No proszę, proszę

kto tu się pojawił

A wiesz, że ja ostatnio patrzę do szuflady i sobie myślę, że brakuje mi właśnie jakiegoś półmiska i się zastanawiałam gdzie ja go posiałam

Dziś miałyśmy z Natką mały maraton po osiedlu

apteka, poczta, biedronka, potem spożywczak po sok świeży i z powrotem na drugi koniec osiedla zamówić tort

wszystko na piechotę a Natka grzecznie szła za rączkę

Tort zamówiony z myszką miki, jaki będzie taki będzie, bo zdjęć mieli kilka przykładowych ale nie to co chciałam, ale Pani powiedziała że zrobią co zechcę, więc nawet nie wiem jak ta myszka miki będzie wyglądać, ale co tam, najważniejsze że tort będzie pyszny

Jeszcze trzeba dokupić inne myszkowe gadżety, wielki balon 2 no i można będzie świętować

A dla chętnych mam przepis na pyszne ciasto! Bardzo proste i szybkie (ja to tylko takie robię

)
- masa makowa
- 10 łyżek kaszy manny zwykłej
- margaryna
- 8 jajek
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- ja dodatkowo dałam jeszcze rodzynki i orzechy włoskie.
Żółtka utrzeć z margaryną, dodać po kolei masę makową, kaszę mannę, proszek do pieczenia i bakalie. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wymiksować, przelać na blachę i piec w 170 stopniach przez godzinę

Na początku ciasto jest mokre. Najlepsze jest następnego dnia, już nie jest takie mokre ale jest przepyszne! Będę robić na urodziny Natki

Ja jeszcze polewałam polewą czekoladową i obsypałam wiórkami kokosowymi. Palce lizać!