Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 67000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #960 dnia: 19 Lutego 2012, 10:05 »
Wczoraj pisałam z tel:P, dziś jestem na kompie, więc mogę wkleić fotki;)

Wzór obrączek (nasze będą miały 5mm szerokości, więc będą nieco delikatniejsze)

Prawie dałam się wczoraj przekonać na klasyczne, bo mojemu Pm się klasyczne bardzo podobają, ale mój palec wygląda w takiej zwykłej okropnie...:P. Jednak te podobały nam się od samego początku i to one będą na naszych paluszkach:D
Z grawerem się nie wysililiśmy, u PM będzie: Ania i Paweł 07.07.2012r.  a u mnie: Paweł i Ania 07.07.2012r.
Nie chciałam "Anna" bo ja lubię swoje imię w zdrobnionej formie:D, nie lubię np. jak ktoś mówi do mnie Anka hehe;)

Moja bielizna:P, cały zestaw....zamówione przez internet, ale jest git:D
Też sobie zarzucę mega push-up wkładki do środka hehe;D, bo są kieszonki - co lubię, bo jak miseczka jest profilowana, to już ciężej mi coś zrobić z moimi mikruskami;P

do tego oczywiście białe pończochy samonośne, które też już zakupione;)

[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #961 dnia: 19 Lutego 2012, 10:32 »
uuu...nice ;D ;D :bicz: :bicz: :glupek:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #962 dnia: 19 Lutego 2012, 10:36 »
..like sugar and spice...:D
jakoś mi się z tym "nice" James Brown skojarzył hehe
I feel good:D

Mam tylko nadzieję, że się nie będzie odznaczał, bo komplecik ma wykończenie z delikatnej koronki:), ale materiał w sumie sukni nie jest cieniutki:D i ma wiele warstw;)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #963 dnia: 19 Lutego 2012, 10:42 »
a masz gdzies linka do tego?

ja wlasnie tez sie zastanawialam czy brac gladki czy z koronka ze wzgledu na mozliwosc odznaczania sie....ale tez w sumie mam grubszy material(z tego co pamietam bynajmniej, bo ostatni raz moja kiece w listopadzie widzialam  :-\ )

ale do takiego stroju to bym nawet te skarpety samonosne przezyla...(wczesniej myslalam tylko o golych nogach)

a jak z doborem rozmiaru? mialas jakies problemy? bo ja to nawet jak przymierze stanik i kupie to pozniej sie okazuje, ze cos nie tak jest  :-\

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #964 dnia: 19 Lutego 2012, 11:16 »
co do rozmiaru, to mierzyłam się wg tych tabelek co podają w sklepach internetowych;). Chociaż co firma to inny rozmiar, ale udało się:P
Z gładkich staników fajny jest http://www.sklep.konrad-bielizna.pl/go/_info/?id=163  model Natalia, ja mierzyłam na niego suknię ślubną:D więc w razie coś, jest w szufladzie;), ale nie ma właśnie kieszonek na wkładki co nie ułatwia mi życia:). Ja kupiłam je w promocji za 49zł/szt:D.

Ten komplet kupowałam na e-bardotka.pl, mają fajny wybór bardotek i całych kompletów;)

Gładki stanik niby praktyczniejszy, bo się nie odznacza, ale nie mogłam się oprzeć tej koronce i zdobieniu:D

P.S czytałam tu na forum, że wiele dziewczyn decydowało się na ten model AVA 605, który kupiłam:P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #965 dnia: 19 Lutego 2012, 11:19 »
Na początku też chciałam gołe nogi, ale....w rajtkach samonośnych:P nie poobcieram sobie nóg, jakby coś, będę się bardziej komfortowo czuła, no i zawsze można je ściągnąć:P. Zresztą tak fajnie się prezentuje całość bielizny (...pas i pończochy ), że nie ma bata żebym teraz zrezygnowała:D
Na szczęście silikon, którym jest wykończony stanik i samonośne pończochy mnie nie uczula, bo już to przerabiałam nie raz:D

Pończochy też kupiłam na allegro, 3 pary:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #966 dnia: 19 Lutego 2012, 11:33 »
nusiaku bedziesz jutro w kochu? ;p
wez mi przepisy jak bedziesz pamietac ;p;p bo ja znow bede miala poslizg z dieta ;p widzisz ja narzekam an zycie grubcia ale ciagle cos mi wypada takiego ze nie moge zaczca ;p
tym razem przyszly weekend.... bedzie mega... nasza rocznica- stolik w karczmie na arkonskim, sobota mega nasiadowka ostatnia i nasze tzw ostatki wiec nie ma bata ze nie bede pila.. i po tym tyg zostanie ostatni mieiac aby cos z soba zrobic bedzie ciezko ale za jakies 30 min bede miala w domu rowerek, orbitrek a po niedzieli bede miala karnet active bez ograniczen i kata nad soba.. osobe ktora idzie ze mna cwiczyc i ktora mi nie podaruje ani dnia hehe  no i w sumie rzezc chyba najbvardziej istotna... bede po wyplacie co ulatwi mi znacznie zakup wolowinki i mega ilosci jajek to przde wszystkim ;p na szcsecie ejstem fanka tatara wiec dam arde przez 2 tyg pierwsze ;p bede smazyc jajko na bekonie bez tluszczu i jesc atatra na zmiane aa no i poledwiczki bede robic na rozne sposoby

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #967 dnia: 19 Lutego 2012, 11:55 »
pewnie sylwusia, że wezmę notatki:)

Dieta, to nie musi być katorga, może być smacznie i zdrowo:). Tylko trzeba sobie rozplanować wszystko rozsądnie:)
Ja np wcinam właśnie muffinkę:P, wczoraj piekłam, ale na mące orkiszowej+żytniej, w środku są: płatki orkiszowe, otręby żytnie, orzechy włoskie, śliwki suszone, czekolada gorzka, pestki dyni i słonecznika:D. Jak mam ochotę na słodkie, to jest to super rozwiązanie;), a dzięki w/w składnikom z tej dobrej dla nas grupy żywieniowej, muffinki są syte:).
Wczoraj upiekłam sporo, bo i mój PM zaczął je jeść:P

Orbitrek - świetna sprawa:D, ja musiałam swój sprzedać, bo nie powinnam ani biegać, ani na orbitreku ćwiczyć:( takie zalecenie od ortopedy, a szkoda bo bym pobiegała. Za to wszystkie inne ćwiczenia mi nie szkodzą:D co mnie niezmiernie cieszy ;D

[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #968 dnia: 19 Lutego 2012, 12:10 »
no zwolalam drugiego kata meczyciela- moja maame na narade ;p i doslzysmy do wniosku znaczy sie ja zarzadzilam ze ten tydz do czwartku ( bo w pioatek idziemy an wieczor na romantiso kolacjosa) cwioczyc bedziemy codziennie wieczorem po 40 min zeby jak pojde na ftiness za kilkad ni  nie spalic sie ze wstydu ze taki brak formy ;p 
musze sobie narzucicc mega rezim bo za poltorej miesiaca ide mierzyc tzn zdjac miare na suknie ;p ciekawa jestem ile moze zleciec na 1 fazie w sb ;p pisza w ksiazce od 6-8 kg ale... ja po dukanie mma juz powalony metabolizm wiec pewnie tak pieknie nie bedzie ;] ale coz..
ustalilam wstepnie ze bedziemy jesc jajka na bekonie i tatar i poledwiczki grillowane z kalafiorem i brokulami klub mieszanka warzywna heheh ;p nie mam cos weny ;p ejdyne co mnie cieszy to to ze z rozsadkiem mozna oliwe z olwiek, smazyc knorr tzn ta margaryna do smazenia taka specjalna ;p i chce tego uzywac w granicach zdrowego rozsadku oczywiscie ale jedzonko pyyyyyyyszne bedzie  anie takie cholernie jalowe ;D  no i mozzarella light ;p;p fety nie lubie wiec ta mozzarella mnie mega cieszy bo wystarczy do mieska polozyc plaster i jzu pyszne danko ;p;p

zobacze co ty masz za przepisy u siebie moze cos pomodyfikuje i okaze sie ze ta dieta bedzie idealana dla mnie ( II faza- pozwala na pieczywo z pelnego ziarna i makarony i ryz ciemny a juz sie do tego w miare przyzwyczailam ) ;)
smieszne to ale juz zaczynam byc lekko podekscytowana jak kiedys za 1 razem na dukanie.. bo nie znma tej diety i nei wiem czego sie spodziewac ile schudne jak bedzie smkoawca jedzonko no tak jest jakos fajowsko ;?D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #969 dnia: 19 Lutego 2012, 12:17 »
no to zobaczysz moje przepisy:D, np na pikantną potrawkę z kurczaka, albo przepisy z fasolką czerwoną na czele:D
Fajna jest ta dieta, bo nie robi spustoszenia w organizmie -trzeba spożywać wartościowe rzeczy:D, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe produkty wpływają na ładną cerę, włosy, paznokcie, skóra staje się bardziej nawilżona i ładniejsza:).
Ja np. po oleju lnianym (też bogactwo NKT) widzę różnicę w kondycji skóry, jest taka zdrowa w kolorze i bardziej nawilżona:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 19 Lutego 2012, 13:35 »
fajne te staniki tylko że rozmiarówka zaczyna się od 70cm w obwodzie  :-\  ale są bardzo ładne i cena mi się podoba  :D

co do pończoch to zaczynam wątpić w znalezienie srebrnych - takich jakie chcialam, tzn. sobie wymyśliłam i nie wiem czy nie zamówię białych cieniuśkich...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #971 dnia: 19 Lutego 2012, 13:46 »
emm-a białe możesz zamówić, a jak znajdziesz srebrne to super:D, jak nie to będziesz miała już te białe:)
My wszystkie szukamy dla Ciebie srebrnych pończoszek;D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #972 dnia: 19 Lutego 2012, 14:00 »
dziękuję  :D

tylko jeśli chodzi o te białe pończochy, to one będą dla mnie na raz  :D grube białe rajstopy to bym ubrała, np. teraz zimą, ale cienkie białe pończochy to dla mnie jednorazówki, potem ich raczej nie założę  :D a 2 pary trzeba zamówić chyba w razie czego... ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 19 Lutego 2012, 20:34 »
Ładne obraczki :)

Musisz któregoś razu wsiąść biustonosz na przymiarkę :) Ja też miałam bieliznę z AVY :) A Twoja jest na paskach silikonowych?

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #974 dnia: 19 Lutego 2012, 22:03 »
Taj, biustonosz jest na silikonie,ale to nie pierwszy taki model:). Nie jedną imprezę w takim przetańczyłam, więc wiem że będzie ok.
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 19 Lutego 2012, 22:05 »
Ja też miałam przed weselem takie i też było ok, nawet teraz ślubny nosze i nic się nie dzieje :) Ale w dniu ślubu to masakrę jakąś mi zrobił :-\

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #976 dnia: 19 Lutego 2012, 22:15 »
Czytałam u Ciebie w wątku, dlatego zastanawiałam sie czy w ogóle brać biustonosz. Ten ma fajne miękkie wykończenie z tej koronki. Bo ten gładki co mam, to nie zdecydowałabym sie na wesele- po jakimś czasie mógłby się wrzynać w skórę:). Mam już załatwioną sprawę podwiązki, świadkowa pożyczy mi swoją, więc jest coś pożyczonego, niebieskiego i starego(4 lata to już można zaliczyć?):D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #977 dnia: 19 Lutego 2012, 22:18 »
hihi widzisz ;p kilka rzeczy w jednej ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #978 dnia: 20 Lutego 2012, 22:21 »
Bielizna jest super ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #979 dnia: 21 Lutego 2012, 08:17 »
Pewnie dostanę baty za wczoraj:P, ale mieliśmy w pracy nieoczekiwaną dostawę i musiałam zostać po godzinach :/. Wyszłam po 18:00, a pierwsze co to poleciałam po tą sukienkę co Wam pisałam:). Mam nadzieję, że zostanę usprawiedliwiona.
sylwusia notatki dla Ciebie się zeskanują jutro ładnie:), żeby nie było:)

Wklejam zdjęcia sukienki, jestem nią zauroczona, na żywo mnie powala :D

Tutaj na wieszaczku:)

Tutaj ją rozłożyłam, żeby widać było jaką ma formę :D - szyta z koła, więc jak się kręcę to cudownie się unosi:D
(to zdjęcie bez lampy, ale i tu i tu trochę przekłamane kolory;).
Jest to lekki, malinowy róż z cieniowaniem:). Sukienka ma usztywnianą górę z fiszbinami:D dlatego idealnie leży :D. Jest też łatwa do zwężenia w razie coś;)

Kupiłam ją w nowym turzynie:), tam jest taki salon z sukniami wizytowymi i wieczorowymi:D. Wybór ogromny, ale ja się w tej zakochałam. Miałam nawet sen, że już poprawiny a ja nie mam sukienki hehe, tej sukienki! :D
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #980 dnia: 21 Lutego 2012, 09:33 »
Bardzo mi się podoba suknia ;D
W tańcu na pewno będzie super wyglądać :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #981 dnia: 21 Lutego 2012, 10:07 »
Jaka ona śliczna, normalnie się zakochałam  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Sama bym taką chciała :D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #982 dnia: 21 Lutego 2012, 10:18 »
Ale śliczna ta sukienka...Jeeeej... :)
Sama bym taką chciała na wrześniowe  wesele! :D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #983 dnia: 21 Lutego 2012, 12:06 »
na poprawiny mialam prawie identyczna sukienke tylko te kwiatki mialam na srodku i ecru byla i wszyscy sie nia zachwycali, wiec ty tez bedziesz wygladac w niej cudownie
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 21 Lutego 2012, 12:39 »
ja wybaczam ci nie wiem jak inne dziewczynki ;p spokojnie  zeskanujesz mi notataki jak bedziesz miala chwile byle przed weekendem sie udalop bylabym wdzieczna ;]
co do sukienki... boska ;D ja tez taka chce ... ale chyba sukienke na poprawinki musze kupoic przed samym weselem... bo licze ciagle ze ta figura sie wysmukli

ile cie ona kosztowala???

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #985 dnia: 21 Lutego 2012, 12:50 »
Po rabacie 170zł, dlatego się nad nią zastanawiałam w sobotę...:)
Mojemu PM też się bardzo podoba, a to ważne:D

Jutro będę miała dostęp do dużego skanera, co automatycznie może wszystko wrzucić w jeden plik;), to skorzystam z sytuacji;)

Dziś idę do ortodontki, oby miała dla mnie dobre wieści bo nie chciałabym się dziś wkurzyć! zaplanowałam sobie wieczorny seans piękności hehe, bo na siłowni byłam już o 9:00, to wieczorek mam dziś free. Ogólnie to mam dzisiaj wolne wyjątkowo przez tego ortodontę:)

Dobrze, że nie mam sukni ślubnej już w domu bo bym ją co chwilę oglądała:D
Tą sukienkę na poprawiny wyciągałam dziś z szafy już 3 razy ;P
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #986 dnia: 21 Lutego 2012, 13:23 »
U ortodontki na pewno będą czekać same dobre wieści :)
Nie dziwię się, że tak z tą sukienką robisz, ja bym robiła pewnie tak samo, wyciągała, patrzyła i się zachwycała ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #987 dnia: 21 Lutego 2012, 15:07 »
sliczna sukienka...ten dól musi pieknie się ukladać w ruchu...taki leciutki...
no i kolor :)
a jakie buciki/biżu?cos myslalaś?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 21 Lutego 2012, 15:08 »
sukienka bardzo bardzo ładna  :D lubię takie kolory :-)

szkoda, że Cię nie było, bo spotkanie udane, pokazywałam dziewczynom moje butki ślubne, zaproszenia i biżuterię  :D na następnym się już zjaw  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #989 dnia: 21 Lutego 2012, 17:59 »
Dziękuję za miłe słowa:)
Niestety jestem w takim położeniu, że jak kazali zostać dłużej to nie ma opcji się nie zgodzić, skoro szykują mi się lepsze warunki:P. Trzeba się wykazać, ehhh

Jestem po wizycie u stomatologa i ortodontki, w portfelu pusto się zrobiło heh... 17 maja ściągamy aparat, hurra - cieszyłabym się do końca jakbyplan leczenia był zakończony tak, jak to było omawiane na początku. Jednak pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć i teraz będę rozglądała się dodatkowo za innym fachowce, co by uzupełnić lukę której nie dało rady ściągnąć w tym czasie (ogólnie miałam zawiłą historię z ząbkami, dlatego tak długi okres leczenia:) - miałam ząb, dokładnie kieł zatrzymany w podniebieniu i musieli mi go ściągać do łuku...a to niestety kwestia długich miesięcy:/). Myślę, że wszystko się ułoży u znajdę jakieś rozwiązanie:P.
Cieszę się, że mam termin zdjęcia tego dziadostwa, bo ostatnio mnie doprowadza do szału hehe, wcześniej go lubiłam:P
Aaaa i dostałam od ortodontki takie "wyciągi" (kto miał aparat, ten wie:P), które muszę nosić jak najczęśniej. W rezultacie są to gumki, które zahaczam o dolne i górne ząbki, aby żuchwę wysunąć lekko w przód hmmm i zęby otwierają mi się na 0,5 cm hahaha. Poskramiacz apetytu normalnie:D, bo nic przez tą szparę nie wcisnę;).

Biżu do sukienki na porpawiny hmmm, myślałam o perełkach w kolorze pudrowego różu albo kremowych:), albo jakiś delikatny komplecik z cyrkoniami (wisiorek i kolczyki). Bo sukienka jest bardzo zwiewna i musi być lekko:). buciki, na pewno jakieś odkryte :D w kolorze kremu, zgaszonego różu albo hmmmm... coś tam znajdę:D
[/url]  [/url]