Autor Wątek: asiek i artee mają juz miłosza  (Przeczytany 172390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
asiek i artee mają juz miłosza
« Odpowiedź #450 dnia: 17 Listopada 2006, 09:19 »
Wspaniała wiadomość    :brawo_2:  

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #451 dnia: 17 Listopada 2006, 11:00 »
Cytat: "merkunek"
Super wieści, ciesze się razem z Wami!  

Cytat: "Agnieszka"
Asieku to super

Cytat: "Pyrdulka"
Wspaniała wiadomość  

dziękujemy bardzo.Jeszcze bardziej powiększona teraz jest nasza radość.

A u nas od pewnego czasu są "treningi"-nauka zasypiania samodzielnego w łóżeczku w dzień.Bo wieczorem umie,a w dzień zwykle przy butli zasyiał.Ale od jakiegoś czasu raz się udało,raz nie.No i od tygodnia pijemy mleczko wcześniej,potem Miłoszek bawi się w łóżeczku i potem zasypia.Oczywiście nie jest to takie proste.Muszę się nachodzić do niego czasem sporo,ale zasypia w końcu.Także najważniejsze,że nie "wyciął" sobie tej drzemki do południa.Potem na dworzu jeszcze raz z godzinkę.
No,to chyba tyle.Dzisiaj nie mam zbyt wiele czasu,bo wieczorem mamy gości i trzeba się przygotować.
Pozdrawiamy i jeszcze raz dziękujemy.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #452 dnia: 17 Listopada 2006, 11:28 »
To owocnych treningów zyczę i miłego wieczoru!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #453 dnia: 17 Listopada 2006, 11:38 »
też się cieszę,że Miłek zdrowy.Napisz mi asiek jak Tobie udaje się wszystkiego Miłka nauczyć,np.tego samodzielnego zasypiania w łóżeczku, niedokarmiania w nicy itp.Bo mi to jakoś nie wychodzi.Wcale to takie łatwe nie jest... :|
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 17 Listopada 2006, 11:42 »
Cytat: "Mariolka"
też się cieszę,że Miłek zdrowy.Napisz mi asiek jak Tobie udaje się wszystkiego Miłka nauczyć,np.tego samodzielnego zasypiania w łóżeczku, niedokarmiania w nicy itp.Bo mi to jakoś nie wychodzi.Wcale to takie łatwe nie jest... :|

hi,hi,hi nikt nie mówił, że będzie łatwo...

A tak poważnie, to cierpliwość i konsekwencja, nawet wtedy jak nerw Cię będzie brał i będziesz miała ochotę odpuścic, żeby tylko się nie darł, itp...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #455 dnia: 17 Listopada 2006, 11:44 »
a może to mój Mały jest taki zawzięty...?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 17 Listopada 2006, 11:50 »

eee, dzieci tak mają, mój też długo budził się ok.2 w nocy, bo mu w pewnym momencie odpuściłam i dla świętego spokoju dostawał butlę, az w końcu się wkurzyłam i nauczył się w miarę szybko nie budzić się w nocy...

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #457 dnia: 18 Listopada 2006, 22:58 »
Napisz mi asiek jak Tobie udaje się wszystkiego Miłka nauczyć,np.tego samodzielnego zasypiania w łóżeczku, niedokarmiania w nicy itp.Bo mi to jakoś nie wychodzi.Wcale to takie łatwe nie jest...

Marioli, metoda "zaklinaczkowa" Chyba juz gdzieś o tym pisałam,jak go uczzyłam.Ale przede wszystkim-konsekwencja i "nie danie się" Miłka awanturom.Najpierw nauczylam go w nocy,potem zabrałam się za dzień.
A z jedzeniem w nocy,to tez miesiąc dawalam mu przez sen zanim poszlam spać mleko i przesypial potem od tej 23/24 do 6/7 potem o 8 jadł.Po miesiącu jakos przestał ciągnąć butlę.Zrozumiałam,że nie chce i przestałam mu dawać.Na początku miał picie w zanadżu,a potem tylko pierś nad ranem.A teraz zasypia ok 20/20.30 i budzi się około 5,bądz 6 a wstaje o 7 caałkiem.Czasem wcześniej.
 A Marcelek po prostu lubi pierś mamusi,hehe.Ale tak poważnie-wszystko się da zrobić.Ale ni ejest łatwe-ja miałam wsparcie mojej mamy, która mnie motywowała do tego i "skwerkowych"koleżanek,które swoje dzieci też tego nauczyły.
Powodzenia Mariolu.

czy ja wiem,on po prostu nie wie może,że da się nie jeść w nocy,hihi.Dzieci często się budzą w nocy nie z głodu,tylko z tzw wyuczonego głodu.Bo przecież przed długi okres czasu tak było.A tu nale my chcemy,żeby nasze dzieci zrobiły sobie "książkową" przerwę nocną (9-11 godz) na niejedzenie.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 19 Listopada 2006, 11:13 »
Cytat: "asiek"
czy ja wiem,on po prostu nie wie może,że da się nie jeść w nocy,hihi.Dzieci często się budzą w nocy nie z głodu,tylko z tzw wyuczonego głodu.Bo przecież przed długi okres czasu tak było

wiem, że masz rację.Ale jak się dzieciak obudzi i drze o 2-3 w nocy, to ja mu pierś dla świętego spokoju daję.Chwilę possie i śpi dalej.

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 19 Listopada 2006, 11:26 »
Ale jak się dzieciak obudzi i drze o 2-3 w nocy, to ja mu pierś dla świętego spokoju daję.Chwilę possie i śpi dalej.

wiem Mariola,ale ja miałam to samo.Jedną noc przetrzymałam go jak płakał 30 minut.Myślałam,że dam mu pierś,ale udało się.Było bardzo ciężko,uwierz mi też.Ale miałam na uwadze cel,który chciałam osiągnąć.Na początku przejmowałam się sąsiadami,co powiedzą,co pomyślą itd,itp.Ale jednak olałam ich i pomyślałam, że to dziecko i ma prawo płakać.I tak mają dobrze  :mrgreen: bo MIłek z reguły nie płacze i mają spokój sąsiedzi.Więc jak go uczyłam i trochę popłakał,to się przestałam nimi przejmować.Bolało mnie serce,owszem,ale najpierw wycięłam jedno karmienie,potem następne.
A może udałoby Ci się tak jak mnie na początku,że jak tylko się przebudzał,to ja nie czekałam,aż wybudzi się całkowicie,tylko od razu go podnosiłam i lekko kłysałam na boki.Głaskałam główkę i jakoś się udawało.Mówię-nie od razu.Ale w końcu się udało. A to "dla świętego" spokoju dzieci szybko wychwytują i dlatego nas wykorzystują (nie m ówię już nawet tylko o karmieniu w nocy,ale o wszystkim.Często jak raz ustąpimy,to maluch szybko to łapie i nas sprawdza przy kolejnych okazjach.Ale to już jest  ta nasza konsekwencja.Albo ją mamy,albo nie.
Spróbuj się kiedyś przełamać i może się uda.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 19 Listopada 2006, 11:38 »
czy ja wiem,on po prostu nie wie może,że da się nie jeść w nocy,hihi.Dzieci często się budzą w nocy nie z głodu,tylko z tzw wyuczonego głodu.Bo przecież przed długi okres czasu tak było

wiem, że masz rację.Ale jak się dzieciak obudzi i drze o 2-3 w nocy, to ja mu pierś dla świętego spokoju daję.Chwilę possie i śpi dalej.

I ja tak najpierw robiłam, właśnie dla świętego spokoju, a trzeba się zawziąć i to poskutkowało, Kuba oduczył się budzić!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 19 Listopada 2006, 11:46 »
I ja tak najpierw robiłam, właśnie dla świętego spokoju, a trzeba się zawziąć i to poskutkowało, Kuba oduczył się budzić!

dokładnie tak

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #462 dnia: 19 Listopada 2006, 12:00 »
Kuba oduczył się budzić!

A to bardzo ważne jeśli trzeba wrócic do pracy.
Jedna z moich kumpel Ewa jest notorycznie niewyspana, bo ponad dwuletnia Ania ciągle budzi się w nocy i domaga maminej obecności.
A tym czasem nieco ponad roczna Emma przesypia spokojnie noc. Efekt konsekwencji taty, który wstawał po nocy do małej i usypiał ją w łożeczku nie biorąc na ręce. Przynajmniej teraz oboje rodzice siewysypiają, a to ważne jesli się oprócz tego dyżuruje, a oboje są lekarzami. Jakby jeszcze wstawali do dziecka wyglądaliby oboje jak zombie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 19 Listopada 2006, 12:02 »
Otóż to.Trzeba się przemęczyć,ale robimy to nie tylko dla siebe ale i dla dziecka

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 19 Listopada 2006, 15:58 »
wiem,wiem.To się wszystko fajnie mówi, ale trudne w praktyce.Staram się jakoś...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 19 Listopada 2006, 16:07 »
wiem,wiem.To się wszystko fajnie mówi, ale trudne w praktyce.Staram się jakoś...

Siły Ci zyczę!

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #466 dnia: 19 Listopada 2006, 22:15 »
Mariolka napisał/a:   

Siły Ci zyczę!

Ja też

A tak poza tym to czytając wypowiedzi asiek doszłam do wniosku, że mamy naszą prywatną SUPERNIANIĘ :D:D:D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 20 Listopada 2006, 08:25 »
że mamy naszą prywatną SUPERNIANIĘ

dokładnie tak!!!A oglądacie polską wersję "Super Niani"?OglądałyScie w niedzielę o tych trojaczkach?Masakra...! :shock:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 20 Listopada 2006, 10:44 »
A oglądacie polską wersję "Super Niani"?OglądałyScie w niedzielę o tych trojaczkach?Masakra...!

ja zazwyczaj oglądam Super Nianię. Co odcinek to są lepsze łobuzy. Niesttetu w tym odcinków o trojaczkach to dużo jest nadopiekuńczości mamy. Byłam w ogromnym szoku jak zobaczyłam, że prawie 5-letnie dzieci śpią włóżeczkach, noszą pieluchy i rodzice im myją zęby....
Z tym jedzeniem to też lekka przesada ale znam z autopsji histerię mam jak dziecię nie zje jednego posiłku....przy okazji przypomniała mi się pewna historia z mojego dzieciństwa...raz z bratem nie chcieliśmy zjeść śniadania z całą otoczką marudzenia i wybrzydzania oraz rośnięcia jedzenia w buzi. Mama w pewnym momencie powiedziała "koniec jedzenia" i do samego obiadu nie dała nam żadnej kanapki ani innej przekąski (mimo iż oboje parokrotnie się z bratem tego domagaliśmy). Pamiętam, że na obiad była zupa zarzucajka (której do dziś nie cierpię) ale i tak bardzo nam smakowała...cóż głodnemu to raczej wszystko smakuje... :roll:
Nic nam się nie stało, a zaznaczam, że mój brat jest ode mnie o 5 lat młodszy, więc w tedy miał tak ze 2-3 latka.

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 20 Listopada 2006, 12:13 »
To się wszystko fajnie mówi, ale trudne w praktyce.Staram się jakoś...

życzę więc powodzenia i siły także!!!

Cytat: "martulka"
A tak poza tym to czytając wypowiedzi asiek doszłam do wniosku, że mamy naszą prywatną SUPERNIANIĘ

ech,dziękuję,traktuję to jako komplement  :mrgreen: Tym bardziej,że sporo maluszków mam na koncie (wychowywałam ich troszkę).

A oglądacie polską wersję "Super Niani"?

tak,namiętnie i z meżem!!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 21 Listopada 2006, 17:21 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Mama w pewnym momencie powiedziała "koniec jedzenia" i do samego obiadu nie dała nam żadnej kanapki ani innej przekąski

no właśnie podobno tak jest,że dzieci nie pozwolą sobie się zagłodzić.Jak raz nie zjedzą czegoś,to nic im się nie stanie:)
Owszem,niektóre matki tak mają,że są chore,jak dziecko nie chce jeść i tak jak w tym ostatnim odcinku superniani-to mama ma problem,a nie jej dzieci:)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 21 Listopada 2006, 17:39 »
AHA, ZAPOMNIAŁAM SIĘ POCHWALIĆ, ŻE WCZORAJ WYPATRZYŁAM,ŻE IDĄ DWA ZĘBOLKI ale żeby było śmieszniej,sa to dwie górne..... 2 :!:  :!:  :!:  :shock:  :shock:  :shock: będzie mały wampirek,hihi

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 21 Listopada 2006, 18:50 »
będzie mały wampirek,hihi

fajnie :mrgreen:   :Mycie_zebow1:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #473 dnia: 21 Listopada 2006, 22:49 »
Gratuluję zębolków :-)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #474 dnia: 21 Listopada 2006, 22:53 »
Wszystkim dzieciaczkom sypia się ząbki :D Zębowa wróżka zbankrutuje :D

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 21 Listopada 2006, 22:55 »
Cytat: "martulka"
Zębowa wróżka zbankrutuje

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 22 Listopada 2006, 12:55 »
Cytat: "martini"
to prawda. Asiu, uwielbiam czytac Twoje posty. Nie tylko te dotyczace Waszej pociechy, ale takze wszystkie inne. Sa przesycone takim spokojem i madroscia. Ciesze sie bardzo, ze znow udzielasz sie czesciej na forum!

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:
ale milutko mi się zrobiło.DZIĘKUJĘ BARDZO
a z tym udzielaniem się na forum to u mnie różnie.Chciałabym częściej,ale czas niestety na to mi nie pozwala.A jak siądę to okazuje się,że tyyyyle postów do przeczytania w każdym wątku.I w ten sposób przeczytam kilka wątków,choć chciałabym wszystkie.Nie wspominając już o tych nie związanych z bebikowem...ech.Ale tak to jest,jak mały kochany szkrab kręci się po domku a Miłek ostatnio wdrapuje się wszędzie i oczy trzeba mieć dookoła.No i potem spacerek,po spacerku obiadek dla niego i dla nas,a potem mąż przychodzi z pracy,kapiel i spanko.Czasami jestem taka wyczerpana,że tylko spać się chce....
Ale oczywiście staram się być tu tak często,jak to możliwe.
pozdrawiamy serdecznie.

PS.w niedzielę jadę z MIłkiem na 2 tygodnie do mamy to może będę miała więcej czasu,hihi.Chociaż trudno powiedzieć,bo tam jest tyle atrakcji  :wink:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #477 dnia: 22 Listopada 2006, 14:32 »
PS.w niedzielę jadę z MIłkiem na 2 tygodnie do mamy to może będę miała więcej czasu,hihi.Chociaż trudno powiedzieć,bo tam jest tyle atrakcji

ale wycieczka się szykuje  :mrgreen:

a co do SUPER NIANI to słyszałam, że rodzice używają jej jako straszaka na swoje niegrzeczne dzieci  :twisted:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 22 Listopada 2006, 20:44 »
Cytat: "Tajusia"
rodzice używają jej jako straszaka na swoje niegrzeczne dzieci

to niedobrze, bo przecież jej rady są bardzo cenne.Myślę,że straszą ci, którzy nie umieją sobie poradzić z własnymi dziećmi i swoim brakiem konsekwencji.A może się mylę :?:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 23 Listopada 2006, 09:39 »
Cytat: "Tajusia"
rodzice używają jej jako straszaka na swoje niegrzeczne dzieci

to niedobrze, bo przecież jej rady są bardzo cenne.Myślę,że straszą ci, którzy nie umieją sobie poradzić z własnymi dziećmi i swoim brakiem konsekwencji.A może się mylę :?:

Wydaje mi się, ze masz rację...