Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 67073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #240 dnia: 25 Sierpnia 2011, 16:01 »
kolejne zdjęcia, to moje dzisiejsze zabaw:)

Dałam radę dziś tylko okleić okładki z zewnątrz i wewnątrz (nie zrobiłam zdjęć środka bo zapomniałam;P, ale jest wyklejone takim perłowym, fakturowanym kartonem- pokażę w dalszym etapie prac, czyli za kilka dni jak znów będę miała czas się za to wziąć:) )

Okładki wyglądają tak:

Na tym prostokącie jasnym u góry i na dole (nad i pod kokardką) będą napisy "Księga gości" i "Ania i Paweł 07.07.2012r" wydrukowane na białym kartonie i naklejone na taśmę piankową, aby zrobić efekt 3d:)

Ten prostokąt jasny, nie jest jeszcze naklejony

Nie wygląda to jeszcze rewelacyjnie, ale kolejne etapy tworzenia przede mną:), myślę że skończone dzieło będzie warte tej całej babraniny w kleju;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #241 dnia: 25 Sierpnia 2011, 17:40 »
nie chcę się powtarzać, ale Ty to masz talent i zapał i pomysły...:-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Sierpnia 2011, 18:11 »
Dzięki;)
może nie jest to cud nad cudami, ale praca własna:D

dla porównania:
pierwotnie album wyglądał tak, jak go kupiłam

teraz wklejam kolejne 3 zdjęcia, podrasowanej już wersji;)
teraz zostało wydrukować napisy na okładkę i 1 stronę, z braku tuszu zrobię to jutro albo w weekend:)

tekst na pierwszą stronę będę drukowała na białym, matowym kartonie i nakleję na to przygotowane błyszczące;)

a tu reszta:

śrubki na okładce zamienię na kolor złoty, lub pomaluję na złoto:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 25 Sierpnia 2011, 18:19 »
naprawdę robi wrażenie :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #244 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:12 »
na pewno skończone dzieło będzie rewelacyjne  :skacza:

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #245 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:25 »
kurcze ja tam nie chciałam takiej ksiegi ale jak widzę Twoją to apetycik na takie cudo rośnie :D :D :D
a robisz takie na zamówienie?  ;) :D mówię ci niezly biznes byś miala z takimi zdolnościami i pomysłami  :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 26 Sierpnia 2011, 12:38 »
pomyslalam wszystko dokladnie to samo co Buuuś :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #247 dnia: 26 Sierpnia 2011, 12:52 »
Dzięki:)
tylko myślę, że karty zamienię na sztywne i matowe (te są satynowe i źle długopis na nich idzie), ale to pestka:)

Słuchajcie byłam dziś znów w La Mariette na umówionej wizycie i zmierzyłam tą Demetrię co mi się po nocach ostatnio śni;)

wklejam fotki:)
acha, ta suknei jest ecru, ale ja będę szyła na zamówienie białą jak coś:P

1. Suknia w całości, tam na dole pod ostatnią falbaną będzie wstawiona koronka ze zdobieniem jak na gorseciku:), tak to sobie wymyśliłam, bo mierzyłam podobną z takim rozwiązaniem...

2. Tył, nie zabijcie mnie ale ja rezygnuję z tego trenu (za ciężko mi;) ) na rzecz wyżej opisanej wstawki z koronki na dole:)
Chociaż z trenem jest pięknie, ale mi tren do szczęścia potrzebny nie jest, a jak Pani go odpięła, to od razu lżej na dupce;)
No i słynne klamerki, bardzo efektowne:D, ale suknie jakieś za duże;)

3. Góra, zdjęcie nie oddaje w pełni zdobienia, które jest piękne:)

Wiecie, czułam się w tej sukni lekko, czułam się sobą, czułam się mega kobieco i stylowo:), nie wiem jak jeszcze, ale czułam się w końcu jak Panna Młoda:P

dla porównania, wskoczyłam jeszcze w inne suknie,między innymi taką oto Jasmine;)

P.S mój ciemny uśmiech to aparat orto, jakoś nieładnie tutaj wyszedł;), no ale jego już w marcu 2012 nie będzie:D
Jak wam się widzi Demetria? :)
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #248 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:00 »
odkryłam jeszcze jedno podczas przymiarek;), nie mogę mieć suknie z fiszbinami na gorsecie także z tyłu, bo mam problem z kręgosłupem, a to mnie tak aż usztywnia i po 5 minutach w sukience, poczułam dyskomfort, aż się wszystko naciągało.

