Autor Wątek: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M  (Przeczytany 99652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Odp: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M
« Odpowiedź #780 dnia: 15 Października 2010, 14:32 »
Dzięki, dzięki, dzięki!  :blagam: :blagam: :blagam: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Mam nadzieję, że dam radę...   ;D ;D ;D

Choć nie ukrywam, że ta praca nie jest moją pracą docelową  ;)
Chciałabym się załapać do szkoły... Ale póki nie mam nic na oku i nigdzie nie ma wolnych etatów, to każda praca jest dobra...
Jutro idę na następną rozmowę... Bardzo chciałabym, żeby się udało... Trzymajcie kciuki  ;)

Marlena - 1200 zł netto + ewentualna premia od sprzedaży. Ale wiadomo jak jest, premia raz jest a raz jej nie ma  :P

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
Odp: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M
« Odpowiedź #781 dnia: 15 Października 2010, 14:42 »
yhym rozumiem  :) w sumie nie za wiele, ale jak na sklep to chyba nie ma tragedii, mam nadzieje że premie będziesz dostawać za każdym razem :ok:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #782 dnia: 15 Października 2010, 14:45 »
Dziewczyny mi mówiły, że z premią jest 1400-1500 zł... Także ciut lepiej...
Fakt jest taki, że w domu nie wysiedzę nawet tych 1200 zł, także cieszę się, że się udało...
Jest naprawdę ciężko znaleźć pracę, czego przykładem jestem JA  ;)

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #783 dnia: 15 Października 2010, 14:48 »
No właśnie - 1200 jak na sklep to myślę że jest ok, plus ta premia to już w ogóle...
Poza tym Justyś, w szkole chyba nawet tyle nie zarobisz jako stażystka  :-\

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 15 Października 2010, 14:57 »
Masz Roksanko rację - nie zarobię :-\  Chyba, że już osiągnę status nauczyciela dyplomowanego, to wtedy jako takie pieniądze są, bo i tak nie największe... Ale zanim dojdę do takiego pułapu, to chyba będę miała 40 na karku  ;) Szkoła to naprawdę mało płatna instytucja a znaleźć etat graniczy z cudem...

Wiecie jak to się mówi: Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma  ::) ::) ::) Więc staram się lubić, to co mam i nie marudzić ;) Bo naprawdę kandydatur dziewczyn było dużooooo (niezłą kupkę miał przed sobą, spotkania co 10 min.) i one pewnie chciałaby być na moim miejscu, bo im się nie udało a mnie tak :razz:

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #785 dnia: 15 Października 2010, 15:01 »
Noo! Więc się ciesz kobieto, ciesz  ;D
Dokładnie tak jak mówisz, nie jedna z tych dziewczyn chciałaby być na Twoim miejscu....

Offline marena84

• entuzjasta
« Odpowiedź #786 dnia: 15 Października 2010, 15:02 »
bo im się nie udało a mnie tak :razz:
i tak trzymać  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: a praca w sklepie nie jest zła, będziemy cię z Kachą odwiedzać  ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #787 dnia: 15 Października 2010, 15:16 »
bo im się nie udało a mnie tak :razz:
i tak trzymać  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: a praca w sklepie nie jest zła, będziemy cię z Kachą odwiedzać  ;D

odwiedzac ??? kupujcie coś, aby justynka miała szanse na premie  ;D

Offline marena84

• entuzjasta
« Odpowiedź #788 dnia: 15 Października 2010, 15:24 »
a kupować hmmm skoro to sklep z garniturami, to tez nie wykluczone, w końcu panów też musimy ubrać  ;D ;D ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #789 dnia: 16 Października 2010, 21:24 »
kurcze ale mam zaległości
butki nr 7 mi się podobają
gratuluję pracy a ja dalej szukam
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #790 dnia: 17 Października 2010, 10:04 »
rany Justynka super z tą pracą, gratuluje bardzo ;D mój Rafał kupuje czasami w LaVardzie w Plejadzie, ale jeszcze nie byliśmy w Dąbrowie, więc może się w końcu kiedyś wybierzemy :)będziesz miała przynajmniej czyściutko, cieplutko i klienci pewnie raczej też na poziomie więc będzie dobrze :D
a jak poszła ta druga rozmowa?

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #791 dnia: 17 Października 2010, 11:45 »
a kiedy zaczynasz pracę??
może wpadnę bo w Pogorii dość często bywam
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #792 dnia: 17 Października 2010, 15:06 »
Tak, właśnie- ciesz się KOCHANA że, masz Tę pracę ;D

Miłej niedzieli ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #793 dnia: 18 Października 2010, 10:30 »
a kupować hmmm skoro to sklep z garniturami, to tez nie wykluczone, w końcu panów też musimy ubrać  ;D ;D ;D

Powiem Ci Justynko że ostatnio oglądaliśmy właśnie w LaVard granitur dla PM-a i był super bardzo nam się podobał... więc zamiast w Plejadzie możemy podjechać do Pogorii i kupić u Ciebie  ;D Poza tym macie tam super wygodne buty do garnituru mój tata tylko w LaVard kupuje i jest bardzo zadowolony...  ;D ;D Mój Mariusz cieszy się że wejdzie do jednego sklepu i kupi wszystko do ślubu.... on nienawidzi łazić po sklepach eheheh   :bredzisz: :bredzisz: :bredzisz:
Na pewno po naszych zakupach będzie premia....  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #794 dnia: 18 Października 2010, 10:33 »
Hello dziewczynki!

Dzięki za gratulacje w sprawie pracy, ale... rezygnuję z niej.
Byłam wczoraj pierwszy dzień i to nie dla mnie...
Nie chcę żebyście pomyślały, że jestem jakąś księżniczką, ale ja po prostu nie potrafię uśmiechać się przez 10h do klientów i skakać wokół nich jak tresowana małpka a nie oszukujmy się na tym polega...
Trochę się to jednak wszystko kłóci z moim "ja", więc postanowiłam zrezygnować i nie robić nic wbrew sobie. Wczoraj jak przyszłam z pracy, to zwyczajnie się poryczałam...
Nie wiem czy dobrze robię... Wiem, że o pracę ciężko... Ale mam nadzieję, że się uda znaleźć coś innego. Na szczęście nie podpisałam jeszcze żadnej umowy, więc nic mi ze strony prawnej nie grozi.

W sobotę - jak Wam już pisałam - byłam na innej rozmowie.
Rozmowa była całkiem przyjemna. Oddzwonił do mnie właściciel i powiedział, że w czwartek zaprasza mnie na dzień próbny (na 2-3h, żeby zobaczyć co i jak). Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że oprócz mnie o to miejsce ubiega się jeszcze jedna dziewczyna. Także proszę Was o trzymanie kciuków, bo bardzo mi zależy. Bardzo bardzo bardzoooo...
To właśnie przez tę pracę chcę zrezygnować z pracy w sklepie, bo w czwartek mam zmianę do 21 i  nie mogłabym iść na rozmowę, bo nie mogę się zamienić. Jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie ma... Także ryzyk fizyk... Są dwa uda: albo się albo się nie uda... Sama nie wiem czy dobrze robię...

Jeśli chodzi o inne sprawy to bez zmian: PM nie ma, może za tydzień przyjedzie na 1-2 dni... Sprawy ślubne i mieszkaniowe stoją w miejscu...

Kasiu - premię w tym sklepie rzadko udaje się wyrobić... za duży target trzeba zrobić... A garnitury i buty faktycznie są fajne ;)

Zostawiam buziaki !!!
Jakoś tak dziś u mnie bardziej pesymistycznie niż optymistycznie...

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
« Odpowiedź #795 dnia: 18 Października 2010, 10:36 »
no to trzymam kciuki za tę drugą pracę :ok: :ok:
wg mnie dobrze robisz, ze rezygnujesz - nic na siłę.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #796 dnia: 18 Października 2010, 10:38 »
Oj tam pesymistycznie Justyś głowa do góry skoro masz inna pracę na oku a ta jest nie dla Ciebie to bez sensu się męczyć !!
Nie ma nic gorszego jak chodzić do pracy której się nie lubi!!
A kciuki zaciskam mocno i życzę powodzenia!!  :tak_2: :tak_2: :tak_2:

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #797 dnia: 18 Października 2010, 10:42 »
Oj, Justyś będzie ok! Ja też trzymam kciuki :)
Najważniejsze że jesteś zdeterminowana i szukasz czegoś co ci przypasuje, to już połowa sukcesu, w końcu znajdziesz coś co Ci będzie odpowiadać :) Nie ma sensu się męczyć gdzieś jeśli nie musisz :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #798 dnia: 18 Października 2010, 10:44 »
No właśnie czytam i czuje takie zrezygnowanie w Tobie.
I dobrze!
Dziś jesteś zrezygnowana, masz rozterki, ale jednak podjęłaś słuszna decyzję :brawo_2:
To normalne,że jest raz lepiej , a raz gorzej.
To samo życie jest ;D
Nie daj się w czwartek i pokarz się jak najlepiej.
Trzymam mocno kciuki.  

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 18 Października 2010, 10:45 »
Nie wiem czy dobrze robię... Ciągle się waham...  :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Michał mówi, że mam zrezygnować i nie robić nic na siłę...
A ja nie wyobrażam sobie płakać każdego dnia wracając z pracy...

To nie jest tak, że ja nie chcę pracować, CHCĘ BARDZO...
Ale póki mieszkam z rodzicami i nie muszę płacić rachunków, spłacać kredytów itd., to mogę jeszcze sobie pozwolić na szukanie czegoś innego... Czegoś co nie wzbudza we mnie tak negatywnych emocji...

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 18 Października 2010, 10:48 »

Ale póki mieszkam z rodzicami i nie muszę płacić rachunków, spłacać kredytów itd., to mogę jeszcze sobie pozwolić na szukanie czegoś innego... Czegoś co nie wzbudza we mnie tak negatywnych emocji...

Justyś ty już wiesz co zrobić !! Sama nam to napisałaś także nie wahaj się kochana!!

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #801 dnia: 18 Października 2010, 10:55 »
No dobra to posłuchaj!!!!
Ja przez wiele lat robiłam to co nie sprawiało mi przyjemności, byle tylko mieć jakaś pracę i kasę na życie, swoje wydatki, mimo,że mieszkałam z rodzicami.
Pracowałam zawsze po 10,12 godzin 7 dni w tygodniu.
1 wolny weekend miałam po 2 latach pracy, jednak rzadko się one zdarzały.
Wiesz gdzie pracowałam??
No zgadnij, w sklepach!!!
Nie wspomnę o szefach, którzy wymagają utargów z kosmosu,co powoduje wiele kłótni i nerwów.
Któregoś dnia po prostu przyszłam do pracy i po chwili odwróciłam się na pięcie i odeszłam.
Nigdy już później nie pracowałam w weekendy czy też po więcej niż 8 godzin dziennie.
I jestem szczęśliwa teraz, bo robię to co lubię, uczę matmy.
Jednak wiele lat się męczyłam.
Chcesz tez tak????

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #802 dnia: 18 Października 2010, 10:56 »
Byłam wczoraj pierwszy dzień i to nie dla mnie...
Nie chcę żebyście pomyślały, że jestem jakąś księżniczką, ale ja po prostu nie potrafię uśmiechać się przez 10h do klientów i skakać wokół nich jak tresowana małpka a nie oszukujmy się na tym polega...
Trochę się to jednak wszystko kłóci z moim "ja", więc postanowiłam zrezygnować i nie robić nic wbrew sobie. Wczoraj jak przyszłam z pracy, to zwyczajnie się poryczałam...

Jak ja Ciebie doskonale rozumiem...miałam już tak 2 razy teraz mam 3...ryczeć mi się chce, człowiek studiuje uczy się, podyplomówki ćwiczy a pracy nie ma i żeby żyć człowiek bierze byle jaką....swoją drogą ja miałam pracować w RE to też jeden dzień wytrzymałam...i też miałam problem z tym wiecznym uśmiechaniem się, zapisywaniem się "na przerwę" i ogólnie było to dołujące ::) ::)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #803 dnia: 18 Października 2010, 11:02 »
Justyś skoro ta praca nie jest dla Ciebie, to z niej zrezygnuj. Ja przez pól roku pracowałam w szkole językowej Empik (Speak up) i strasznie się tam męczyłam. Chodziło o samą atmosferę, o to jak inni lektorzy mnie traktowali. Nie wytrzymałam i odeszłam.Teraz  pracuję tylko  jednej szkole, już trzeci rok i wiem, że najważniejsza jest atmosfera i komfort psychiczny :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 18 Października 2010, 11:06 »
Boże dziewczyny, dzięki !!!  :-* :-* :-*

Myślałam, że mi "pojedziecie", że trzeba się cieszyć z tego co się ma...
Ale tak jak piszecie... To jest jakiś hardcore...
Target nie do wyrobienia, więc zapomnij o premii.
Praca w weekendy po 12h.
Przerwy masz 5 min albo mniej, bo ciągle są ludzie na sklepie i nie masz kiedy czegoś zjeść.
Co 3h wysyła się sms-a do regionalnego jaki jest utarg a on ciągle mówi, że mały...
I ten ciągle trzymany na siłę uśmiech, choć tak naprawdę masz ochotę ich rozszarpać...

Ja naprawdę nie wymagam wiele, ale skończyłam studia (jestem nauczycielką polskiego z wykształcenia) a w tej pracy najważniejsze jest czy wieszak wisi w dobrą stronę, czy płaszcz ma zapięte guziki i czy szalik na wystawie jest poprawnie zawiązany... Na dodatek klienci traktują Cię jak jakiegoś pustaka i patrzą na Ciebie z góry... W ich oczach widać hasło: nie uczyłeś się, to masz...
Tyle, że ja się uczyłam a muszę znosić ich humory...  ::) ::) ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #805 dnia: 18 Października 2010, 11:08 »
Dokładnie tak jak Czigra napisała! :-*
Tylko może być też tak-że następnego dnia Ci się spodoba.Skoro nigdy nie pracowałaś w sklepie,byłaś tam tylko jeden dzień to wiadomo że mogło Ci się nie spodobać...
jednak uważam,że nie ma co dyskutować,Ty nie masz się nad czym zastanawiać!!!Skoro Ci zależy na tej drugiej pracy to dobrze robisz!Jeżeli w czwartek Ci się nie uda(tfu tfu)to trudno,będziesz szukała dalej,ale ja Trzymam kciuki!  :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 18 Października 2010, 11:13 »
Nie wiem sama...
Myślę, że liczy się pierwsze wrażenie.
Ja naprawdę nie narzekam na osoby które poznałam - są super - ale widać, że one lubią to co robią a ja nie... Zresztą one mają po 20 lat, więc wiele też nie wymagają (nie urażając dwudziestolatek).
Ja jednak już troszkę inaczej na to wszystko patrzę.

Dobra koniec tematu...
Dzięki...  :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #807 dnia: 18 Października 2010, 11:15 »
Ja się też pod dziewczynami podpisuję, skoro masz taką sytuację że możesz znaleźć pracę jaka CI się będzie podobać lub chociaż w miarę podobać to nie ma co się zastanawiać. To się po prostu czuje, a ty przyszłaś załamana :D Ja tak kiedyś miałam z promocjami, wytrzymałam jedną dniówkę - 8h, po czym rzuciłam to w cholerę z płaczem. Każdy z nas jest inny, jednemu będzie podobać się praca w sklepie , inny zakocha się w recepcji a jeszcze ktoś inny woli wybrać pracę za biurkiem. Grunt żebyś znalazła coś dla siebie, coś gdzie Ci zapłacą i może nawet nie będziesz tego kochać to chociaż nie będziesz koszmarnie się męczyć.
Słuchaj instynktu! Trzymam kciuki za dzień próbny :D

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #808 dnia: 18 Października 2010, 11:21 »
...no to trzymam kciuki za kolejna prace  :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #809 dnia: 18 Października 2010, 11:25 »
ja również trzymam kciuki. Na pewno się uda. A jakie będzie wirtualne picie za nową pracę :pijaki: :pijaki: :brewki: