Autor Wątek: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik  (Przeczytany 189400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik
« Odpowiedź #600 dnia: 6 Października 2011, 17:22 »
Caril witam, witam.  :D

Zajęć jeszcze nie wybraliśmy. Wydaje mi się, że najfajniej będzie w CTE, które tez nam polecałaś, ale średnio pasują mi tam godziny. Sprawa jest jeszcze otwarta, ale muszę się w końcu zebrać i podjąć jakąś decyzję.  :)
Ale baaaardzo dziękuję za pomoc.  :D

Dziewczyny, jeszcze się doczekacie gadania. A przynajmniej nie musicie jeszcze tak zważać na język, jak ja. Skończyło się rzucanie mięsem w samochodzie, bo Julianka WSZYSTKO powtarza.  ::) A k..wa w jej wykonaniu jakoś wcale mnie nie śmieszy. Na szczęście to był jednorazowy wyskok.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #601 dnia: 7 Października 2011, 22:20 »
Byliśmy dziś złożyć papiery na nowy paszport dla Julianki, bo stary stracił już ważność. Cała akcja na wariackich papierach, bo do urzędu dotarliśmy 5 min. przed zamknięciem kasy i 20 min. przed zakończeniem przyjmowania interesantów. A oczywiście nie mieliśmy ani wypelnionego wniosku, ani potrzebnych zdjęć. ja zaczęłam szybko wypełniać wniosek żeby choć z wypełnioną pierwszą stroną móc dotrzeć do kasy i zapłacić należność, a mąż w tym czasie z Julianką pod pachą biegł do fotografa, który na szczęście ma siedzibę w urzędzie, ale na drugim jego końcu. Na szczęście oboje wyrobiliśmy się przed czasem i zdąrzyliśmy złożyć wypełniony wniosek wraz ze zdjęciem. Teraz tylko trochę oczekiwania i znów będziemy mogli wojażować po świecie.  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #602 dnia: 10 Października 2011, 09:25 »
Mój termometr pokazuje, że w tym momencie jest na dworze 1 (słownie: jeden) stopień.  :o
Chyba pora przeprosić się z kozakami i przygotować sanki na sezon.  ::)
Ja chcę latooooo...

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #603 dnia: 10 Października 2011, 10:12 »
oj zimno faktycznie.
u mnie gdy wychodziłam z domu było 6 :-\

ja właśnie szukam przejściowych butów :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #604 dnia: 10 Października 2011, 20:14 »
Pogoda była dzisiaj KOSZMARNA. Darowałam sobie dzisiaj jakiekolwiek spacery i cały dzionek spędziłyśmy z Julianką w domu. Ale za to wzięłam się za ubraniowe porządki w Julianki szafie. Poprzebierałam ciuszki, wszystko co za małe odłożyłam, wszystko co letnie zapakowałam w worek próżniowy, posegregowałam i pochowałam buciki i od razu w szafie zrobiło się więcej miejsca. Potem jeszcze wzięłam się za odgruzowanie kuchni i ogólne ogarnięcie salonu.
A teraz zaczyna mi się odzywać rwa kulszowa. Na szczęście nie w mocnym wydaniu więc mogę się ruszać. Mężuś kąpie Juliankę a ja relaksuję się w fotelu i oglądam "Pojutrze".

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #605 dnia: 10 Października 2011, 21:22 »
Ale wam się udało z tym wnioskiem  ;D
Żonka, a  na jak długo wydają paszport dla niemowląt?
Ja będę wyrabiać jak mała będzie miała miesiąc lub 2 i tak się zastanawiam do kiedy będzie ważny.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #606 dnia: 11 Października 2011, 09:17 »
Paszport dla małych dzieci jest ważny rok i kosztuje 30 zł. Możesz też wyrobić dziecku dowód osobisty, który jest ważny zdaje się 5 lat i na tym dowodzie możesz podróżować po całej Unii Europejskiej więc teoretycznie wyrobienie dowodu bardziej się opłaca.
Ale ja, mimo wszystko, wolę mieć wyrobiony paszport, bo na przykład w tym roku trafiło nam się atrakcyjne last minute na podróż do Turcji i gdyby Julianka nie miała wyrobionego paszportu, to nie moglibyśmy polecieć, bo Turcja nie jest przecież w Unii i paszport musi być żeby tam wjechać. A kto wie jakie kraje odwiedzimy w przyszłym roku.  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #607 dnia: 14 Października 2011, 19:16 »
Zjazd nastroju dzisiaj mam.  :(
Zmęczona już jestem tym, że męża od paru miesięcy całe dnie nie ma, że wychodzi z samego rana i wraca późnym wieczorem i Julianka w ogóle go nie widzi. Że wszystko, cały dom, jest na mojej głowie. Że nic nie możemy razem zaplanować, bo jemu plany potrafią się zmienić 5 razy w ciągu trzech minut. Że jedyną osobą, do której mogę się odezwać jest Julianka, czasem po prostu chciałabym pogadać z kimś choć trochę starszym. Że siedzę całe dnie sama, bo rodzinka i  wszyscy znajomi co najmniej godzinę drogi stąd, a paliwo nie leci z kranu.
Ogólnie mi dziś źle, aż sobie trochę w samotności popłakałam. Chyba hormony dają się we znaki.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #608 dnia: 14 Października 2011, 20:08 »
Kochana tulę Cię mocno  :-*  Dzisiaj jakiś taki dzień, ja jakoś dziwnie się czuję i stwierdziłam do męża ,że bym chciała już 35 tydzień, bo nie lubię w ciąży chodzić. Ogólnie wszystko dziś jest nie tak,więc ściskam mocno i łączę się  w spadku nastroju.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #609 dnia: 14 Października 2011, 20:12 »
współczuję nastroju bo ostatnio sama z takim próbowałam się uporać

tulam mocno Ciebie i bobasa  ;D no i Juliankę  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #610 dnia: 14 Października 2011, 20:41 »
Dzięki dziewczyny.  :-* :-* Kochane jesteście.  :D
Dobrze, że ten dzień już się kończy. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #611 dnia: 14 Października 2011, 20:57 »
Napewno jutro będzie lepiej :) Wyśpisz się, zaświeci słoneczko, Julianka się uśmiechnie i bedzie cacy  :-*

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #612 dnia: 15 Października 2011, 13:47 »
Dziś już nastrój trochę lepszy.  :) Ale to też pewnie przez to, że są widoki, że mężuś wcześniej skończy dziś pracę i może koło 15:00 będzie już w domu. Bardzo chciałam dziś pojechać do Szcz. na dzieciowe targi, ale wyjazd o 15:00 chyba nie będzie miał już sensu.  :-\ Może uda nam się wybrać jutro. Bardzo bym chciała.

A ponieważ za tydzień z małym kawałkiem mam usg połówkowe i mam nadzieję dowiedzieć się co moje maleństwo kryje między nóżkami, pokusicie się o jakieś typowanko? Będzie chłopiec czy dziewczynka?  :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #613 dnia: 15 Października 2011, 14:53 »
Stawiam na dziewczynkę :D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #614 dnia: 15 Października 2011, 16:53 »
też dziewuszkę obstawiam :) a z imion może Liwia ???

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #615 dnia: 15 Października 2011, 18:55 »
Ja stawiam na chlopca  ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #616 dnia: 16 Października 2011, 08:44 »
 :dzidzia: dziewczynka będzie!

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #617 dnia: 16 Października 2011, 10:05 »
A ja mysle że chlopiec ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #618 dnia: 16 Października 2011, 15:03 »
A ja nie mam pojęcia :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #619 dnia: 17 Października 2011, 11:18 »
3:2 dla dziewczynki i jedno wstrzymanie się od głosu.  ;) Mam nadzieję, że okaże się za tydzień co tam u mnie w brzuszku siedzi.  :)

Weekend minął nam bardzo przyjemnie. Mężuś w sobotę skończył wcześniej pracę więc zebraliśmy się i pojechaliśmy do Szcz. Juliankę podrzuciliśmy na noc do moich rodziców a sami poszliśmy na zakupy, do kina i na kolację. W kinie byliśmy na komedii romantycznej "To tylko seks" (czy jakoś tak) i powiem wam, że przyjemnie się rozczarowałam. Nie była to typowa komedia romantyczna, ale film zrobiony z jajem, w głównej mierze dotyczący seksu głównych bohaterów. Oboje się naśmialiśmy i wyszliśmy zadowolenie z kina.
A w niedzielę odebraliśmy Juliankę i pojechaliśmy na te dzieciowe targi a potem wróciliśmy do domku.
Przyjemnie spędzony weekend. Naładowałam trochę akumulatory, zobaczymy na jak długo mi energii wystarczy.  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #620 dnia: 18 Października 2011, 10:23 »
No i znalazłam w końcu zajęcie z rytmiki dla Julianki, które mi się podobały. A najlepsze jest to, że w Barlinku, czyli 20 min. drogi od nas. Nowo otwarta szkoła, dopiero co wystartowali z zajęciami. Wczoraj byłyśmy na pierwszych zajęciach i podobało mi się, a co najważniejsze podobało się Juliance. Z chęcią uczestniczyła w ćwiczeniach, tańczyła, grała. Widać było, że zajęcia jej się podobały i po godzinie wyszła padnięta. Powiem szczerze, że ja też się nieźle namęczyłam, bo mamy też czynnie uczestniczyły w lekcji. Póki ja dam radę, to będziemy tam chodzić. Aż żałuję, że to tylko raz w tygodniu.

A dziś już jestem po obfitym śniadaniu. Wciągnęłam dużą szklankę świeżo wyciśniętego soku z grapefruitów i czuję się zdrowo napchana.  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #621 dnia: 19 Października 2011, 10:18 »
Mam potwierdzenie, że Juliance zajęcia z rytmiki też się bardzo podobały. Pół dnia wczoraj i już dziś z samego rana powtarza: "dzieci, tanczyć". Nie myślałam, że aż tak będzie o tym pamiętać, no ale dla mnie to jest znak, że dobrze, że wybrałam te zajęcia. Szkoda tylko, że w ten poniedziałek tańczyć nie pójdziemy, bo w tym czasie będę miała wizytę u gina. Mam nadzieję, że dwutygodniowa przerwa nie będzie dla Julianki za długa. Na prawdę żałuję, że te zajęcia są tylko raz w tygodniu.
I coś mi Julianka zaczęła dzisiaj kichać. Kataru niby nie ma tylko kicha, mam nadzieję, że nic się tam nie rozwija, ale wieczorem zrobię jej profilaktycznie inhalację.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #622 dnia: 19 Października 2011, 20:27 »
Nauczyłam moje dziecię mówić jak ma na imię ("Janka") i ile ma lat ("joczek").  :D Przy "joczku" jeszcze czasem pokazuje jeden paluszek, ale to już nie zawsze, bo czasem zapomina.   ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #623 dnia: 19 Października 2011, 21:50 »
Julianka to tylko do mensy się nadaje ;D

super, że znalazłyście fajne zajęcia i to jeszcze blisko domu :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #624 dnia: 21 Października 2011, 09:43 »
dla jocznej Janki ślę buziaki  :-* :-* :-*

i typuję synka!!!;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #625 dnia: 21 Października 2011, 10:09 »
Janka dziękuje bardzo za buziaki.  :-* :-*

A do mensy muszę chyba zadzwonić żeby dowiedzieć się od jakiego wieku przyjmują.  ;D Bo iloraz inteligencji na pewno ma wystarczający.  :P

No i mamy remis 3:3 i synek i córeczka mają równe szanse.  ;) Ale nie zależnie od płci, maleństwo już pakuzuje wredny charakterek. Na pewno po tatusiu no bo przecież nie po mnie.  ;)
Wczoraj wieczorem wracałam autem ze Szcz. i maleństwo pół drogi kopało mnie w pęcherz, a mi się strasznie siku chciało. Maleństwo od paru dni się rozbrykało i daje znaki, że jest żeby mamusia czasem nie zapomniała.  :P

A tak w ogóle to wczoraj byłam u fryzjera i zakryłam moje mega odrosty i w końcu wyglądam jak człowiek.  :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 21 Października 2011, 10:27 »
Jejku ja mam też już odrosty i musiałabym iść już normalnie, ale jeszcze trochę się przemęczę... Niby wiem, że można farbować w I trymestrze ale poczekam... Pod koniec listopada jedziemy na urodziny mojego chrześniaka więc napewno już przed tym zrobię, zresztą zobaczę ile wytrzymam ;) Za to paznokci nie przenoszę i akryl w poniedziałek odświeżam ;)

Słodka Julianka :) kurcze ja jak zazdroszczę tego gadania :) Natalki koleżanka o miesiąc młodsza też coś już gada i to tak słodko brzmi...

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #627 dnia: 21 Października 2011, 11:08 »
Ja paznokcie też muszę zrobić. Chcę się umówić na przyszły tydzień, ale nie wiem czy się gdzieś wcisnę, bo moja Ela wiecznie ma mega obłożenie.  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #628 dnia: 21 Października 2011, 11:36 »
hehehe, ja się na wizycie od razu zapisuję na następną - a właściwie teraz mam zapis do grudnia, bo u mojej też ciężko... Na 3 tygodnie wprzód ma zapisane na maxa...

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #629 dnia: 21 Października 2011, 13:32 »
To fajnie ,że maleństwo nareszcie kopie. Ja myślę,że to dziewczynka.Ostatnio same chłopaki na forum to trzeba trochę wyrównać.