Autor Wątek: Czekamy na Ciebie Skarbie.  (Przeczytany 8146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Czekamy na Ciebie Skarbie.
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Grudnia 2006, 18:19 »
Cytat: "Martaxyz11"
ja to całe swieta bede tylko wąchać

Oj biedactwo ...

Cytat: "Eva*"
oj tak tak...te Zuzanki...  Jak moja córcia czasem coś palnie(a ma dopiero 2 lata) to normalnie  

Ja momentami prawie sikam ze śmiechu jak ona coś powie ;) Mówi do mnie np. "Monisiu, daj mi ten mój krem balsamowy, osobisty"  :shock:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Albo zamiast klepsydra mówi "ksepydla"  :mrgreen:

Cytat: "anulka33"
A jak z apetytem? Zauważyłaś jakieś zmiany już?

Jakoś specjalnych ciągot jeszcze nie zauważyłam. Apetyt mi jednak dopisuje. Zauważyłam antomiast, ze mniej mi smakują słodycze, którymi się przed ciążą zajadałam wprost. Ale to dobrze, wcale z tego powodu nie narzekam ;)

W końcu po pracy.
Dyra niestety nie skróciła lekcji, zorganizowała natomiast w pokoju nauczycielskim wigilię. Był sernik, kawa, herabta i oczywiscie opłatek :)

Po pracy misiek do mnie zadzwonił i mówi, ze ich szef kazał pracownikom wybrać sobie jakiś prezent na świeta do pewnej kwoty i przedstawić po świetach rachunki, które on pokryje. Swją drogą, ciężko spotkać teraz tzw. "prywaciarza", który by robił swoim pracownikom prezenty, miły gest z jego strony.
NO i zgadnijcie, co mój małżonek wymyślił sobie na prezent ....... otóż elegancką, skórzaną teczkę do pracy. :evil:  :evil:  :evil:
I guzik z mojego prezentu.
Dobrze, ze powiedział mi to gdy byłam w sklepie. Zaczęłam więc szukać czegoś innego i szybciutko ( co jest iesamowite jak dla mnie) kupiłam mu śliczną czarną koszulę do pracy i nie tylko. Myślę, ze będzie mu się podobać.

No ale to wątek dzidziusiowy, nie mężulowy więc coś o dzidzi.
 :D  :D  :D
Otóż mam mały problem. Zauważyłam od kilku dni pierwsze widoczne obajwy, które chyba związane są z ciążą.
Na moich policzkach pojawiły sie popękane naczynka, które powodują, ze buzia jest rano zaróżowiona. Już od kilku lat mam problemy z cerą naczynkową ale zauważyłam z przerażeniem, ze jest coraz gorzej. Czy to moze być wywołane i zintensyfikowane przez zmiany hormonalne w ciąży????
Stosuję odpowiedni krem (lirene) ale chyba nie jest skuteczny.

I jeszcze jedna rzecz. Zauważyłam wczoraj wieczorem, gdy sie rozebrałam, ze na zewnętrznej stronie piersi pojawiły się bardzo widoczne, niebieskie żyłki, tak jakby skóra w tym miejscu była przezroczysta. Dodam, ze piersi bolą mnie okrutnie, są nabrzmiałe i wydaje mi się, ze urosły. Czy te żyłki "wychodzą" na skutek rozciągania sie skóry???

Jeśli kotś zna odpowiedź na nurtujące mnie pytania będę dźwięczna ;););)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Grudnia 2006, 18:53 »
Cytat: "~monika~"
Zauważyłam od kilku dni pierwsze widoczne obajwy, które chyba związane są z ciążą.
Na moich policzkach pojawiły sie popękane naczynka, które powodują, ze buzia jest rano zaróżowiona. Już od kilku lat mam problemy z cerą naczynkową ale zauważyłam z przerażeniem, ze jest coraz gorzej. Czy to moze być wywołane i zintensyfikowane przez zmiany hormonalne w ciąży????

kiedys czytałam że w ciąży może się nasilić problem ze skórą naczynkową
wynika to z tego że ciśnienie i ilość krwi się podnosi musi jej być więcej i organizm cały czas ją produkuje żeby po koniec ciązy uraczyć nas dodatkowymi 2 litrami

Zauważyłam wczoraj wieczorem, gdy sie rozebrałam, ze na zewnętrznej stronie piersi pojawiły się bardzo widoczne, niebieskie żyłki, tak jakby skóra w tym miejscu była przezroczysta. Dodam, ze piersi bolą mnie okrutnie, są nabrzmiałe i wydaje mi się, ze urosły. Czy te żyłki "wychodzą" na skutek rozciągania sie skóry???

te żyłki to też jak najbardziej norma
u mnie to (oprócz braku @) to był jedny sygnał ciązy to tak jakby żyły na piersiach wyszły mi na wierzch zresztą utrzymuje się to do dzisiaj

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Grudnia 2006, 20:32 »
Cytat: "jagodka24"
żyły na piersiach wyszły mi na wierzch zresztą utrzymuje się to do dzisiaj

ja też tam mam normalnie mapa z żył się utworzyła

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Grudnia 2006, 20:43 »
wynika to z tego że ciśnienie i ilość krwi się podnosi musi jej być więcej i organizm cały czas ją produkuje żeby po koniec ciązy uraczyć nas dodatkowymi 2 litrami

O masz babo placek .... no to się zaczyna .... Mam nadzieję, ze nie pójdzie to jeszcze dalej bo będzie nieciekawie ....

te żyłki to też jak najbardziej norma
u mnie to (oprócz braku @) to był jedny sygnał ciązy to tak jakby żyły na piersiach wyszły mi na wierzch zresztą utrzymuje się to do dzisiaj

NO więc normalny objaw ciąży u mnie :) hurrra :):):)
Tak myślałam, ze to to ale wolałam sie upewnić ;)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Grudnia 2006, 20:55 »
Mówi do mnie np. "Monisiu, daj mi ten mój krem balsamowy, osobisty"    
Albo zamiast klepsydra mówi "ksepydla"

:hahaha:   :mrgreen:

jagodka24 napisał/a:

O masz babo placek .... no to się zaczyna .... Mam nadzieję, ze nie pójdzie to jeszcze dalej bo będzie nieciekawie ....

Monia nie bój żaby, to wszystko kiedyś wróci do normalności...no bynajmniej u mnie tak było... :roll:  na twarzy też pojawiły mi sie popękane naczynka, ale z czasem zniknęły :D

Cytat: "agulkaaa"

:drapanie:  yyy, że niby mapa do czego...?? :wink:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Grudnia 2006, 19:31 »
Moniczko przepraszam,że tak póno,ale ogromne gratulaje dla Was.... :serce:
A wózeczek od teściowej..przesłodki :):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Grudnia 2006, 21:39 »
Dobry wieczór ......

Mam wiadomość ... niestety złą ......
Nawet nie jestem chyba załamana ... jestem w szoku ... jestem zdziwiona i nie mogę uwierzyć, ze to możliwe, że to się dzieje naprawdę.....

Po południu pojawiły sie brązowe plamienia ...... przestraszyłam się nie na żarty i pojechałam na Izbę przyjęć do szpitala ..... lekarz mnie zbadał, a następnie zrobił mi usg dopochwowe ..... i usłyszałam, to czego nigdy więcej nie chcę usłyszeć .... nie ma pęcherzyka w macicy ...... kazał mi zrobić test z moczu, taki w laboratorium .... na wynik czekałam 1 godzinę i 20 minut .... najdłuższe chwile w moim życiu ..... wynik testu : negatywny .....

Wczoraj wieczorem zrobiła jeszcze jeden test domowy dla pewności .... piękne, grube krechy .....
Na moje pytanie dlaczego 3 testy pokazały pozytywny wynik, lekarz odpowiedział, ze czasem zdarza się, że przysadka mózgowa zaczyna produkować przy zaburzonym cyklu hormon beta hcg, czyli hormon, który może też świadczyć o ciąży ....... u mnie ciąży nie było ...... przysadka zrobiła mi wstrętny żart ......

Po powrocie ze szpitala przystrzasnęłam sobie w drzwiach samochod palec lewej ręki i go złamałam najprawdopodobniej ....... w końcu nieszczęścia chodzą aprami ....

Z wiadomych względów jestem zmuszona zamknąć ten wątek o co proszę moderatorów!!!!!!!!!!!

Dziękuję wszystkim forumkom, które przez te cudne dwa tygodnie (niecałe) cieszyły się razem ze mną ..... fajnie było czuć się jak kobieta ciężarna choć przez chwilkę .... jak wynika z obecnej sytuacji ... wszystko było urojone .....

Nie płaczę ...... nie mam na to siły ..... nie bedę nic mierzyć, badać, obserwować się ..... mam mocne postanowienie nie robienia z zaistniałej sytuacji tragedii ..... moi bliscy dają mi ogromne wsparcie i wiem, ze będzie dobrze ........ jest mi cholernie przykro ale tak widocznie miało być ...... jeśli uda mi sie zajść kiedyś w ciążę to podzielę sie tą widomością ale dopiero jak już będzie wszystko pewne .... nigdy więcej bez stuprocentowej pewności nie powiem nikomu, że jestem w ciąży ....

Wesołych Świąt  !!!!!!!!!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Grudnia 2006, 21:52 »
To ja powiem tylko tyle - NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY. Wszystko przed Wami.

THE END

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Grudnia 2006, 22:01 »
Monisiu - zobaczysz, że już niedługo BĘDZIESZ W CIĄŻY - i to na 100%!!! Jestem tego pewna i trzymam za to kciuki z całych sił!
 :serce:  jestem z Tobą...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 23 Grudnia 2006, 23:49 »
~monika~, :przytul:

bardzo mi przykro...ale będę cię wspierać w dalszych staraniach... :serce:  :serce:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Grudnia 2006, 11:20 »
Moniczko.....naprawde....Jestem w szoku....
Wystraszylas mnie......

Nadal bede Cie wspierac..
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Grudnia 2006, 13:00 »
:shock:  Boże jestem w szoku :glaszcze:    :przytul:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Grudnia 2006, 13:06 »
Moniko :) smutno mi moja koleżanka też miała tak oststnio ....:( naprawde te same objawy :( głowa do góry
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Grudnia 2006, 17:46 »
Moniczko Bardzo mi przykro wiem co czujesz! byłam w podobnej sytuacji tylko ja straciłam swoje maleństwo w 10 tyg ciązy.A teraz noszę pod sercem Dwójkę maluchów. Więć widzisz wszystko możę być dobrze. Buziaki. Igraszka głowa do góry :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 25 Grudnia 2006, 23:12 »
i usłyszałam, to czego nigdy więcej nie chcę usłyszeć .... nie ma pęcherzyka w macicy ......

Moniu bardzo mi przykro. :( Ja niedawno przechodziłam to samo. Trzymam kciuki -  na pewno jeszcze sie nam uda :)