Autor Wątek: asiek i artee mają juz miłosza  (Przeczytany 176625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
asiek i artee mają juz miłosza
« Odpowiedź #270 dnia: 16 Października 2006, 12:16 »
Cytat: "Maja"
szkoda trochę, małe sa takie słodkie

prawda :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #271 dnia: 16 Października 2006, 12:31 »
Miłoszek jest przesłodki...Napatrzeć się nie mogę :mrgreen:  Oj będzie w przyszłości łamał koiece serca :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #272 dnia: 16 Października 2006, 12:50 »
na pewno serducha będzie łamał :-)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #273 dnia: 16 Października 2006, 14:35 »
Cytat: "merkunek"
na pewno serducha będzie łamał  

nio tak jak Qubik  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

och te chłopaki  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 16 Października 2006, 14:57 »
Cytat: "Tajusia"
na pewno serducha będzie łamał  

nio tak jak Qubik  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

och te chłopaki  :lol:

mało mamy lasek dzieciowych na forumie, trzeba coś z tym zrobić ;-)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #275 dnia: 16 Października 2006, 18:37 »
A co Merkunek martwisz się że nie będzie kobitek do łamania serduszka ?  :mrgreen:
Zapewniam Cię że się znajdą  :mrgreen:

mało mamy lasek dzieciowych na forumie, trzeba coś z tym zrobić

staramy się  :twisted:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 16 Października 2006, 19:09 »
a staranie całkiem miłe jest...  :oops:  :mrgreen:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #277 dnia: 16 Października 2006, 21:31 »
a staranie całkiem miłe jest...

gdzie ja to słyszałam ? ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 16 Października 2006, 21:57 »
Cytat: "martulka"
a staranie całkiem miłe jest...

gdzie ja to słyszałam ? ;)

myślę, że nie tylko słyszałaś ;-)

Sorki Asiu za te wtręty, jakby coś to się je usunie...

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #279 dnia: 17 Października 2006, 12:28 »
Sorki Asiu za te wtręty, jakby coś to się je usunie...

leż skąd,nic się nie stało  :mrgreen:

Dziękuję za miłe słowa.Dodam,że moim zdaniem nasze chłopaki faktycznie będą łamać kobiece serca w przyszłości.A my mamy bedziemy selekcję narzeczonych robić hih (już sobi eto wyobrażam  :mrgreen: )
Ilość kobitek ograniczona jest,chociaż sama już nie wiem, bo jak na podwórku się spotykam z koleżankami(mamami skwerkowymi-o których już wsominałam) to mają synków,a wśród moich koleżanek (a to pracowych,a to innych) są córki, więc jakoś się to wyrówna.

A u nas nowośc taka -
DZISIAJ SIĘ NAPRAWDĘ WYSPAŁAM!!!!!

Miłoszek jeszcze się budzi w nocy,ale na "pogłaskanie"lub podanie smoczka (ktorego i tak za chwilę wypluje),czasem muszę go podnieść na chwilkę i odlożyć, nadal dostaje kaszke okolo 23/24,zeby przespał do rana.Co prawda ostatnimi dniami budzil sie o 6 rano na piers i spał dalej do 7.30/8 i potem koniec spanka (więc już nie byo tak źle). Ale wczoraj,ja byłam jakaś mocno padnięta i Artur kazał mi się położyć razem z małym (no udało mi się o 22.30) i  jak Miłoszek zasnął (wyszło mu ok 20.30/45) i tatus dał mu jeść ok 24 (nic nie słyszałam! :shock: ) to obudził się o 7.45!!!!!!!!!!!!!!! normalnie szok!! Co prawda wstalam chyba  czy 2 ,nie pamiętam ile -chyba przez sn to zrobiłam,hihi,ale się wyspałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 17 Października 2006, 12:35 »
No to rewelacja wyspana Mamusiu!!!! Oby częściej :-)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 17 Października 2006, 12:46 »
No to rewelacja wyspana Mamusiu!!!! Oby częściej :-)

dokladnie OBY CZĘŚCIEJ!!!  :blagam:    :blagam:    :blagam:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #282 dnia: 17 Października 2006, 12:54 »
Cytat: "asiek"
dokladnie OBY CZĘŚCIEJ!!!

to i ja Ci tego zycze...może im więcej osób będzie trzymać za to kciuki to maluszek będzie spał dłużej :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 17 Października 2006, 19:40 »
wspaniale....gratuluje i mam nadzieje ze od teraz bedziesz mial wiecej takich nocy...

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 18 Października 2006, 10:40 »
no i niestety.... dzisiaj było znowu gorzej...... ech..... moze kiedys wejdzie mu w nawyk przesypianie nocek.... trudno....(a tak na marginesie-przy takich nockach nie wyobrazam sobie powrotu do pracy...jesli bym musiala)

ale wczoraj to on mial melodie do spanioa i w nocy i w dzien!!spal jak pisala,m-do tej 8 potem od 10.30-12.30 i ptem od 15-17!!! i wieczorem zasnal normalnhie hihi

zaraz robimy zupke i uciekamy na spacerek po spanku(jak sie uda miu zasnac)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 18 Października 2006, 11:11 »
Miłego spacerku zatem!!!! :-)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 19 Października 2006, 23:49 »
No niestety Miłek nadal nie przesypia całych nocek.le czasem budzi się mniej czasem więcej. Najzęściej budzi sie i mnie woła o smoczka i pogłskanie i śpi dalej.Czasem musze go podnieść na chwilkę.Ostatnio sukces-awantury na rękach są krótsze.Chyba już wie,że nie dostanie jeść :) tylko doiero o 6.
Ale jestem wytrwała. Owszem o wiele prościej,bo nie muszę o 5.30 wstawać do pracy jak martulka.

A dzisiaj Miłoszek zrobił kolejnego prawdziwego susa raczkowego.Kombinuje jak tu do przodu pójść.Bo jak raczek-do tyłu to po całym pokoju się już przechadza.Placzę ze śmiechu jakna to patrzę.To takie urocze i rozkoszne.ach
pozdrawiamy

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 20 Października 2006, 10:31 »
Ano super widok, a dopiero jak zacznie raczkować, to jest obłedny!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 20 Października 2006, 21:00 »
Domyślam się,sam widok na czworackach jest przesłodki.

A ja chciałam się pochwalić,że ostatnio w tygodniu tatuś Miłka miał okazję zostać z nim całkiem do wieczora (ja miałam spontaniczne "wychodne") i sam go kąpal i karmil.Zwykle ja to robię,a on mi pomaga.A tym razem musiał sobie poradzić sam i sobie świetnie dał radę.A ja się świetnie bawiłam :)

A poza tym, odebrałam dzisiaj paczkę z książkami zamówionymi (wspominałam o tym) i mam już swój "Język niemowląt" i Język dwulatka" Powinnam zamiast na forum to siedzieć przy książkach :) Zaraz to uczynię.

PS. Merkunku podziwiam Cię,że znajdujesz tyle czasu i zapału dla tego  forum.Tyle roboty i jeszcze Kubuś dopieszczony.Ja też lubię tu zaglądać,ale czasami nie mam po prostu kiedy lub jestem zbyt zmęczona.....

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 20 Października 2006, 21:39 »
Cytat: "asiek"

PS. Merkunku podziwiam Cię,że znajdujesz tyle czasu i zapału dla tego  forum.Tyle roboty i jeszcze Kubuś dopieszczony.Ja też lubię tu zaglądać,ale czasami nie mam po prostu kiedy lub jestem zbyt zmęczona.....

Widok dziecka raczkującego (kręcącego pupcią) jest czaderski  :mrgreen:

Mam kompa w pokoju gdzie bawi się Kubi, więc z doskoku jestem na necie, a potem z małym raczkuję ;-) po podłodze i tak na zmianę...Różnie to bywa, ale nie mam w realu za bardzo z kim pogadać, to przynajmniej na forumie :-)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 20 Października 2006, 22:14 »
Różnie to bywa, ale nie mam w realu za bardzo z kim pogadać, to przynajmniej na forumie

rozumiem.
Ja ostatnio poznałam bardzo fajne 3 mamy na spacerkach i prawie codziennie się widzimy i gadamy,wymieniamy doświadczeniami i jest to super sprawa.A jak pójdę na spacer i nie ma żadnej z tych koleżanek, to jakoś mi dziwnie smutno :(.Są dni,że i mnie tam nie ma, bo umawiam się ze swoimi "strarymi"kumpelkami albo załatwiam różne sprawy.Ale te "skwerkowe" znajomości są fantastyczne.Nie ma u Was takiego miejsca,gdzie mogłabyś poznać podobne jak u mnie mamy??

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 21 Października 2006, 09:23 »
no własnie, że nie bardzo mam takie miejsce...a poza tym w Jaśle właściwie nikogo nie znam  :?

Aaaa, chciałam Ci jeszcze napisać, że u nas tatko myje Kubę i kładzie do spania, więc ja mam 'wolne' wieczorkiem ;-) może i Ty tak zrobisz, skoro pierwsze koty za płoty...

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 21 Października 2006, 12:19 »
no własnie, że nie bardzo mam takie miejsce...a poza tym w Jaśle właściwie nikogo nie znam  

szkoda,ze nie ma miejsca takiego,malego placu zabaw tez? moze cos by sie znalazło?wtedy juz moglabys powiedziec,ze kogos znasz :lol:

no czasami tak jest (bo to o czym pisalam,to bylo calkiem samodzielne,beze mnie w poblizu),ale najczesciej ja to robie,bo moj maz pracuje na 2 etaty i w dzien i w nocy,wiec wieczorem,jak ja malego kapie to on sie zbiera do pracy.a w tygodniu czesto pracuje dlugo i wraca ok 18/19 wiec calymi dnami zazwyczaj jestesmy sami.....
ale coz,on po to tyle pracuje,zebym ja mogla nie wracac do pracy i byc w domku z Miłkiem.jkos sie z tym pogodzilam.najwazniejsze ze jest codziennie w domku, a jak trzeba to pomaga w rozny sposob,jak tylko moze :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 21 Października 2006, 19:46 »
rozumiem, ale dobrze, że Ty cały czas jestes z syńciem :-)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #294 dnia: 23 Października 2006, 11:29 »
Różnie to bywa, ale nie mam w realu za bardzo z kim pogadać, to przynajmniej na forumie

szkoda,że jesteś tak daleko, bo mam podobnie.A tak nasze dzieci by się razem pobawiły. A my miałybyśmy okazję pogadać.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 23 Października 2006, 18:51 »
Cytat: "Mariolka"

szkoda,że jesteś tak daleko, bo mam podobnie.A tak nasze dzieci by się razem pobawiły. A my miałybyśmy okazję pogadać.

Mariolu,a u Ciebie nie ma takiego miejsca,żeby poznać inne młode mamy?? Kurcze,tak bym chciała Wam pomóc, bo wiem ile każda rozmowa z koleżankami lub innymi młodymi mamami znaczy.....
Wierzę,że kiedyś na jakimś spacerze poznacie kogoś, kto może okazać się nawet przyjacielem  :D :!:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 23 Października 2006, 21:00 »
Cytat: "Mariolka"

No ja też żałuję...

Aha, Mariolka, a co z Martulką?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 23 Października 2006, 21:11 »
My mieszkamy na dwóch końcach miasta. Mariolka jakby co to ja zawsze chętnie spotkam się z Wami, niestety teraz już tylko w weekendy. Tylko daj znać :D

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 23 Października 2006, 21:12 »
Ale fajnie by było gdyby tak wszystkie forumkowe mamusie się spotkały na spacerze :D

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 24 Października 2006, 10:57 »
Byłoby superowo,ale potem nie chciałoby się nam tu pisać, bo wszystko byśmy sobie poopowiadały na żywo  :mrgreen:  :wink:

U nas takie nowości- ostatnio się cieszyłam,że mój synio ma dwie drzemki w ciągu dnia- jedną ok 11-13, a potem na spacerku jeszcze jedna - 15-16.A w sobote jak położyłam się z nim, to pospał 1 godzinkę, a w niedzielę i wczoraj po prostu nie chciał już wcale spać!!! A jak poszlam z nim na spacerek,to od razu odpłynął w wózku.No i spał tylko 1,5 godz. (a zawsze normą były 3 w ciagu dnia) .Czyli 1 drzemkę sobie Wyciął z dnia  :?
Trochę się podłamałam,bo nie ukrywam,że jak spał mi od 11 do 12/13 to był czas na różne sprawy domowe,swoje, przygtowanie do spacerku lub nawet drzemka moja.....
 A tutaj taka niespodzianka..... :shock:  :(

A w nocy jest tak- zasypia ok 20 po kaszce i potem daje mu nadal jesc o 23/24 i spi do ok 7.30 Je dopiero o 8 rano,wiec juz sobie tą przerwę nocną reguluje.Ale budzi sie jeszcze czasem-co prawda na smoczek i pogłaskanie,ale juz nie jest tak zle, bo czasami juz nie musze go w nocy podnosić i uspokajać od awantur :D