Autor Wątek: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M  (Przeczytany 100196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja dziś właśnie zrobiłam po raz pierwszy maseczkę z olejku rycynowego (+żółtka+sok z cytryny). Nie wiem czy pomaga na porost włosów, ale po jednym razie włosy są jakby troszkę miększe ::) I nie są tłuste, bo zmyłam toto dokładnie. Także myślę że warto spróbować, zwłaszcza iż specyfik ten kosztuje ok. 2 zł.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Hmmm, ja mam długie do pasa , ale bardzo rzadkie :-\
Na lśniące włosy kupuje jedwab, choć pewnie jest wiele naturalnych sposobów...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Olejek rycynowy bardzo pomógł mi na "brwi"  :brewki: :brewki: :brewki: strasznie szybko po nim rosną (jedną brewkę miałam krótszą -teraz są prawie równe ;D ) ...ale smaruję codziennie ::) ::) A włosów nie mogę smarować codziennie bo bym je musiała codziennie myć :mdleje: :mdleje:zresztą olejek musi chwilę mieć kontaktu ze skórą i cebulkami więc wsmarowanie na 5min. przed myciem też nie wchodzi w grę...żałuję, że wcześniej nie zaczęłam stosować :P :P :P Ale może jeszcze zdziałam "cuda" ;D ;D ;D Co do żółtka na głowie..porzygałabym się  :glupek: :glupek: :glupek:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Widzę, że ile osób tyle pomysłów na włosy... I bądź tu człowieku mądry  ??? Do ślubu jakoś damy radę!  :D ;)

Aneczq1987 - my od dnia wczorajszego też już mamy dwa pokoje  ;D Jeszcze ich nie widziałam, ale PM mówi, że są malutkie i ciężko będzie jakoś fajnie je urządzić, ale skoro Wy daliście radę, to my też damy... Zresztą dla PM praktycznie każde mieszkanie jest małe, bo wychował się w dużym domu, z tarasem, ogrodem itd... Chłopak nie potrafi się przestawić, że musi mieszkać w bloku...

mka - moja mama siedzi z żółtkiem na głowie i jakoś nie żyga  :hahaha: Nie wiem jakie efekty, wolę nie wiedzieć  :Szczerbaty:

Lenka89 - też kiedyś łykałam skrzyp i guzik mi to dało  :P

beaberry - moja mama też robi tę maseczkę  ;)

Lola - przynajmniej możesz zrobić jakąś fajną fryzurkę na ślub, nie to co ja... Nie dość, że krótkie, to jeszcze lichutkie  :-\

Jakoś ostatnio nie mam co tu pisać... Chyba się wypalam forumowo  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

Dziewczyny!
Mam pytanie...
Poszukuję książki dla pary młodej... Zamiast kwiatów zażyczyli sobie książkę.
Możecie coś fajnego polecić? Coś co czytałyście...
Może być jakiś fajny przewodnik po świecie, Europie itd.
Odwiedziłam dzisiaj już chyba wszystkie księgarnie i nie znalazłam nic szczególnego...  :mdleje:
Książka kucharska, to ostateczność, bo podejrzewam, że większość osób właśnie tę tematykę wybierze...
Pewnie dostaną też dużo książek o pozycjach seksualnych... Choć tego nigdy za wiele...  :brewki:  :D ;)

HELP !!!  :-* :-* :-*

Offline lolalola

• Chuck Norris
Justys, uważam,że przewodnik po Europie to zajefajny pomysł :) Ja bym się za taki nie obraziła.
Porządną książkę kucharską też bym chciała mieć ;D

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Przewodniki to jest super pomysł  :ok: Ale myślę, że jakaś beletrystyczna też może być fajna. Teraz na topie jest saga Millenium. Możecie kupić wszytskie trzy części, albo się z kimś dogadać, ze kupicie po jednej.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
A gdzie Młodzi wybierają się w podroż poślubną? Może przewodnik po tym kraju, albo mieście ;) ja zawsze chciałam dostać dobrą książkę kucharską, ale nikt chyba nie wierzy w moje kucharskie umiejętności ::) :'(

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Madziu - mnie też by się jakaś fajna książka kucharska przydała... Jak tak sobie teraz myślę, to nie mam żadnej... Chyba czas zacząć zbierać fachową literaturę ;)

Ewuś - w tym sęk, że w tym roku nie jadą nigdzie za granicę... Z tego co wiem, robią nalot na polskie morze :) SPA i takie tam...
A na dłuższy wyjazd chcą się zabrać w przyszłym roku z nami  :brewki: Więc pewnie będzie to wspólna wycieczka objazdowa... Podejrzewam, że Chorwacja, może Bułgaria...
Dlatego PM wpadł na pomysł tego przewodnika... Tylko, że nic sensownego nie mogę znaleźć...
Jeden tylko rzucił mi się w oczy, więc jeżeli nie znajdę nic lepszego to pewnie go kupię...
Widziałam też fajną książkę kucharską, ale boję się, żeby nie dostali ich zbyt wiele...

zabawex - powiadasz Millenium... Nie znam niestety zbyt dobrze gości weselnych, więc nie mamy się z kim podzielić częściami, a 3 to jednak dla nas za dużo...

Nota bene, nie spodziewałam się, że książki są takie drogie... (przynajmniej te, które mnie się spodobały).

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
ja też zapuszczam.... i mimo tego, że wszyscy znajomi komentują, że są długie boję się podcięcia końcówek u fryzjera:P ale niestety mnie to czeka:(
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
A może młodzi mają jakieś szczególne zainteresowania???i w tym kierunku trzeba uderzyć?  ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Pati właśnie to napisałam ale mnie wyprzedziłaś z pytaniem heheh  ;D

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja myślę, że jeżeli chcą książki to dlatego, że lubią czytać książki ( ;D ), a w tym wypadku ucieszyliby się z powieści. Przynajmniej ja prosząc o książki zamiast kwiatów, miałabym na myśli ulubione powieści obdarowujących. Dla zbudowania różnorodnej i wartościowej biblioteczki. Tylko trudno powiedzieć co już mają. Ostatnio czytałam dobrą książkę - "Komu bije dzwon" Hemingwaya, ale to chyba zbyt banalne i mogą już mieć. Polecam też książki mojego ukochanego japońskiego autora - Haruki Murakami - "Kronika ptaka nakręcacza"," Kafka nad morzem" itd.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Kupi im jakąś wypasioną Kamasutrę z płyta cd :brewki: :brewki: :brewki:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dzięki dziewczyny za rady !!!  :-* :-* :-*

Książkę kupiłam, nie "porywałam" się na powieści itd., choć pewnie z Waszych rad osobiście skorzystam. Nie wiem zbytnio co czyta Para Młoda, a nie chciałabym żeby książka okazała się 100% niewypałem...
Kupiliśmy "1001 koktajli".
Muszę nieskromnie przyznać, że książka jest całkiem fajna, jest kolorowa i przejrzysta i jak nazwa wskazuje znajduje się w niej 1001 sposobów na drinki.
Opisane jest krok po kroku tworzenie każdego drinka, każdy drink ma zdjęcia, jest mnóstwo porad, historii itd.  - mam nadzieję, że para młoda nauczy się je przyrządzać i będzie nas częstoooo zapraszać...  :D :D :D ;)

Teraz z kolei mam problem z dedykacją...  :mdleje: :mdleje: :mdleje: Myślę i myślę i nic...
Nie znacie możecie jakiś sentencji, cytatów, powiedzonek, które po trosze nawiązywałyby do tematyki książki, a po po trosze do miłości... Chodzi mi o coś w stylu: upijajcie się miłością itd...
Mam czarną dziurę w głowie  :||
Studia polonistyczne mnie wypaliły  :glupek:

Miłego dnia kochane!
Ja dziś mam wizytę w PUPie...
Może urząd znajdzie mi pracę  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: Żarcik, to chyba nawet jest niemożliwe...  :D ;)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:

Może urząd znajdzie mi pracę  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: Żarcik, to chyba nawet jest niemożliwe...  :D ;)

Dooobre....  :ok:

1001 koktajli...sama bym chciała taką książkę,bo ja lubię eksperymentować z jedzeniem i napojami.
Normalnie bym całe dnie siedziała,robiła,piła...siedziała,robiła,piła... :pijaki: :pijaki: :pijaki:
Bo przecież trzeba wypróbować przed podaniem! ;D  :luzak:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Justyś książka super, moja znajoma ma ją i robi pyszne drineczki  ;D ;D A co do dedykacji to może na necie coś znajdziesz bo powiem szczerze że mnie też nic do głowy nie przychodzi...  ;D

Offline mka

• Chuck Norris
Hahaha na bank coś w necie znajdziesz ;) ;) ;) Swoją drogą co Ty po tej polonistyce możesz robić? :P 8) 8) Oprócz szkoły oczywiście :P Nie chcesz iść w tym kierunku? ;) ;) ;) A może w jakieś dziennikarstwo pójdziesz? ;D ;D Pani redaktor naczelna.... :brewki: :brewki: :brewki: :los:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Normalnie bym całe dnie siedziała,robiła,piła...siedziała,robiła,piła... :pijaki: :pijaki: :pijaki:
Bo przecież trzeba wypróbować przed podaniem! ;D  :luzak:
I spała...  :D ;) :-*

Swoją drogą co Ty po tej polonistyce możesz robić? :P 8) 8) Oprócz szkoły oczywiście :P
Szkoła, to podstawa  ;D

Nie chcesz iść w tym kierunku? ;) ;) ;)

Martusiu, jakbym miała taką możliwość to pewnie uczyłabym w szkole, ale niestety nie ma wolnych etatów... Podanie złożyłam chyba do wszystkich możliwych szkół, kuratorium, wydziału edukacji itd.

A może w jakieś dziennikarstwo pójdziesz? ;D ;D Pani redaktor naczelna.... :brewki: :brewki: :brewki: :los:

Też szukam w tym kierunku... Moja specjalizacja, to: edytorstwo i tekstologia, więc szukam etatu korektora tekstu. Ale rynek pracy jest ciężki, bardzoooo ciężki  :mdleje: Nawet staż ciężko się dostać...

Dziewczynki, co do dedykacji, to właśnie w tym problem, że "przeleciałam" już cały internet i dedykacji w tym stylu nie ma... Ale coś wymyślę  ;) Na pewno napiszę coś od nas osobistego, ale chciałam zacząć jakimś cytatem  :drapanie:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Noo i książka super!! Na pewno się spodoba! ;)
Z cytatem i dedykacją nie pomogę, bo siedzę z gorączką, więc nie mam siły myśleć... ::)
Ale na pewno ciś wymyślisz mądra główko :)
Miłego dzionka! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Uuu... kogoś rozłożyło...  ::) :D ;)
Zdrówka Agatko !!!  :-* :-* :-*

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
Książka super pomysł. Z doświadczenia wiem że bardzo się przydaje ;D

Co do dedykacji to najlepiej bedzie coś od siebie, a co do cytatu to może poszukaj cytatów, które mówią o miłości/ małżeństwie jako o koktajlu/miksturze ;D Ja znalazłam coś takiego, nie jest super fajne, bo to chyba cytat internauty, ale może coś w tym stylu? Myśle że mogłabyś nawet sama ułożyć :) ''Miłość-to upijający koktajl,satysfakcja,szept,szaleństwo i abstrakcja.Miłość to poświęcenie,temperament i kolor. Jest jak magia i balansowanie na granicy życia... ''

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Ksiazka jest super mam ją  ;D

a dedykacje hmmm:

"Ani to ideał,ani nic wielkiego,to zwykła pamiątka od kogoś bliskiego"

"Składniki:
*miarka wspólnych zainteresowań
*dużo akceptacji i zrozumienia
*łyżka tolerancji
*sztuka przebaczania i kompromisu
*szczerość rozpuszczona w godzinach wspólnych rozmów
*kostka życzliwości
*kieliszek cierpliwości
*grono wspólnych przyjaciół
*romantyczny aromat
*szczypta małych niespodzianek
*komplementy ostrożnie dawkowane

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszać i zaprawić gorącą wiarą w udany związek.
Przelać do czystego naczynia przyjaźni, udekorować długimi spacerami i gorącymi pocałunkami, posypać drobnymi upominkami i wspomnieniami.
Piec w aromacie miłości i zrozumienia.
Nie podawać z egoizmem i brakiem zaufania!!!
Jeść we dwoje.

Smacznego!!!"

-"Ze wszystkich rzeczy, których wymaga się od książki, najważniejszą jest, żeby nadawała się do czytania"- A. Trollope
-"Kto czyta- żyje wielokrotnie, kto zaś z książkami obcować nie chce, na jeden żywot jest skazany" - J. Czechowicz
-" Kto czyta książki, żyje podwójnie" - Umberto Eco

Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam

Offline lolalola

• Chuck Norris
Ja jestem za tym co napisała JolaM85.
Tylko dać na górę  nagłówek:
"koktajl miłości"       ;D                                                                     

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dziękuję laseczki !!!  :-* :-* :-*

Właśnie zastanawiałam się nad tym "przepisem" Joli, znalazłam go jak myślałam, że kupię książkę kucharską i chciałam go wykorzystać...
Ale jak kupiliśmy jednak książkach o przyrządzaniu drinków, to przepis wydał mi się jednak bardziej pasujący do posiłków...
Ale jak zatytułuję go, tak jak napisała Madzia: koktajl miłości, to będzie super!

Joluś, Madziu, Aniu -  :i_love_you:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Aaaaa... i napiszę PIĆ we dwoje...   ;D

Offline lolalola

• Chuck Norris
Pic TYLKO we dwoje ;D ;D ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris