace brzuszka

swieta sa wspoaniałe i uwielbiam ich atmosfere.

podzielam Twoje zdanie, już sie nastawiam swiątecznie, powoli będą porządeczki (ale bez ekscesów bo świat i tak nie wyprawiamy u nas więc nie będe się przemęczać) mam zamiar w poniedziałek kupic choineczkę i przystroić mieszkanko i cały tydzień przed wigilią czuć klimat świąt na maksa  :mrgreen:

Cytat: "demka"
cieszę się bardzo, że masz już to za sobą

Cytat: "madziulek"
Tajusia ciesze się ze u Ciebie i dzidzi wsio gra

Cytat: "merkunek"
Czyli same dobre wieści, bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!

Cytat: "anulka33"
Tajusia cieszę się że u Was wsio gra

dziękujemy ślicznie za pozywtywne myśli   :bukiet:  

abym sie bała to robić wczesniej niz przd 38 tygodniem ciazy . Własnie takie masaże wywoływąły u mnie skurcze no i w rezultacie poród .

hmmm moze do pewnego czasu takie drażenienie nie wpływa na rozpoczecie akcji porodowej? hmm , najlepiej byloby jeszcze skonsultowac to z lekarzem.

chyba to jeszcze skonsultuję, w zasadzie to nie mówił o masowaniu czy uciskaniu, tylko o pocieraniu ręcznikiem - moze to nie wywołuje skurczy...
ja mam do swojego lekarza bardzo duże zaufanie, bo ma duże doświadczenie i leczy połowę kobietek z mojej rodzinki i prowadzi znaną klinikę leczenie niepłodności więc nie sądzę żeby coś złego mi doradził ale sprawdzę to jeszcze - dzięki  :D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #314 dnia: 14 Grudnia 2006, 08:30 »
moze do pewnego czasu takie drażenienie nie wpływa na rozpoczecie akcji porodowej?

ja na początku miałąm takie zalecenie... do któregos tygodnia...później miałam go zaniechać...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 14 Grudnia 2006, 23:00 »
A ja mówie tu o gnieceniu , sciskaniu , szczypaniu itd ......ałłłł :D Widocznie taki lekki masaz nic nie zaszkodzi .

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 15 Grudnia 2006, 08:42 »
Kurcze Dziewczyny (i ewentualne Chłopaki, choć żaden jeszcze do mnie nie zawitał :wink: )
mam dziś strasznego doła, chce mi się ryczeć cały dzień, a jestem w pracy więc nie mogę  :| niby wszystko jest super, OK, z dzidzią w porządeczku, w pracy też wszystko dobrze ale jestem zdołowana... od dwóch miesięcy nie mam na nic siły, tylko śpię jem i rzygam i tak wygląda mój dzień, nie mam siły żeby poprzątać, zająć się sobą (zresztą nie mam ochoty bo i tak wyglądam kiepsko - wszyscy mi to mówią), najgorsze, że mój mężczyzna chyba już stracił nadzieję, że się poprawi i żal mi go ze teraz jest taki trochę odsunięty a z drugiej strony smutno mi że nie stara się bardziej mnie zrozumieć  :cry: i wiem doskonale że jemu teraz też cieżko- bo wszystko się zmienia ale nie mam siły....
nie wiem co robić  :cry:

sorki ale nie mam się tu komu wyżalić  :x

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 15 Grudnia 2006, 09:40 »
sorki ale nie mam się tu komu wyżalić

no co ty a my to co pies?????
Tajusia,  przeciez wiesz kochana że to normalne hormonki szaleją uwierz że niedługo ci przejdzie a narazie przytul swojego pana powiedz jak go kochasz i co czujesz
on napewno zrozumie bo przecież was kocha :serce:  :serce:
trzymaj się maleńka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 15 Grudnia 2006, 11:10 »
Tajusiu tulam Cię mocno, trzymaj się kochana i nie daj biedzie!!!!!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #319 dnia: 15 Grudnia 2006, 11:27 »
HMMMM No wkońcu jesteś w ciazy i jak przystało na ciezarna masz humorki :D
Jeszcze bedzies zmiała energi i bedzie cie nosic . Musisz tylko poczekac az dzidzia zacznie cie kopac :D

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 15 Grudnia 2006, 12:27 »
:przytul:  
z Wami raźniej  :wink:

Jeszcze bedzies zmiała energi i bedzie cie nosic . Musisz tylko poczekac az dzidzia zacznie cie kopac

czekam na tą energię jak na zbawienie  :mrgreen:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 15 Grudnia 2006, 13:05 »
Tajusiu widzę, że hormony ciążowe dają o sobie znać. Niedawno też to przechodziłam..narazie mam spokuj, bo humorek poprawił mi prezent mikołajkowy.

Jak możesz to idź na L4, odpoczniesz, wyśpisz się i będziesz meć trochę czasu dla siebie i na porządki.  I żal się żal....w końcu my też przez to przechodzimy (lub przechodziłyśmy) i wiemy jak to jest.

Serduszko dla ciebie...

zająć się sobą (zresztą nie mam ochoty bo i tak wyglądam kiepsko - wszyscy mi to mówią),

czesto przy mdlosciach i wymiotach wyglada się bardzo blado.  A jak wygladasz kiepsko, to może dziewczynka u ciebie zamieszkała.... :mrgreen:

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #322 dnia: 15 Grudnia 2006, 13:15 »
:Daje_kwiatka:    :przytul:    :przytul:    :przytul:  
Jesteśmy z Tobą :mrgreen:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #323 dnia: 15 Grudnia 2006, 14:00 »
Tajusiu
obiecuję że od 4 miesiąca będziesz się czuła jak nowo narodzona

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 15 Grudnia 2006, 14:09 »
jagodka24, merkunek, ela, Gosiaczek80, Eva*, agulkaaa, dzięki za słowa otuchy   :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

na szczęście juz weekend prawie  :wink: dla mnie za godzinkę się zacznie  :wink:
umówiłam sie do fryzjera jutro, na paznokietki w środę i mam abitne plany wziąć się w garść mimio kompletnego zmęczenia i zniechęcenia
w końcu kiedyś poczuje się lepiej ale jak będę czekać to mogę się jeszcze bardziej zdołować
trzymajcie kciuki żeby jakoś poszło i żeby mężuś poczuł że znów ma sexi kobietkę w domu  :wink:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #325 dnia: 15 Grudnia 2006, 14:13 »
Tajusia miałam to samo.... Też tak dużo wymiotowałam i w pewnym momencie po mojej sesji 10 biegów do toalety po prostu płakałam :( Mój Kuba też był smutny :( Pamiętaj - dla facetów to też nowa sytuacja i muszą przywyknąć...

Ale wierz mi - to NAPRAWDĘ przejdzie :) Wiem co mówię :) Też już nie miałam nadziei ale stało się - czuję się już dobrze i nie wymiotuję :) Zobaczysz - z dnia na dzień będzie coraz lepiej :) Trzymaj się cieplutko i uszka do góry  :serce:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 15 Grudnia 2006, 20:52 »
Tajusia, Kochanie życze upojnego weekendu we dwoje  :serce:  cieszcie sie samotnością bo już niedługo bedziecie teskinic do niej  :mrgreen:

co do masazu sutków to powiem Ci ... nie chce tu kwestionowac słów lekarza ale na szkole rodzenia konbieta prowadzaca 2 godzinne zajecia z laktacji i karmienia piersia (15 lat sie tym zajmuje) mówiła aby nie maltretowac sutków !! nie ma dobrych lub złych piersi czy sutków ! dziecko poradzi sobie bez wiekszego problemu! owszem są przypadki ze sutki są wklesłe ale to dopiero po porodzie jak juz bedze laktacja zajumjesz sie tym a nie przez tarcie sutków! no i kolejna sprawa to skórcze... draznienie sutków pobudza wydzielanie oksytocyny 0 hormon odpowiedzialny za skurcze macicy....
Ciekawa jestem czy lekarz widził Twoej sutki ze Ci kazał robic takie rzeczy ??
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 16 Grudnia 2006, 11:30 »
Mam nadzieję, że plany weekendowe są w trakcie uskuteczniania i humorek już lepszy :-)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #328 dnia: 16 Grudnia 2006, 15:30 »
Tajusia jak dziś się czujesz? Jak humorek?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #329 dnia: 16 Grudnia 2006, 22:20 »
Tajusiu szczerze Ci życze poprawy nastroju, może optymistyczne będzie to że u mnie było podobnie, leżałąm w domu na L4, cały czas w dresie bez makijażu i tez miałam wrażenie że M podchodzi do mnie z rezerwą, bez emocji i uczuć. Powiedziałam mu o tym i wiesz co usłyszałam: dla mnie w każej minucie jesteś najpiękniejsza. Boli mnie twoje cierpienie, twój ból. Podziwiam siłę z jaką znosisz tę ciąże i kocham w tobie tę wytrwałość. Jak mógłbym odrzucić cię teraz kiedy jesteś najbardziej kobieca i keidy pod Twoim sercem rośnie moje serce?

Wziełam sięza siebie niedługo potem, mdłosci przeszły a mnie naszło na bliskość, naszło na emocje. Teraz kochamy się z M częsciej niż oststnimi czasy, sam wczoraj przyznał żę ten okres ciąży jest chyba najprzyjemniejszy....