Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #390 dnia: 10 Września 2011, 19:12 »
wiecie co, patrzę sobie na moje suwaczki i uświadomiłam sobie, że jak coś idzie nie po mojej myśli to wyglądam jak ta "bridezilla" hehe.
Pewnie mój PM ma takie samo zdanie:D. Wczoraj już się przeistaczałam w Bridezille, jak PM powiedział żeby rodziców posadzić nie przy głównym stole, a gdzieś dalej, żeby nas widzieli. Ja na to oczywiście od razu wyskoczyłam: "absolutnie!":P, główny stół to 12 osób, jako że świadków chyba będziemy mieli parę (przyjaciele) to wychodzi idealnie:D rodzice (4osoby)+świadek+PM= 6 osób z jednej strony, a z drugiej (nasze rodzeństwo z partnerami)+świadkowa+Ja:D i on mi chce zaburzać taka harmonię? No way!:D
Jednak taka straszna nie jestem, chociaż wczoraj w kościele gadałam jak najęta, pewnie sobie ksiądz pomyślał że przyciągnęłam faceta do kościoła tak szybko ustalić datę żeby mi nie zwiał  :hopsa:hehe

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 10 Września 2011, 19:22 »
nusiak no co Ty!!!! :-) :skacza: :skacza: :skacza:

po prostu jestes nakręcona, jak chyba większosc z nas :-)

co do usadzeń to ja wlasnie nie wiem, bo my bedziemy mieli okrągle stoly dla gosci, natomiat my będziemy siedzieli przy takim łączniku jakby miedzy dwoma okrąglymi stolami  - chyba usiądziemy tam tylko ze swiadkami i ich partnerami. Albo usiądziemy tez przy okrąglym, tylko wtedy będziemy my + swiadkowie z partnerami + rodzice + rodzenstwo z partnerami = 18 osob!!!! za ciasno bedzie , zatem pozostaniemy przy lączniku chyba, tak to bedzie wyglądac

http://www.kubus.szczecin.pl/index.php?go=7&id_gal=20
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 10 Września 2011, 19:24 »
kurcze, cala galeria sie wkleila, jak bys miala ochote, to rzuc okiem na te fotki, to zobaczysz jak to wygląda, oczywiscie wybierzemy biale obrusy, nie bordowe...i w ogole bordowe dodatki raczej odpadają, ja nie przepadam...wolę delikatniejsze kolory
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #393 dnia: 10 Września 2011, 19:30 »
fajnie wyglądają te okrągłe stoły:), ja na początku tez Kubusia brałam pod uwagę, ale później szukaliśmy właśnie lokalu z pokojami na miejscu.
U nas może być tak (czarny scenariusz), że kilka osób trzeba będzie ulokować dalej od sali, ale to w przypadku jak wszyscy przyjezdni zgłoszą swoją obecność:). Bo w Jachtowej zapewniamy pokoje także zespołowi. Po pierwsze będą na poprawiny, a po drugie to nasi znajomi:D
Z drugiej strony nie chcemy nikomu rodziny zwalać na głowę, bo pamiętam jaki był młyn jak siostra PM brała ślub i było nas w pewnym momencie za dużo:D. Jednak to tylko nasze zdanie na ten temat:). Tak samo jak wspomniałam u nas nie będziemy nocować nikogo, mimo że kilka osób by spokojnie się przekimało:). Chcę aby nasze mieszkanie było świątynią spokoju w dniu ślubu i mamy zamiar się na spokojnie szykować, a nie na wariata latać koło gości:)

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 10 Września 2011, 19:45 »
to oczywiste że nikt Wam sie kręcić pod nogami nie może w TYM dniu :-) ale jak to będzie? Twoj narzeczony będzie widzial jak się ubierasz w suknię? jak to planujecie?

u nas 75% gosci trzeba przenocowac. Ok. 30 osob moze spac w hotelu asystenckim przy Kubusiu, gdyby to byly wakacje, to wszyscy mogliby tam spac, ale w kwietniu nie bedzie miejsc, resztę gosci chce zakwaterowac albo w hotelu Gryf - mają przystępne ceny i przy większej grupie mozna negocjowac, albo w takim schronisku CUMA, warunki naprawdę niezłe i z tego,co sie orientuję, dużo par tam swoich gosci weselnych umieszcza, zwlaszcza że ceny niskie, a pokoje 4-os. z lazienkami
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #395 dnia: 10 Września 2011, 19:50 »
Mamy dwa pokoje rozkładowe:P, więc będzie dobrze ;). Zresztą mój PM powiedział, że on nie jest dziecko i nie będzie latał żeby tylko zobaczyć suknię:).
Uciekam z forum, bo kończę pracę:P - w końcu, bo jak na sobotę to katorga;), dobrze że sporadycznie mam te soboty pracujące:D
Do jutra!:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 10 Września 2011, 20:03 »
do jutra :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #397 dnia: 11 Września 2011, 09:44 »
my się ubieraliśmy razem, tzn. PM w jednym pokoju ze świadkiem, a ja ze świadkową w drugim :P

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #398 dnia: 11 Września 2011, 11:33 »
no właśnie:), a ile może być śmiechu przy przemycaniu Panny Młodej do łazienki przez świadkową, aby PM nie widział hehe.
To taki żart;)

Odświeżę swoją listę rzeczy, które już są załatwione:P
- sala "Jachtowa"
- nocleg dla gości (dla 63 osób) "Jachtowa"
- kamerzysta
- fotograf (reportaż + plener)
- zespół (wesele + poprawiny)
- ustalony termin i data w kościele
- ukończone nauki przedmałżeńskie:)
- zakupione zaproszenia dla gości
- wybrana suknia ślubna (w listopadzie wpłacam zaliczkę;) )
- zakupiona biżuteria

Ja dalej jestem pociągająca (nosem oczywiście;) ), straszny katar się mnie uczepił i nie chce odpuścić...:/
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 11 Września 2011, 11:46 »
masz już bardzo diżo zalatwionych spraw wedlug mnie :-) tylko pozazdroscic i brac przyklad :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #400 dnia: 11 Września 2011, 12:47 »
wkelj zdjecie zaproszen jakie wybralas, bo nie kojarze ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #401 dnia: 11 Września 2011, 12:50 »
ja miałam te śmieszne:D "Wezwanie" ;) jak znajdę to wkleję:)
[/url]  [/url]

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #402 dnia: 11 Września 2011, 12:55 »
W tym roku od znajomych takie dostaliśmy naprawdę fajny pomysł:)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #403 dnia: 11 Września 2011, 12:59 »
Nie mam zdjęć przy sobie:/, w domku poszukam:)
Tylko do zaproszeń dokupiłam czerwone, perłowe koperty:D, jako że wezwanie, to niech ma kolor priorytetowy:D
[/url]  [/url]

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #404 dnia: 11 Września 2011, 13:01 »
Zaproszenia już chyba kiedyś wklejałaś? Bo coś mi się wydaję, że widziałam u Ciebie :) :) :)

No i faktycznie masz już trochę tych rzeczy załatwionych :) :) Szczerze powiem, że więcej ode mnie :) :) :)
Gabriela
Zofia

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #405 dnia: 11 Września 2011, 13:03 »
tak, wklejałam:D

Jak się Natysa czujesz?:) leki działają?:)
[/url]  [/url]

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #406 dnia: 11 Września 2011, 13:24 »
Działają działają :-* :-*
Tylko katar zatokowy jeszcze męczy :) :)
Przeżyjemy to ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #407 dnia: 11 Września 2011, 14:06 »
ok juz kojarze ;) poprostu tyle tych watkow czytam ze czasami mi sie wszystko wali ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #408 dnia: 12 Września 2011, 08:48 »
niusiak jak tak nawiązujesz do programów typu "bridezilla" to mi na myśl przychodzi program na TLC "Nie mówcie pannie młodej" gdzie to PM sam organizuje całe wesele i ślub łącznie z lokalem menu i suknią panny młodej :P uwielbiam ten program poprostu ale też w głowie mi się nie mieści bym mogła się na coś takiego zdecydowac :D i żeby całe te przygotowania miały mnie ominąć :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 12 Września 2011, 12:03 »
buus ja sobie nie wyobrazam aby karol sam zorganizowal ten dzien ;] jak on zareczyn nie ogarnnia hihihihi ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #410 dnia: 12 Września 2011, 13:30 »
ojjj sylwusia ty to wesolutka jesteś hehehee  :hahaha: :hahaha: :hahaha: przepraszam ale rozbawiłas mnie ;) wiemy że to żarty ale super ci to stwierdzenie wyszło :D ale tak serio to ja bym zwariowała o niczym nie wiedząć i nie mając na nic wpływu  :bredzisz: a poza tym te wszytskie przygotowania to zarazem niezapomniane chwile do wspominania na przyszłość  :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 12 Września 2011, 15:38 »
Hhmmmm... a ja mysle,że P., choc sie udzielac w organizacji slubu nie chce, to gdyby musial sam wszystko zorganizowac,to jednak by dal radę i wyszloby to calkiem nieźle :-) ale ja też chcę organizować nasze wesele!!! :skacza:
Ja lubię takie programy "Drogi ślub - tani ślub" i "A wlasciwie czyj to slub" i "4 wesela" - albo jakos tak. Nie wiem na jakich kanalach sa i kiedy, ale jakos popoludniu i jak trafiam na nie,to chetnie oglądam :-) szkoda że nie mam wedding tv ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 12 Września 2011, 16:04 »
hehehe emm-a ja mam wedding tv i to jets nuuuuudny program ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 13 Września 2011, 08:27 »
hej dziewczyny dawno mnie tu nie bylo :) nie mialam chwili zeby wpasc na forum - opalalam sie na plazy w niedziele taka ladna pogoda byla :)
ja kiedys widzialam program o tym ze siostry organizowaly wesela sobie nawzajem i wyszly pieknie :D
nusiak - duzo spraw masz juz pozalatwianych ale lepiej tak niz jakby wszystko mialo byc zalatwione na ostatnia chwile :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #414 dnia: 13 Września 2011, 10:57 »
jeden dzień mnie nie było, a nadrabiania mam że hej!;). Poniedziałki jestem w biurze i tam nie siedzę na internecie;), a w domu już kompika nie odpalałam. Zresztą pojechaliśmy wczoraj zamówić kanapy do nowego mieszkanka i jestem baaaardzo zadowolona:), a jaki piękny kolor obicia wybrał mój PM :D, normalnie fiolet, taki lekko intensywny;), będzie to jeden mocniejszy akcent w salonie:).
Dziś znów nawał pracy, aż nie wiem za co się zabrać;).
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #415 dnia: 13 Września 2011, 11:05 »
niusiak pracuj ładnie pracuj a później relax po pracy na forum  :D napisz jak księga gości? skończona już? bo pokazywałaś jak miałaś materiały i poczatek prac :) a jaki jest efekt końcowy? :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #416 dnia: 13 Września 2011, 11:10 »
tak jak pisałam, będę wszystkie prace ręczne (winietki, zawieszki, dokończenie księgi gości - wnętrze) robiła już po przeprowadzce:), bo teraz mam za dużo na głowie;). Księga ma zrobioną okładkę:), muszę pozmieniać kartki w środku i wydrukować ładnie napis na okładkę:), tyle że drukarka nam zdechła i zakup nowej też planujemy na listopad, żeby się nie bujać ze wszystkim na nowe mieszkanie, bo kartonów i tak będzie masa:P
[/url]  [/url]

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #417 dnia: 15 Września 2011, 13:45 »
Przeglądam dziś wątki odliczankowe i trafiłam do Ciebie :)
A jako że wspieram lokalne odliczanka to będę wdzięczna za przyjęcie mnie do Twojego :) :) :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 15 Września 2011, 16:45 »
nusiak, bylam dzis na zakupach i kupilam olej lniany - bo pamiętalam,że na cos jest dobry? na dlonie? moglabyś mi przypomniec?:-)
jeszcze o jakims mowilas, ale juz sobie przypomniec nie moglam...:-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #419 dnia: 18 Września 2011, 10:12 »
emm-a olej lniany jest dobry na wszystko;), tzn. jeśli chodzi o urodę to włosy, paznokcie, skóra:). Ma ogólnie dobre działanie na organizm, bo to są nienasycone kwasy tłuszczowe, dobre dla naszego serduszka;).

Nie mam ostatnio czasu nawet na forum, podczytuje tylko wątki w telefonie, aby być na bieżąco;). Do tego jestem ostatnio strasznie przemęczona wszyyyystkim, co się teraz dzieje:), mam nadzieje że szybko to przemęczenie minie, bo ledwo chodzę;).
Jutro dzień w biurze, więc znów mnie tu nie będzie;), w środę mamy do załatwienia ta poradnię;) i może uda mi się znaleźć czas, aby skoczyć do mojej parafii po zaświadczenie zezwalające na ślub w innym kościele:). Pewnie będą coś marudzić, bo moi rodzice nie są praktykujący i ogólnie z kościołem nie bardzo się lubią;). Jednak ja z nimi nie mieszkam i nie będę się przed księdzem tłumaczyć, dlaczego Oni nie przyjmują "po kolędzie".
Tzn ja wiem dlaczego, ale tego nie powiem księdzu, bo w życiu zaświadczenia nie dostanę:D.

(Kiedyś była taka sytuacja, jak ksiądz przyszedł po kolędzie, a u nas dość ciężkie czasy, małe dziecko - brat miał kilka lat...Ksiądz najpierw prawił morale, że się "dzieciaków narobi i później hołota rośnie"...:/ nie wiem o co mu chodziło (nas jest rodzeństwa 3), bo nie przyszedł do meliny tylko do normalnej rodziny....zresztą w żadnym wypadku tak się nie mówi do ludzi.... Później wychodząc otworzył w przedpokoju kopertę  :o i dał do zrozumienia, że jest za mało... Zniesmaczyliśmy się tą sytuacją bardzo. Moja Mama zdębiała i zrobiło jej się przykro, bo zostaliśmy potraktowani okropnie. Nastawienie do kościoła się zmieniło i nie dziw czemu...
Ja przekonałam się ponownie do kościoła jakieś 4,5 roku temu, jak poszłam z PM do Dominikanów:) i widzę, że można mieć normalne podejście.
Moi rodzice jednak mają już swoje wyrobione zdanie. Ja na siłę nie zamierzam ich przekonywać, bo każdy ma prawo do własnych wyborów:)
Ufff się rozpisałam;).
[/url]  [/url]