Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 77188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #210 dnia: 18 Maja 2006, 10:19 »
madziulek, Dziękuję Kochana ale wiem że to musi dziwnie wygladać jak widac że jestem już grubsza a waga stoi w miejscu :) sama jestem zdziwiona bo gdyby nie było widac brzuszka to ok, ale widac go juz i nie da sie pomylić że nie jestem w ciąży :):):)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #211 dnia: 18 Maja 2006, 10:52 »
Ależ lasencja z Ciebie, ciąża zdecydowanie Ci służy :-)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 18 Maja 2006, 10:55 »
merkunek, dziękuję Kochana :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 18 Maja 2006, 13:49 »
Cytat: "madziulek"
moja ciotka będąc w ciąży ... schudła. Naprawde schudła aż dziwne

znam też takie przypadki, tylko po porodzie; obie  kobiety były dosyć masywnymi istotami i miały parę zbędnych kilogramów....

Najważniejsze marta, że brzuszek rośnie i maleństwo odpowiednio przybiera. A to że waga stoi, no cóż ... im mniej przytyjesz (oczywiście w granicach normy i rozsądku), tym szybciej wrócisz do swojej figury z przed ciąży.
Masz bardzo ładny brzuszek... :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 18 Maja 2006, 13:52 »
Gosiaczek80, dziękuję Ci Kochana:)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #215 dnia: 19 Maja 2006, 22:13 »
co do kolczyka...nie słyszałam ani mój lekarz mi nic nie mówił na temat "szkodliwości" kolczyka w pępku :) co prawda nawet nie wiem czy widział go ale jak sie zastanowić to niby jaki zły wpływ moze mieć na dziecko??

Kolczy nie ma złego wpływu,a le skóra sie rozciąga i z czasem poprostu może okazać sie za krótki , ale oczywscie  wtedy można założyć dłuższy sztyfcik , 12 lub nawet 14 .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #216 dnia: 21 Maja 2006, 23:20 »
Jeny Martuś! właśnie zobaczyłam zdjęcia Brzuszka i Twoje...
Brzusio słodki i fantastyczny (pożycz!) i ciąża po prostu Ci służy wyglądasz pięknie!

Przypomniało mi się jak moja siostra była w ciąży z moją siostrzenicą i też ślicznie wyglądałą i moja babcia do niej palnęła "moniś, ale ty pięknie wyglądasz zrób sobie zdjęcie!!"  :lol:
Więc Martuś rób zdjęcia  :wink:
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 22 Maja 2006, 09:18 »
Cytat: "ela"
Kolczy nie ma złego wpływu,a le skóra sie rozciąga i z czasem poprostu może okazać sie za krótki , ale oczywscie wtedy można założyć dłuższy sztyfcik , 12 lub nawet 14 .

Mój jest bardzo luźny i nie przeszkadza... ale zauważyłam ze mój pępęk zapadł się ! :) i mam taką wieeelką studnię  :):):):) i bardzo sie ciesze ze mam kolczyk co to zakrywa :)
Na pewno jezeli tylko poczyję ze coś mi przeszkadza to go wyjmę :)

donia, Dziękuję :) Zamierzam sobie dokumentować całą ciążę bo uważam że to miła pamiątka ... i później możesz pokazać dziecku i opowiedzieć jak to było jak było w brzuszku... :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #218 dnia: 22 Maja 2006, 09:20 »
opowiedzieć jak to było jak było w brzuszku...

najlepiej na świecie, bo gdzie będzie lepiej niż u mamy...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 22 Maja 2006, 09:42 »
Maja, a tak tak :)

A dzisiaj zaczynamy ......
  :skacza:   15 tydzień   :skacza:  

Weekend minał leniwie... na działce. Ale w sobotę byliśmy na ślubie mojej koleżanki z byłej firmy... Miło było zobaczyć znajomych których nie widziałam 2 lata i pochwalić się mężem i dzidzią :) Ech dziewczyny jak to życie się zmienia :) Pani młoda to była zagorzała "przeciwniczka instytucji małżeństwa" i spodziewałam sie szybciej diabła z gromnicą niż jej przy ołtarzu :):):) a tu prosze :) obstawiałam też że co jak co ale sukienki typowo ślubnej to nie założy a o welonie nie wspomnę i tu niespodzianka :) Była w ślubnej sukni i z welonem :)
Było bardzo miło i zrobiliśmy niespodziankę młodym mówiąc że przyszliśmy do nich z życzieniami we trójkę :):)

Wicie co ... wczoraj wieczorem leżałam jak co dzień z rączkami na brzuszku... i chyba coś poczułam :) to było przez chwilkę ale to nie było burczenie w brzuchu tylko tak jakby mała piłka pinpongowa przesuneła mi się pod dłonią:) sama nie wiem :) więcej juz nie poczułam tego ale prawie jestem pewna tego co poczułam :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 22 Maja 2006, 09:53 »
Cytat: "Martaxyz11"
Wicie co ... wczoraj wieczorem leżałam jak co dzień z rączkami na brzuszku... i chyba coś poczułam  to było przez chwilkę ale to nie było burczenie w brzuchu tylko tak jakby mała piłka pinpongowa przesuneła mi się pod dłonią sama nie wiem  więcej juz nie poczułam tego ale prawie jestem pewna tego co poczułam

a ja siedze w pracy i jak czytam takie rzeczy to ledwo się powstymuję zeby tak głosno westchnąć....ja też tak chce....

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 22 Maja 2006, 10:17 »
Anusia-szczecin, no taka duża dziewczynka i nie wie skąd sie dzieci biorą :) ??
do roboty i nie mówię o pracy zawodowej ;)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #222 dnia: 22 Maja 2006, 10:25 »
Martuś, ta piłeczka, to pewnie było Maleństwo:-))) Pewnie juz zacznie się wiercić i kręcić:-)))) Ale fajnie... :mrgreen:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 22 Maja 2006, 10:37 »
Agnieszka32, Wiesz jak sie leży na plecach to dzidzia ma mniej miejsca i moze dlatego poczułam :):):):)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #224 dnia: 22 Maja 2006, 21:19 »
Ach Martusiu, prześlicznie wyglądasz i brzuszek boski :)
Gratuluję Wam serdecznie i po cichu zazdroszczę :)
Caluśki wątek przeczytałam i tak się rozczuliłam  :cry:
Zdrówka Wam życzę i trzymam kciuki.
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 23 Maja 2006, 09:09 »
Tajusia, Dziękuję Kochana :)

Witam Ciocie :)
Dzisiaj zauważyłam że moja waga nieśmiało poruszyła sie... i nie cały kg na plus :)
Nie jest elektroniczna więc nie wiem dokładnie ale tak prawie prawie 1kg :)
No chyba się zaczeło :):):)

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 24 Maja 2006, 18:02 »
Marta wyglądasz super mam nadzieję że jak ja kiedyś będę w ciąży też będę taka ładna. Buziaki dla MALEŃSTWA   :dzidzia:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 25 Maja 2006, 09:36 »
morgaina, możesz być tylko ładniejsza  :D

U mnie bardzo dobrze :) czujemy sie super :) tylko nerwowa jestem bez powodu... wszystko jest nie po mojej myśli.... :wink:  biedny mój mąż....

Jutro mam impreze rodzinną u mnie w domku i zastanawiam sie co mogę zrobić do jedzienia??

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #228 dnia: 25 Maja 2006, 10:05 »
Martaxyz11, nasz wątek kulinarny nabrał ogromnych rozmiarów może znajdziesz tam cos dla siebie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
16 tydzień
« Odpowiedź #229 dnia: 30 Maja 2006, 17:13 »
No i mamy 16 tydzień a ja ważę 68,5 kg :) Mąż się śmieje że 0,5 zaokrągla sie w górę czyli 69kg :)
Dzisiaj mam wizytę... Mam nadzieję że to że nie jem dlatego ze nie mam ochoty- nie odbija się jakoś na dzidzi....
Czujemy się bardzo dobrze :) a po wczorajszym wieczorze spędzonym z mężem w łóżku od 18.00 czuję się SUPER :):):):)
Z jedzeniem to nadal nie smakuje mi i śmierdzi mięsko. Owoce i warzywa w ilościach nieograniczonych :) i najlepiej ze śmietaną :):) Brzuszek okrąglutki ... i stwierdziłam ze bardziej podobam się sobie nago niż w ubraniu :) Smaruję się też tym kremem na rozstępy Musela tak na wszelki wypadek a resztę ciała oliwką... Krwawią mi dziąsła przy myciu ząbków...
A reszta ok :)
Co do imprezy w piątek. Jedzenie smakowało wszystkim a zrobiłam :
- sałatkę z krewetkami ( zwykłe małe mrożone)  
- pomidory faszerowane jajkiem z serem i zapiekane
- ziemniaki pieczone z sosem z serka "Bielucha" ze świeżymi ziołami...
- tortlillę z nadzieniem meksykańskim
- sery, wędlina i mozarella z pomidorami.
To w piątek wieczorem a w sobotę pojechaliśmy na działkę. Niestety pogoda była fatalna ale i tak grill był :)
A w niedzielę powrót.... Było bardzo sympatycznie i wesoło chociaż czułam się zmęczona troszeczkę.
Byłam też na zakupach i kupiłam sobie spodnie i 2 bluzeczki "rozwojowe " :)
Zdjęcia poniżej :)

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #230 dnia: 30 Maja 2006, 20:18 »
Marta, ciąża Ci służy, wyglądasz ślicznie!:)

A z jedzieniem to się nie bój, przecież Twoje gusta teraz odzwierciedlają gusta maluszka  :wink:
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 30 Maja 2006, 20:22 »
fajny twój brzuszek!! a biuścik hohoho :oops:  :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #232 dnia: 30 Maja 2006, 20:27 »
Martuś  :shock:  wyglądasz ślicznie! I wcale Ci nie słodzę - mówię to naprawdę szczerze! Piękna Mamusia i piękny brzusio... :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #233 dnia: 31 Maja 2006, 09:07 »
Łoł jak Ty pięknie wyglądasz :shock: figura, jak nie w ciąży-laska taka, biusta jak pamela :wink:

Bluzeczki fajowe, koleżanka miała jedną taką, z którą rosły razem aż do rozwiązania ją nosiła-tak jak Twoja 1(chyba)-miała takie troczki ściągane na boku i robiło się miejsce na brzusio :P

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 31 Maja 2006, 09:49 »
Cytat: "tulip"
przecież Twoje gusta teraz odzwierciedlają gusta maluszka

tak mi powiedził lekarz że mam jeść dokładnie to czego mój organizm się domaga pamiętając o reszcie ale mogę śmiało słuchać swojego organizmu :)

Cytat: "tulip"
Marta, ciąża Ci służy, wyglądasz ślicznie!

Cytat: "Anusia-szczecin"
fajny twój brzuszek!! a biuścik hohoho  

Cytat: "asia"
Martuś  wyglądasz ślicznie! I wcale Ci nie słodzę - mówię to naprawdę szczerze! Piękna Mamusia i piękny brzusio...

Cytat: "Maja"
Łoł jak Ty pięknie wyglądasz  figura, jak nie w ciąży-laska taka, biusta jak pamela

Dziękuję dziewczyny ale mi miło że tak mówice  :oops:  :oops:  :oops:  generalnie nie jestem łasa na komplementy ale teraz jak każda potrzebuję odrobinę dowartościowania przez "obcych" :) Bo mój mąż jest zachwycony moją figurą  :D
O biuście chyba nie musze wspominać :) Generalnie cieszy się ze nie mamy bliźniaków bo miałby problem z dzieleniem sie moimi cycuszkami :):):) Kochany głupol :)
Wyniki krwi i moczu wszystkie w normie i jeżeli miałby się przyczepić to proponuje abym postarała się o jedzenie odrobinę więcej mięska bo czerwone krwinki niby w normie ale nie zaszkodzi jak będą bliżej tej wyższej normy.
No badanie :):):):) szyjka piękna twarda i długa :) ale najważniejsze to serduszko :):):) Przyłożył mi ten aparacik i mówi że jest 155 czegoś tam ale nie ma dźwięku bo chyba coś się zepsuło. Ale jest ok bo widzi na pomiarze. Więc schodzę z tego łóżka z skwaszoną miną ...i pytam aby się upewnić czy na pewno jest dobrze? A on mi na to że mam położyć się jeszcze raz a on idzie do drugiego gabinetu po drugie urządzenie abym mogła usłyszeć i być spokojna bo mnie nie wypuści inaczej:) Słuchajcie przynosi to drugie i mówi: "obstawiam ze jest tutaj :)" (ciekawe po czym poznał )  i tylko przyłożył do brzuszka a tu słychać takie ŁUP ! Ja nie wiedziałam co to a on mi na to: "O ! jak broni mamusię !" :) Hm pytam: "że jak przepraszam "? a on do mnie: "no kopnęło przecież" :):):):):):):):) No i za chwilkę już słyszałam takie rytmiczne bicie  :serce:  a raczej takie szuranie:):):):):)
Jestem teraz już spokojna :) Dał mi skierowanie na usg w 20 tygodniu i powiedział ze mogę przyjść do niego w 21 tygodniu to zrobi mi 3D i już teraz na pewno będzie pamiętał ( może pamiętacie jak mówiłam że kiedyś zapomniał że chciałam 3D i umówił mnie na zwykłe )
Pytałam go o kolczyk w pępku - nie ma przeciwwskazań ale jak będzie się powiększał brzuszek to sama będę wiedziała czy wyjąć czy nie; o prowadzenie samochodu - mogę ale koniecznie pasy nisko zapinane; rozmawialiśmy też tak wstępnie o szpitalu i o porodzie... troszkę mi wyjaśnił jak to może działać i na co zwracać uwagę przy wyborze...ale na to mamy jeszcze czas;
pytałam o to czy to że mało jem nie zaszkodzi dziecku - powiedział że mało ale jem i prędzej swój organizm wyniszczę niż coś złego się stanie dziecku (tak w skrócie mówiąc) że działa to na takiej zasadzie ze dzidziuś wykrada mamie wszystko co jemy potrzebne nie oglądając się na zdrowie mamy - taki kochany pasożyt i śmiał się ze ciąża to tylko początek takiego pasożytniczego życia :):):):):)
Najgorsza rzecz jaką mi powiedział to o swoim 4 letnim synku.... Jak ktoś chce może poczytać na stronie http://www.dlamichala.pl/ Wiecie co ...  zawsze wydawało mi się ze co jak co ale dzieci lekarzy to mają już super opiekę i są zdrowe. Teraz wiem ze jest inaczej i nie wyobrażam sobie jak radzą sobie ci ludzie którzy nie mają takich możliwości...
Pomimo tej smutnej informacji po wizycie jestem zadowolona i troszkę spokojniejsza :):):)
A zapomniałam Wam wczoraj napisać ze był mój dyrektor generalny i mój bezpośredni powiedział mu o tym ze jestem w ciąży:)
Wyobraźcie sobie że przyszedł do mnie i powiedział : Gratuluję Marta! Spodziewałem się że to kiedyś nastąpi ale nie sądziłem że tak szybko :) (mina bez wyrazu ani złości ani zachwytu tak jakoś bez entuzjazmu - normalnie mówił) Ja mu powiedziałam że dziękuję i dla nas też była to niespodzianka że tak szybko się uda :) Niech spada i cieszy się ze pracuję bo mogłam zrobić tak jak moje poprzedniczka: zaszła w ciążę i z dnia na dzień poszła na zwolnienie w 2 miesiącu .. cały czas zwolnienie, macierzyński i zwolnienie i teraz jest w drugiej ciąży i dalej na zwolnieniu! A ja pracuję normalnie więc nie mam żadnych wyrzutów sumienia :)

Ale się rozpisałam ! :) Lecę zobaczyć co u Was :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 31 Maja 2006, 10:32 »
Widzisz marta jakiego masz obrońce w brzuszku?? Od samego początu nie lubi służby zdrowia  :mrgreen:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 31 Maja 2006, 10:36 »
madziulek, co ci lekarze sobie pomyślą o moim dziecku :):):) najpierw dupką na usg... teraz lekarza z kopa potraktowało :):):)
hmmm chłopiec ? :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #237 dnia: 31 Maja 2006, 10:46 »
Gratuluję Marta! Spodziewałem się że to kiedyś nastąpi ale nie sądziłem że tak szybko  (mina bez wyrazu ani złości ani zachwytu tak jakoś bez entuzjazmu - normalnie mówił) Niech spada i cieszy się ze pracuję

świnia jedna, nikt nie oczekuje, żeby skakał z radiści ale coś miłego-grzecznościowego mógł wydusić :evil:

taki kochany pasożyt i śmiał się ze ciąża to tylko początek takiego pasożytniczego życia

o tak, tak-ale dbaj o siebie żebyś potem nie była zbyt wyczerpana do opieki nad maluchem :roll:

najpierw dupką na usg... teraz lekarza z kopa potraktowało

w końcu u siebie jest  :mrgreen: a ciągle ktoś zagląda, odpocząć nie dadzą

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 31 Maja 2006, 20:49 »
Ale masz super ja też tak chcę :!:  :!:  :!:  :!:
Przepięknie wyglądasz. To niezły łobuziak wam rośnie taki mały a już się stawia no no :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:23 »
Maja, jejku chciałm Cię zacytować a wcisnełam "Ignoruj" kto wie jak to wykasowac ?  :cry: ja teo jestem gapa :(

Chciałam powiedzieć Ci że masz rację z tym że moje maleństwo jest w swoim domku a ciagle ktoś go zaczepia :):):)

Dzisiaj jest dzień dziecka :)
Uśmiałam się dzisiaj z rana z moim mężem. Obudził mnie przytulankiem... więc ranek zaczął sie uroczo  :mrgreen:  Gdy tak leżeliśmy pytam go co damy naszemu dziecku z okazji dnia dziecka a on mi na to : Wystarczy ze miał  huśtawkę rano:) A ja co takiego? :) No pohuśtaliśmy go za rana :)
Usmiałam się bardzo :) Ale najważniejsze jest to ze dzidzia dała się wyczuć dla tatusia :) i to jak tylko przyłożył dłoń do brzuszka :) chyba dziękowało nam za zabawę od rana ;)

Rozmawiałam ze swoim dyrektorem i teraz będę przychodziła do pracy od 9.30 do 16.30 :) Bardzo mnie to cieszy bo będę mogła pół godzny dłużej spać i wracać w mniejszych korkach :)

A co u Was ?:)