Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Portal
Strona główna forum
Szukaj
Zaloguj się
forum
ślub, ślub...
Moje odliczanie czyli final countdown
Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16
]
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
...
56
Do dołu
Autor
Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:) (Przeczytany 66486 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nusiak
maniak
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
«
Odpowiedź #450 dnia:
25 Września 2011, 14:01 »
smoczyca bo tak powinno być...
Mój problem opisałam wyżej, wg adresu zamieszkania należę do parafii gdzie chcemy wziąć ślub, byłoby super bo w tym wypadku oboje tam należymy, ale za miesiąc się przeprowadzamy w inny rejon, także podlegamy znów pod inną parafię:). Jak to się rozstrzygnie, czas pokaże:D
Możemy tez uśmiechnąć się do parafii PM, bo to mała miejscowość i inna mentalność (ksiądz nie będzie wertował adresów).
Jednak z tym czekamy, bo jak pójdziemy teraz to już wszyscy będą wiedzieć, że się PM żeni:D
mkarolinka
zrobię tak samo jak mi w nowej parafii zaśpiewają "co łaska, ale nie mniej niż..."
[/url]
[/url]
Buuuś
zapaleniec
«
Odpowiedź #451 dnia:
26 Września 2011, 10:19 »
a niby kościół to taka jedność a co parafia to inne zasady i... inny cennik
zamiast się cieszyć że młodzi chcą brać ślub to tylko na kasę część z nich patrzy...
dobrze że są jeszcze ci pozostali - ktorym chodzi naprawdę o duchową stronę życia
aniolek86
Chuck Norris
18.08.2012r.
«
Odpowiedź #452 dnia:
4 Października 2011, 23:20 »
Oj dawno mnie nie było na forum
ale mam nadzieję,że nadal mogę czytać wątek i być już na bieżąco
fajnie,że pani od poradni taka spoko i nie zanudzała was tylko na spacer kazała się wybrać
odliczanie, zapraszam
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=27934.0
Buuuś
zapaleniec
«
Odpowiedź #453 dnia:
6 Października 2011, 13:17 »
niusiak czyzby przeprowadzka cie porwała z forum? napisz co u ciebie
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #454 dnia:
20 Października 2011, 16:22 »
hej dziewczyny:), napiszę chociaż kilka słów, żebyście nie myślały że gdzieś zaginęłam;)
Przeprowadzka mnie dopiero pochłania:P, bo plany się lekko przesunęły w czasie, ale zwijamy manatki na nowe lokum za tydzień:).
Wczoraj do mnie to dotarło i wpadłam w lekką panikę, dziś załatwiłam firmę od przeprowadzek i mam już trochę rzeczy popakowanych, a w sobotę myślę znów coś dopakować;)
Jednak o ślubie myślę ostatnio mało, bo mam za dużo na głowie (praca i szkoła).
Mam nadzieję, że po wydatkach mieszkaniowych na ten ślub wystarczy:P, bo kurde tu wydatek, tam wydatek, opłaty, prowizje, notariusz...i licznik się cofa;).
Oglądałam jakiś czas temu suknie w Justynie na ul. Długosza, pani bardzo sympatyczna ale jakoś nie powaliło mnie na kolana (materiały), fakt że suknie lekkie bo najcięższa nawet 1kg nie ważyła, ale jak sobie porównałam materiał z La Mariette, cięższy ale taki lejący i "żywy" i ten lekki ale sztywnawy, to stwierdziłam że nie będę kombinować. Chyba że przyciśnie mnie finansowo i będę musiała alternatywy szukać;), ale na razie zostaje wpłacić zaliczkę, a na uzbieranie na resztę suknie mam czas do czerwca 2012:P (mówię o wypatrzonej Demetri:) )
Siedzę dziś w pracy jak za karę, a czas się ciągnie jak na złość...
pociesza mnie fakt, że zaplanowałam na jutro babski wypad z moją przyjaciółką na
będziemy drinkować
i tańcować:cancan: już dawno nigdzie nie byłam tak, żeby podensować na parkiecie, więc na samą myśl o jutrze micha mi się uśmiecha:D
Pewnie znów mnie trochę nie będzie, bo musimy przenieść umowę na internet na nowy adres, ale jak wrócę to już na nowo zaczynam przedślubną fazę:D...tym bardziej, że na suwaczku te dni jakoś dosłownie zasuwają:D
[/url]
[/url]
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #455 dnia:
20 Października 2011, 17:16 »
no to git nusiak bo jzu myslalam ze zniknelas ;] fajnei amcie z ta przeprowadzka eh... tez chce!
takze ogarnaij mieszkanko nowe ale jak tylko sie ogarniesz w tym temacie to wracaj do ans ;p
mkarolinka
Chuck Norris
«
Odpowiedź #456 dnia:
21 Października 2011, 19:17 »
Dni lecą bardzo szybko
A na suknie nazbierasz, jeszcze dużo czasu
Aneczq1987
Chuck Norris
«
Odpowiedź #457 dnia:
23 Października 2011, 20:03 »
A jak będzie coraz mniej to jak dni będą uciekać że Ci ich brakować będzie
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #458 dnia:
25 Października 2011, 12:54 »
na pewno tak będzie...
. Pewnie od styczna zapał wróci z większą mocą, bo teraz jak pisałam wcześniej przestawiłam się myślami na sprawy mieszkaniowe:).
Dziś siedzę w pracy i nie mogę usiedzieć, bo chciałabym widzieć co ekipa remontowa robi itp... ale mój PM jest na miejscu, więc powinnam być spokojna:). Ostatnio moje dni upływają na pakowaniu naszego 4-letniego dorobku z obecnego mieszkania;). Jesteśmy obstawieni kartonami;), na wierzchu zostały tylko rzeczy pilnej potrzeby oraz takie do przetrwania tych kilku dni;). Na szczęście załatwiłam firmę od przeprowadzek,więc nie będziemy tego sami targać ...ufff:D
Ja lubię być mózgiem każdego zadania:D, tak jak pisałam kiedyś wesele planuję w większości ja;). Tak samo z mieszkaniem, uwielbiam planować, projektować itp itd:D, także mam wiele frajdy w tym i przyszłym roku:P
[/url]
[/url]
emm-a
Chuck Norris
«
Odpowiedź #459 dnia:
25 Października 2011, 13:05 »
to ciesz się tym wszystkim nusiak
ja tez lubię planować, ale zauwazylam, że lepiej trochę tego zrzucić na P.
bo się przyzwyczai że ja wszystko robię
choć planowaniem wesela też w większości ja się zajmuję
Zauważylam jednak od niedawna, że też już się zaczął tym interesować
Moje Laleczki
Klara 2014r.
Dominika 2017r.
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #460 dnia:
25 Października 2011, 13:16 »
nusiak to faktycznie masz mega teraz na glowie ale das zrade ;]
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #461 dnia:
25 Października 2011, 13:22 »
ja to jeszcze ujdzie, ale jak mój PM patrzył na mnie kiedy pakowałam swoje ciuchy (4 kartony) to zbladł hehe, dobrze że pomyślałam o tej firmie od przeprowadzek...
.
Także już wiem, jak będzie wyglądał mój PM przed ślubem w chwilach stresu:D. Chociaż sam stwierdził, że cała sprawa z mieszkaniem przeraża go bardziej niż ślub w kwestiach organizacji itp itd:)
[/url]
[/url]
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #462 dnia:
25 Października 2011, 13:40 »
hehe niezle ;p no niestety z mieszkaniem wiarze sie tyle spraw ze szook ;[ ale pozniej juz .. sielanka
Buuuś
zapaleniec
«
Odpowiedź #463 dnia:
27 Października 2011, 12:13 »
niusiak super ze się odezwałas
no i co najazniejsze ze u ciebie wszystko jak najbardziej oki
z wyjatkiem tego braku czasu
3mam ciuki za przeprowadzkę bo to zawsze kupa roboty i szukania gdzie się co podziało
jak to się mówi że przeprowadzki to najgorszemu wrogowi sie nawet nie życzy
wiec 3mam ciuki by wszytsko łatwo gładko poszło - napewno tak bedzie bo forumki myslami są z tobą
_patka_
Chuck Norris
«
Odpowiedź #464 dnia:
28 Października 2011, 13:01 »
hej nusiaku
fajnie ze jestes zadowolona z takiego obrotu spraw czyli duzo organizowania planowania itd
pamietam jak my sie wprowadzalismy do swojego mieszkanka to byla jakas masakra dobrze ze duzo nie musielismy remontowac w nim ale i tak sprzatania i ukladania tego wszystkiego byla masa. pokazesz nam fotki swojego nowego mieszkanka jak juz bedzie w nim wszystko gotowe?
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #465 dnia:
3 Listopada 2011, 17:13 »
Już po przeprowadzce, mam dość:P... fakt że firma od przeprowadzek zabrała większość gratów, ale jak zaczęłam składać resztę rzeczy, które mieliśmy zabrać sami ostatniego dnia...to miałam chwile załamania hehe...ale jest git, na nowym mieszkaniu czuję się jakbyśmy mieszkali tam od dawna:). Nawet moi rodzice stwierdzili, że dobrą aurę czuć;).
Jak na razie czekamy na montaż zabudowy i dostawę zamówionych mebli, więc koczujemy na kartonach:D...ale kanapy przywieźli w poniedziałek
, więc dajemy radę;).
Zakręt niesamowity, dlatego moja księga gości poczeka jeszcze trochę na wykończenie;).
Wczoraj sobie myślałam, co można jeszcze załatwić z tych ślubnych spraw i jak na razie nie mam pojęcia:). Chyba tak porządnie ruszymy znów od lutego, kiedy wpłaci się drugą część zaliczki za salę...
Nauki zrobione, terminy zaklepane, usługodawcy umówieni, suknia wybrana, zaproszenia kupione....
Myślę, że w grudniu będę psychicznie odpoczywać od ostatnich wydarzeń, naładuję akumulatorki i jedziemy dalej;)
Mój brak czasu spowodowany jest też ostatnimi zmianami w pracy, chyba pisałam już wcześniej że mam takie "zajęcie dodatkowe"
, w tej samej firmie ale mam mniej wolnych dni niż kiedyś, a do tego dochodzą jeszcze studia i już w ogóle.....
, zaraz dojdzie pisanie pracy licencjackiej hehe.
Mimo wszystko obiecuję poprawę i częściej będę udzielała się na forum:), może nawet dam radę zerwać się na kolejne forumkowe spotkanko:D
[/url]
[/url]
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #466 dnia:
3 Listopada 2011, 21:41 »
nusiak co do spotkanka- super
co do mieszkanka ciesze sie razem z toba ze sie udalo wsyztsko
Buuuś
zapaleniec
«
Odpowiedź #467 dnia:
8 Listopada 2011, 09:34 »
gratuluję ze juz po przeprowadzce
teraz z górki juz pójdzie urządzanie waszego nowego gniazdka
i czekamy na twoje wpisy na forum
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #468 dnia:
15 Listopada 2011, 16:19 »
Muszę przyznać, że zdawałam sobie wcześniej sprawę że jesień będzie szalona, ale nie aż tak:D
Jestem wypompowana, mam wolne tylko soboty a każdą wolną chwilę poświęcamy na dopieszczenie mieszkanka;).
W sumie te soboty nie do końca, bo za tydzień kolejny zjazd w szkole:P, ale daje radę ... jakoś.
Ostatnio znów po woli zaczynam myśleć o przygotowaniach do ślubu, ale jeszcze nie tak intensywnie, bo nie mam kiedy:D
Rodzice PM uparli się, aby wódkę kupić jeszcze w tym roku, byłoby to dobre rozwiązanie, gdybyśmy mieli gdzie tą wódkę w Szczecinie przechować, bo inaczej wozić ją ponad 40km przed weselem to mi nie bardzo pasuje:/, tym bardziej że trochę tego będzie.
W grudniu zamówię papier na winietki i zawieszki, tzn najpierw próbki po kilka arkuszy żeby przetestować dostępne drukarki:)
Ogólnie to mam ogromną ochotę na wielkie zakupy, a nie mam kiedy! bo dziś np pracuje do 20:00 i już wszystko pozamykane, a jutro pracuje do 16:00 ale PM mnie odbiera z pracy. W sobotę mogłabym poszaleć, ale wiecie z PM szaleństwo shoppingu już nie takie samo:D, a ja powydawałabym trochę kasy na jakieś fajne świece, zasłony i pierdołki i tu muszę iść sama, aby załapać wenę:P
Niestety teraz gorący okres w firmie, więc jak pisałam wyżej mam wolne od pracy soboty, ale do końca roku jakoś dam radę;)
ufff trochę się rozpisałam:D
Acha, zastanawiam się czy iść w grudniu podpisać tą umowę na szycie sukni czy poczekać do stycznia, chociaż szczerze Wam powiem, czuję że nic nie przebije Demetrii, która mi się tak podoba:) - chciałam poczekać na kolekcję 2012r i zobaczyć co ciekawego będzie, ale sama nie wiem...
[/url]
[/url]
Natysa
To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
uzależniony
«
Odpowiedź #469 dnia:
15 Listopada 2011, 16:25 »
Zazdroszczę Ci tego etapu urządzania własnego mieszkania
To wszystko jeszcze przede mną
Co do sukni to powiem Ci, że suknie na 2012 rok już są, bo już mierzyłam
Tylko tak sobie myślę, że ja już wymarzoną znalazłać to może już nie szukaj co?
Gabriela
Zofia
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #470 dnia:
15 Listopada 2011, 16:46 »
tylko te suknie 2012 chciałam obejrzeć w La Mariette, bo na ten salon zdecydowana jestem w 100%:).
Sprawę rozstrzygnie kasa:D, jak w grudniu będę miała wolne środki na zaliczkę (700-800zł), to podpisuję umowę;), a jak nie to czekam do stycznia:P.
Mamy zamiar robić wigilię u siebie, więc szykuję się kosztowny grudzień;).
Co do mieszkania, największe katusze przeżywałam przy rozpakowywaniu kartonów:D. Postawili nam duuużą zabudowę, a ja co? nie mogłam się pomieścić i jak już myślałam, że to ostatni karton...to nieeee musiało się coś jeszcze znaleźć. Stałam nad tymi kartonami i krzyczałam w myślach "nigdy więcej zakupów"
, czekamy jeszcze na szafki do przedpokoju;), bo 3 kartony butów czekają na domek:D.
Za to tydzień temu miałam ogromną frajdę, bo kupiłam sobie serwis obiadowy:D, nakupowałam szklanki, szklaneczki, pokale na piwo, kieliszki na wino, itp....
, teraz czekamy na stół + krzesła i można planować parapetówę:D.
Parapetówka będzie idealna, dla przetestowania wódki:D, jak na razie stanęło na wyborze wódki Stock na wesele, ale będziemy to jeszcze rozpatrywać:P. Po ostatnich testach mam amnezję co mi bardziej smakowało;), czy Krupnik czy Stock
hehe
[/url]
[/url]
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #471 dnia:
15 Listopada 2011, 16:59 »
czuje twoja radosc z mieszkanka ;] super ;p jak bedziesz miala chwile to w kaskadzie na dole jest duuuzo sklepow z takimi pierdolami do dekoracji domu ;p
co do wodki.. ja zdecydowanie bardziej polecam krupnik
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #472 dnia:
15 Listopada 2011, 17:05 »
tylko mój PM ma jakieś "ale" co do butelki, więc na siłę go przekonywać nie chcę;).
Przyznam, że w Kaskadzie jeszcze nie byłam, bo jakoś mnie nie ciągnie;), ale przy najbliższej okazji tam w końcu zajrzę;)
[/url]
[/url]
sylwiq
Chuck Norris
«
Odpowiedź #473 dnia:
15 Listopada 2011, 17:09 »
nie namawiam do wizyty w kaskadzie ale jesli chodzi o pierodly do domku bedziesz bardzo mile zaskoczona, cena jakosc i iloscia tych sklepikow ;]
co do butelki... ;p na szczewscie ja na all kupialm naklejki na wodke dostsowane do krupnika ;]
Mania82
zapaleniec
«
Odpowiedź #474 dnia:
15 Listopada 2011, 18:36 »
Witaj Nusiak:)
Tak się włączam w dyskusję, może nie w porę, bo aż 15 stron tego watku do przeczytania, ale zauważyłam, że mamy tę sama datę ślubu, więc dołączam się do odliczanka
Lepiej późno niż wcale
P. S Zaraz zabiore się za lekturkę tego wątku
patrycja_4r
Chuck Norris
04.06.2011r
«
Odpowiedź #475 dnia:
15 Listopada 2011, 19:13 »
Jak dla mnie Krupnik jest jakiś taki "palący"i zupełnie nie rozumiem dlaczego jest tak rozchwytywany
Ja bym się jednak na Stocka zdecydowała
tylko chyba cenowo to jest różnica co?
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #476 dnia:
15 Listopada 2011, 19:43 »
cena nas tak nie przeraża, bo szykowaliśmy się na Stocka od dłuższego czasu i dopytywaliśmy nawet w hurtowni alkoholu
, na butelce jest 2-3 zł taniej przy większej ilości zamówienia, ale nie mam ze sobą notesu gdzie zapisałam te ceny, więc nie podam dokładnie:).
Mojemu PM się bardzo podoba butelka, a rodzice boją się że od nowego roku ceny znów pójdą w górę (akcyzy i te sprawy) i czuję, że skończy się to zakupem wódki już w grudniu hehe. Co prawda ja oszacowałam 170 butelek, ale już słyszałam że to za mało, że trzeba 200 butelek.
Dobrze, że mój PM jest rozsądny i razem ustalimy coś normalnego, bo te 200 butelek to tata PM wymyślił;).
Bardzo ich lubię (rodziców PM), ale widzę że zaczyna im się udzielać przedślubny szał?
, jednak my się nie damy zwariować hehe
No zbieram się zaraz do domku:), jutro pobudka o 6:30 i dla odmiany jadę do biura;), więc nie będę siedziała na forum:P
[/url]
[/url]
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #477 dnia:
15 Listopada 2011, 19:43 »
Mania82, witam serdecznie
[/url]
[/url]
patrycja_4r
Chuck Norris
04.06.2011r
«
Odpowiedź #478 dnia:
15 Listopada 2011, 20:13 »
A przypomnij proszę ile osób zamierzacie zapraszać?
co do cen to w sumie nie wiem-my w zesżłym roku z powódu podwyżek kupowaliśmy właśnie w grudniu,ale czy aż tak strasznie poszły w górę to nie wiem...kilkanaście butelek dokupowaliśmy na miesiąc przed ślubem(w tym samym miejscu)a cena różniła się chyba kilka groszy na butelce.
nusiak
maniak
«
Odpowiedź #479 dnia:
15 Listopada 2011, 20:29 »
Gosci 100 osob-nie chcemy tej setki przekroczyc. Wodka na wesele, poprawiny, na bramy i dla gosci na odchodne butelka na pare. Na bramy kupimy cos tanszego:). Sorki za pisownie, ale pisze z tel. Uzaleznienie od forum chyba wraca:P
[/url]
[/url]
Drukuj
Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16
]
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
...
56
Do góry
« poprzedni
następny »
e-wesele.pl
forum
ślub, ślub...
Moje odliczanie czyli final countdown
Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)