I po raz kolejny poleca La Mariette, dziewczyna która tam pracuje jest po prostu super, wynajduje fajne kiecki, nie kręci na nic nosem i jest uśmiechnięta:) przymierzyłam dziś chyba 5 sukienek, z czego 2 dwa razy (bo Mama się spóźniła). W salonie siedziałam równo godzinę:)

Pani wytłumaczyła mi także, że jak suknia przyjeżdża na pierwszą przymiarkę, to jest goła i z katalogu zdobień można wybrać wzór koronki, wzory zdobień, mogę sobie zażyczyć dekolt w serduszko (nad czym się zastanawiam właśnie, ponoć biust powiększa;) )
Także bardzo mnie to ucieszyło:)
Demetria kosztuje 2700zł:/, ale ze względu na to że chciałabym zrezygnować z trenu, to cena się zmniejsza...zobaczymy, ale za suknie płacę sama więc jak mnie strzeli, to nie będę się wahać;), a płatność do dnia odbioru rozbiję sobie na 4 fazy hehe
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:04 »
wydajesz się być bardziej zadowolona z Demetrii niż z tej wcześniejszej sukienki  :) moim zdaniem w tamtej Ci było ślicznie ale ta powala wszystko  :D rewelacja :D a co do trenu ja cię nie zabiję bo nie jestem za trenami - może i w kościele przez godzinę ładnie wygląda ale cały dzień ma sie dodatkowy ciężar do noszenia (nawet jak jest tren upięty) tak że koronka z cekinkami na dole jak najbardziej TAK  :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #250 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:10 »
mam nadzieję, że nie pomyślicie sobie, że ja taka zmienna jak chorągiewka:D
ale musiałam iść suknię, bo podobna mi się śniła (a tej nawet nie widziałam wtedy;) )
myślę, że moje poszukiwania dobiegają końca, bo przy tej się prawie rozpłakałam dziś, jakoś mnie tak zatrzęsło od środka;)
No i najważniejsze, jest efekt bujania sukni:D to co chciałam!:) ja się ruszam, suknia tańczy:)

Ale mam dobry humorek:), niedługo się zbieram, bo jadę do przychodni po odbiór wyników - profilaktyka, jak co roku:)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:13 »
 :D :D :D juuupiii  :D :D :D super jak są łezki przy mierzeniu sukni  :Placz_1: :hopsa: :Serduszka:

:skacza: no to myślę że wybór sam się już dokonał :D gratuluję  ;D ;D ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:16 »
mam taki niecny plan, bo PM nie wie że ja dziś byłam znów mierzyć suknie;) i niech on sobie myśli, że będę miała tamtą suknię:D.
Ciekawe czy dam radę nie wygadać się do ślubu, ale będę twarda hehe będzie miał zaskoczenie jak po mnie przyjedzie:), mam nadzieję pozytywne:P
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:21 »
ooojjj to dużo silnej woli wymaga :D :D :D mnie czasem aż skręca ale staram się być twarda - i boję się że nie dam rady  :P - a gdy suknia naaaaaprawde jest cudna  to chce sie przecież człowiek chwalić nią kazdemu - tym bardziej najukochanszej osobie :) ;D
a plan jesli się uda to super bedzie  :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #254 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:35 »
już jak się tak rozpisałam, to podoba mi się szalenie taki welon : http://bialadama.abc24.pl/default.asp?kat=71455&pro=644025
Pani w salonie też miała go w katalogu i mówiła, że wzory na sukni można dopasować do tego welonu, albo odwrotnie;). Zresztą mówiła, że do tej suknie też pasuje, szkoda że go nie mieli, bo chciałam sobie zmierzyć:P. Ale jest od dwu warstwowy i można tą krótsza część na twarz zarzucić:)
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #255 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:52 »
Tren w tej sukni jest powalający!!!Przepięknie wygląda !  :) ale rozumiem Cię ad.jego usunięciu...ja przy swojej tez miałam tren ale w dzień ślubu było mi tak gorąco i ciężko,że nawet go nie odpięłam.Zrobiłam to dopiero na sesji...  ;D

Sama suknia bardzo ładna,ale jakoś tak mi czegoś brakuje-sama nie wiem czego  :drapanie:
Może  jakby na dole była jeszcze szersza...  ;)
Natomiast strasznie mi się podobasz w tej drugiej!Pięknie wyglądasz!  ;D

W każdym razie i tak najważniejsze jest Twoje zdanie!  ;D :-*

Aaaaa jeszcze chciałam o księdze-CUDO!Mi w życiu by coś tak pięknego nie wyszło  :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #256 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:57 »
patrycja_4r mi też na dole czegoś brakowało, dlatego pod ostatnią fałdą/ falbaną będzie koronka na całym przodzie, zdobiona kamyczkami i perełkami jak góra sukni:) coś jak w tej sukni http://lamariette.pl/#/pl/collections?image=11&id=3
tylko nie tak wysoko, a koronka będzie do samego dołu:)

Co do księgi, mam zamiar napisać do naszego fotografa, aby podał jakich wymiarów albumy kupuje na albumy dla rodziców:) i chyba też zrobie im takie ozdobne okładki, trochę inne, ale w takim klimacie:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:59 »
nusiak, jak ja mam piec i gotować, jak Ty mi tu takie cuda poakzujesz :blagam:
zatem tak, demetria piękan, ale i jasmnie niczego sobie...
Szkoda że chcesz się z Demetrii pozbyc trenu, w kosciele na pewno robilby wrażenie...pomysl moze jeszcze :-)
gorset sukni jest ślicznie zdobiony, naprawdę piękny :-) ogolnie cala suknia piękna. Najważniejsze, jak się w niej czujesz. W Arizonie tez mi się podobalaś, ale w tej zdecydowanie lepiej. A nie chcialabyś żeby jej bylo "więcej" na dole? tzn. tak już od pasa czy linii bioder w dól żeby byla nieco szersza?
efekt płynącej sukni jest rewelacyjny - pamiętam jak mierzylam:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #258 dnia: 26 Sierpnia 2011, 14:04 »
właśnie nie za dobrze czuję się w tych szerszych sukniach, ale zawsze można halkę większą dać;) bo tutaj miałam małą:)
Tren piękny, ale uwierz że czuje się go na kuperku:D, a jak sobie pomyślę że to lipiec i może być gorąco, to wolę komfort;)
Zresztą na rzecz koronki na dole, którą dodam do projektu rezygnuję z trenu. Bo Pani powiedziała, że tren to dużo materiału i suknia na pewno będzie tańsza bez niego, a to co bym chciała z koronki to dodatkowo 100-200zł, więc wyjdzie na jedno;)

Idę zaraz z domu bo nie wytrzymam, od rana wiartara! i tak od kilku dni.... jak mam wolne to dostaje szału, bo od 7:30 panowie zaczynają (robią coś na zlecenie spółdzielni) i kończą po 16:00 czyli mój wolny dzień to słuchanie jak się niesie po pionie straszny hałas remontowy i już mi głowa pęka.
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #259 dnia: 26 Sierpnia 2011, 14:07 »
o właśnie,może o halkę mi chodzi  ;D Podejrzewam,że jak będzie większa to efekt będzie świetny! ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 26 Sierpnia 2011, 15:12 »
widziałam przymiarki i musze przyznac ze super wygladasz jeszcze jak bedzie ta inna halka to juz w ogole cudo :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 26 Sierpnia 2011, 19:35 »
Księga gości bardzo ładna, a pomysł na wklejanie zdjęć bardzo dobry :)

Np. w mojej nie jest zapisana nawet połowa :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #262 dnia: 26 Sierpnia 2011, 21:29 »
uffff dalam arde i nadrobilam wszystko ;) Nusiak mozna sie dolaczyc?
Na poczatek powiem ci ze twoja ksiega ze zdjec wyglada dwa arzy lepiej niz te w sklepach za 120zl ;D z ciekawosci moglabys mi napisac ile cie wynioslo za materialy potzrebne do jej wykonania?
suknia- widzialam tylko jedna i jest aldna ale tak jak ktoras napisala jak na twoja figurke  czegos mi w niej brak a moze powinna byc bardziej rozszerzona na dole.. hm nie wiem ;p a nie umiem sobie wyobrazic tego projektu o ktorym pisalas z koronka ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #263 dnia: 27 Sierpnia 2011, 12:20 »
sylwusia085 koszt materiałów liczony na szybko to ok. 40zł, album kosztował ok 20zł, papier okładkowy po 4,50 na każdą z okładek to najdroższe materiały. Resztę mam zakupioną także do wykonania zawieszek i winietek (aplikacje kwiatków, tasiemki, perełki).

Będziecie musiały poczekać do lipca, aby zobaczyć efekt z koronką:)
Jak na razie mam rysunek, ale nie mam gdzie zeskanować;), zrobiłam go aby nie zapomnieć do listopada co konkretnie chciałam zmienić w sukni:).
Bo wtedy idę podpisać umowę i wpłacić zaliczkę:)

Nie mogę się także doczekać października, aż pójdziemy zaklepać datę i godzinę ślubu w kościele (jak pisałam wcześniej, dopiero wtedy będą księgi na 2012r.)
Ślub bierzemy u Dominikanów, choć to nie nasza parafia, ale bardzo lubię ten kościół:)
Wydaje mi się, że oni podchodzą po ludzku do wszystkiego. Sam fakt, jak po kolędzie chodzili, to ani razu nie zapytał ksiądz, czy my mamy ślub i nie było moralizowania, że razem mieszkamy i bla bla:). Za każdym razem podpytywali czym się zajmujemy, czy jesteśmy ze Szczecina, ksiądz jednego roku żartowniś się trafił i jak otworzyliśmy drzwi to mówi: "...oooo w końcu młodzi!:D", a to dlatego że na około starsze panie, wdowy mieszkają, a ksiądz młody..... :P
Szkoda tylko, że co jakiś czas zmieniają księży w parafii, bo wielu fajnych już odeszło w inne zakątki.

Skoro już się rozpisałam, to zapytam Was czy Wy - Panny Młode startujecie w dniu ślubu od rodziców? Tak się wczoraj nad tym zastanawialiśmy, bo pierw chciałam aby PM odebrał mnie z domu rodziców, ale po krótkim namyśle, wygodniej byłoby się szykować w naszym mieszkaniu i tam niech rodzice przyjadą. Ja będę miała wszystko pod ręką, nie będę się bujała z butami i wszystkimi dodatkami i niczego nie zapomnę;).
PM powiedział, że ślub jest dla nas i zrobimy jak nam będzie pasowało:), a dla gości to wesele...;).
W końcu mamy dwa pokoje, to będziemy się szykować jakby osobno?:D
Co wy o tym sądzicie? W końcu można czasami iść pod prąd tradycji;)
Przynajmniej nie pójdzie tyle wódki na bramy:D, bo w dzielnicy moich rodziców, to sporo chlorków i żulków i pewnie z klatki bym nie wyszła, jakby Ci z kamienicy się najpierw zbiegli;). Może nie ładnie to ujęłam, ale taka prawda...:)

[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 27 Sierpnia 2011, 12:39 »
nusiak mialam te sama zagwostke co ty czy startowac od rodzicow czy od siebie, wybralam druga opcje, poniewaz moi rodzice mieszkaja na wiosce a droga do nich jest straszna, podejrzewam ze Pan ktory udostepni nam swoje piekne zabytkowe auto zobaczylby te droge na pewno nie chcialby czegos sobie uszkodzic na wybojach ;p z reszta blizej mi do kosciola itd, my rowniez mamy dwa pokoje wiec bedziemy sie szykowac osobno ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 27 Sierpnia 2011, 13:31 »
Nusiak czyli i takoplaca sie zrobic taka ksiege samemu ;p polowe taniej wychodzi ;p
co do tradycji- kochana juz jedna najwazniejsza zlamaliscie- mieszkacie razem hihihiihi ;) zarcik oczywiscie ;p
my tez mieszkamy razem ale z moja mama.  chyba zrobimy tak ze w piatejk na noc moj Karol pojdzie do domku rodzicow (ulice dalej ;p) przyjedzie po mnie ze swiadkiem, i swoimi rodzicami, zrobimy w moim domku blogoslawienstwo i.... od tego momentu ja mam zagadke. bo sie zastanawiam czy ma mnie poprowadzic do oltarza tata czy nie... bo gdyby mial to zrobic tata to duzo zmaieszania by wyszlo ;p ale na pewno bylo9by to mile i dla mnie i dla taty ;D hmmm no bo co po blogoslawienstwie jechac na dwa auta bez sensu.... ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 27 Sierpnia 2011, 13:52 »
zastanawiam się teraz nad tymi albumami na zdjęcia dla rodziców,jakiej wielkości, hmm może zrobię też a4 - jest więcej opcji pokombinowania, np satynowe kalki które ochraniają zdjęcia:). Zrobiłabym czerwone, bordowe albo złote okładki + złote narożniki aby się nie zniszczyły:), ale to pomyślę. W umowie mamy 2 albumy z 20 zdjęciami 13x18 więc rozmyślam coś pod tym kątem wyczarować.

Ja będę spokojniejsza, jak będziemy szykować się razem, bo jak coś trzeba będzie doprasować albo poprawić? Tak na spokojnie spakuję nas na noc i na poprawiny, wyślę PM z wódką na salę:P i po kwiaty;), a sama sobie pójdę do fryzjera bo makijaż mam zamiar zamówić do domku;)
Moja Mama zachwala ten pomysł, pewnie też dlatego że w dniu swojego ślubu szykowała się u teściowej w Szczecinie i zapomniała pewnej bardzo ważnej rzeczy - oczywiście nie było mowy aby jechać ponad 20km po zgubę, ale to było 31 lat temu:D. Jednak wolę sobie zaoszczędzić takich stresów, bo ja w euforii na prawdę mogę czegoś zapomnieć:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 27 Sierpnia 2011, 13:57 »
wiadomo w domku to w domku ;p masz wszystko pod reka ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #268 dnia: 27 Sierpnia 2011, 14:02 »
właśnie:) i świadkowa będzie miała do mnie 10 minut drogi;), bo teraz będziemy niedaleko siebie mieszkać:P
I fotograf nie będzie się bujał po Szczecinie, myślę że to rozwiązanie na plus:)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 27 Sierpnia 2011, 14:40 »
moja swiadkowa tez bedzie miala do mnie nawet 5 min drogi takze dla niej tez jest to ulatwienie tym bardziej ze nie ma auta biedna  :-\ z reszta moi rodzice przeprowadzili sie niedawno do tego domu i nawet nie czuje ze jest to moj rodzinny dom, musialabym wprosic sie do swojego starego mieszkanka w ktorym mieszkalam od urodzenia haha! a to nie wchodzi w gre :P