Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 90393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1920 dnia: 4 Lutego 2007, 15:43 »
Wiecie co, niezle sie wkurzyłam.....Jak wiecie mamy do naklejenia lustra w łazience. Jest ich sporo, bo 25 sztuk. M wczoraj nakleił pierwsze 5 żeby sprawdzić jak będą się trzymały itd. Dzis pojechał po kolejne (nie kupowaliśmy wszystkich od razu bo gdyby nie chciały sie trzymać to...) Wrócił i zabrał się do klejenia i okazało się że: jedno jest postrzępione, drugie o2mm za długie, trzecie za wysokie o 2mm, Normalnie klęska. Więc udało nam się nakleić tylko 2 a 3 pozostały bo może zamiast w poziome nakleimy je w pionie zeby nie było widać tych róznic. Normalnie ręcę opadają. Ok producent napisał że podane wymiary w rzeczywistości mają granice tolerancji no ale....Ah, musiałam sobie pogadać.

I jeszcze w sprawie mamusi - znacie taki tekst: wybierzcie sobie coś a my za to zapłacimy???? CHyba nie ma nic gorszego....

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1921 dnia: 4 Lutego 2007, 15:48 »
25 luster o kurde sporawo
jak już skończycie to zrób foteczkę bo ciekawa jestem jak wyszło
i trzymam kciuki żeby było ok

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1922 dnia: 4 Lutego 2007, 15:50 »
I jeszcze w sprawie mamusi - znacie taki tekst: wybierzcie sobie coś a my za to zapłacimy???? CHyba nie ma nic gorszego....

hehe.. oczywiście że znam

wybierz ta suknie to za nia zapłacimy ( do tej pory kasy nie widzę)..

jak pójdziesz na zwolnienie to my wam pomozemy ( ta.. pefnie..  "umiesz liczyc.. licz na siebie")

przykłady mozna mnozyc  :popija:

aga.. spokojnie..

jest cos takiego jak diamentowy nozyk do luster..  niech maciek dokąłdni odmierzy i odetnie nadmiar .. moze się uda zrobić idealny wymiar..  mam nadzieję,ze nie sa frezowane brzegami  :drapanie:

ja myslem żeby rzucic  na przedpokój takie esy-floresy  z  ikei.. zobacze ile kosztowałoby wycięcie  luster w szczecinei na zamówienie.. mam szklarza pod demoem.. kilka metrów od klatki.. mam pewnośc,ze wszystkie beda jednakowe..  :brawo_2:

nie denerwuj sie tylko.. szkoda ciebie i dzidzi.. ja tez szykuje się na cięzką przeprawę podczas remontu.. na szczęscie to pidu wszystko bedzie robił.. nie musze być uzależniona od osób trzecich..  :los:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1923 dnia: 4 Lutego 2007, 16:02 »
Rybko fajnie że udała wam się wizyta z połaozną. Takie indyidualne zajęcia napewno dużo wiecej wam dadzą niż grupowe, a cena za nie rzeczywiście nie jest wyurowana.

zastanawia mnie tylko jedno. Położna powiedziała Ci, że od 34 tyhonia możesz potencjalnie rodzić i że od tego momentu powinnaś mieć przygotowaną torbę do szpitala. Dlaczego? Dlaczego po 34 tygodniu, a nie po 37 ?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1924 dnia: 4 Lutego 2007, 16:21 »
Moniu - czyli rozumiesz....tyle że u mnie jest troche tak - wybierzcie sobie szafe do przedpokoju...wybraliśmy, podajcie cene - podaliśmy. ZA TANIA - bo jak taka tania to będize napewno do niczego.....Robiona na wymiar w Indeco - A NIE MA TAM U WAS INNEJ FIRMY??? BYLE NIE KOMANDOR BO cI TO WOGÓLE NIE POTRAFIĄ SZAF ROBIĆ. Szlag mnie trafia. Z CZEGO TA SZAFA??? Z PŁYTY??? A NIE MOGĄ Z MDF ZROBIĆ???? Normalnie ręcę opadają....

Gosiu i lekarz i położna twierdzą że u wieloródek poród przed terminem to norma. A że u mnie skraca się szyjka to mozę się okazać ze już w okolicy 34-35 tygodnia zaczne rodzić... I to nie będzie nic zaskakującego. Ta polożna powiedziała że nie chce nas straszyć ale neistety tak często bywa....Więc lepiej się zabezpieczyć :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1925 dnia: 4 Lutego 2007, 21:47 »
Cytat: "rybkawiedenka"
położna twierdzą że u wieloródek poród przed terminem to norma

mi tez tak mówili...ze sa zazwyczaj "szybsze"... :brewki: czego i siobie na przyszłosc  i Tobie teraz zycze  :los:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1926 dnia: 4 Lutego 2007, 21:51 »
Oto działalność M:

Jak widać jeszcze troche tych puzli przed nami....

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1927 dnia: 4 Lutego 2007, 21:55 »
Oto działalność M:

Zapowiada się ciekawie.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1928 dnia: 4 Lutego 2007, 22:02 »
Cytat: "monia"

hehe.. oczywiście że znam
wybierz ta suknie to za nia zapłacimy ( do tej pory kasy nie widzę)..

Ja też "uwielbiam" takie teksty, np. do dziś kasy za fotelik Kuby nie zobaczylismy, ech...

A "puzzle" fajne :-)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1929 dnia: 4 Lutego 2007, 22:19 »
fajnie wygladaja te Puzzle, juz nie moge sie doczekać efektu końcowego.Ciekawy pomysł.a
A Ty kochana sie nie denerwuj, bo dzidzia wszystko w brzuszku czuje. A efekt i tek pewnie bedzie powalał wszystkich na kolana.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1930 dnia: 4 Lutego 2007, 22:35 »
Cytat: "merkunek"
Ja też "uwielbiam" takie teksty,
Tyle żę u nas to nie z kasą jest problem tylko z tym że im się wydaję ze skoro oni płacą to mogą też "tworzyć". A jak ja chce mieć szafe z dzwiami suwanymi a mojej mamie się to nie podoba to nie zapłacą. Ale od początku potwarzaja "zróbcie taką jaka wam się podoba...". Normalnie klęska.

Te lustra w łazience powinny do końca tygodnia powstać więc moze przed moim wyjazdem zobaczymy wszyscy efekt końcowy :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1931 dnia: 5 Lutego 2007, 08:18 »
no, no do tych luster to trzeba mieć cierpliwość  :los:

ale masz bosko że wyjeżdżasz w górki :D :D :D ohhh zazdraszczam Ci  :hahahaha:
ależ bym sobie gdzieś wyjechała  :mdleje:

a bedziesz mieć z nami kontakt? czy raczej całkiem odcięta od świata i cywilizacj (czytaj: forumek)  :skacza:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1932 dnia: 5 Lutego 2007, 08:32 »
Cytat: "Tajusia"
a bedziesz mieć z nami kontakt?
Kontkat będę miała tylko do soboty (bo w sobote wyjeżdzamy) albo do neidzieli jeżeli M zabierze laptopa ze sobą. Potem do piątku cisza....bo dopiero jak M przyjedzie nas odwiedzić na weekend to będę miała laptopa z netem.....Więc troszke was zaniedbam :( Ale moge pisać smsy co u mnie...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1933 dnia: 5 Lutego 2007, 08:34 »
Najważniejsze, żebyś odpoczęła, a nie przed monitorem ślęczała ;) Ja Ci mogę w smsach raportować co się dzieję na forum i czy np. Demka już się rozdwoiła ;)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1934 dnia: 5 Lutego 2007, 08:46 »
Ale moge pisać smsy co u mnie...

NO KONIECZNIE !!!!!!!
 :cry:  :cry:  :cry:

dzin bez rybki dniem straconym  :los:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1935 dnia: 5 Lutego 2007, 09:02 »
Cytat: "Martaxyz11"
dzin

dzin z tonikiem :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1936 dnia: 5 Lutego 2007, 09:55 »
Cytat: "ela"
dzin z tonikiem  

:terefere:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1937 dnia: 5 Lutego 2007, 10:14 »
oj to będziemy tęsknić za Rybkami :(
ale do sobotki jeszcze piszemy  :brawo_2:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1938 dnia: 5 Lutego 2007, 10:50 »
Ojej, jak miło :) Jeszcze się stęsknicie za mną :)

Beth - dziekuje za oferte, skorzystam napewno :)

Co do odpoczynku to nie wiem, ale będziemy dużo spacerować i może jak będize śnieg to Kasia troche pośmiga na nartkach. Zabieramy gry planszowe, książki i ja nauke bo wracam prosto na 2 egzaminy..... bleh.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1939 dnia: 5 Lutego 2007, 12:00 »
Wypoczywaj jak najwięcej rybko w tych górach :D :D :D :D...a w innym klimacie (czyt.górskim) na pewno nauka szybko wejdzie Ci do główki :D :D :D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1940 dnia: 5 Lutego 2007, 12:04 »
Cytat: "Lea"
nauka szybko wejdzie Ci do główki
szczerze to na to właśnie licze....
Fajnie żę Kasia będzie tam miała towarzystwo bo jedziemy do takiego domu gdzie przyjeżdząją tylko rodzice z dziećmi więc zawsze jest głośno i wesoło co w przypadku brzydkiej pogody czy wieczorów daje szanse na zorganizowane zajęcia....przez dzieci oczywiście. Po drugie w pokojach nie ma telewizorów - co nie rozprasza uczących się a śniadanie dostaje się do łózka i możńa zjeść o której się chce :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1941 dnia: 5 Lutego 2007, 12:35 »
czy wieczorów daje szanse na zorganizowane zajęcia....przez dzieci oczywiście. Po drugie w pokojach nie ma telewizorów - co nie rozprasza uczących się a śniadanie dostaje się do łózka i możńa zjeść o której się chce  

zapowiada sie super wypoczynke - Kasia to pewnie piszczy z zachwytu co ?:)

tylko z ta nuką Ci nie zazdroszcze....
chociaz "psychologia" to był jeden z niewielu przedmiotów na któe chodziła z przyjemnoscia...i egzamin na 5 napisany w rekordowym tempie 35 minut :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1942 dnia: 5 Lutego 2007, 12:46 »
Rybko, Twój temacik jak zwykle rozrasta się w niesmowitym tempie, także po weekendzie miałąm spooooro nadrabiania :D Ale jestem juz na bieżąco :D

jejku jka masz fajnie, że wypoczniesz sobie w tych górach...fajna sprawa :D No i oczywiście gratuluję 7 miesiąca...to już coraz bliżej :skacza:  :skacza:  :skacza:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1943 dnia: 5 Lutego 2007, 12:58 »
Kasia to pewnie piszczy z zachwytu co ?:)
Cieszy sie, to prawda.
chociaz "psychologia"
Marta egzaminy mam z Organiacji i Produkcji tv i filmowej.....

Cytat: "demka"
Twój temacik jak zwykle rozrasta się w niesmowitym tempie,
Właśnie zaobserwowałą ten fakt. Fajnie :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1944 dnia: 5 Lutego 2007, 13:21 »
no to rybko ucz sie pilnie ale tez wypoczywaj bo to dla ciebie teraz najwazniejesze
a powiedz jak  sie czujesz?
wymysliłas juz coś na ta anemie?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1945 dnia: 5 Lutego 2007, 13:25 »
Cytat: "jagodka24"
powiedz jak  sie czujesz?
wymysliłas juz coś na ta anemie?

Czuje się średnio, nie moge spać, zn śpie ale kręce się, budze 100 razy itd. A to powoduje ze chodze w średnim nastroju przez większość dnia....
Co do anemii to postanowiłam się nie martwić i robić to co do tej pory plus zapytać w aptece o jakiś inny lek z zelazem, możę lepiej przyswajalnyem. Acha, i wcinam rodzynki i suszone morele - skoro takie zdrowe :)

Jedziemy zaraz z M w sprawie szafy i dokupić lustra do naszej układanki. Potem jest zebranie u Kasi w szkole...ciekawe jakie istotne tematy będą poruszane.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1946 dnia: 5 Lutego 2007, 13:29 »
Jedziemy zaraz z M w sprawie szafy i dokupić lustra do naszej układanki

to może ja się na tym skupię - w Castoramie można towar wymieniać, jak coś nie pasuje, wiem bo przerabiałam to przez ostatnie pół roku - nie robią żadnych problemów tylko trzeba mieć paragon albo f-rę ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1947 dnia: 5 Lutego 2007, 13:36 »
Aga, zazdraszczam Ci tego wyjazdu, na pewno będzie cudnie i odpoczniecie sobie :-) Szkoda tylko, że Cię nie będzie...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1948 dnia: 5 Lutego 2007, 17:04 »
Cytat: "Maja"
w Castoramie można towar wymieniać,
Też to przetrenowałam, w końcu remont trwał ponad pół roku :( Ale z lustrami jest większy problem...nie kupiliśmy zadnego bo każde ma inny wymiar! Różnią się np o 2-3mm w szerokości albo wysokości! M chce dokładnie pomierzyc te które juz są naklejone i wtedy pojedzie dopasować coś z tego co z Castoramie mają. Te różnice do dla nas kłopot bo lustra muszą się schodzić z fugami od kafli.....

Asiu ja też się ciesze na ten wyjazd ale chciałąbym taką pogodę jak była dziś....Słoneczko idelane na spacerki, nie za zimno....bajecznie!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1949 dnia: 5 Lutego 2007, 18:21 »
Asiu ja też się ciesze na ten wyjazd ale chciałąbym taką pogodę jak była dziś....Słoneczko idelane na spacerki, nie za zimno....bajecznie!

w takim razie tego Wam zyczymy... słońca, sniegu ii niezbyt dużej ilości mrozu... jejku ale macie fajnie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: