Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martikapa
  • forumowicz
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #720 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:25 »
Witam jestem i ja:)
Obrączki fajne tylko ile one kosztują :o ale tak to przecież na całe życie.

Widzę, że sama nie jestem z pisaniem pracy licencjackiej:) tylko, że ja już muszę badania rozpocząć:( i mam nadzieję, że obronimy się w pierwszym terminie, przed ślubem:)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #721 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:36 »

Witam u siebie:D

...chciałabym w pierwszym terminie, ale kto wie jak to wszystko wyjdzie:D...

Za to wiem, że wieczór panieński będzie 30 czerwca...:D i już mi wesoło na samą myśl:D

Te z Apartu obrączki są drogie, my szukamy coś podobnego:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #722 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:41 »
tam gdzie ja robilam jest taki wzor ale nei wiem za ile ;p

Offline martikapa
  • forumowicz
« Odpowiedź #723 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:42 »
wieczór panieński  :skacza:
Będzie się działo u każdej z nas:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #724 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:43 »
mnie tez swiadkowa wczoraj pytala czy 2 tyg przed slubem to dobry pomysl? dla mnei najlepszy ehhe juz sie bioje ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #725 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:47 »
hehe no u mnie tydzień przed ślubem, bo wcześniej mam jeszcze zajęcia w szkole;)
Za to tydzień wcześniej to tez dobry czas, bo można się doprowadzić do ładu po szaleństwach:P
Niestety cera dostaje strasznie w kość po alkoholowych imprezkach:D, najlepiej to widać na drugi dzień:P

Ja wiem, że jedna część wieczoru będzie u mnie w domu - motyw hawajski:D i będę robić poncz hehe, a druga część gdzieś na mieście ale to niespodzianka:D od mojej świadkowej, więc wiem że będzie supeeer :skacza:
[/url]  [/url]

Offline martikapa
  • forumowicz
« Odpowiedź #726 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:52 »
Kurcze fanie macie:) wyjśc gdzieś możecie sie pobawić, wszędzie pełno klubów, a u mnie? Jeden i to taki, że szkoda gadać, kiedyś tam się było stałym bywalcem ale te czasy już minęły:(
U mnie chyba będzie 3 tygodnie wcześniej:(

Tydzień czasu wcześniej to najlepiej:)
Juz takie plany macie do do wieczoru.... kurczę muszę się wziąć za siebie:)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #727 dnia: 26 Stycznia 2012, 14:02 »
Nie ważne gdzie, ważne z kim!!:D

Ostatnio spodobał mi się ten bukiet, ze względu na to że uwielbiam fioletowy kolor:D

do mojej sukni:)

[/url]  [/url]

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #728 dnia: 26 Stycznia 2012, 14:08 »
Bukiet zacny :) Do sukni moim zdaniem pasuje :)

Fiolet to ciekawy kolor też do dekoracji sali :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #729 dnia: 26 Stycznia 2012, 14:15 »
do dekoracji sali już odpada, bo ściany są w kolorze bordo:/. Dekoracja sali i stołów będzie w odcieniach bieli i złota:)
Mój PM powiedział ostatnio, że założy krawat fioletowy:D, będzie mu ładnie w takim intensywnym odcieniu;), ale wtedy butonierka w barwach tych jaśniejszych róż... Najpierw miałam wizję różowego bukietu, różowy krawat też by założył...;). Jednak ten fiolet mnie zauroczył:).
Kolor włosów tez będzie taki jak na zdjęciu, bo przyciemnię do ślubu o 1-2 tony to co mam teraz:) - jakoś najlepiej się czuję w ciemnych;)

[/url]  [/url]

Offline martikapa
  • forumowicz
« Odpowiedź #730 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:02 »
bukiet świetny, wydaje mi się że do sukienki w sam raz, i jeszcze Twój jak założy krawat fioletowy.... hmmm

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #731 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:14 »
Już sobie go wydrukowałam:D, jutro w drodze na uczelnie zahaczę chyba o upatrzone kwiaciarnie i zapytam o cenę;)
Do kompletu chciałabym też bukiecik mini dla świadkowej:).

[/url]  [/url]

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #732 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:24 »

Do kompletu chciałabym też bukiecik mini dla świadkowej:).

Super pomysł! Ja teraz żałuję (ale tylko troszkę ;) ) że nie wzięłam dla mojej sis-świadkowej bukieciku...

To będzie naprawdę miły gest :)

Offline martikapa
  • forumowicz
« Odpowiedź #733 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:24 »
Czy ta miniaturka z Twojego profilu to są figurki na Wasz tort ślubny? Fioletowy bukiet, fioletowy krawat :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #734 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:28 »
Nieeee:). Ale od początku podobała mi się tak kompozycja:D dlatego taki obrazek:P
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:40 »
bukiecik sliczny :) na tle sukni bedzie swietnie wygladal :)
obraczki tez super, fajnie ze nie sa takie zwykle, ale nie dla mnie, jakos zolte zloto mnie nie przekonuje :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #736 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:44 »
Anio0lku, ja żółtego złota nie lubiłam nigdy:P, jedyna złota rzecz jaką noszę (i mam) to mój pierścionek zaręczynowy:D, spodobał mi się do tego stopnia, że obrączki też z żółtego złota będą. Zresztą PM nie chce z białego złota, a ja nie będę go na siłę namawiać:)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #737 dnia: 26 Stycznia 2012, 15:55 »
bukiecik naprawdę ładny :)
no i widzę,że plany na panieński wieczór też już są ;D

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #738 dnia: 26 Stycznia 2012, 17:11 »

Pisałam wcześniej, że zamówiłam wzory naklejek na wódkę weselną. Naklejki niby całkiem spoko:), ale te klasyczne na krupnik z wierszykiem i datą ślubu... Jednak zastanawiam się, czy aby nie zostać przy pierwszym pomyśle i robić zawieszki samemu, trochę wycinania będzie...ale koszta mniejsze:/. Tutaj za naklejki na naszą wódkę (obecnie 192 butelki) trzeba będzie policzyć 192zł (+ dodatkowo koszt wysyłki).
Jakbym zdecydowała się sama te zawieszki robić, to papier na zawieszki, winietki, wkładki do zaproszeń wyniesie mnie ok.40-50zł.... ozdoby mam, bo zamawiałam wcześniej. Zrobię chyba dziś nową próbkę:P na ten nasz krupnik i obadam jak wygląda z zawieszką;).
Wzory dla zawieszek, winietek i wkładek, bo planowałam już wcześniej robić je sama:).
No cóż trzeba jakoś schodzić z kosztów, bo jest tego sporo.... a jak pisałam wcześniej za wesele płacimy sami...

Doszły mnie słuchy, że rodzina która się dawno na Nas wypięła dopytuje o termin naszego ślubu. Nawet mi się nie śni ich dopraszać... Z mojej strony jest 24-26 osób zaproszonych i nie mam zamiaru kombinować miejsc dla ciotek, które ostatni raz interesowały się mną w 2 klasie Sp hehe. Jestem zołza, ale selekcja być musi:D. PM ma 76 osób na liście, ale powiem Wam, że wszystkie te osoby znam osobiście i są to (z maleńkimi wyjątkami) fajni ludzie. Zresztą u nich rodzina utrzymuje kontakty (telefony na święta, kartki) i to jest miłe, bo czuje się tą więź i wtedy warto chcieć świętować z takimi osobami ten ważny dla nas dzień:)

co do rodziny - to tez cos takiego mialam. Zaprosilam chrzestna (bo wypada choc kontakt od komunii zaden) ale nie zaprosilam zadnego z jej doroslych juz dawno dzieci.. i od razu na nk widzialam  ze sporo z nich oblukalo moj profil  ::) jakby mieli nadzieje ze sobie o nich przypomne.. niedoczekanie.. Co do gosci to zaprosilam podobna liczbe ossob (ok 30) i sa to (nieliczac chrzestnej :P) wszyscy, ktorych moj PM zdazyl poznac i widziec nieraz, bo sa to ludzie, z ktorymi po prostu mam kontakt. A reszta (a naprawde duza mam rodzine) mnie nie interesuje i juz. (troche to ostro zabrzmialo, no ale taka prawda, dlaczego ktos, kogo nie widzialam od X lat, kto mnie praktycznie nie zna ma byc gosciem na moim slubie?)

a propo zawieszek.. a nie myslalas moze zeby zrobic mniej zawieszek i przy zmianie butelki po prostu przewieszac je z pustej na pelna?
widzialam takie cos u kolezanki ostatnio na weselu i powiem szczerze ze nikt nie zauwazyl roznicy. obsluga wymieniala butelki i wszystko wygladalo caly czas 'strojnie' :) a koszt byl  na pewno o niebo mniejszy.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #739 dnia: 26 Stycznia 2012, 22:51 »
podoba mi sie bukiet ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #740 dnia: 26 Stycznia 2012, 23:36 »
Kurcze...ja nic nie wiem co się u Ciebie dzieje! :D
Wybacz... ;) :p

Nadrabiam chociaż część,bo całości nie dam rady :p

Obrączki śliczne! :)
Z resztą...mi się wszystkie podobają! :D

Jeżeli chodzi o bukiet...to ja taki miałam! :D
Znaczy...wzorowałam się nim! :D
Ale w sumie...jak doszło co do czego to troszkę inny wyszedł :p

Ale kolorystykę fioletowo-białą zachowałam :p
W ogóle...u mnie wszystko fioletowe było ! :D

Suknia przepiękna :)

