Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 89393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2280 dnia: 28 Lutego 2007, 12:41 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Tyle że ja sama mam w weekedny zajęcia więc nie moge oczekiwać że on będzie siedział w domu

a dlaczego nie ? Ty w tygodniu bedziesz z dzieciekiem a on w pracy....

dlatego

no tez racja

ale myśłę że to tyle samo chemii co w proszkach do prania albo farbach do włosów - bo żel nakłądany na paznokieć nie przenika do krwi!

tez pomyslałam o tym...
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2281 dnia: 28 Lutego 2007, 12:55 »
sama mam w weekedny zajęcia więc nie moge oczekiwać że on będzie siedział w domu

a kto bedzie z mała i z kasią?
dziadki?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2282 dnia: 28 Lutego 2007, 13:26 »
rybkawiedenka, dobrze,że z Tosią wsio oki!!
A co do pazurkó,to ja cię ogromnie ciesze,bo w ciąży,jak brałam witaminki to moje paznokce bardzo  się poprawiły.Ja to w ogóle najczęściej mam je pomalowane (nie miałam nigdy żadnych tipsów i żelowych) bo jaładniej wyglądają i nie niszczą sie tak. No i jak karmilam to też ładne były, bo nadal witaminy brałam.Od pewnego czasu nie łykam juz i się utrzymują,bardzo mnie to cieszy  :los:
A co do woich studiów i M, i Tosi,to kto właśnie będzie w weekendy?Bo rozumiem,że decyzja nie zapadła o niani czy żłobku(ale to i tak w tygodniu) a w weekendy,jak się Wam pokryłyby zjazdy??
No i jeszcze po cichu życzę,aby semestr rozpocąl od października.
No i zdjęcia Wasz sa śliczne!

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2283 dnia: 28 Lutego 2007, 15:48 »
Cytat: "Tajusia"
nacieszę się jeszcze troszkę pazurkami a potem OUT

Ja sobie właśnie dzis zrobiłam takie króciutkie żeby się przyzwyczaić bo z nich na 100% nie zrezygnuje. Potem strzele fotke.

z telefonów kom nie korzystać, monitory wywalić i w ogóle zamknać się w bunkrze żeby nas zadne fale nie dosięgnęły

Pytałam dizś babeczkę która mi robi i powiedziała że nie ma żadnych przeciwskazan, jedyne co to lampe uv stawiają wyżej, bo niby nikt nie udowodnił że szkodliwa lae tak z zasady. I że jedyne do czego lekarz się możę przyczepić to żeby żel był przezroczysty a nie mleczny albo kolorowy bo podczas porody musi widzieć płytke paznokcia.

Cytat: "Martaxyz11"
Ty w tygodniu bedziesz z dzieciekiem a on w pracy....

Martuś tak, ale dla mnie dziecko to nie koniec świata i nei zamierzam wpadać w jakąś panike. Ja też zaraz po macieżyńskim, albo wcześniej, zamierzam wrócić do pracy a to będzie gdzieś ok września/pażdziernika bo w domu nie wyrobie! Zresztą M nie chce mieć w domu kobiety niepracującej. Zna mnei i wie ze się wypale. Więc nadal będę studiowała 2 kierunki, pracowała i opiekowała się domem i dziećmi. Mój terapeuta uważa że właśnie dlatego nie zdecydowałam sięna karmienie piersią bo nie chcę siędać uwązać. (Terapeuta który wykłąda na uczelni).

Cytat: "jagodka24"
a kto bedzie z mała i z kasią

Cytat: "asiek"
to kto właśnie będzie w weekendy

Będziemy do teściów podrzucać, na te kilka godzin to żaden problem. Ja mam zajęcia bardzo różnie a na 3 roku to ogólnie luz więc nie planuję jakiegoś zagmatwania.
jak się Wam pokryłyby zjazdy

To jest prawdopodobne bo ja mam w każdy weekend.

życzę,aby semestr rozpocąl od października
Ja też na to licze!

Ogólnei to naprawde nie widze narazie problemu w ewentualnych studiach M, teraz dostanie ode mnie karte na siłownie i basen z sauną więc bladym świtem będzie znikał na sali ćwiczeń.

Możę ja do tego podchodze inaczej niż wy, ale nie zapominajcie z ja wyjechałam z Polski z malutką, 5-cio miesięczną Kasią do Wiednia sama, nie znałam języka, nie miałam nikogo znajomego, studia na głowie i mieszkałam z nią w akademiku! Więc wizja mieszkania z mężem i dorastającą córką, teściami kilkanaście ulic od domu i mnóstwem znajomych jest czymś naprawde cudownym! Skoro wtedy dałam rade to teraz nie dam?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2284 dnia: 28 Lutego 2007, 15:57 »
to żeby żel był przezroczysty a nie mleczny albo kolorowy bo podczas porody musi widzieć płytke paznokcia.

o to to fakt  :)

ale dla mnie dziecko to nie koniec świata

wiem wiem... tylko ja tak od strony praktycznej własnie ...
bo kto bedzie sie zajmowa Tosia jak Ty do pracy tak od razu ?
zostawisz komus 3 miesieczne dziecko na 8 godzin ?
no ja ma troszkę inne podejscie to fakt ....

Zresztą M nie chce mieć w domu kobiety niepracującej

aha to kobieta która siedzi w domu z dzieckiem jest nierobem według niego ?
to ja dla takich panów mam propozycje aby to on został w domu a zona do pracy !
sorry ale albo on chce sie miec dziecko i podjec obowiazki z dzieckiem zwoiazane tak aby nie wychowywało sie samopas albo chce sie studiowac i miec pracujaca zone....
to jak dla mnie za duze wymagania odnosnie kobiety - tu feministkom sie w pysk nalezy :)

Skoro wtedy dałam rade to teraz nie dam?

to bezdyskusyjne :)

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2285 dnia: 28 Lutego 2007, 16:09 »
aha to kobieta która siedzi w domu z dzieckiem jest nierobem według niego ?
Nie w tym sensie - jemu chodzi o to żę ja w domu to tragedia bo ja sięoprostu wypalam, robie się smętna i samotna. Jemu chodzi o to że kobieta ma takie samo prawo do rozwijania się, kształcenia, spędzania czasu ze znajomymi jak mężczyzna, że dziecko nie możę być kulą u nogi - bo wielu jego kolegów właśnie tak uważa że jak jest dziecko to baba ma siedzieć w domu i tyle. A jej marzenia i plany to do kosza!

albo on chce sie miec dziecko i podjec obowiazki z dzieckiem zwoiazane tak aby nie wychowywało sie samopas albo chce sie studiowac i miec pracujaca zone....
MArta uwierz mi że można jedo i drugie spokojnie połączyć. Trzeba tylko chcieć.

bo kto bedzie sie zajmowa Tosia jak Ty do pracy tak od razu
 Myśłę żę teściowa aż Tosia skończy 6 miesięcy a potem zobaczymy. To będize zależało od tego czy nasza sytuacja finansowa się zmieni, jakie będą efekty z teściową. NIe wiem nic jeszcze na 100%. Jeszcze mam czas żeby o tym myśłeć. Narazie wiem ze do września mam wolne. Potem bedę się zastanawiać.

zostawisz komus 3 miesieczne dziecko
Zostawiłam Kasie, co prawda 4 miesięczną, ale zostawiłam.

I prawda jest taka że nie było mnie kiedy zaczęła chodzić, nie widziałam jej pierwszych kroków. Wiele z jej dzieciństwa mi umknęło ale właśnie dlatego żeby być z nią teraz i móc dać jej to co najlepsze, wybrałam i nie żałuje. Może to kwestia charakteru. To tak jak z tym karmieniem - są kobiety które w życiu nie zmieniązdania i zawsze bedą pragneły karmić tylko piersią i to jak najdłużęj a są takie jak ja które sobie tego nie wyobrażają. Dla mnie nie to definiuje czy jestem dobrą czy złą matką.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2286 dnia: 28 Lutego 2007, 16:26 »
jest dziecko to baba ma siedzieć w domu i tyle. A jej marzenia i plany to do kosza!

a w tą stronę bo odczytałam to odwrotnie:)

MArta uwierz mi że można jedo i drugie spokojnie połączyć. Trzeba tylko chcieć

połaczyc to sie da ja wim ale chyba troszke kosztem dziecka ...
bo w tygodniu mama do pracy i tata do pracy po 8-9 godzin...
weekend zajecia na uczeli i mama i tata na uczelni....
po pracy czy po zajeciach sa zmeczeni...
po pracy lub po uczelni chce sie spotkac ze znajomymi....

a dziecko ? no doba sie nie rozciagnie :)
chodzi mi o pierwszy rok +/-  kiedy dziecko wymaga uwagi... torski i MAMY i TATY a nie tesciwoej czy niani....
tu tez mówimy o sytuacji kiedy rodzice moga sobie pozwolic na nie pracowanie ale to chyba jasne....

Może to kwestia charakteru

Pewnie tak... i tego jak Ci sie ułozyło zycie prawda... ?
ja miałam troszkę i naczej.... i moze dlatego inaczej podchodze do tego ze zrezygnowałam z "kariery " i menagerskiego stanowiska i pracy w swoim zawodzie po to aby urodzic dziecko i swiadomie zostaje w domu aby opiekowac sie nim a nie aby obca baba wychowywała mi dziecko w tym pierwszym jego okresie zycia...

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2287 dnia: 28 Lutego 2007, 17:58 »
Widzę, że się ciekawa rozmowa wywiązała i przeczytałam ją jednym tchem!

Rozumiem i Agę i Martę, bo ja to chyba tak po środku jestem  :brewki: myślę, że wsio zalezy od tego jak się czyjeś losy potoczyły, bo to kształtuje nasze potrzeby, pragnienia, poglądy, itp...
Powiem tak, gdybym po urodzeniu Kuby dostała prace, to brałam jak najbardziej pod uwagę to, iż zostawiłabym go (nawet mniej niż 3 m), ale z perspektywy czasu ciesze się, że tak się nie stało, jednak ten rok spędzony z nim był dla mnie bardzo wazny...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2288 dnia: 28 Lutego 2007, 18:04 »
no i to jest właśnie bolączka naszego wieku
chcemy mieć dzieci ale potem musimy je podrzucać gdzie sie da
moja siostra obecnie jest przedstwaicielem regionalnym ma dwóch synów 10 i 5 lat i uwierszcie mi że nie ma dla nich czasu a to jest bardzo smutne
mozliwe że gdyby lepiej zorganizowała sobie czas to mogłaby coś z niego wykroić ale jak na razie to cała rodzina sie nimi zajmuje tylko nie ona

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2289 dnia: 28 Lutego 2007, 18:12 »
Cytat: "merkunek"
ciesze się, że tak się nie stało, jednak ten rok spędzony z nim był dla mnie bardzo wazny...

własnie to wszystko zalezy od tego jak sie potoczą sprawy
ja też narazie nie pracuje i prawde mówiąc nie wiem czy bede mogła iść do pracy szybko po urodzeniu bo obie babcie pracują i nie mam z kim zostawić małej
może za rok a może moja mama zdecyduje sie na emeryturke (chociaż ona woli nie bo teraz dobrze zarabia i bardzo nam pomaga)
ale powiem wam szczerze że nawet bym sie cieszyła gdybym nie musiała isc do pracy bo chciałbym pobyć taką "żonką" gotować obiadki, sprzątać i siedzieć rankiem na tarasie z kawusią
z drugiej strony od pażdziernika wracamy na studia (oboje) więc i tak jagodzie bedzie musiała zostać z babcią na weekendy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2290 dnia: 28 Lutego 2007, 18:42 »
że wsio zalezy od tego jak się czyjeś losy potoczyły,

tak własnie napisałam na koncu... bo tak jest  :)

ale powiem wam szczerze że nawet bym sie cieszyła gdybym nie musiała isc do pracy bo chciałbym pobyć taką "żonką" gotować obiadki, sprzątać i siedzieć rankiem na tarasie z kawusią

hi hi hi fakt tylko ta kawa ja jest ciepło i dziecko spi lub samo sie bawi czyli jest wieksze  :los:

ale wiem co chciałas powiedzic... ja pracowałamod liceum i to zapiep.,ałam bo zaycznałam jako akwizytor...potem w Mc Donald's ..MTV....itp wiec teraz z przyjemnoscią "odpocznę" od pracy i tego całego dzikiego wyscigu:)

zresztą ja wynisołam model rodziny pt: Pracujacy tata ...pracująca dorywczo mama (czyli gospodarka) i mama siedzaca w domu aby gotowac obiady :)
wiec cos w tym jest :)

oj rozgadałm sie u Rybki w watku :Mikrofon:  :glupek:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2291 dnia: 28 Lutego 2007, 19:14 »
połaczyc to sie da ja wim ale chyba troszke kosztem dziecka ...
Zawsze czyimś, niestety.

Pewnie tak... i tego jak Ci sie ułozyło zycie prawda... ?
O to to na 100%! Czasami tylko pewne sprawy nie do końca dzieją się tak jakbyśy chcieli...

Widzę, że się ciekawa rozmowa wywiązała i przeczytałam ją jednym tchem!

Fajnie tak czasem "na poważnie" pogadać!

Pracujacy tata ...pracująca dorywczo mama (czyli gospodarka) i mama siedzaca w domu aby gotowac obiady  
wiec cos w tym jest  
Widzisz u mnie było zupełnie inaczej. oboje rodzice pracujący i to  na zasadach "nienormowanego czasu pracy" jak to w show biznesie. Wiele było świąt bez rodziców, albo gdzieś w hotelach dbo akurat tam robili programy, wakacje zawsze z babcią na morzem (przez 18 lat to samo miejsce), bo rodzice czasu nie mieli. Tylko wpadali na weekendy w odwiedziny raz na 2-3 tygodnie. Zresztą całę dzieciństwo to tylko babcia, rodzice tak na doglądanie. I ten model u mnie nie gra, bo ja staram siępilnować codziennych, nawet banalnych reguł jak np wspólne śniadania (nawet jak teraz siedze w domu) i zawsze wspólne obiady lub kolacje. Wspólne wypady do zoo albo do kina. Czasem się nie da ale staramy się. Ale z drugiej strony mam wbite do głowy zasady z domu żę trzeba żyć pełną piersią, nie zatrzymywać się nawet na chwile. Ryzykować bo bez ryzyka nic się nie osiągnie, i nie dać sięzamknąć w 4 ścianach. I przyznam się wam że nie łatwo to łączyć. Bo spontaniczność to jedno a dom z zasadami to drugie. Ale jak narazie nie narzekam! Już planuje wypad do Londynu w sierpniu jak Tosia bedize miała ok 3 miesięcy (bo lecą obie z nami), we Wrzesniu jedziemy do Pragi na weekend i dziewczynki zostaną same z dziadkami.

oj rozgadałm sie u Rybki w watku
To super! Ja sięciesze! Po tylko w ten sposób można poznać inny sposób patrzenia na świat.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2292 dnia: 28 Lutego 2007, 20:07 »
Fajnie tak czasem "na poważnie" pogadać!

nom :)

Po tylko w ten sposób można poznać inny sposób patrzenia na świat.

a juz myslałam ze mnie wygonisz stad  :los: zartuje

Debatowac tu mozna bez konca.... niestety lub stety ....nie mona miec wszytskiego....bo jest ZAWSZE COS.....ale gunt to nie dac sie zwariowac W ZADNA STRONE :) i starsc sie wyposrodkowac...
mozna etap pracy etap dzieci...
mozna troszkę wszystkiego jednoczesnie ....

i jedno i drugie ma swoej plusy i minusy :)

A TO JUZ OCENIA NASZE DZIECI  :los:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2293 dnia: 28 Lutego 2007, 20:11 »
A TO JUZ OCENIA NASZE DZIECI
Dokładnie.

Wiecie co, obżarłam sie słodyczami. Chyba przesadziłam.....bo aż mnie mdli.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2294 dnia: 28 Lutego 2007, 21:16 »
Wiecie co, obżarłam sie słodyczami. Chyba przesadziłam.....bo aż mnie mdli

wiesz że ja też dzisiaj otworzyłam szafke i zjadłam całą tabliczke czekolady  :skacza:
Zresztą całę dzieciństwo to tylko babcia, rodzice tak na doglądanie.

powiem szczerze że ja też całe życie z dziadkami
ze szkoly do dziadków potem dopiero rodzice (a właściwie mama) i tak cały czas

ale moja mama była ze mną na wychowawczym i bardzo dobrze wspomina ten okres

ja wam powiem że chciałabym z mała byc w domku tak do 2 lat a potem chciałabym ją dać do żłoba a potem do przedszkola bo uważam że dziecko lepiej sie rozwija w grupie

potem juz całe życie zyjemy w grupie nie?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2295 dnia: 28 Lutego 2007, 21:29 »
moja mama była ze mną na wychowawczym i bardzo dobrze wspomina ten okres
Moja mama po urodzeniu mnie miała depresje przez prawie rok. Nie wychodziła z domu, unikała ludzi...wtedy nikt kobietom z depresją nie pomagał...poem wpadli z moją siostrą i po drugim porodzie jużnaczej podeszłą do tematu. Inaczej potrafiła kochać.

uważam że dziecko lepiej sie rozwija w grupie
Kasia poszła jak miała 1,5 roku. Potem jak skończyłą 2 to już do przedszkola. Była zachwycona.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2296 dnia: 28 Lutego 2007, 21:45 »
Zmiana tematu... Co myślicie o takim kolorze???

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2297 dnia: 28 Lutego 2007, 22:16 »
Co myślicie o takim kolorze???

super !!!!!!!!!!!!!
właśnie sama myslałam o zmianie kolorku na jakiś bardziej coś koło rudego
ja to nazywam taki rudy blond

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2298 dnia: 28 Lutego 2007, 22:29 »
No właśnie ja bym tylko dałą więcej blondu bo nei chce być taka ruda. Musze podpytać swojąfryzjerke czy teraz mi taki możę zrobić...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2299 dnia: 1 Marca 2007, 09:35 »
rybkawiedenka, a może taką symulację komputerową zrób u fryzjera :drapanie: wtedy zobaczysz na co się piszesz zanim będzie za późno ;)

Chociaż mnie się podoba ale myślę, że u Ciebie wyglądałoby to zbyt mdło - inny zestaw poproszę :los:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2300 dnia: 1 Marca 2007, 09:41 »
eeee tam nie załapałam się na taką ciekawą rozmowę :głupek:
ale tak to jest jak się zasypia przed 21.00  :mdleje:
 :los:
cosik mnie łapią jakieś zarazki wiec walczę z nimi ostro  :boks_4: u mnie w pracy prawie wszyscy chorzy, psikający, kaszlący :( i trzymaj się tu człowieku  :drapanie:

widzę że Ci zmiana fryzurki chodzi po główce  :los:
fajna ta co wkleiłaś, tylko moze ciut za ciepłe kolorki, ja bym w chłodniejsze poszła, jak dla Twojej buzi :)
ale sam pomysł misz-maszu :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2301 dnia: 1 Marca 2007, 10:38 »
Rybyś myslę ze jak bedzie wiecej blondu to bedzie ok :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2302 dnia: 1 Marca 2007, 11:25 »
ależ pasjonująca dyskusja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Superos się was czytało Dziewczyny :)
Fryzurka i kolor włosków cuuuuudna :)
Rybko, ja Ciebie podziwiam!!!!!!!!! za siły, energię i za to że zamiast padać na tzw "pysk" robiąc to wszytsko, ty jesteś szczęśliwa i zadowolona :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2303 dnia: 1 Marca 2007, 11:35 »
Kolorek fajny ale ta pani to... nie wypowiem się. Zgadzam się z Mają, że może być dla ciebie za mdły. Ja cie widzę w takich bardziej zdecydowanych kolorach.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2304 dnia: 1 Marca 2007, 12:10 »
Cytat: "Maja"
Chociaż mnie się podoba ale myślę, że u Ciebie wyglądałoby to zbyt mdło
Maju mdło to ja teraz wyglądam....

eeee tam nie załapałam się na taką ciekawą rozmowę
Jeszcze nic straconego - jak masz opinie to pisz, temat nie jest zamknięty!
tylko moze ciut za ciepłe kolorki, ja bym w chłodniejsze poszła
Wlaśnei chce w ciepłe bo ja jestem taki typ : blada jak ściana, i jak mam zimne kolorki to wtedy już wogóle jak trup....

Cytat: "gosia_kwiecień"
Rybko, ja Ciebie podziwiam!!!!!!!!!
Gosi nie ma za co podziwiać, naprawde. Jak sie kocha życie tak jak ja to człowiek znajduje siły na wszsytko.

Cytat: "nadzieja"
Kolorek fajny ale ta pani to... nie wypowiem się.
Pani rzeczywiście mało ciekawa.... ale tutaj kolorek to sprawa istotna!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2305 dnia: 1 Marca 2007, 12:48 »
Wlaśnei chce w ciepłe bo ja jestem taki typ : blada jak ściana, i jak mam zimne kolorki to wtedy już wogóle jak trup....

skoro tak sprawa wygląda  :brewki:
to mogą być ciepłe :D a ja bym zaryzykowała troszkę więcej rudości - może być fajnie :D

Jak sie kocha życie tak jak ja to człowiek znajduje siły na wszsytko.

to i życie musi Cię kochać  :los:

Jeszcze nic straconego - jak masz opinie to pisz, temat nie jest zamknięty!

no w sumie tak :) tylko ja do końca nie wiem sama czego chcę  :mdleje:
nie miałabym nic przeciwko posiedzeniu z Małym w domu aż skończy 2 latka ale tak naprawdę to teoria bo: 1.jeszcze sie nim nie zajmuje ani nie mam doświadczenia z żadnym innym dzieciem a 2. możliwe że po np.roku siedzenia w domu, pójdę do jakiejkolwiek pracy byle z ludźmi :) albo finanse :( co najbardziej pradopodobne, my dopiero jestesmy na starcie naszej wspólnej drogi i daleko nam jeszcze do poziomu, który chcemy osiągnąć
zgadzam sie z Martą (w sensie siedzenia z dzieckiem w domu) jeżeli jej to pasuje i odpowiada - to super i dobrze że moze sobie na to pozwolić
zgadzam się również z Tobą Rybko, bo wiem że żywiołowa z Ciebie osóbka i karą byłoby dla Ciebie siedzenie w 4 scianach :(
podoaba mi sie że chcesz wyjeżdżać z Małą i dalej prowadzić aktywne życie towarzyski :ok:
tylko musisz znaleźć ta granicę - żeby Tosia nie poczuła się odtracona, wiesz w stylu ze Mamy i Taty wiecznie nie ma w domu, bo kariera, znajomi, wyjazdy...
ale przeciez Ty masz juz doświaczenie z Kasią - a jesli znajdujesz czas na robienie z nią tych wszystkich cudeniek-na prezenty i pieczenie ciasteczek - no to nie ma się o co martwić :D

ja mam największy dylemat z opieką później nad dzieckiem, bo napewno nie bedę mogła z nim zostac do czasu przedszkolnego i prędzej czy później będę potzrebowac kogoś do opieki - wypadło na teściową bo sama się do tego garnie, mieszka w tym samym mieście co my i jest na emeryturze (ma 56 lat) niby wsio OK - tylko ja się panicznie boję że bedzie chciała wychowywać dziecko po swojemu i zbyt dużo będzie ingerowac  :mdleje:
ale z drugiej strony nie chcę niani skoro dziecko moze być z babcią która wiem na 100% że będzie je bardzo kochać i zajmowac sie najlepiej jak umie...

i to na razie tyle bo i tak pewnie nikt nie doczytała do końca  :hahahaha:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2306 dnia: 1 Marca 2007, 13:43 »
Ja myślę Rybeńko że psaowałby Ci bardzo taki kolorek :) I wiesz co.... ja też Cię bardzo podziwiam że tak sobie ze wszystkim dajesz radę  :brawo_2:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2307 dnia: 1 Marca 2007, 19:02 »
Jej, dopiero teraz zauważyłam że jestem Chuck Norris! Ale fajnie!!!

Cytat: "anulka33"
Ja myślę Rybeńko że psaowałby Ci bardzo taki kolorek

No właśnie rozmawiałąm z moją fryzjerką, nie ma problemów może mi strzelić więcej blond pasemek i gdizeniegdize rudo-miedziane zamiast ciemnobrązowych jak do tej pory!

Wgrywam zdjęcia i zaraz wam pokaże jak wyglądałam w 2005 roku kiedy sciełam włosy...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2308 dnia: 1 Marca 2007, 19:08 »
Cytat: "anulka33"
ja też Cię bardzo podziwiam że tak sobie ze wszystkim dajesz radę
Dziękuje, ale to naprawde nie jest takie trudne.

Oto ja w maju 2005 kiedy byłam bardziej blond niż teraz. Prosze o szczere opinie bo być może jutro wyląduję na fotelu u fryzjera!

Pytanie brzmi - jak lepiej - w tej długości co teraz czy tak na krótko? I co z kolorem?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2309 dnia: 1 Marca 2007, 19:17 »
RYBA Ty moaj :) juz ja Ci mówię Kochana :)

KOLOREK BLOND NA MAKSA DAWAJ !! :brawo_2:  ale taka długosc jak jest teraz !! :brawo_2: