Autor Wątek: Tajusia będzie miała Dzidziusia!  (Przeczytany 47986 razy)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #900 dnia: 17 Maja 2007, 09:13 »
No kochana :boks_4:  ... biegsza po inny watkach a u siebie nic nie piszesz jak sie miewcie ?:)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #901 dnia: 17 Maja 2007, 12:37 »
Cytat: "Martaxyz11"
No kochana :boks_4: ... biegsza po inny watkach a u siebie nic nie piszesz jak sie miewcie ?:)

a biorę przykład z takiej jednej Martusi  :skacza:

U nas żadnych nowości - z tym że czuję sie coraz cięższa, jakby mi ze 2 kg w brzuszku przybyło, normalnie taki ciężki że szok :shock:
do tego mam jakieś ataki głodu  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: i chyba jednak przekroczą moją wcześniej ustaloną wagę graniczną  :mdleje:
ehhh trudno już - i tak będzie full do schudnięcia :D ale na jesień jak mnie zobaczycie to Wam szczęki opadną :skacza: hehe marzenia :D

Dzięki za cynk gdzie mogę dostac wanienkę :D jak będę w pobliżu Reala to napewno zajrzę  :los:
Tak jak czytam Wasze zmagania i że Mamy/Teściowe juz tak wcześnie kupują i nawet miały coś jak nie byłyście w ciazy i szał zakupowy to u mnie jest całkiem odwrotnie  :drapanie: Moja Mama z niedowieżaniem patrzy na nasze kolejne zakupy (owszem podobają jej się) ale wciaz biadoli że za wcześnie, że po co teraz, że jest tyle w sklepie, że jak sie urodzi to tylko wyjść na jedno popołudnie i wszystko kupić  :mdleje:

i nie rozumie za bardzo że ja wolę mieć wszytsko wcześniej przygotowane a potem poswięcać czas Maluszkowi niż latać z wywieszonym jezykiem i kupowac na szybko bo JUZ potrzebne :( poza tym ile to radości mi sprawia  :skacza: to same wiecie :D
A Teściwoa owszem nie moze sie już doczekać i bardzo sie cieszy ale też powiedziała że zacznie kupować dopiero po urodzeniu  :mdleje:

Jednynie szwagierka i siostrzenica mnie wspierają (i oczywiscie mąż) - to chyba jednak młodsze pokolenie i inne poglądy :D

Teraz w niedzielę szykujemy się na komunię (mam nadzieję że bedzie ciut cieplej) a tak to jakoś mi sie dłuży ten tydzień :(  ---> byle do czwartku 24  :skacza:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #902 dnia: 17 Maja 2007, 13:32 »
Tajusia moja mama szaleje, ale teściowa tak samo jak twoja nic narazie i tylko widzę, że boi się żeby wszystko było dobrze i powtarza niech się najpierw szczęśliwie urodzi a potem kupować, ale mnie to wkurza bo tak jakby miała czarne myśli i nie wierzyła, że będzie wszystko dobrze. Nie lubię takich pesymistek.

Ale my i tak robimy swoje :taktak:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 17 Maja 2007, 15:29 »
Cytat: "Tajusia"
biorę przykład z takiej jednej Martusi

taakk ?  :los:

wciaz biadoli że za wcześnie

moja ja powiedziałam ze ide do szpitala w 33 tygodniu to pierwsze słowa były :
- A mówiłam nie kupowac jeszcze rzeczy dla dziecka !!
 :brewki: taaa :) wiec luzik :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #904 dnia: 17 Maja 2007, 20:19 »
A moze male zdjecie ? :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #905 dnia: 18 Maja 2007, 11:41 »
Cytat: "megi28"
Nie lubię takich pesymistek.

ja też  :boks_4:

Cytat: "megi28"
Ale my i tak robimy swoje :taktak:

robimy robimy :D wczoraj przyszła pościel i prześcieradełka - prześliczne  :los:

A mówiłam nie kupowac jeszcze rzeczy dla dziecka !!

biedaczku  :przytul:
wiec luzik :)

ano - zastosuję się  :los:

Cytat: "ela"
A moze male zdjecie ? :D

a zobaczymy zobaczymy :D :D :D

ale takich boskich zdjęć jakie Ty masz (Dominisia) to jeszcze ze 40 dni nie będzie :(
na razie mogą być tylko mojego brzucholka, który na mój gust (z góry) wygląda tak samo  :los:

~~~~~~~~~~~~~~~
Wczoraj znów byliśmy w szkółce i Mały cały czas się ruszał (przewracał po całym brzusiu)  :los:  
on chyba czuję że w pobliżu są inne brzuszki i chce sie bawić :) albo słyszy ze rozmawiamy o porodzie :)

Rozmawialiśmy o tym jak przebiega przyjęcie (i pobyt) do szpitala, w którym chcę rodzić i mieliśmy niezły ubaw :D jak położna powiedziała, zwłaszcza do Panów żeby sie nie irytowali (bo zazwyczaj wtedy nerwy im puszczają) kiedy przywiozą nas do szpitala, jak zaczniemy rodzić i padnie standardowe pytanie na Izbie Przyjęć : w jakim celu przyjechaliśmy do szpitala?
i wtedy wszyscy faceci jak jeden mąż robią sie czerwoni i prychając odpowiadają: NO JAK TO PO CO? RODZIĆ!!!!!
 :skacza:
a oni po prostu musza zadać to pytanie bo taka jest procedura i w ogóle czasami kobieta w ciaży moze tez przyjechac do szpitala np. bo ją głowa boli, albo ma za wysokie ciśnienie albo nie czuje ruchów itp. ale jakoś w momencie kiedy przyjeżdżamy rodzić to wydaje nam sie to tak oczywiste że SZOK jak ktoś moze pytać po co przyjechaliśmy z kobietą w ciaży do szpitala  :skacza:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #906 dnia: 18 Maja 2007, 13:39 »
natalia a w którym szpitalu bedziecie rodzić?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 18 Maja 2007, 13:59 »
Cytat: "jagodka24"
natalia a w którym szpitalu bedziecie rodzić?

jak na razie to wybraliśmy:  Specjalistyczny ZOZ nad Matką i Dzieckiem (Klinika Świętej Rodziny) na ul. Jarochowskiego 18 (to jest zaraz koło Areny), masakrycznie staro wyglądający szpital i w środku niewiele lepiej (jeszcze mnie czeka całkowite zwiedzanie ale co nieco już wiem) ale w końcu nie jadę tam na wakacje  :los:

wybraliśmy go bo:
1.  słyszę dużo pozytywnych opinii o nim i położne i pielęgniarki są bardzo życzliwe i kobiety traktowane są normalnie, a nie tak jak na Polnej - "fabryka dzieci"  :mdleje:
2. nasz ginekolog był ordynatorem tego szpitala i prawie cały personel jest jego wychowankami :D i wszyscy go tam uwielbiają - nie ma jak znajomości :D więc to że jestem jego pacjentka daje mi już dużo pewności :D
3. no i mają fajną szkołę rodzenia  :los:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 18 Maja 2007, 21:43 »
a nie tak jak na Polnej - "fabryka dzieci"

no wlasnie tez to slyszalam
pewno jak zna tam kogos i jak uslysza że od tego doktora to zawsze inaczej patrzą

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 19 Maja 2007, 08:48 »
Tajusia, co do szpitala to sama nazwa mnie przekonuje ze jest to cos specjanego dla mamy i dzidzi :)

do rodzenia to Ty sie nigdzie nie wybieraj !!  :boks_4:  :uscisk:

no i fotki dawc szybko szybko  :tupot:  :tupot:  :tupot:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #910 dnia: 19 Maja 2007, 18:34 »
do rodzenia to Ty sie nigdzie nie wybieraj !!

juz mi dzisiaj kilka Pań zaprorokowało termin porodu :D (jak byliśmy z mężem na zakupach) :
- jedna stwierdziła że daje mi góra 2 tygodnie (dobre nie :D a ja nawet torby nie mam)
- druga że napewno jeszcze w tym miesiacu
- trzecia : "o to widze że Pani też już bliziutko!"
 :skacza:  :skacza:  :skacza:

no i fotki dawc szybko szybko    

ehhh jakos nie mam weny do robienia fociaków ale jutro wybieram sie na komunię to może coś się porobi :D

co do szpitala to sama nazwa mnie przekonuje ze jest to cos specjanego dla mamy i dzidzi  

co do nazwy to chyba tak się ostała z dawnych czasów - bo nie ma jakos nic wspólnego z kościołem i to świecka instytucja :)

aaa i jeszcze Wam powiem ze kupiłam naszemu Malusiowi takiego słodkiego rampersika z pieskiem Pluto  :skacza: no takie fajniutki ze nie mogłam oczu derwać ale cicho szaaaaaaaa bo to w tajemnicy przed mężem  :taktak:
potem Wam wkleję fociaka :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #911 dnia: 19 Maja 2007, 19:17 »
ale cicho szaaaaaaaa bo to w tajemnicy przed mężem

nie boj sie nie powiemy mu  :skacza:

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #912 dnia: 19 Maja 2007, 21:08 »
Tajusia, Nadia  to równie ładne imię dla dziewczynki, jak Aleks dla chłopca :ok:

Co do zakupów i pokoleń - to jest różnie.Ale tu nie chodzi o pesymizm.Oni po proastu nie chcą zapeszać..Takie jest ich podejście. Ja sobie nie wyobrażam też kupowania po porodzie  :mdleje:
Cała przyjemność to włąśnie wtedy,kiedy na spokojnie możemy się wszystkim przyjrzec,powybierać,zastanowić się i nie patrzeć co chwilkę do wózka,czy dziecko jeszcze śpi,czy na zegarek,ile mnie nie ma w domku  :drapanie:
Fajnie,że szpital juz wybrałaś!!

pozdrowienia i miłej komunii jutro!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #913 dnia: 19 Maja 2007, 21:48 »
do rodzenia to Ty sie nigdzie nie wybieraj !!

juz mi dzisiaj kilka Pań zaprorokowało termin porodu :D (jak byliśmy z mężem na zakupach) :
- jedna stwierdziła że daje mi góra 2 tygodnie (dobre nie :D a ja nawet torby nie mam)
- druga że napewno jeszcze w tym miesiacu
- trzecia : "o to widze że Pani też już bliziutko!"
 :skacza:  :skacza:  :skacza:

No to ładnie :brewki:

Widzę, że humorek Ci dopisuje i dobrze, czekam na fociaki i miłej imprezki życzę :-)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 20 Maja 2007, 14:00 »
mnie tez jak bylam w twoim wieku ciazy mówili ze to juz pani chyba niedługo nie????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
Odp: Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #915 dnia: 21 Maja 2007, 14:01 »
mnie tez jak bylam w twoim wieku ciazy mówili ze to juz pani chyba niedługo nie????
nio zauważyłam że ludzie nie orientują się za bardzo w wielkosci brzuszków ciążowych :D
mi co chwilkę mówię ze mam wielki brzuch :D ale jak porównuję sie do Waszych brzuszków to nie wydaje mi się takiiiiiiii wielki :D

jakoś oboje z mężem mamy wrażenie że Mały urodzi się wcześniej :D jakoś tak nie wiem dlaczego (moze dlatego że u nas w rodzinach wiekszość Maluchów rodziła sie neico wcześniej) a jeśli nie - rudno poczekamy na niego :)

Na komunii było w miarę OK, na szczęście nie w lokalu tylko w domku, i to z ogródkiem wiec można bylo sobie wyjść posiedzieć na dworze i chociaż było gorąco to jakoś przeżyłam :)
Najlepsza była główna gwiazdka imprezki, która na pytanie jak teraz się czuje po I Komunii stwierdziła że : NUDNO! :D :D :D dzieciaki są The Best!

wiem wiem że Wam zależy na fotkach a ja się tu ociągam ale dziś pilnuję (na odległość, u teściowej :D) panów "cykliniarzy" od parkietu i nie jestem u siebie więc musicie poczekać do jutra
wybaczycie kobiecie w ciaży co??? :D :D :D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #916 dnia: 21 Maja 2007, 14:35 »
wybaczymy, wybaczymy ;D ;D ;D
A co do tych zakupów ciążowych....-ja na razie kupiłam 1 body, 1 kaftanik,2 czapeczki, szczoteczkę do włosów i butelkę na picie- a moja mama na to: ,,Już kupiłaś TYLE!!! rzeczy!!!!!!. Jeszcze za wcześnie"
A teściowa nic nie mówi tylko kręci głową....
Boże- co za pokolenie......
Jutro zaczynam 7 miesiąc ciąży, a one mi mówią,że mam jeszcze nie kupować. Jak ja czytam ile Wy już macie rzeczy- to jestem przerażona....Kiedy ja to kupię?? :hmmm:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #917 dnia: 21 Maja 2007, 17:49 »
U mnie jesttak że moja mama parę razy powiedziała że niepotrzebnie już kupuje ale skutecznie Jej wyjaśniłam :) R\Teściowa nic nie mówiła ale ani mama ani teściowa nic nie kupiły dla Małego, zaczną dopiero jak urodzę.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 21 Maja 2007, 20:26 »
a ja kupowałam juz od ok 4 miesiaca chyba jak nie wczesniej
kilka ciuszków miała  przez zajsciem w ciaze
a moją mame czesto zabierałam na zakupy i babcia wyskakiwała z kaski na co tylko chciałam
i nie marudziła i nic nie mówiła
a tesciowa raz kupila kaftanik, body i skarpetusie
ale tesciowie dali nam kaske wiec mozemy dla dzicia kupic co chcemy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #919 dnia: 21 Maja 2007, 22:55 »
U mnie teściowa to już nawet wózek dla lalek kupiła  :mdleje: coś tam na początku marudziła że ja za wcześnie kupuję, ale wyjaśniłam że jak będę pod koniec ciąży to będą upały i wtedy chodzenie po sklepach to porażka no i nie daj Boże będę musiała leżeć to kto  te zakupy bedzie robił, spasowała a jak teraz widać w drugą strone to poszło. Jedyna rada to się nieprzejmować i robić swoje. :taktak:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 22 Maja 2007, 15:28 »
 ;D ;D ;D

wreszcie chyba wszystkich zadowolę  :)  8)

wrzucam obiecane zdjątka FULLLLL

Najpierw zestaw akcesoriów dla dzidziusia, które mamy:

pościel, prześcieradełka itp:

skarpetusie w powiększeniu:

zobaczcie ile mój mężuś przyniósł z pracy flanelowych ściereczek (wygladają jak pieluszki flanelowe ale są w mniejszym rozmiarze) ;D (hi hi to figurowało - jako ścierki do sprzątania ale naszym zdaniem świetnie nadają się dla dzidzi - dla różnych celów np. jak nosimy maludę po karmieniu albo przy przewijaniu co by nam się reszta nie pobrudziła) mam tego ponad 200szt!

teraz rzeczy dla mnie do szpitala (brakuje mi jeszcze tylko torby  ;D  podkładów i Tantum Rosa):

ja w koszulce nocnej  ::)  :

A teraz pora na
CIUSZKI:

CDN
Napisane: Maj 22, 2007, 03:27:20
No i na koniec jeszcze
ja + brzuszek (34 tydzień):

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 22 Maja 2007, 15:56 »
Tajusia wyglądasz kwitnąco! Ciąża Ci służy :) a ciuszki przepięknej urody :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 22 Maja 2007, 20:30 »
jejlku natalia ale ty super wygladasz!!!!!!
super extra

ciuszki swietne bardzo mi sie podobaja

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #923 dnia: 22 Maja 2007, 20:48 »
Widzę że przygotowania na spotkanie z Maleństwem idą pełną parą :skacza: Zakupki fajowe, a mamusia wygląda rewelacyjnie :Daje_kwiatka:
A jeśli chodzi o pomyłki lekarzy co do płci dziecka to u mojej siostry miało byc 3 chłopców i jedna dziewczynka na 100%, a jest 3 córeczki i jeden synek :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #924 dnia: 22 Maja 2007, 22:45 »
Tajusia wszystkie akcesoria i ciuszki dla maluszka są cudne.

Brzusio zacny, wyglądasz kwitnąco. Podoba mi sie twoja tuniczka na ostatnim zdjęciu. Gdzie ją kupiłaś?

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #925 dnia: 23 Maja 2007, 09:42 »
Podoba mi sie twoja tuniczka na ostatnim zdjęciu. Gdzie ją kupiłaś?

Dziękuję bardzo :D
Martusiu tą tuniczkę kupiłam na takim zwykłym rynku z ciuchami (u nas to się nazywa Bema) napewno też macie takie miejsca - tam jest takich tuniczek całe mnóstwo :D

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA TAKIE MIŁE SŁOWA  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 23 Maja 2007, 10:08 »
no tak nie ma to jak w poznaniu robic zakupy na Bema kopalnia ciuchów i własciwie wszystkiego co chcesz nie???? ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 23 Maja 2007, 11:08 »
no tak nie ma to jak w poznaniu robic zakupy na Bema kopalnia ciuchów i własciwie wszystkiego co chcesz nie???? ;D

Dokładnie TAK!
wszystko czego zapragniesz :D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #928 dnia: 23 Maja 2007, 19:39 »
Tak jak dziewczyny: Tajusia z ciążą bardzo Ci do twarzy  ;D
hihihi, rozbawiłaś mnie pytaniem: w jakim celu do szpitala. Prawdopodobnie też w pierwszym odruchu byłabym zirytowana  ;)
Mam pytanko: w którym miesiącu najlepiej wybrać się do szkoły rodzenia? Żeby nie było ani za wcześnie, ani za późno...
pozdrowionka!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #929 dnia: 23 Maja 2007, 20:11 »
Tajusia jak ty slicznie wyglądasz. brzusio cudny choc musi byc ci juz nieco ciezko. kurcze dopiero co czytałam że zafasolkowałaś a tu juz prawie końcówka :) super.

ciuszki maja sliczne kolorki. lubie pastele.