Powiem szczerze...jak ja żałuję,że jest już po ! :(

Powodzenia w dalszych przygotowaniach! :D

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #741 dnia: 27 Stycznia 2012, 22:44 »
wszystkie wzory obrączek fajne :) ale jutro będziecie mierzyć, to zobaczysz, które na paluszkach najlepiej wyglądają ;)
bukiet-tak jak dziewczyny mówią będzie ładnie komponował się z suknią :) w ogóle podobają mi się właśnie taka fioletowa tonacja :) u mnie ona chyba jednak nie przejdzie, bo mój pm chce wszystko kolorowe ::) 

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #742 dnia: 29 Stycznia 2012, 10:10 »
Jestem:D, wczoraj oczywiście nie wyszło tak jak chcieliśmy...ale garnitur mamy upatrzony:D i obrączki też:).
Zabrakło nam czasu, aby jechać gdzieś na dalsze poszukiwania, jednak chcemy zamówić obrączki u złotnika M.Nawrockiego na Krzywoustego;), jakoś mi najbardziej przypadł do gustu na targach i wczoraj jak byliśmy w pracowni, to znowu pozytywne wrażenia:). Pomierzyliśmy kolejny raz obrączki, te co wpadły nam w oko i.... pokazał nam wzór, który jest naszym faworytem:D. Wkleję link do podobnych (jak nie takich samych;) ). Nie pamiętam tylko czy te co mierzyliśmy też miały dwa rowki na zewnątrz czy pasek z polerowanego złota. Nie ważne:D, i takie i takie są cudne:D.
Złoto jest matowane, ale jest to metoda "szczotkowania" jak dobrze pamiętam i jest to metoda b.trwała:D, nie zejdzie jak zwykłe satynowanie. Dlatego po namysłach - wcześniej nie chcieliśmy łączenia z matem - doszliśmy do wniosku, że to będą te obrączki:)
Tu przykładowy link : http://www.taxor.pl/lazur-obraczki.php?ido=35&kol=3
na żywo obrączki są cudne:) i cena nie jest wysoka, bo do końca lutego mają promocję jakąś (za parę ok. 1600- 1700zł) :D

Tutaj link do filmiku, znalezionego na YT:D....wesele z naszej sali :D
u nas zespół będzie stał w innym punkcie, bo chcemy jak najwięcej zyskać miejsc przy stołach:)

[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 29 Stycznia 2012, 10:30 »
obraczki sliczne...naprawde...w moje gusta idealnie sie wpasowuja :) :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #744 dnia: 29 Stycznia 2012, 10:31 »
a ten garniak gdzie upatrzony? i jaki ? ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #745 dnia: 29 Stycznia 2012, 10:41 »
garnitur klasyczny, czarny (ale to nie taka głęboka czerń i nie grafit:P). Upatrzony w nowym Turzynie... na prawdę zadziwiła mnie jakość do proponowanej ceny. Garnitury śliczne. Mój PM powiedział, że chce kolorowy (nie biały) krawat i jak mu pokazałam takie ostre fiolety to nie miał nic przeciwko;), to fajnie hehe. Garnitur idealny, babeczka dobrała jakieś spodnie z innego rozmiaru niż te w gajerku:P i na prawdę było super:).
Mój PM nie jest taki jak ja:D, on przemyśli wszystko, zastanowi się i dopiero kupi, bo ja to bym już wczoraj brała ten garniak i zamawiała obrączki:D. Myślę, że na dniach te obrączki zamówimy:P, bo palce przez te 5 miesięcy nam się nie zmienią;). Zresztą złotnik powiedział, że do 5 rozmiarów w jedną i drugą stronę rozmiar zmienia:D, do tego dożywotni "serwis" hehe - tak to nazwę;), chodzi o polerowanie, czy czyszczenie obrączek:). Grawer jest w cenie:).
Obrączki na palcu prezentują się ślicznie, zarówno moim jak i PM:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #746 dnia: 29 Stycznia 2012, 10:51 »
a Twój PM to raczej ze szczuplych czy nieszczuplych czy moze calkiem normalny? pytam, bo mój potrzebuje gajer w wersji super mega slim ;D ;D ;D byly w tym salonie takie opcje? :D

obaczki tez bym chciala juz miec, ale  moj wlasnie twierdzi ze jeszcze przeciez mu sie palec moze zmienic o milion rozmiarow   :los: rabat do aparta z targow jest jakos do marca konca chyba, wiec wtedy dopiero moj Pan zezwala na kupno ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #747 dnia: 29 Stycznia 2012, 11:10 »
hehe mężczyźni:P, mnie szczerze apart na kolana nie powalił kolekcją...Tylko te nr 237, ale cena ponad 3tyś... Wczoraj jeszcze byliśmy w aparcie i w sumie nic więcej nam w oko nie wpadło:/.

Co do gajerów, tam jest sporo sklepów z garniturami:) i w większości mieli różniaste rozmiary i nawet jakieś właśnie garnitury slim.... tylko nie wiem, czy te nie miały krótszej marynarki;). Trzeba się wybrać na poszukiwania po prostu:D. Mój jest wysoki (188cm) i raczej szczupły;), tzn widać efekty moich obiadków;), ale to można szybko zgubić:), jednak mi to nie przeszkadza:) i nie mam zamiaru go katować żeby zrzucił ten mały brzuszek:P.

Mieliśmy jechać do Sunset S., ale poprosiłam aby tam najpierw zobaczyć . Co prawda z góry powiedziałam, że nie namawiam na jakieś tanie garnitury, bo ja na sukni nie żałowałam za bardzo....ale zobaczyć i porównać. PM był w szoku, bo zwykle garnitury z Sunset S. kupowaliśmy, a tu taka przebitka i większość z tych garniturów to nasze, polskie firmy szyją:).
Akurat ten materiał fajny, bo taki lekki i widać że się nie gniecie, też nie obłazi:D także będę go nakręcać;), bo sam stwierdził że za taką cenę to można kupić i dwa :D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 29 Stycznia 2012, 11:28 »
bardzo ladne obraczki ;]
co do gajerka... ja tez kupilam poslkiej firmy i jestesmy mega zadowoleni...
ma fajne szycie ;p ogolnie moj pm juz ubrany calkiem ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #749 dnia: 29 Stycznia 2012, 13:21 »
Acha, w piątek byliśmy w Jachtowej...ale pani E. się rozchorowała:( i jej nie zastaliśmy. Co prawda bardzo miły pan określił nam co i jak z miejscami, ale pozostałe rzeczy do obgadania są z panią E., pojedziemy w przyszłym tygodniu:). Ale wiecie co, zapamiętałam salę trochę inaczej i jak weszliśmy to mi się od razu micha uśmiechnęła hehe:D, zapamiętałam salę jako mniejszą, a ona jest spora:D i w ogóle jakoś tak mi się miło zrobiło;). Widziałam przed wejściem (w holu) taki stojak, gdzie sa zamieszczone fotki i różne informacje...Podpytam, czy można ten stojak wykorzystać:D. Bo mam zamiar zrobić taki duuuuuży plan rozsadzenia gości, żeby sobie każdy popatrzył jak są rozsadzeni - będą wiedzieli gdzie szukać swoich winietek;). Plan zrobię na ozdobnym kartonie, gdzie będzie rozkład stołów...a imiona i nazwiska gości będę wycinała na innym kartonie, w formie pasków (dość duża czcionka) - jak mi się goście w ostatniej chwili wykruszą, to nie będę musiała się bawić od nowa;). Po prostu plan wykończę w czwartek przed ślubem, a w piątek pojedzie na sale:P. Jak mi się ktoś w piątek wykruszy to już trudno;).

Tak na marginesie, nie ma dnia abym nie oglądała swojej sukni ślubnej na zdjęciach z salonu:D, uwielbiam ją:D

Myślę teraz nad kolorem sukienki na poprawiny, bo PM dostanie krawat w takim samym kolorze:P. Jak się zadeklarował, że nie ma problemu i może ubrać każdy kolor (nawet róż) to zamierzam skorzystać:D.

Mam w domu takie złote sandałki, odkryte na średnim obcasie, ozdabiane świecidełkami...pamiętam że tańcowałam w nich na weselu u kogoś (a później trafiły do pawlacza). Myślę, że wykorzystam je na poprawiny:D...a co, zawsze to kasa w kieszeni;) i do tych butków będę poszukiwać sukienki...myślałam o takim malinowym różu, bo jest mi dobrze w intensywnych kolorach:D. Może skocze w tygodniu na miasto, bo teraz wyprzedaże po sylwestrze i studniówkach:D.
W ogóle to mam butów pełno, tzn część oddałam Mamie, bo kiedyś kupowałam namiętnie:D....ale jak schudłam to i noga mi zmalała - co jest dla mnie mega dziwne hehe- i jak nosiłam i kupowałam r.40 to teraz butki 39, a czasami 38 (pewnie to takie 38,5). Mówię Wam, serce bolało bo tyle super butków w rozmiarze 40:D, ale moja Mama się ucieszyła hehe

emm-a ja to chyba zgapię od Ciebie butku ślubne:P, bo najbardziej mi się ten fason i wzór podoba:D, ale z białej skóry naturalnej i obcas 6cm (bo w takim miałam braną miarę na moją suknie). Jeszcze mówisz, że są wygodne...., a też masz wysokie podbicie i szczupłą stopę...:D.
Myślę, że będę tak samo zadowolona:D. Zamówię swoje we wtorek:D
[/url]  [/url]