Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 65846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #690 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:08 »
no to już chyba kojarzę:P, ale pewna w 100% nie jestem:)

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #691 dnia: 22 Stycznia 2012, 12:54 »

Pisałam wcześniej, że zamówiłam wzory naklejek na wódkę weselną. Naklejki niby całkiem spoko:), ale te klasyczne na krupnik z wierszykiem i datą ślubu... Jednak zastanawiam się, czy aby nie zostać przy pierwszym pomyśle i robić zawieszki samemu, trochę wycinania będzie...ale koszta mniejsze:/. Tutaj za naklejki na naszą wódkę (obecnie 192 butelki) trzeba będzie policzyć 192zł (+ dodatkowo koszt wysyłki).
Jakbym zdecydowała się sama te zawieszki robić, to papier na zawieszki, winietki, wkładki do zaproszeń wyniesie mnie ok.40-50zł.... ozdoby mam, bo zamawiałam wcześniej. Zrobię chyba dziś nową próbkę:P na ten nasz krupnik i obadam jak wygląda z zawieszką;).
Wzory dla zawieszek, winietek i wkładek, bo planowałam już wcześniej robić je sama:).
No cóż trzeba jakoś schodzić z kosztów, bo jest tego sporo.... a jak pisałam wcześniej za wesele płacimy sami...

Ogólnie to jestem jakaś chora, wczoraj mi żołądek dał tak popalić...akurat jak pojechałam do Rodziców, normalnie tak mnie ścisnęło - myślałam że nie dojadę... później lekko puszczało, a dzisiaj jest w miarę ok, tylko zmulona jestem po wczorajszym i jadę na maślance:).
Oczywiście Mama dziś zadzwoniła (chyba pogadali wczoraj z Tatą) i dostałam reprymendę, że chyba przesadzam z dietami:/. Tyle że ja nie jestem na żadnej konkretnej diecie, nie jem tylko bardzo ciężkich rzeczy i słodyczy w nadmiarze bo mi męczą woreczek żółciowy...no ale nic... Mama mi jakoś wierzyć nie chciała hehe, kazałam jej się nie martwić...zresztą teraz pełno wirusów w powietrzu, jak nie grypa to grypa żołądkowa albo inne sensacje...więc może to ją przekonało;). Nie jestem osobą jakąś wychudzoną, ważę 58kg  na 171cm wzrostu, ale Rodzinka się chyba przyzwyczaiła do mnie z okrąglejszymi kształtami, no i teraz jak waga spadła, to mi choroby wmawiają..:/

Pożaliłam się:P...

Doszły mnie słuchy, że rodzina która się dawno na Nas wypięła dopytuje o termin naszego ślubu. Nawet mi się nie śni ich dopraszać... Z mojej strony jest 24-26 osób zaproszonych i nie mam zamiaru kombinować miejsc dla ciotek, które ostatni raz interesowały się mną w 2 klasie Sp hehe. Jestem zołza, ale selekcja być musi:D. PM ma 76 osób na liście, ale powiem Wam, że wszystkie te osoby znam osobiście i są to (z maleńkimi wyjątkami) fajni ludzie. Zresztą u nich rodzina utrzymuje kontakty (telefony na święta, kartki) i to jest miłe, bo czuje się tą więź i wtedy warto chcieć świętować z takimi osobami ten ważny dla nas dzień:)

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #692 dnia: 22 Stycznia 2012, 12:57 »
..i jeszcze jedno:D

Mama robiąc porządki, znalazła jakieś moje stare zeszyty. Ponieważ ja, dusza artystyczna hehe lubiłam zawsze malować różne rzeczy i pisać wiersze (wierszy mam na swoim koncie ok. 30;) ), to w wolnych chwilach pisałam gdzie się da:P. W tych zeszytach znalazła wiersz, napisany przeze mnie 11.06.2007r.:D a wiersz jest do mojego PM :), właśnie kończę go przepisywać i mam zamiar zaserwować go wieczorem PM:)
Jak to wczoraj czytałam, to się popłakałam ze wzruszenia hehe
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #693 dnia: 22 Stycznia 2012, 13:09 »
nusiak podoba mi sie twoje podejscie do gosci ;p ja tez tak w sumie mam .. jest jedynie kilka znoajych ktore ja srednio lubie a one mnie a le moj k sie z tymi osobami chowal i dodzis sie lubia, lecz kontakt sredni.. i nie wiem czy ich chcialabym prosic moj karol natopmist powiedzial ze chce ich u siebie widziec.. wiec dylemat taki oto maly jest

co do wiersza- fajnie znalesc takie pamiatki ;p ciekawe co pm na to jak mu przeczytasz;p
co do anklejek-. ja tez zamowilam naklejki wydalam sporo kasy... tylko ja artystycznej duszy nie mam wiec i winietki by mnie podobnie wyniosly ;p a kupilam naklejki konkretnie na krupnik ktore mi sie bardzo podobaja ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 22 Stycznia 2012, 13:11 »
nusiaku, ja mam 11 czerwca urodziny, ten wyjątkowy dzień tak Cię chyba miłośnie nastroił, że aż wiersz napisałaś  :D

współczuję sytuacji: Rodzice - zbyt niska waga córki, bardzo dobrze ją znam.... :-\

co do pęcherzyka - ja się go pozbyłam, bo miałam atak taki, że myślałam, że umieram dosłownie...miałam jakieś kamyki w nim;to było kilka lat temu i powiem Ci, że teraz też ciagle coś...Aktualnie zmagam się z wrzodem dwunastnicy, którego pozbyć się nie mogę :( :( :(  już nawet zaczynam czytać o domowych sposobach leczenia...masakra...Na szczęście mam dobrego gastrologa, oby cos wymyślił - najgorsze, że to prywtne leczenie - każda wizyta 150zl, każde badanie ponad 100zł  :-\ :-\ :-\ w tym tygodniu właśnie idę na takie badanie :-\

ja zamowiłam zawieszki na wódkę - wkleiłam w moim odliczanku - z wierszykami, naszymi imionami i datą ślubu, za wysyłkę nie płaciłam,bo to w tym samym miejscu,gdzie zamawiałam zaproszenia, zresztą zawieszki są w takim samym kolorze i na takim samym papierze jak zaproszenia,zatem wszystko do siebie pasuje  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #695 dnia: 22 Stycznia 2012, 14:02 »
jakbym tak po 20 zawieszek co drugą (wolną) sobotę wycięła, to do wesela zdążymy:P

Muszę się umówić z panią z Jachtowej, aby omówić kwestię stołów - ile osób gdzie maksymalnie będzie mogło być usadzonych i przedstawić jej koncepcję mojego ustawienia:). Chciałabym, aby stół przy którym siedzą Młodzi, był lekko zmodyfikowany:). Nie chcemy rozsadzać rodziców tak, że po stronie PM jedni, a po mojej stronie drudzy. Chcemy, aby rodzice siedzieli razem:), ale tak przy stole dla Młodych nie wyjdzie, więc wymyśliłam, że skrócimy ten stół, tym samym zrobi się większe przejście od naszego stołu na parkiet:D - nie będę się musiała gdzieś za plecami gości przeciskać, bo widziałam taką sytuację jak Panna Młoda z dość dużym kołem próbowała się wydostać zza stołu młodych, nie mieli przerw w miejscach gdzie łączy się ich stół z tymi bocznymi (klasyczne ustawienie w podkowe) i szła bokiem:/, tego nie chcę...
Suma sumarum przy naszym stole będziemy MY i Świadkowie z osobą towarzyszącą:)

Rodzice PM chcą też abyśmy zapytali, jak jest z wniesieniem własnego jedzenia (jakie formalności itp.), bo chcieliby zrobić szynkę, kiełbasy itp własnej roboty :D (z czego się cieszę, bo robią na prawdę smaczne rzeczy). Chcą też załatwić wędzone węgorze i jakieś inne ryby:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 22 Stycznia 2012, 14:08 »
My właśnie będziemy siedzieli tylko ze świadkami i ich połówkami,bo przecież małżenstw nie rodzielimy :D a Rodzice niech sobie siedzą razem, w towarzystwie, ktore lubią :-)
My mamy okrągle stoły dla gości, a my siedzimy przy takim "łączniku"między dwoma stołami, mniej więcej na środku
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #697 dnia: 22 Stycznia 2012, 14:19 »
aaaa nie mówiłam Wam:P, wczoraj zahaczyłam o fryzjera, obok siebie - dokładniej to mogę tam zejść w kapciach mam tak blisko hehe;)
Poszłam zapytać o fryzurki ślubne i powiem Wam, że Pani fryzjerka z którą rozmawiałam przypadła mi do gustu! na prawdę duuuużo mi fajnych rzeczy powiedziała:D, objaśniła itp. Niby próbną najlepiej w czerwcu robić, jak włosy podrosną ale...tak sobie myślę, uczeszę się u niej na urodzinową imprezę:D. Wiem wiem, magluję temat moich urodzin, ale myślę że to dobra okazja na przetestowanie fryzury i makijażu:) no i będę ładna na imprezkę:P. Mówiła, że właściwa fryzura ślubna to 100-120zł, ale 120zł to taka górna granica. Ucieszyło mnie to, bo wcześniej słyszałam 150-170zł:P...
Także włoski niech rosną, a w kwietniu przetestujemy salon fryzjerski:D.
Myślałam, że będzie tam raczej drogo, bo salon z zewnątrz na taki wygląda...ale nie jest. Dodatkowo zobaczę, jak manicurzystka robi paznokcie:).
Jaka bym była szczęśliwa, jakbym nie musiała już więcej szukać:D...Po prostu bym zeszła sobie do fryzjera na dół hehe i nie musiała się stresować;). Makijażystka ma przyjechać do domu, więc byłoby idealnie:)

Jeszcze kwiaciarnie blisko chciałabym znaleźć, aby już nie jeździć do centrum w ten dzień, bo i tak będzie sporo na głowie:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 22 Stycznia 2012, 18:08 »
no super ci sie ulozylo z fryzjerka ;p ja mam podobnie mam do niej 2 minuty.. mam nadzieje ze ona zostanie wybrana.. mimo ze probna 150zl ale robimy ze 3-4 fryzury az..  a wlasciwa 100 wie chyba jest w miare ok?
z makijazem mam ciagle rozkminke... duuuza  rozkminke

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #699 dnia: 23 Stycznia 2012, 23:01 »
Mi też podoba się Twoje podejście do selekcjonowania gości ;)
Ja do fryzjera też mam dwie minutki, więc przynajmniej jest pewność, że się nie spóźnię ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #700 dnia: 24 Stycznia 2012, 10:31 »
Mam o tyle komfortową sytuację, że moi Rodzice nie naciskają w związku z listą gości- to jest nasze wesele:). Z drugiej strony, jak pisałam wcześniej moja rodzina nie jest ze sobą zżyta. Mam wiele osób wśród znajomych i przyjaciół, których uznaję bardziej niż te osoby, z którymi łączą mnie więzy krwi;). Ja nawet nie zapraszam swojego chrzestnego, z tego względu że ostatni raz zainteresował się mną w dniu komunii świętej....a później, jak już miałam 17 lat i spotkaliśmy się na weselu kuzyna, to mnie nawet nie poznał! No to sorry...ja mam teraz jechać, przypominać się
 i prosić na wesele? nie sądzę:).

[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #701 dnia: 24 Stycznia 2012, 10:40 »
Z takim podejściem chrzestnego to temu panu też bym podziękowała ;)
skoro Cię nie poznał to pfff ;) w sumie już dużo razy wyszło, że bardziej na znajomych można liczyć niż na własną rodzinę ::)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #702 dnia: 24 Stycznia 2012, 11:23 »
Zastanawiam się nad butami, już wcześniej myślałam, aby zamówić tam gdzie emm-a:), a teraz jestem tego pewna;).
Tylko mam wątpliwości, czy zamówić buty ze skóry czy atłasu (materiał wierzchni)? hmm atłas pasowałby mi idealnie do sukni;), bo juz wcześniej rozmawiałam na ten temat w salonie, ale boję się że będzie bardziej narażony na brudzenie? skórę moge szybko przetrzeć a taki atłas? hmmm może mi coś doradzicie:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 24 Stycznia 2012, 11:57 »
nusiak podkradlam jednej z forumek... popaaaaaaatrz ;D
hmm ja chyba bym atlas kupila.. to te takie typowo slubne co nie? ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #704 dnia: 24 Stycznia 2012, 12:05 »
no ja już mam model upatrzony, zapisałam nawet jaki obcas itp:), tylko nogę muszę pomierzyć a nie mam kiedy;).

Taniec fajny, ale mnie nikt nie namówi na naukę układu:D, nie wiem nie bardzo mi się to podoba, no chyba że 2 osoby są super obcykane w temacie:D. My się jakoś rozsądnie przebujamy przez nasza piosenkę
oczywiście jakieś obroty się tam wprowadzi;) i jakieś inne, ale w miarę do naszych możliwości:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #705 dnia: 24 Stycznia 2012, 13:46 »
hhmm...ja stawiam na praktyczność, w tym sklepie gdzie zamaiwałam jest materiał skóra satynowana - właśnie  takie są moje butki, z tym że ja mam srebrną, Ty mozesz spróbować z białą   :D

poza tym nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mne istotne jest,aby butki były skórzane
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #706 dnia: 24 Stycznia 2012, 13:49 »
ooo dobrze wiedzieć:D, tylko czy będą z tej firmy, bo widziałam że Twoje butki są "A", ja chciałam "W", bo tam mają obcas jaki mnie interesuje 6cm:). Chciałabym aby błyszczała lekko, ale żeby to była jednak skóra, bo można wtedy się nie martwić o np. kałuże:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 24 Stycznia 2012, 14:40 »
napisza maila do nich z pytaniem, ja kilka wysylalam zanim zamowilam, bo ciągle chcialam się upewnić w różnych sprawach  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:30 »
Ja bym chyba brała buty ze skóry, ale w sumie jak tak się zastanowić to atłasowe też fajne-ciężki wybór ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #709 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:32 »
już pomyślałam nad tą kwestią:) i na pewno zamawiam buty ze skóry:), ale to za jakiś tydzień:) teraz nei mam dotego głowy:). Jednakspisałam wszystkie elementy, które będa się składały na moje butki:D
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:35 »
Decyzja podjęta to tylko czekać na przyjście butów do domu ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #711 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:45 »
zamówić jeszcze trzeba:D.
W sobotę idziemy z PM na obchód:D, rozejrzeć się za garniturami, zajrzeć do złotników których mamy na liście, popatrzę też za butkami ślubnymi i jeżeli na miejscu nie wpadnie mi nic w oko to zamawiam:). Ja mam problem, bo mam wysokie podbicie i wąską stopę, boję się czy aby będą butki pasowały, bo jest mi ciężko dobrać normalnie pantofle. Popatrzę na mieście co w trawie piszczy;), a jak nie to już wiem co zamawiać:)

W piątek (jak zdążymy) podjedziemy do naszej sali, aby podpytać i kilka rzeczy:). Chociaż zastanawiam się, czy tego nie przełożyć na przyszły tydzień? Bo jak po szkole pojedziemy na salę, to już na siłownię nie zdążę:D. Jak się tak rozładuję fizycznie to mam anielski nastrój i nie krzyczę na PM heheh (raczej nie mam fochów;) ). Ja to jestem jak te "panny młode z piekła rodem", jak coś nie po mojej myśli idzie:P. Jednak znalazłam sposób na rozładowanie stresu;) i chwała za to, bo im bliżej tym będzie go więcej:D

Do tego jestem daleko w lesie z moją pracą licencjacką, nie mam kiedy iść do biblioteki po obszerniejsze materiały:/, może jutro mi się uda. Ehhh praca i praca, pieniążki są to fajnie, ale czasu kompletnie brak.....
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #712 dnia: 24 Stycznia 2012, 21:45 »
nusiaku ja też mam bardzo wysokie podbicie i dlatego zamowilam odkryte butki od wewnętrznej strony stopy , to się nazywa czułenka asumetryczne, w takich typowych często po prostu podbicie mi trochę z boku widać  :-\
jak dobrze, że w tym sklepie można wszystkie szczegóły dobrać sobie zgodnie z upodobaniem  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 24 Stycznia 2012, 22:56 »
Mówisz,że siłownia i potem już nie ma sił na fochowanie się? ;) dobry patent ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #714 dnia: 25 Stycznia 2012, 09:00 »
dobrze, ze masz gdzie rozladowac stresik :) i PM zadowolony bo aniol wraca do domu :D masz juz jakis typ obraczek na mysli? co do pisania pracy  ja mam to samo... musze chociaz pierwszy rozdzial skonczyc do konca stycznia a tak mi sie nie chce... :P powodzenia! :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #715 dnia: 26 Stycznia 2012, 11:12 »
Po prostu jak wracam z siłowni to jestem nabuzowana endorfinami hehe i mam błogi humorek:D. Wczoraj znowu Zumba, to już w ogóle mam mega happy nastrój:D. Anio0łku, ja na marzec mam mieć gotową całą pracę hehe co mnie lekko przeraziło, ale myślę że jakoś dam radę:p, w końcu to tylko 35 stron do napisania:P

Obrączki już mamy upatrzone, coś w ten deseń :
http://jubiler-jd.pl/userdata/gfx/11697ecef7e8e1b3e5064a9c8c7c3809.jpg - tylko bez oczka
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,125
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,141

Chcieliśmy dość klasyczne obrączki, najpierw padł wybór na zwykłe półokrągłe, ale mój chudy palec beznadziejnie w takiej wygląda:P
Te wzory z Aparta mierzyliśmy na Gali i najbardziej podobał się nam wzór 237:)
W sobotę idziemy popatrzeć już konkretnie po wybranych jubilerach i złotnikach:)

[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #716 dnia: 26 Stycznia 2012, 11:14 »
powodzenia :) oby udało wam się wybrac takie obraczki z których oboje bedziecie zadowoleni :) bo czasem kazdemu z młodych podoba sie co innedo ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 26 Stycznia 2012, 11:15 »
Z tych obrączek co pokazałaś to mi też wzór 237 się mi podoba najbardziej ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #718 dnia: 26 Stycznia 2012, 11:28 »
jednomyślnie jesteśmy za wzorem 237:), jednak to ich piaskowanie nie bardzo mi przypadło do gustu bo takie bardzo regularne prążki, które czuć pod palcem:/. Model mamy, musimy podpytać o wykończenie takie jak nam odpowiada;), w tym celu udajemy się w sobotę do kilku złotników:).
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #719 dnia: 26 Stycznia 2012, 11:55 »
Tak więc sobota będzie dniem złotników  ;D