Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 77062 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #330 dnia: 5 Lipca 2006, 10:56 »
Czekamy czekamy...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 5 Lipca 2006, 12:03 »
Wiecie co ... NADAL NIE WIEM :)
No po prostu nie dość ze ma skrzyżowane nóżki w łydeczkach, ściśnięte udka to jeszcze założone na brzuszek :):):)
Kaszlałam, śmiałam się pukaliśmy w brzuszek to dzidzia jedynie rączkami machała :) albo buzię otwierała :)
ale żeby tak nóżki rozłożyć to absolutnie:):):) Lekarz śmiał się że pewnie to dziewczynka bo się wstydzi a gdyby to był chłopiec to coś byłoby widać od spodu :) ale nie stawia "diagnozy" :)
Tak więc teraz to ja już nie chce wiedzieć :) niech już będzie niespodzianka:) najważniejsze że urosło w ciągu tygodnia z 357g do 432g i mam około 15 cm ale to jest zbliżony pomiar gdyż jest w taki "wieku" ze nie da się zmierzyć bo ekran za mały:)
Wszystko jest dobrze wiec jestem spokojna i już nie będę go/jej męczyła :) niech sobie rośnie :)
A wczorajsza wizyta też wszystko dobrze. Wyniki krwi i moczu bardzo dobre. Lekarz śmiał się że hemoglobina wyższa niż u niego :) A przecież teoretycznie mało jem mięsa :) Szyjka twarda i długa. Jedynie mam infekcję - pewnie po basenie ale lekarz powiedział aby chodzić bo infekcje zwalczymy a moje samopoczucie po basenie jest ważniejsze. Gdyby były jeszcze jakieś zatrucie to koniecznie zadzwonić bo z tym nigdy nie ma żartów a gdyby coś to rozpuścić w szklance wody tak z 10 tabletek węgla, rozmieszać wypić i postarać się nie zwymiotować bo to jest obleśna czarna breja:) i to powinno pomóc nie odwodnić organizmu. Na wyjazd dostałam leki gdyby były jakieś skurcze. Zajęcia na szkole rodzenia też bedzie prowadził mój lekarz wiec moje dziecko przyzwyczai się do niego jak do wujka:):) Musze zadzwonić do położnej i umówić się z nią na obejrzenie szpitala i ogólnie na ten pierwszy kontakt.
Na tym usg była mojego męża siostra Justyna co były podejrzenia że mam przodujące łożysko. Generalnie nic się nie pogorszyło a to jeszcze jest bardzo "mała" ciąża i jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wszystko wróci do normy jak macica podrośnie:)
Powiedział ze nie ma powodu do martwienia się ale jak najbardziej "czujność jest wskazana".
To chyba tyle.... :) Idę do waszych wąteczków sprawdzić co u Waszych dzieciaczków:)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #332 dnia: 5 Lipca 2006, 12:18 »
Martus-super, ze wszystko jest w porzadku!bardzo sie ciesze :mrgreen: A jak dzidzia nie chce pokazac kim jest to faktycznie planuje byc dla Was niespodzianka i niech tak zostanie :D  :D  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 5 Lipca 2006, 12:25 »
Agutka, chyba tak już zostanie nasza niespodziankę bo to pewnie jakiś znak że ma tak być :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 5 Lipca 2006, 13:12 »
nio to dzidzia okazuje sie małym spryciarzem. może jeszcze pozwoli dowiedzieć się mamie jaki kolor ubranek czy pościelli ma kupować, bo chyba będziesz jeszcaze mieć usg.
Bardzo fajnie, że masz ttakiego miłego i zatroskanego lekarza prowadzącego. Niczego wtedy nie trzeba się obawiać i bać i szukać jakiś dodatkowych informacji na necie czy po książkach, bo on ci wszystko wytłumaczy.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 5 Lipca 2006, 13:38 »
Cytat: "Gosiaczek80"
może jeszcze pozwoli dowiedzieć się mamie jaki kolor ubranek czy pościelli ma kupować, bo chyba będziesz jeszcaze mieć usg.

tak na pewno będe miała pewnie tak około 28-30 tygodnia ?? prawda ??
ale nie wiem czy chce wiedzieć :) niech już będzie niespodzianką:)
Gosiaczek80, masz rację :)jestem zadowlona z moejgo lekarza i polecam go wszystkim:)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #336 dnia: 5 Lipca 2006, 20:00 »
...czyli bedzie dziewczynka , skoro ma byc niespodzianka :D wszyscy typuja chłopczyka , wiec bedzie inaczej :D
Mały wstydnis lub mała wstydnisia :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 6 Lipca 2006, 09:21 »
Mały wstydnis lub mała wstydnisia

hi hi hi też tak nazywamy dzidzię :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #338 dnia: 7 Lipca 2006, 09:03 »
:mrgreen: jak slodziutko  :mrgreen:
****Mały wstydnis lub mała wstydnisia****
Pozdrowionka dla was  :serce:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #339 dnia: 9 Lipca 2006, 16:42 »
Martuś Slicznie Ci w ciąży
a co z kolczykiem chyba będziesz musiała się go pozbyć?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 10 Lipca 2006, 09:45 »
Cytat: "Tajusia"
jak slodziutko

tez mi się już podoba to że to będzie niespodzianka :) i mam nadzieję ze nie pokaze sie przy następnym usg :) bedzie z głowy :) nie wiedać i już  :serce:

Cytat: "agulkaaa"
Martuś Slicznie Ci w ciąży

Dziękuję :)
A kolczyka nie musze si e pozbywac do momentu kiedy nie bedzie mi przeszkadzał :) tzn. sama zdecyzduję kiedy go wyjąć :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #341 dnia: 10 Lipca 2006, 12:25 »
Martaxyz11
Cieszę się, że u Was wszystko w porządeczku. Ślicznie chodzisz w ciąży i najważniejsze, że dobrze się czujesz. Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na dalsze wieści :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 10 Lipca 2006, 13:49 »
martulka, dziękuję  a ja jak patrzę ze u Ciebie Wiktor ma już ponad miesiąc to zastanawiam się czy to tylko mi tak czas szybko biegnie :):):) ucałuj synka od cioci :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 11 Lipca 2006, 09:54 »
Cytat: "Martaxyz11"
ucałuj synka od cioci

ciociu Marciu dziękujemy za całusa. Przekażę synkowi jak tylko się obudzi :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 11 Lipca 2006, 09:56 »
zastanawiam się czy to tylko mi tak czas szybko biegnie

Nie tylko Tobie czas tak szybko leci. Twoja ciąża też zasuwa do przodu. Nie dawno się pochwaliłaś a tu już 22 tydzień. Ani się obejrzymy jak Ty będziesz się chwaliła swoim maleństwem.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 11 Lipca 2006, 10:11 »
Cytat: "martulka"
jak Ty będziesz się chwaliła swoim maleństwem.

jej jak to odlegle i dziwnie brzmi :):):) aż sie uśmiecham na samą myśl :):):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
22 tydzien -zdjecia
« Odpowiedź #346 dnia: 11 Lipca 2006, 11:22 »
Witamy w kolejny upalny dzień  :id_juz:

Nie wiem czy Wam wspominałam o komodach jakie zamówiłam do pokoju i do kuchni? Mam sklerozę wiec nie pamietam :)
W każdym razie mamy nowe komody i półki  :jupi:  Wczoraj pan przytargał je wieczorkiem i mieśliśmy niespodzianke bo te komoddy były już złożone  do tej pory zamawiane meble były luzem i wyglądało to jak zestaw klocków dla dużych facetów  Więc mój maz był baaardzo zadowolony z tego że nie musi wylewać 7 potów i siedziec nad nimi do północy  Wstępnie ustawiliśmy je a czy nie zmieni sie mi koncepcja  to się okaze póćniej jak już pomalujemy pokój. Nie pasuje też nam ten telewizor ale nie wyrzucimy go na śmieci :) tym bardziej ze to mój pierwszy nabyty sprzet jak przeprowadziłam sie do Warszawy 8 lat temu :)...
Dzis jeszcze będę miała zajęcie z ustawianiem ksiażek na półkach  Mój kochany mąz stwierdził ze powiesi mi je dopiero dzisiaj bo inaczej bede skakała po taboretach i szarpała się z ksiażkami całą noc! A tak będzie mi dozował prace domowe i w związku z tym że weekend był w celibacie ze względu na rodzine na działce to ma dla mnie PRZYJEMNIEJSZE zajęcie na wieczór :) Kochany jest   :serce:

