Autor Wątek: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M  (Przeczytany 99468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
i jak tam Justynko?  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
ylka, kacha, aagaa, mkarolinka, amika, aagatkaa, shar3ware, Agulec_102, ciri -
Wielkie dzięki za kciuki, jesteście kochane !!!  :uscisk:
  :Daje_kwiatka:
A kciuki bardzo się przydały. Byłam na rozmowie, ale podejrzewam, że nawet jakby się udało to odmówię...

Byliśmy też z PM u księdza, niestety nie wstrzeliliśmy się w godziny jego urzędowania i idziemy po raz kolejny jutro... Tym razem powinno się udać  ;) W końcu dalej walczę o 16 !!! :P

Z innych spraw ślubnych... Mamy wokal i skrzypce do kościoła, co mnie ogromnie cieszy !!! aaggaa  :-*

amika - hmmm... a to para młoda sama wybiera miejsce nauk? Myślałam, że ksiądz mówi, gdzie mamy się udać  :drapanie:

Buziaki kochane !!!  :-* :-* :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
A cóż Cię tak wystraszyło na tej rozmowie kochana?

Trzymam kciuki aby jutro udało się zaklepać godzinę, no i gratuluję oprawy muzycznej! ;D

Miłego dzionka :-*

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
A to na rozmowie bylas, tak? A nic nie wczesniej nie chwalilas  :biczowanie:
No i dlaczego to niby mialabys nie przyjac tej pracy?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Justynko nauki możesz zrobić gdzie chcesz
a co z tam było nie tak na rozmowie?

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
tak myślałam, ze o to chodziło  :D dlaczego chcesz odmówić?

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
tak jak napisała już elemelka  możecie  na nauki  iść gdzie chcecie  :)
My poszliśmy do Joachima bo najbliżej a do Poradnii do Floriana (niżej niż ORION )  Było spoczko i nic nie płaciliśmy  ;D

A  co do pracy to czemu podziękujesz gdyby Cię wybrali? (nie odpowiadaj jeśli nie chcesz)
 Sama też szukam pracy i masakra jakaś jest :o

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
No właśnie opowiadaj co było nie tak na tej rozmowie?
Z innych spraw ślubnych... Mamy wokal i skrzypce do kościoła, co mnie ogromnie cieszy !!! aaggaa  :-*

O tak Agatka bosko śpiewa  ;D ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Widzę, że większość z Was jest ciekawa czemu chcę odmówić  ;)
Otóż są dwa powody...

Pierwszy - jest to etat stażysty, w związku z czym pieniądze jak się pewnie domyślacie są marne... Zbytnio sie nie orientuję jeszcze w tym temacie, ale podejrzewam, że koło 700 zł miesięcznie  :mdleje: Ja bardzo chcę pracować, bo siedząc w domu mam wrażenie, że się uwsteczniam i możliwe, że nawet zdecydowałabym się ten staż za takie pieniądze, byleby tylko być wśród ludzi a szukając w międzyczasie czegoś innego... 

Ale pojawia się drugi powód - dojazd... Firma mieści się w miejscu, gdzie autobusy nie dojeżdżają i musiabym jeździć tam autem. Ok, nie ma sprawy... Tylko, że miesięcznie musiałabym wlać do baku około 300 zł... I na "życie" zostałoby mi max. 300 - 400 zł  ::) ::) ::)
Mnie zwyczajnie nie jest stać pracować za takie pieniądze... Zważywszy na fakt, że planujemy ślub i jesteśmy w trakcie remontu mieszkania...
Nie mam jakiś wygórowanych wymagań finansowych, nie mam też zbytniego doświadczenia, bo kończyłam dzienne studia, więc ja naprawdę nie wymagam kroci... Ale 300zł? To już jest przesada...

Poza tym rozmowa kwalifikacyjna była przeprowadzona przez dwóch facetów, podejrzewam, że w wieku 30-33 lat... Nie przypominała niczym tradycyjnej rozmowy kwalifikacyjnej, a luźną pogadankę o d.u.p.i.e marynie za przeproszeniem i moim zdaniem pozostawiała wiele do życzenia. Oni po prostu nawet nie wiedzieli o co mają się mnie pytać, jaką szkołę skończyłam i jakie mam doświadczenie...
Po 5 minutach stwierdzili, że jestem przyjęta... Nie wiedząc kompletnie o mnie nic... Odniosłam - może nie prawdłowe wrażenie - że chcą mnie przyjąć "za ładne" oczy  ::)

Także same widzicie... Szukam dalej ;)

amika - dzięki na informacje w sprawie nauk, przydadzą się  :)

Ze spraw ślubnych: idziemy wieczorem po raz kolejny do księżulka!  ;D Oby się udało.

Buziaki !!!  :-* :-* :-*

Offline kacha8609

• Chuck Norris
E to faktycznie ma ma sobie czym głowy zawracać, Justyś głowa do góry napewno coś znajdziesz! W takim razie trzymam kciuki żeby dziś się udało spotkanie  z księdzem....  ;D ;D ;D

Offline Roksana

• entuzjasta
Eeee to faktycznie nie oplaca sie brac tej pracy.... chyba ta samo bym zadecydowala na Twoim miejscu  ;)
Ale szukaj dalej, na pewno gdzies czekaja na kogos takiego jak Ty  ;D

To po raz kolejny zycze powodzenia u ksiezulka, dzisiaj juz MUSI sie udac!  :D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Roksana - czy ja wyczuwam ironię?   :brewki:
No dziś już musi się udać ... :los: Ileż razy mogę tam chodzić?!  ;)

aagaa - dziś roczek!  :-*

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Co do etatu stażowego...czy jak to się tam zwie ;)
Kasy jest dokładnie 890,60 złotych.
Jeśli chodzi o dojazd...to możesz się starać o zwrot kosztów jeśli miejsce pracy jest w innym mieście niż zamieszkiwane no i jeśli nie ma tam dojazdu komunikacji miejskiej.

Także jakbyś się trochę rozglądnęła w tej sprawie to może była by to ciekawa oferta :0
No i nie siedziałabyś w domku :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
shar3ware - ale to nie jest chyba staż z urzędu pracy tylko etat stażowy w jakiejś firmie... Owszem gdyby był to urząd pracy Justyna mogłaby się zwrócić o zwrot kosztów poniesionych na dojazd ale tak jak piszesz jeśli miejsce pracy jest w innym mieście niż zameldowanie. (byłam na stażu w PUP-ie i właśnie nasz pokój zajmował się stażami...  ::) )

Offline justys0101
  • Chuck Norris
No właśnie w tym sęk, że szanowni panowie rekrutujący jak się dowiedzieli, że jestem zarejestrowana w PUPie, to im się szeroko oczy otworzyły  ;) Bo przecież mogą mieć pracownika bez poniesienia kosztów, w tej sytuacji płaciłby mi PUP... W związku z czym, z tego co zrozumiałam chcą wnioskować o moją osobę do PUPu... Tylko, że ja już zbytnio nie chcę...  :P

shar3ware - 890 zł brutto?  :o
Kasiu - praca jest w innym mieście niż moje miasto zamieszkania, konkretnie w DG... Ale jakoś jestem zniesmaczona po tej rozmowie i raczej wolałabym odbyć staż gdzie indziej  ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
Kasiu - praca jest w innym mieście niż moje miasto zamieszkania, konkretnie w DG... Ale jakoś jestem zniesmaczona po tej rozmowie i raczej wolałabym odbyć staż gdzie indziej  ;) [/color]
A no pewnie że tak nic na siłę  ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
No 890,60 zł na rękę co miesiąc.Czternastego każdego misiąca :)
Mało?  :-\

No i na pewno by Ci sie w takiej sytuacji należał zwrot.

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
jeżeli pracodawca nie przypadł Ci do gustu, to chyba nie ma się co męczyć w takiej firmie i to jeszcze za takie pieniądze.
Z tego, co mi wiadomo, to kwota 890 zł jest wynagrodzeniem brutto. Ale ostatnio była taka "promocja" w urzędzie pracy, że dostało się tę kwotę na rękę. Mój brat się na to załapał.

Życzę powodzenia w szybkim znalezieniu pracy :ok: :ok: i u księdza oczywiście - oby tym razem się udało  ;D

Offline Roksana

• entuzjasta
A w ktorym zdaniu Justynko wyczulas ironie?  :-[
Jesli tak to odczulas, to przepraszam - ale nie mialam takiego celu   ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Roksanka - ja żartowałam! :D ;) :-* Nie bierz tego do siebie !!! :uscisk:

Offline Roksana

• entuzjasta
Ufff..... kamien z serca  :p

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
jeżeli pracodawca nie przypadł Ci do gustu, to chyba nie ma się co męczyć w takiej firmie i to jeszcze za takie pieniądze.
Z tego, co mi wiadomo, to kwota 890 zł jest wynagrodzeniem brutto. Ale ostatnio była taka "promocja" w urzędzie pracy, że dostało się tę kwotę na rękę. Mój brat się na to załapał.

Życzę powodzenia w szybkim znalezieniu pracy :ok: :ok: i u księdza oczywiście - oby tym razem się udało  ;D

890 złotych na stażu z Urzędu Pracy jest kwotą stałą ,którą co miesiąc dostaje się czysto do ręki.
Wiem,bo sama 3 miesiąc już taką dostaję.
Za nic nie robienie...a dokładnie...za pisanie z Wami na forum ! ;D ;) HIhi

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Ja dostaję 765 zł a staż mam z środków PUP, a te 890 zł dostaje sie z Środków EFS (Europejski Fundusz Społeczny), wydaje mi się to dużą niesprawiedliwością, że jedni mają tak, a drudzy tak...

A teraz już jest prawie koniec roku to nie wiem, czy nawet przyjmują wnioski o stażystów... U nas w Olkuszu to już napewno nie...

P.S. Teraz z kosztami dojadu wychodzę około 996zł na rękę, a szefowa po stażu za tą samą pracę zaproponowała mi 650 złoty i umowę zlecenie, czy to nie jest kpina??
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Kwota stażu jest faktycznie niewielka... Ja w dniu dzisiejszym niezbyt mogę sobie pozwolić na to, żeby zarabiać niecałe 800 zł... Nie jestem materialistką, ale nie po to studiowałam i się uczyłam, żeby później ledwo wiązać koniec z końcem i nie mieć żadnych optymistycznych perspektyw na przyszłość... Z drugiej strony patrząc: lepszy rydz niż nic... Od czegoś trzeba zacząć...
Jedno jest pewne sytuacja na rynku pracy w Polsce pozostawia wiele do życzenia... I nawet ukończenie kilku fakultet często nie jest gwarantem pracy...

shar3ware - taką pracę to ją lubię. Zazdroszczę  ;)
Lilia-liliana - kpina to mało powiedziane... ja bym się na pewno na takie warunki nie zdecydowała...
Roksana -  :p

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
No właśnie dlatego nie zamierzm się decydować na pracę w tym prestiżowym biurze... w którym zarobki są poniżej najniższej krajowej...
Bardzo mnie wkurza to, że niektórzy uwazają, że łaskę robią zatrudniając.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Noo takie zarobki to tragedia, na czynsz nie wystarczy :( Szukaj justyś dalej !

No i pochwal się dzisiaj załatwieniem tej 16 ;)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ale mnie nie było....  :o
To czekam na informację odnośnie załatwienia 16  ;D

Co do stażu - jak Ci nie podpadło to do gustu to nie ma sensu się męczyć...
Na pewno gdzieś czeka na Ciebie wymarzona praca  :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Wow! no to nieźle wzrosło wynagrodzenie za staż... bo ja pracowałam za 460zł... ::) :P
Trzymam kciuki za godzinę! :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
serniczek uwielbiam
Agatka będzie śpiewać na waszym ślubie??
kiedyś za staż płacili mniej ale w sumie to ci się nie dziwię bo połowę wydasz na dojazd masakra
godzina ustalona ?? też chciałam 16 ale zajęta już była

Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Piper

• nowicjusz
  • *
  • Światem rządzi miłość. Bez niej byłoby nudno.
  • data ślubu: 02.04.2011
witam, można jeszcze dołączyć, narobiłam cały wątek-fajna historia poznania,  he, he dobrze rozumiem Twoje problemy z pracą-sama jestem na etapie poszukiwań :buu: