Dziewczynki dziekuje za odwiedzinki u nas
Z pierwszego usg wychodziło że jestem w 6 tygodniu a z OM wychodziło ze w 8 tygodniu.
Wiec liczyłam od usg i termin wypadał na:
EDO (LMP) 29-10
EDD (AUA) 11-11
...czyli mam teraz 29 tydzien.
Kolejne usg pokazywały nastepujace terminu porodu:
06-11
potem
15 -11
nastepne na innym sprzecie (dokładniejszym)
EDO (LMP) 29-10
EDD (AUA) 13-11
i tygodnie liczone od tego pierwszego usg był 20 tydzien równo a z wymiarów dzidziusia były:
BPD 20w5d
HC 21w1d
AC 21w1d
FL 22w1d
Ale z ostatniego usg to
EDO (LMP) 29-10
EDD (AUA) 02-11
i tygodnie liczone przeze mnie to był 28 tydzien....a z wymiarów :
BPD 30w3d
HC 30w4d
AC 28w6d
FL 29w5d
NO I JAKI mam brac pod uwagę ?? moze ktos pomoze....
Z nowinek to siostra Roberta co była 6 tygodni starszej ciaży urodziła w 34 tygodniu synka - 2750g i 52cm, 10punktów naturalnie Poród trwał od momentu jak jej odeszły wody 25 godzin i powiedziała ze nie przezyłabym bez znieczulenia
Pomoca w tym aby urodzic w 34 tygodni było to ze dzien wczesniej MYŁA OKNA i sprzatała.....O zgrozo

!! twierdziała ze nie była jakos zmeczona ale juz ja wiem swoje!!
W kazdym razie moze juz dzisiaj wyjda ze szpotala i wybieramy soe z mezem w odwiedziny do nich
Kolejna mniej miła rzecze dla mnie któraz zdazyła mi podniesc cisnienie z lekkka to awaria.
W moim mieszkaniu co wynajmuje wymieniali piony w bloku.... A wczoraj zadzwoniła do mnie moje kolezanka co tam mieszka i powiedziała ze cieknie woda u sasiadów na dole a u nas przy licznikach na złaczniu z zaworem jest mokro
Musze zaraz jechac do spółdzielni i próbowac załatwic hydraulika albo nie wiem co oni z tym zrobia bo pion z zimna woda jest zakrecony i cały pion a bloku jest bez zminaej wody a ja mam DODATKOWE zajecie i zamiast leżec w łóżku bede uzerc sie ze spółdzielnia i hudraulikiem
Na moje szczescie nie zalało sąsiada jakos mocno... ale co najwazniejsze mam UBEZPIECZONE mieszkanie na taki wypadek wiec nie martwie sie jakos ale musze sie nachodzic i załatwiac cos co nie miało by miejsca gdyby firma wymieniajaca te rury zrobiła to porzadnie!!
A dodatkowy kłopot to lodówka w tym mieszkaniu...jest juz stara z epoki Mińska

i musze ja wymienic bo trzeba ja rozmrazac co 2 tygodnie ... Wiec chyba zrobimy tak ze oddamy swoja a do nas kupimy nowa,,,, tylko jakos mi sie nie widzi dodatkowy koszy 2500 tys ot tak sobie przed porodem 2 miesiace kiedy mamy 3 wesele....
A co do wesel... wkleje Wam ta bluzke o której myslałam ze załoze ja i brązowe spodnie ? co Wy na to ale tak szczerze?!
No i moja dokumentacja 29 tygodnia