Autor Wątek: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik  (Przeczytany 189347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik
« Odpowiedź #390 dnia: 30 Czerwca 2011, 09:32 »
Oj współczuję przejścia wieczornego... My z tych kolkowych więc wiem co to znaczy  ::) My ostatnio jadłyśmy zupę szpinakową - pyszna była to fakt, Natalka zjadła swoją porcję, niby nie wyglądało na to aby ją bolał brzuszek, ale następnego dnia 3 wielkie rzadkie zielone kupy... Narazie długo już nie dostanie zupy szpinakowej :)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #391 dnia: 2 Lipca 2011, 10:20 »
Julianka na szczęście już żadnych brzuszkowych sensacji nie miała, ale ja mam wyrzuty sumienia do tej pory, bo to przez moją bezmyślność musiała się nacierpieć. W każdym razie kolejną botwinkę dostanie za jakieś 5 lat.  ;)

W środę zrobiłyśmy sobie wycieczkę nad morze. Mężuś zapracowany więc wybrałyśmy się tylko we dwie. Zapakowałyśmy się w auto i pojechałyśmy do Łukęcina, do moich rodziców, którzy spędzali tam urlop. Miałam nadzieję, że Julianka poszaleje trochę w piasku na plaży, ale niestety wiało tak mocno, że nawet parawan nie dawał osłony i nieprzyjemnie się siedziało na plaży. Posiedziałyśmy za to przy basenie na ośrodku, w którym byli moi rodzice. Julianka pomoczyła sobie nóżki, niestety na pływanie była za zimna woda. Ogólnie cały dzionek spędziłyśmy bardzo przyjemnie, a wieczorkiem wróciłyśmy do domu.
Ogólnie trasa nad morze, to jedna wielka budowa więc jechało się średnio, bo co trochę było zwężenie dróg i ruch wahadłowy, co znaczącą wydłużyło nam czas podróży, no ale z drugiej strony dobrze, że coś robią, może kiedyś droga nad morze będzie zajmować dużo mniej czasu niż obecnie i trasa będzie bezpieczniejsza.

Dzisiaj natomiast pogoda jest taka, że odpuścimy sobie jakąkolwiek bytność na dworze. Nienawidzę, jak jest zimno i pada. Oby jutro pogoda się poprawiła, bo jutro mamy wystawę z Harrym i nie wyobrażam sobie wystawiać go w taką pogodę. Przecież ona zaraz bedzie wyglądał jak zmokła kura (nie mówiąc o mnie, ale mnie na szczęście nikt oceniał nie będzie  ;) ) i na co moje dzisiejsze zabiegi pielęgnacyjne - kąpiel, czesanie, czyszczenie uszu.
A tak w ogóle, to chyba miałam jakiegoś czuja z tym dzisiejszym deszczem, bo wczoraj kupiłam Juliance kalosze. Więc może jednak wynurzymy się z domu choć na chwilę, bo przecież trzeba zakup przetestować.  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #392 dnia: 4 Lipca 2011, 10:55 »
Wczoraj na wystawie Harry zajął drugie miejsce. O włos przegrał ze swoim bratem. Sędzina miała ciężki orzech do zgryzienia i baardzo dlugo zastanawiała się, który powinien wygrać, w końcu powiedziała, że oba są idealne, mają doskonałą budowę, ale jednak Stefan (brat Harrego) według niej odrobinę lepiej pracuje przodem i dlatego teraz on wygrywa. I powiedziała też, że nie powinnyśmy wystawiać ich razem, bo każdemu sędziemu będzie bardzo ciężko wybrać faworyta. W każdym razie Harry dostał najwyższą dostępną ocenę, a to mnie bardzo cieszy.  :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #393 dnia: 4 Lipca 2011, 11:04 »
No to super, 2 miejsce to i tak wysoko :)

A jak się ma Julianka? Może jakieś nowe zdjęcia?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 4 Lipca 2011, 17:55 »
2 miejsce też dobre :)

ja też wnoszę o zdjęcia Julianki  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #395 dnia: 5 Lipca 2011, 11:20 »
To parę zdjęć z naszej wyprawy nad morze:

A tak ogólnie, to Julianka z dnia na dzień jest coraz mądrzejsza. Coraz więcej mówi. Na przykład , jak chce jej się pić, to ładnie woła "piś", jak idziemy do samochodu, lub usłyszy warkot silnika jadącego samochodu, to woła "auto", jak chce odgonić psa, to mówi "ić" (ja zawsze odganiam psy mówiąc "idź"), a gdy chce zawołać Harrego, to mówi "Ahry", jak się czegoś wystraszy, to mówi "boj" i zawsze wtedy się przytula. Potrafi też tworzyć już zdania, na przykład, gdy chce nakarmić kury teściowej, to mówi "ko ko am am"  ;D

Ogólnie jestem z niej szalenie dumna, bo wydaje mi się, że mówi i rozumie dużo więcej niż dzieci w jej wieku (ale to może tylko wymysły zakochanej mamusi  ;) ). I w ogóle uważam, że jest najpiękniejszym, najmądrzejszym i najukochańszym dzieckiem na świecie.  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #396 dnia: 5 Lipca 2011, 11:22 »
Jeszcze jedno zdjęcie. Zapomniałam wkleić poprzednio:

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #397 dnia: 5 Lipca 2011, 11:48 »
Julianeczka jest cudna!!! A jaką ma śliczną sukienusię i sandałki :) Bomba!

Super, że Mała już tyle potrafi powiedzieć. Faktycznie szybko zaczyna :) Pomyśl, że niebawem będzie gadała non stop i o wszystko pytała :) To będzie dopiero wyzwanie dla mamusi żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania ;D

Dla mnie też moja Anusia jest najpiękniejszym, najmądrzejszym i najukochańszym dzieckiem na świecie ;D ;D ;D Także jesteś całkiem normalną mamuśką ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 5 Lipca 2011, 19:09 »
nie nie... to moje dziecko jest najpiekniejsze najukochańsze itd itp  ::)

Julianka jest śliczniutka  ;D i te jej blond włoski  8)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #399 dnia: 5 Lipca 2011, 20:18 »
Dziękuję za komplementy w imieniu Julianki. Przesyła forumkowym ciociom OGROMNEGO buziaka.  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Ziomaleczka ciuszki są z Tesco, a sandałki... hmmm nie pamiętam.  :drapanie:

Chiquita mimo wszystko nadal będę obstawać przy tym, że to moja córeczka jest najwspanialsza na świecie.  ;D ;D :P :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 5 Lipca 2011, 21:33 »
Co Wy tam gadacie :) Moja jest najmądrzejsza, najpiekniejsza i w ogóle naj :) po polsku nie gada ale za to po japońsku nawala jak rodowity skośnooki  ;) ale sama jestem w szoku, że ona tyle rozumie :) fajne to, ale nie mogę się doczekać aż zacznie gadać :)

Ale Julianka naprawdę mądra dziewczynka :) i śliczna :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #401 dnia: 6 Lipca 2011, 16:46 »
Julianka jeszcze raz bardzo dziękuje za komplementy i przesyła buziaczki.  :-* :-* :-*

A wczoraj na świecie pojawiła się druga górna jedynka. Tym razem odrobinkę objawowo. Bo Julianka wieczorem obudziła się z płaczem dwa razy. Na szczęście szybko dało radę ją utulić i zasypiała spokojnie. A po drugiej pobudce już przespała nockę spokojnie do 8 rano.

A dziś chrzestna Julianki zaproponowała nam spontaniczny weekendowy wyjazd nad morze. Okazało się też, że mąż ten weekend będzie miał wolny więc w piątek rano wybywamy do Łukęcina do tego ośrodka, w którym byli moi rodzice. Oby była tylko pogoda, to Julianka będzie mogła poszaleć na plaży. Bardzo się cieszę na ten wyjazd.  :D :D :D :D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #402 dnia: 11 Lipca 2011, 20:06 »
No to pochwalę się, że w czwartek rano zobaczyłam na teście dwie piękne kreseczki.  :skacza: :skacza: :skacza:

U gina byłam już dzisiaj (wiem, wiem, że za wcześnie) i na usg widać było dopiero ciemną plamę, która najprawdopodobniej będzie pęcherzykiem ciążowym. Następną wizytę u gina mam dopiero 03.08 i chyba zwariuję do tego czasu z niepewności czy wszystko jest o.k.
Trzymajcie kciuki.  :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #403 dnia: 11 Lipca 2011, 20:07 »
WOW!!GRatulacje ogromne!!!Super wieści!!!Wg. Twoich obliczeń w którym tyg. jestes?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #404 dnia: 11 Lipca 2011, 20:12 »
No właśnie dokładnie to nie wiem, bo nie pamiętam dokładnie, którego miałam OM.  ::) Ale coś mi się kojarzy, że około 04.06, tak więc wychodziłoby coś na 5/6 tydzień.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #405 dnia: 11 Lipca 2011, 20:50 »
Gratuluje  ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 11 Lipca 2011, 21:05 »
ooooo gratuluję

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #407 dnia: 12 Lipca 2011, 07:29 »
gratulacje !!  ;D ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #408 dnia: 12 Lipca 2011, 08:45 »
Również gratuluję! Cóż za radosna nowina z samego rana :D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #409 dnia: 12 Lipca 2011, 08:54 »
Dziewczynki, serdecznie dziękuję za gratulacje.  :D :D :D
Jestem taka szczęśliwa.  :D :D :D :D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #410 dnia: 12 Lipca 2011, 09:02 »
Gratulacje!

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #411 dnia: 12 Lipca 2011, 15:18 »
W sobotę teściowa ma urodziny.  ::) Co kupić w prezencie osobie, która nie czyta, nie słucha muzyki, nie nosi biżuterii, a w jej gust ubraniowy trafić nie potrafię?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #412 dnia: 12 Lipca 2011, 19:59 »
kosmetyki ??? kobietę zawsze cieszą ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #413 dnia: 12 Lipca 2011, 20:08 »
Kosmetyki też odpadają, bo się nie maluje, a na większość kremów jest uczulona.  ::) Perfumy też nie, bo baaardzo rzadko je używa, kupiłem jej parę lat temu i stoją do tej pory.
Kupię jej chyba jakiś komplet pościeli, bo nie mam pomysłu na nic innego.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #414 dnia: 12 Lipca 2011, 20:10 »
a może coś do kuchni ??? jakis wazon ladny, albo miskę ??

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #415 dnia: 12 Lipca 2011, 20:17 »
Albo jakies filiżaneczki, są piekne z talerzykami podwojne, taki maly a praktyczny prezent, tylko nie kazdy lubi.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #416 dnia: 12 Lipca 2011, 20:26 »
Wazon to niezły pomysł, bo lubi mieć kwiaty w domu, muszę się rozejrzeć za czymś ciekawym. A filiżaneczki odpadają, bo ona uznaje picie kawi i herbaty tylko w kubkach.

Ale dzięki dziewczyny za pomysły, co kilka głów to niejedna. Jeśli jeszcze coś przyjdzie wam na myśl, to podzielcie się, proszę.  :) :) :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #417 dnia: 13 Lipca 2011, 11:35 »
Czy taka ciąża całkowicie bezobjawowa jest normalna?? Bo zaczynam już świrować. Czuję się rewelacyjnie, nie mam żadnych mdłości, nie bolą mnie piersi, nie sikam częściej, nie mam wyczulonego węchu, nie śpię więcej. W ciąży z Julianką wszystkie te dolegliwości dopadły mnie praktycznie od razu i na tym etapie ciąży nie wiedziałam gdzie jest góra a gdzie dół. A teraz nic. Chyba powinnam się cieszyć, a ja się martwię czy wszystko jest w porządku.
Może jakoś podświadomie wpływam na mój organizm, bo wiem że nie mogę sobie pozwolić na takie rewelacje, bo jak zajmowałabym się Julianką. Nie wiem...
Do czasu usg będę chyba w funkcjonować w takim stanie poddenerwowania. Nie wiem czy wytrzymam te 3 tyg. Może wybiorę się wcześniej do jakiegoś innego gina?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #418 dnia: 13 Lipca 2011, 11:38 »
Ja na poczatku tez nie miałam żadnych objawów. Mdłości i wymioty w ogóle mnie ominęły... a naczytałam sie że w ciąży bliźniaczej wsyztsko jest jeszcze bardziej nasilone. i swierowałam czy wsio ok ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #419 dnia: 13 Lipca 2011, 11:48 »
Czyli może też jestem tą szczęściarą co tym razem przechodzi ciążę bezobjawowo? Oby...