Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
jak się jutro upieką smaczne, to wtedy podam:D. Miałam je piec na święta, ale w końcowym efekcie zrobiłam co innego;).
Jutro piekę w/w muffinki i muffinki czekoladowe:D

Będę tez piekła w sobotę bułeczki czosnkowo-ziołowe:D, te już robiłam i są rewelacyjne;), a jaki zapach się po domu roznosi:D. Tylko będę musiała wstać o 7:00 żeby je zrobić hehe, mam taki plan że najpierw wyrobię ciasto i zostawię do wyrośnięcia - akurat na siłkę skoczę na 8:00:D a jak wrócę to do piekarnika:D (bułeczki oczywiście hehe). Będę miała pewność, że podczas mojej nieobecności połowa nie zniknie  :brewki:.

Zastanawiam się nad tą figurką personalizowaną, koszt wysoki:/, ale tak bardzo chciałabym ją mieć - zrobić PMowi niespodziankę, bo ta jego figurka, którą upatrzyłam w galerii jest taka podobna do niego:D tylko miałby gitarę elektryczną:D. Zobaczyłby figurkę dopiero podczas wniesienia tortu:D. Dla porównania za cenę figurki+dostawa mogę zamówić skórzane (tam gdzie emma), ale tak mnie korci....:D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
malinowa mnie zainspirowała:D

Przypomniała mi się pierwsza randka z PM:D, oczywiście jak zwykle nie mogliśmy określić, gdzie pójdziemy bo spotkaliśmy się na mieście:D i padło zdanie:" Ty wybierasz, ja płacę...jak w małżeństwie.." i wtedy mnie tak ogarnęło hehe, już na tej pierwszej randce wiedziałam, że nie odpuszczę:D. Sprawdziło się....;D i wiem, że warto było czekać:). Najlepsze jest to, że jesteśmy dwa byki, uparte jak cholera;). Jednak on jest z tych byków rozsądnych, a ja z tych bujających w obłokach hehe, to dobrze bo ma mnie kto ściągnąć na ziemię:D w pewnych sytuacjach;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku ja też myślę o NASZEJ figurce na tort... ale 150zl...masakra....

masz namiary nusiaku na kogoś kto sie tym zajmuje i robi to dobrze?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
nusiak- a juz myslalam, ze Ty do piekarnika wskoczysz ;D

muffinki to jedna z niewielu rzeczy, ktore opanowalam w kuchni :D pozostale to kawa z ekspresu, omlet(ale ma duzo dodatkow ;D), drobiowe schabowe oraz spaghetti...no i specjalnosc szefa kuchni...maly pozar :D

Figurka jak Ci się tak strasznie podoba to bierz bez wahania...na pewno Twoj Pan bedzie mial swietna niespodziewajke :) a pokaz ta figurke?gdzies ja mozna zobaczyc czy cos?

Offline nusiak
  • maniak
Nie mam zdjęcia, mam projekt złożony z 2 figurek które były dla kogoś na zamówienie:P, nie chcę kopiować bo jest to zabronione:/

Ja w kuchni problemów raczej nie mam, chociaż jak mieliśmy kuchenkę gazową to zrobiłam małe bum;D....zapalniczka, którą zapalałam gaz, zsunęła się z półki na palnik spadła i zrobiła się kula ognia...- dobrze że mi brwi i rzęs nie sfajczyło:D. Od tamtego czasu PM wyrzucił wszystkie zapalniczki:P.
Najbardziej lubię robić i jeść;D pizzę na cieniutkim cieście:P, ale to raz w miesiącu;). Mój PM za to jak się rozsmakował w moim barszczyku, to co jechał do rodziców przywoził mi buraki:D uznawałam to za komplement hehe i gotowałam kolejny gar;). Ponoć robię też najpyszniejsze rollo hehe, tzn pewnie mój Tato wygrałby ze mną bo jak on zrobi mięsko a'la gyros to nei ma mocnych:D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
to ja wpadam chyba do Ciebie...obiady sobie wykupie :D

Offline nusiak
  • maniak
;D
Ja ogólnie to bardzo lubię szykować dla kogoś, a jak już mają przyjść goście w liczbie większej...to jestem w siódmym niebie hehe, mimo faktu że trzeba się w kuchni nasiedzieć:P. Lubię przygotować jakąś kolacyjkę, udekorować fajnie stół, a później ciesze się jaka to ja jestem zdolniacha hehehe (to akurat żart;) ). Tyle że ja mam 2 braci i może dlatego jestem wyszkolona tak między garami  :Kucharz:, jeden starszy o 3 lata, a drugi młodszy o 11 lat:D i nie raz było tak, że jak rodzice w pracy to trzeba było panom ugotować ;P.

Co do figurki, zadzwoniłam do Pani i chyba się skuszę....mówiła aby przesłać jak najwięcej informacji, mogą to być nasze zdjęcia, zdjęcia sukni, bukietu,gitary;D- im więcej tym lepiej:). Zresztą taką figurkę można później postawić gdzieś na półce i wspominać sobie wesele....:).
Prześpię się z tym:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
nusiak....aż sie głodna zrobiłam  :D

ja gotować nie lubię, ale za to uwielbiam piec  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
hehe malinowa, będę Ci w trojaku na siłkę nosić:D
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
nusiak tez mam brata mlodszego o 11 lat ;D znam to :) ale to moj ukochany braciszek :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
nusiak narobilas smaka na bigos
a dieta moja?????????????????? ;[ koniec zabralo mnie...
figurka.. skus sie bo bedziesz zalowac pozniej ...bo przy tych kosztach 200zl przelkniesz w koncu ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
ach... bigos tez bym zjadla :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Jak tak Cię kusi ta figurka to się nie zastanawiaj tylko bierz ;D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
 Ja figurkę na tort zrobię sama. Znalazłam na necie u rodziców śliczna figurkę ślubną ale z masy cukrowej, ja zrobię z modeliny. Jest tak piękna i słodka, ze musiałabym mieć taką i wyłącznie taką, więc postanowiłam ją wykonać sama. Detale  dopasuje do mnie i M. (zielone oczy, rudawa broda) Jak już ją skończę zrobię zdjęcie i Wam pokaże :) 

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
A TU MOJE ODLICZANKO ;)
ZAPRASZAM !!!!

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=28005.0

Offline emm-a

• Chuck Norris
xanth - Ty zdolniacho... :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
nusiak czy Ty widziałaś jakie zmiany u nas na siłce...we wtorek stepy a sobota taneczny fitness  ;D ;D ja w tym tyg. mam wolne, więc poginam na wszystko...lacznie z porannymi :)

Offline nusiak
  • maniak
malinowa, widziałam jakie zmiany;D, bo byłam w sobotę o 8:00 żeby przed tym dance fitnessem zdążyć;).
Nie było mnie na forum, bo jak pisałam wcześniej miałam gości i duuużo roboty:D, ale imprezka w sobotę się udała - trwała prawie do 5:00;P. Wczoraj musiałam odpocząć i odsapnąć po tych szaleństwach:P, ja piję % bardzo sporadycznie więc efekty spożycia są rano odczuwalne hehe.
Przetestowaliśmy naklejki i muszę powiedzieć, że one mi się nie widzą:/....bo....się pomarszczyły! wczoraj zaczęłam produkcję płaskich kokardek (co prawda bardzo płaskie wychodzą:D ale co tam...) chciałam zobaczyć jak to idzie czasowo, zrobiłam 60 kokardek....potrzebuję (razem zawieszki i winietki) ok 300:D, myślę że jest to wykonalna sprawa:P. Wiem, ktoś tu pisał aby zrobić mniej zawieszek i przewieszać po prostu, aleja chcę mieć na każda butelkę zawieszkę przydzieloną, więc czeka mnie zabawa;).
Mam dziś sporo pracki:/, ale tylko do 16:00:P, później jedziemy do tej nowej parafii, aby nas wpisali na liste parafian i chciałabym od razu pozwolenie na ślub w innym kościele...:). Później do Jachtowej, jeżeli będzie p.Ela dziś na zmianie:), bo ostatnio była chora...:(

malinowa, ja ostatnio męczyłam w piątek i sobote trampolinki:D, bo coś mnie stawy nad piętą ciągną, a trampolinki są rewelacyjne, idzie się zmęczyć, ale stawy nie bolą:D
[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja robiłam zawieszki, sama moimi rączkami, fajna i szybka zabawa! Polecam :)
Ja też w weekend popiłam i też wczoraj musiałam odpocząć.... :D łączę się w kacowym bólu :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
nusiak pomarszczylky ci sie????????????
mi nie nie strasz bo ylko 1 testowalam ;/
 ja akca po kupnie sukni mailam 3 dni  ;/

Offline nusiak
  • maniak
Nakleiliśmy dwie, jak wódka stała na stole to wypatrzyłam z daleka że przy brzegach zrobiły się takie marszczenia:/, później druga naklejka to samo... Mój PM oczywiście powiedział, że tego tak nie widać. Jednak ja to widziałam i mam pretekst aby robić zawieszki;).
Goście oczywiście mieli ubaw, bo postawiliśmy na stół wódkę z naklejkami ;D, mój PM śmiał się, że jak je wyrzucimy to "śmietnikowe grzebaki" znajdą butelki i będzię " Tyyyy, stary co my wczoraj piliśmy? Który to miesiąc i rok...to lato minęło?" hehe chodziło o datę na butelkach;)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Faceci nie zauważają nierówności, marszczeń, dla nich to wszystko wygląda tak samo ;)
Wesoło musiało być z tymi butelkami ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja bym nie robiła tyle zawieszek, bo do chłodni i tak nikt nie wstawił wódki z zawieszkami ;D

Ale jak masz czas to rób :)

Offline nusiak
  • maniak
Spokojna głowa, zawieszki będą stały przy chłodni i osoba odpowiedzialna za wódkę będzie wiedziała co robić;).

Byliśmy wczoraj w nowej parafii, trafiliśmy na księdza, którego woleliśmy ominąć hehe ale nic..jakoś poszło:P. Nie było moralizacji o mieszkanie razem, wręcz przeciwnie było całkiem miło... Musimy teraz wyciągnąć akty chrztu z kościołów, gdzie chrzest się odbył:) i zgłosić się z tymi dokumentami do parafii,wystawią nam wtedy pozwolenie:). Trochę mam problem, bo biuro parafialne kościoła, gdzie byłam chrzczona jest czynne tak, że nie pasuje mi tam jechać:/. Albo wyślę kogoś, albo wezmę wolne czy coś....bo chcemy to szybko załatwić:).

Zrobiłam wczoraj wzór zawieszek i winietek, zdecyduję się jednak na białe tło z perłową poświatą, na to biały papier "płótno", na którym będzie drukowany napis, a jedynym kolorowym akcentem będą wstążki w kolorze "ciemny amarant":D. Musze zmienić koncepcję bukietu właśnie w tym kierunku, bo kolorek będzie idealnie zgrywał się ze ścianami w Jachtowej:)

Do Jachtowej jedziemy jednak dopiero jutro, bo wczoraj już nie zdążyliśmy...:)

Mój PM wczoraj prawie się kładł ze śmiechu, bo ksiądz się rozpędził i chciał mi wpisać datę 197... i czeka, abym podała mu rok...to ja mówię 1983 i tak sobie pomyślałam, czy ja wyglądam już tak źle? Nie urażając nikogo:D bo chciał mi dodać jednak kilka lat, więc może nie wyglądam na te swoje 29, tylko coś na 30 z hakiem hehe. PM się śmiał, że może ksiądz chciał mi machnąć 1973:P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
Apropos.... 5 miesięcy:D do ślubu
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Wyślij kogoś do tego biura parafialnego i będzie po problemie ;)
no co za ksiądz postarzać Cię chciał niedobry ;)
5 miesięcy i będziesz żonką  :skacza:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
5 miesięcy to już poleci :)

No to skoro zawieszki będą leżały przy chłodni to po co ich aż tyle robić :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
nusiak ;p ksiadz liczyc nie umie hehe
co do biura... mozliwe ze ebda robic problemy i bedziesz i tak musiala sama odebrac nastaw sie tak ;p;p
5 miesiecy...my ponad 4 juz odliczam na maksa ;p
mam ksiazke o sb ;p chce sporobwac ;D

Offline nusiak
  • maniak
bo ja mam takie trzepnięcie, że każda butelka musi mieć swoją zawieszkę:D. Zobaczę jak to wyjdzie w trakcie;)
Jak na razie ustaliłam artykuły w sklepie internetowym;), mam tam wszystkie potrzebne rzeczy, wychodzi 150zł z wysyłką, za same naklejki musielibyśmy zapłacić ok 200zł, więc nie jest źle. Zwłaszcza że zamawiam jeszcze cienkopisy niebieskie i foliopis do wypełniania zaproszeń i adresowania kopert:D, taśmy klejące dwustronne, nożyczki 2 rodzaje;), 4 rodzaje papieru - bo mam jeszcze inne plany z nim związane:D.

sylwusia, tego się boję ale może Mama moja dziś podjedzie, bo akurat będzie tamtędy jechała...o ile zdąży:). Byłam chrzczona w Podjuchach;), więc nie jest tak daleko, ale jak się pracuje cały tydzień to ciężko się dostosować do ich godzin :/ 
[/url]  [/url]

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Ja też tak miałam ,że na każdą butelkę musi być osobna zawieszka,bo wiedziałam ,że goście będą sobie brali a pamiątkę :)