Kurcze jak tak patrze na to nasze mieszkanie to mam wrazenie ze we 3 osoby to bedzie tu na styk...  To jest 48m + balkon i jakoś jest ciasko :) Na samą myśl o tym ze mamy szukac mieszkania to dostaję gęsiej skórki... o cenach nie wspomnę....
Rozmawialiśmy sami i z rodzicami Roberta, że teraz jak bedziemy kupowac to MINMUM 75-80 metrów i MUSZĄ być oddzielne 3 pokoje + niewielki salon z kuchiną... a teraz wystarczy przemnożyć np. 75m x około 6000zł za 1m w stanie surowym i wyjdzie szalona kwota  No ale nie mamy wyjścia tylko zastanawiamy sie kiedy to zrobić.... Teraz jestem w ciazy... potem bedzie maleństwo... i chcemy też drugie jak najszybciej...
Co prawda ceny rosną ale mieszkania co mamy teraz też wiec przy sprzedaży uda sie nam zamienić 2 małe na jedno duze.... Tylko gdzie? W którym miejscu.... Głowa mnie boli od tego  
Ok, wklejam też obiecane zdjęcia brzuszka  

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #347 dnia: 11 Lipca 2006, 15:06 »
No no Martusiu, a Ty jak zwykle promieniująca i taka śliczna w tej ciąży  :D

Pozdrowionka

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #348 dnia: 11 Lipca 2006, 18:08 »
Marta-wygladasz po prostu przeslicznie :D  :D  :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 12 Lipca 2006, 10:21 »
Cytat: "Agnieszka"
No no Martusiu, a Ty jak zwykle promieniująca i taka śliczna w tej ciąży  

Cytat: "Agutka"
Marta-wygladasz po prostu przeslicznie  

Dziękuję  :serce:   :oops:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 13 Lipca 2006, 09:45 »
Martusiu widać, że ciąża Ci służy. Wyglądasz pięknie. Jak tak patrzę na Ciebie to nic tylko w ciąży chodzić.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 13 Lipca 2006, 11:47 »
Cytat: "martulka"
Martusiu widać, że ciąża Ci służy. Wyglądasz pięknie. Jak tak patrzę na Ciebie to nic tylko w ciąży chodzić.

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  dziękuję :) gdyby sie dało jeszcze na brzuchu spac to ok :):):)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #352 dnia: 13 Lipca 2006, 11:54 »
No cos za coś :mrgreen: ale na prawdę ślicznie wyglądasz - mnie pewnie kiedyś mąż będzie turlał :mrgreen:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 13 Lipca 2006, 11:56 »
Cytat: "Maja"
No cos za coś  ale na prawdę ślicznie wyglądasz - mnie pewnie kiedyś mąż będzie turlał

Dziękuje :) MOja koleżanka mówi ze tak do 6-7 miesiaca wygląda się JAK KOBIETA W CIAZY  a potem to już JAK BABA w ciaży :):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
23 tydzien
« Odpowiedź #354 dnia: 17 Lipca 2006, 11:04 »
Jakoś tak cichutko w moim wątku...
Ale ja pisze sobie...
Mamy 23 tydzień  :serce:
Samopoczycie super i jedyne co mi dokucza to kośc ogonowa! Jejku jaki to ból  ... Jakby mnie ktoś szarpał za nerwy  :evil:   Myślałam ze basen mi pomoze ale niestyety, przeszło mi dopiero jak poleżałam troszkę bez ruchu i na boku oczywiscie.
Pogoda jest już duuzo lepsza wiec oddycha mi się juz dobrze.
Dzidzia fika koziołki i kopie nieustajaco   :D   Juz chyba wszyscy czuli jej kopniaczki :) Najfajniej jest wieczorem tak około 22.00 no wtedy daje popis :) :serce:  az brzuszek skacze :) Co fajniejsze czuję maleństwo już jakieś 4 cm nad pępkiem :)
A oto co piszą o 23 tygodniu :) :
Tydzień 23
Zaczyna się u dzieciątka zbierać tłuszczyk. Nadal jest ono aktywne. Kopie i kręci się. Rozwinęły się już dobrze kostki słuchowe. Teraz można zacząć mówić do dziecka, czytać albo śpiewać. Dziecko już wyraźnie słyszy głos matki. Poprzez mówienie przyzwyczaja się maluszka do głosu matki. Obecnie ma 22 - 23 cm i około 400 gram. [Małe sprostowanie u mnie w 21 tygodniu male miało 432g :) wiec teraz ma spokojnie ponad 500g :)]
Tydzień Dwudziesty Trzeci
Wyglądem i zachowaniem twoje dziecko przypomina już noworodka. Zwinięty w kłębek mierzy 20 cm, po wyprostowaniu nóżek - 30 cm. Ale waga, którą osiąga w tym tygodniu (450g) to zaledwie 1/8 przeciętnej wagi noworodka. Mimo, że zwiększyła się ilość podściółki tłuszczowej, dziecko nadal jest szczuplutkie, pomarszczone, pokryte ciemnymi włoskami i białawą mazią płodową. Więcej na www.edziecko.pl>>>

Weekend minął bardzo miło z moją mamą i siostrzenicą Klaudią :) W piątek kino i jakies zakupy na śniadanie... w sobotę basen, spacer po starówce i obiadek na mieście... a wieczorem grill na dziłce...Niedziela to juz błogie nic nie robienie na działce :)
Zdjęcia brzuszka:)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #355 dnia: 17 Lipca 2006, 11:11 »
Marta ciąża Ci służy, wyglądasz kwitnąco - dosłownie :mrgreen: ciekawe kiedy będą zdjęcia maluszka i kiedy się ujawni

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 17 Lipca 2006, 11:13 »
Marta ciąża Ci służy, wyglądasz kwitnąco - dosłownie  ciekawe kiedy będą zdjęcia maluszka i kiedy się ujawni

Dziękuję :)
Wiesz co Maju.. ja już chce mieć NIESPODZINKE :) tyle przeżyłam bez wiedzy kto tam mieszka ze jeszcze te 3 miesiące wytrzymam :) Będe miała usg ale wolę aby nie byłowidac i chciałabym aby to mąż przy porodzie powiedział nam kogo mamy :):):)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 17 Lipca 2006, 14:11 »
chciałabym aby to mąż przy porodzie powiedział nam kogo mamy

Życzę Ci aby to się spełniło. Zawsze możesz powiedzieć lekarzowi, żeby nie mówił Ci/Wam , kogo będziecie tulić w swoich ramionach.

A co z imieniem? zastanawialiście się już ?

Cytat: "Maja"
Marta ciąża Ci służy, wyglądasz kwitnąco - dosłownie

:tak_2:    :ok:    :brawo_2:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 17 Lipca 2006, 14:19 »
Życzę Ci aby to się spełniło. Zawsze możesz powiedzieć lekarzowi, żeby nie mówił Ci/Wam , kogo będziecie tulić w swoich ramionach

jak tylko wejdę do gabinetu to powiem lekarzowi że nie chce aby mówił :)

A co z imieniem? zastanawialiście się już ?

tak :
Nina
Nikodem - tu może sie zmienić...

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #359 dnia: 17 Lipca 2006, 15:36 »
Normalnie jestem pelna podziwu dla tego jak slicznie wygladasz!super!oby tak dalej :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: