ankieta poszła
Ja nie pomogę w kwestii jedzenia bo Wiktor bez problemu wsuwa wszystko słoiczki, robione zupki, deserki, kaszki czy kanapki. Oczywiście czasami ma dzień gorszy ale też się nauczyłam, że jeśli chce żeby zjadł cały słoiczek to nie mogę mu dać wcześniej deserku lub coś do przekąszenia musi być głodny wtedy wsunie cały, a jak sobie już coś wcześniej zje to wtedy zaczyna marudzić podczas jedzenia i zje całego.
A ja mam pytanie bo od jakiegoś czasu mam problemy z Wiktorem podczas zasypiania i nie przesypia jak wcześniej całej nocki. Wyglądało to wcześniej tak, że jak go karmiłam przed spaniem to już było widać, że usypia, trochę go utuliłam odłożyłam do łóżeczka i zasypiał bardzo szybko i spał całą noc. Teraz wygląda to tak, że zje z jednej piersi z drugiej i niby już usypia, czasami nawet zaśnie przy cycu ale jak tylko go wezmę żeby odłożyć do łóżeczka to jest okropny płacz, w łóżeczku też płacze, próbuję go uspokoić w końcu jak go zostawię to popłaczę jeszcze chwilę i zasypia. Póżniej obudzi się gdzieś tak o 2/3 w nocy, dostawię go ale jak tylko przestaje ciągnąc pierś to płacze. Zrobiłam mu mleko wypił jakieś 160ml i się uspokoił i zasnął. Więc stwierdziłąm, że pewnie już nie mam tyle pokarmu, że może mu nie wsytarcza, nie do końca się najada wieczorem dlatego ma problem z zaśnięciem i budzi się w nocy na jedzenie.
Wczoraj dałam mu wieczorem po moim karmieniu piersią melko i wypił jeszcze 160ml więc byłam pewna, że nie najadał się i pewnie teraz jak dostał mleko to prześpi noc. A wyglądało to tak, że znowu obudził się o tej samej porze z płaczem więc dostawiłam go, później jeszcze podałam mleko znowu wypił jakieś 160ml i poszedł spać. Więc teraz już sama nie wiem czy poprostu teraz ma jakiś taki okres i potrzeba mu tyle jedzenia, że zjadł tyle wieczorem a mimo tego w nocy było to samo i jadł znowu. Nie chcę go przekarmiać i niby w nocy nie powinien już jeść ale jak mi płacze i uspokoja się jak zje to widocznie mu potrzeba. Zastanawiam się czy w takim wypadku jest jeszcze sens karmić go piersią jak i tak dopajam go mlekiem.
Ale mi tasiemiec wyszedł